![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() DZIWNA HISTORIA ! :( związek, którego nie było!
Drogie Dziewczyny !
Piszę, bo chciałabym poznać Wasze zdanie na temat dość dziwnej historii, która mi się przytrafiła. Może jakiejś porady co robić dalej... Mam 25 lat. Chłopak 23 lata. Studiujemy na jednym kierunku, ale ja zaczęłam 2 lata później. Poznaliśmy się na imprezie naszego roku dokładnie 2 lata temu w lutym. Od pierwszych chwil pojawiła się chemia, ale mimo tego znajomość nie ruszyła dalej. Przez pół roku raczej się obserowowaliśmy, na imprezie tuż przed wakacjami rozmawialiśmy, trochę tańczyliśmy, ale ja byłam bardzo spięta, bo działał na mnie niemożliwie. Ostatecznie nie było dalej nic, mimo, że bardzo chciałam. Myślałam o nim całe wakacje i stwierdziłam, że muszę być trochę przystępniejsza ![]() ![]() Zadowolona z pomysłu zaryzykowałam zaraz po wakacjach i pierwsza się odezwałam, niestety przez neta, z propozycją spotkania. Chłopak odmówił ![]() ![]() ![]() WAŻNE! Tak gdzieś od kwietnia byłam w fatalnym stanie, chudłam, nie mogłam spać, zaniedbywałam obowiązki, siebie, znajomych. Byłam sfrustrowana. izolowałam się. Zupełnie zmienił mi się system wartości. ON zdominował moje życie, chociaż go w tym życiu nie było. ;( widziałam jak dzieje się coraz gorzej. Mówiłam mu często o tym, chociaż mi nie odpowiadał. Wakacje były cholernie trudne, bo wylądowałam z poprawkami z 4 egzaminów, mam warunek z jednego z przedmiotów. Denerwowałam się, pisałam że nie dam rady, że rani tym że z nią jest, że jak on sobie to wyobraża. Ogólnie zarzuty, wyrzuty, zazdrość przeplatane z marzeniami, że będzie nam dobrze, po prostu musimy się spotkać. Semestr od paź 2012 do teraz upłynął mi na czekaniu na okazje, kiedy on przyjdzie na imprezę bez dziewczyny, przełamiemy lody i będzie dobrze. W tym czasie chciałam oczywiście skończyć kilka razy, ale mi się to nie udawało albo sama prosiłam, żeby nie odchodził, prosząc go nawet o te głupie znaki, które dawałyby nadzieję. Powiedziałam mu, że chcę się wyrobić ze zmianami w naszym życiu do świąt, ale nie starał się, więc pojechałam na święta do domu, żeby zapominać. Wiem ile to kosztowałoby mnie płaczu i czasu, ale to była przerwa 3 tygodniowa, więc w sam raz na pocztek 'terapii'. Napisałam mu o tym, a on mnie przetrzymał obietnicami, a ja znów uległam. Pisałam do niego itd. mimo że od niego miałam tylko znaki, a on spotykał się z inną dziewczyną. WAŻNE! Pisałam do niego codziennie mnóstwo smsów na różne tematy. Śmieszne, poważne, uczuciowe albo też pełne żalu, wyrzutów, oskarżeń itd. Tak mniej więcej od kwietnia 2012 do dnia dzisiejszego. Było może 10 dni kiedy nic nie napisałam. Było tak, że nawet kilkadziesiąt dziennie wysyłałam. Porozumiewaliśmy się za pośrednictwem swoich blogów, piosenek, obrazków. I ja pisałam dodatkowo smsy. 31 stycznia 2013 dość nagle dostałam 'znak' ale na pożegnanie. Że jednak nie chce wracać. Pisałam, dzowniłam, choć wiedziałam, że nie odbierze, bo znów chciałam go zatrzymać. PO TYLU MIESIĄCACH dostałam nieprzyjemnego smsa że mam 'spierdalać', nie pisać, nie dzwonić. Próbowałam dalej się z nim skontaktować, straszył mnie policją, że oskarży o nękanie. Ale przez ponad 9 miesięcy wcześniej nie pisał, że nie chce smsów, że mam się nie odzywać. Wręcz przeciwnie, gdy się nie odzywałam wysyłał 'znak' na plus, którym się oczywiście jarałam. Bardzo płakałam i przeżywałam to, że jest inna itd. Że z nią podróżuje, a to były moje marzenia. Jestem emocjonalnie zablokowana na innych, i ciągle czekałam na niego. Wiedział o tym. Zerwał ten przedziwny kontakt jakieś 13 dni temu, poleciał z dziewczyną do Paryża, a w święta mu wspominałam, że chcę tam się wybrać. W ciągu tych 13 dni wiedział co myślę itd i znowu wysłał znak na plus jakby z litości, bo go to nie powstrzymało, by nie polecieć z dziewczyną do tego Paryża. Ja myślałam, że to mi wreszcie zaproponuje jakiś wyjazd, przygodę itd. I w ten sposób mu opowiadałam co bym chciała itd. I on zawsze reagował jakby też chciał tylko nigdy nie zrozumiem dlaczego nie chciał się ze mną spotkać tak po prostu. Zawsze musieliśmy czekać na jakąś okazję. A teraz to się zrobiło jeszcze trudniejsze, bo z tą dziewczyną jest już coraz bliżej, bo przecież coraz więcej ich łączy... Trwa to strasznie długo. Nauczyłam się rozumieć to co on mi przekazuje choć uważam że nie powinien mnie tak traktować. Ale nie umiem nie odczytywać tego jego przekazu bo to jakby odcinanie się od nadziei na miłość. Zaangażowałam się emocjonalnie bez związku, bez jakiegoś życia, które by pokazało, że jesteśmy ze sobą szczęśliwi. Cały czas chcę spróbować z nim żyć. To jest bardzo inteligentny człowiek, choć bardzo dziwny, zamknięty w sobie. Uzależniłam się w pewien sposób od kontaktu z nim. Narzucałam swoją osobę, co pewnie jeszcze go odpychało. Mam świadomość tego, że często kieruję się niewłaściwymi emocjami, tracę kontrolę. Mówię mu później o tym. Stał się jedynym powiernikiem tych frustracji moich, choć z pewnego źródła wiem, że moje smsy z pewnym momencie zaczęły go irytować, podobno nawet przestał czytać... Często kłamie, więc nie wiem tak do końca ile w tym prawdy, miał dziewczynę, więc chyba nie przyznałby się, że jest zadowolony z smsów ode mnie. Wiem, że to wszystko było chore. I dalej jest chore. Każda krytyka tu jest słuszna, ale nie o nią mi chodzi. Powiedzcie mi, czy myślicie, że ja powinnam czekać, aż ten człowiek dojrzeje, a i sama się uspokoić, zrozumieć jego wybory, ale jednocześnie postrzymywać jakąś nadzieję w sobie że to się ułoży ? Czy myślicie, że jest jakaś sznasa, że coś co nie hulało nagle zacznie hulać ? że zrobi się odważniejszy, bardziej zdecydowany ? że w ogóle zostawi dla mnie dziewczynę skoro nie zrobił tego przez ostatnie 8 miesięcy ? Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-01-31 o 18:12 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: DZIWNA HISTORIA ! :( związek, którego nie było!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hmmm... nie leczę się
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Co ty chcesz osiagnac? Chlopak ma cie gdzies, a ty z siebie robisz wariatke. Bo tak ja odczytuje twoje zachowanie, meczysz go wiadomosciami na ktore on nie odpisuje, sam mowi ze nie chce sie spotykac, czekasz az bedzie pod wplywem zeby z nim pogadac. Jak masz jakies resztki szacunku do samej siebie, to go zostaw, zerwij z nim kontakt. bo kumplowac tez sie z nim nie bedziesz umiala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Masakra... Dobra, wyobraź sobie że jesteśmy kumpelami. Opowiadam Ci o pewnym moim znajomym ze studiów, bardzo fajny chłopak i mi się podoba, tylko że niestety ma dziewczynę. Pytasz jakie są relacje między nami, jak on mnie traktuje? Odpowiadam Ci (i tu wstaw sobie pogrubione z Twojej opowieści). I co byś mi podpowiedziała, jest mną zainteresowany? Edytowane przez alexandraa13 Czas edycji: 2013-02-13 o 22:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
naprawde nie widzisz ze go meczysz czy udajesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Aż mnie głowa rozbolała od czytania. Serio. To jak jego musi łeb boleć przez to, że go (wręcz) prześladujesz? Daj mu spokój, bo w końcu w zęby dostaniesz, a implanty są bardzo drogie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Że on Cię jeszcze nie oskarżył o nękanie, to się dziwię...
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2013-02-13 o 23:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie widzę tu żadnych relacji między wami, ciągle psizesz, że on coś sugerował, że wstawiał dla ciebie obrazki i piosenki, NIGDY wprost nie powiedział, że oczekuje od waszej relacji czegoś więcej niż jakiś spotkań przy okazji, jak dla mnie to Ty go po prostu prześladujesz, wymyśliłaś i wmówiłaś sobie, że to co on robi to jakieś znaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
powinnaś koniecznie iść do psychologa
i ja też bym Cie straszyła policją, Twoje zachowanie i rozkminy są mocno nie pokojące |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
tak szczerze mówiąc to żyje w dwóch światach. zdaję sobie sprawę z tego co mówicie, i sama też to widzę. stąd dziesiątki moich prób na zakończenie tej sytuacji. w momencie kiedy kończę, życzę mu szczęścia i po prostu milknę nagle dostaję coś co przyciąga mnie do niego znowu. i znowu piszę i znowu wyczuwam, że on jest zadowolony. pierwszy raz wyraźne niezadowolenie okazał ok 2 tygodnie temu. a drugi świat to ten o którym czytacie, w którym tłumaczę go sobie itd.
![]() dzięki za wszystkie odpowiedzi. nie miałam komu o tym opowiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Dziewczyno Ty masz poważne problemy ze sobą skoro nie widzisz tego, że NIGDY z nim nie będziesz. Kilkadziesiąt smsów dziennie? Ja bym na jego miejscu już dawno zmieniła numer
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
ale on Ci nie dawał żadnych znaków że chce cokolwiek z Tobą zaczynać a wręcz pokazywał Ci że nie chce mieć z Toba nic wspolnego
to tylko Twoje chore urojenia i nadinterpretacje jesteś przerażająca |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
nie musicie tak ostro reagować. być może za mało napisałam na temat sposobów w jakie mnie przyciągał do siebie znowu. ale chyba nie warto. macie rację. ja sama widziałam, że potrzebuję pomocy, byłam z tym sama. walczyłam sama ze sobą. udawałam, że nie mam nadziei żadnej, ale robiłam swoje. ten człowiek pierwszy raz mi dał do zrouzmienia że nic nie chce 2 tygodnie temu. I z tym dniem skończyły się także 'znaki', które były wcześniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
nie było żadnych sposobów jakimi Cie przyciągał- to tylko Twoje urojenia
a że nie chce z Tobą mieć nic wspólnego pokazywał od samego początku bez złośliwości, ale jak chcesz stworzyć normalną relacje w przyszłości?powinnaś zgłosić się do psychologa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Yyyy... Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale to nie działa tak, że skoro Ciebie poznał pierwszą, przed tą obecną dziewczyna, to jest dla Ciebie zaklepany i najpierw musi dać szansę Tobie.
I ogólnie... Żal mi faceta. Miałam kiedyś przez kilka tygodni psychicznego fana. Co musi czuć ten opisany tu facet, skoro on ma to samo miesiącami. Brrrr! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Jeśli ktoś mówi, że jest w 'związku zastępczym', jeśli mówi, że nie szczęśliwy z dziewczyną. Jesli pytam czy mam na niego czekać i czytam na blogu, że tak ?
Może za mało napisałam na temat tego co przekazywał przez internet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Z tego absolutnie nic nie będzie. Ty go męczysz, mimo tego, że on jasno dał Ci do zrozumienia, ze nic z tego nie będzie. On ma dziewczynę, jest szczęśliwy tylko uczepiła się go jakaś panienka co mu spokoju nie daje. A te znaki, o których cały czas wspominasz, to podejrzewam są jakieś Twoje urojenia..;|
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Ale to nie jest zaproszenie do nękania go. Napisał Ci, że masz spier... więc najwidoczniej chce, abyś spier... z jego życia. Skończ już głupie tłumaczenie się. Policji również będziesz mówiła, że "przyciągał" Cię na liczne sposoby? Na obserwację psychiatryczną Cię wyślą, jak nie wybijesz sobie głowy takich rzeczy. Daj mu spokój.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Takie sytuacje tylko pokazują po raz kolejny, że Internet (a zwłaszcza fb) dla niektórych osób powinien być zabroniony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Hmmm... zdecydowanie za mało napisałam na temat tego w jaki sposób dawał mi do zrozumienia, że ja jeszcze mam szansę.
Od momentu kiedy się poznaliśmy równolegle do wiadomości zamieszczał różne wpisy, zdjęcia itd na swoim blogu między innymi. Ja się bardzo szybko wtedy nauczyłam interpretować to co on robi. Wtedy nie było innej dziewczyny. Okazywał realne zainteresowanie, choć może ja chciałam więcej. I to wszystko pozostało mimo że zaczął się spotykać z kolejną. Czasem zastanawiałam się sama czy nie czynię nadinterpretacji, ale zbiegów okoliczności było zbyt dużo. Poza tym te znaki skończyły się 2 tygodnie temu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Dobra to może opisz teraz dokładnie wszystkie oznaki zainteresowania, sygnały że czegoś by od Ciebie chciał, że nie jesteś mu obojętna, wszystko po czym mogłaś sądzić, że coś do Ciebie czuje. Tylko KONKRETY, a nie że gdzieś na fb mu się przewinęło zdjęcie, pod którym był podpis, który jak go się czyta co 2 słowo to był nawet dość romantyczny i pomyślałaś, że to znaczy, że Ciebie kocha.
edit: co to znaczy, że się nauczyłaś? przeczytałaś wpis/podpis pod zdjęciem itp, spytałaś czy chodzi mu o to co myślisz, dostałaś odpowiedź pozytywną, powtórzyło się to x razy i wtedy uznałaś, że umiesz interpretować jego jak to nazywasz "sygnały"? Edytowane przez alexandraa13 Czas edycji: 2013-02-13 o 23:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Nie oceniajcie mnie tak ostro. Ja naprawdę dostrzegałam chorobę tej sytuacji.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pisałaś po drodze o stanach depresyjnych (coś a la to). Idź natychmiast do psychiatry! Dla mnie to stany psychotyczne wręcz (mogą współwystępować ze stanami depresyjnymi). Edytowane przez natash88 Czas edycji: 2013-02-13 o 23:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Myślę, że go trochę wyidealizowałaś, całą Waszą znajomość... Te wszystkie smsy, na które on nawet nie odpowiadał... po co? Pogódź się z tym, że nie było i nie będzie niczego między Wami. On ma dziewczynę, Ty nie jesteś dla niego ważna. Niestety. Tak naprawdę Ty go w ogóle nie znasz. Nie poznałaś go przez piosenki na facebooku czy na imprezach po pijaku. Dużo pewnie sobie dopowiedziałaś, stworzyłaś jakiś ideał, którym on nie jest. Tak mi się wydaje - on nie jest tym człowiekiem, w którym się zakochałaś. Skończ to. Mnóstwo czasu minęło, nie trać go więcej na niego. Bo teraz właśnie tracisz czas. Bez sensu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.