Nitka, p³yn czy irygator - co i jak najlepiej stosowaæ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Artyku³y i newsy

Notka

Artyku³y i newsy Dyskusje o artyku³ach i newsach zamieszczanych na naszym portalu.

Narzêdzia
Stary 2014-05-20, 15:58   #1
redakcja
(ro)BOT

Wiadomo¶ci: 0

Nitka, p³yn czy irygator - co i jak najlepiej stosowaæ?

Zadbaj kompleksowo o higienê jamy ustnej - samo szczotkowanie zêbów nie wystarczy. Sprawd¼, któr± z metod najlepiej zastosowaæ ? nitkê dentystyczn±, p³yn do p³ukania zêbów czy irygator! czytaj wiêcej
redakcja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-20, 18:35   #2
Lady_Anomalia
mimi

Wiadomo¶ci: 633
Dot.: Nitka, p³yn czy irygator - co i jak najlepiej stosowaæ?

mycie zêbów sodk± i tyle w temacie.
Stary 2014-05-21, 11:23   #3
Anaiss91
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

U¿ywam nici, p³ynów ii po lecie mam w planach zakupienie irygatora
Anaiss91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-21, 12:45   #4
aira
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 284
GG do aira

Nie polecam u¿ywania nici dentystycznej. Lepiej jednak zainwestowaæ w irygator. Jest mniej inwazyjny. Regularne stosowanie nici dentystycznej sprzyja ods³anianiu szyjek zêbowych.

11.06.2013[*]
aira jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-22, 18:57   #5
CraftyBeast
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Gdzie¶ czyta³am, ¿eby jednak unikaæ stosowania p³ynów do p³ukania ust, bo mog± powodowaæ m.in. raka jamy ustnej. Jednak chodzi chyba przede wszystkim o p³yny, które maj± w sk³adzie alkohol. Mo¿e tak po prostu p³ukaæ naparem z sza³wii
CraftyBeast jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-23, 16:32   #6
Bleuleri
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 35

Cytat:
Napisane przez aira Poka¿ wiadomo¶æ
Nie polecam u¿ywania nici dentystycznej. Lepiej jednak zainwestowaæ w irygator. Jest mniej inwazyjny. Regularne stosowanie nici dentystycznej sprzyja ods³anianiu szyjek zêbowych.

Nie polecam nie polecaæ nici!
Stanowczo ods³anianie szyjek zêbowych nam nie grozi przy odpowiednim u¿ywaniu (wcale nie trzeba schodziæ poni¿ej linii dzi±se³, je¶li te s± wra¿liwe), za to irygator nie dostanie siê we wszystkie przestrzenie miêdzy-zêbowe, je¶li te s± zbyt ¶ci¶niête (niestety ja tak mam ).
Bleuleri jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-26, 10:10   #7
piwoniia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 68

Ja te¿ nie polecam nici dentystycznych - zawsze rozwala³am sobie nimi dzi±s³a. Mam Sonicare, wiêc u¿ywam ich ju¿ tylko od wielkiego dzwonu. Szczoteczka dobrze czy¶ci przestrzenie miêdzyzêbowe, a ja mam je bardzo w±skie... P³yny do p³ukania s± moim zdaniem trochê przereklamowane, ale i tak zawsze ich u¿ywam, przynajmniej od¶wie¿aj± oddech
piwoniia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-24, 11:31   #8
mysipyszczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 267

A propos komentarzy powy¿ej:
  • Teoretycznie mo¿na nie schodziæ poni¿ej linii dzi±se³ - ale nie ka¿demu siê uda. Ja mam np. miêdzy niektórymi zêbami (przednie na dole) bardzo w±skie przestrzenie, gdzie gromadzi siê do tego kamieñ. U¿ywam wiêc nici, ale i tak raniê sobie dzi±s³a - muszê "na chama" wcisn±æ nitkê... i si³± rzeczy uderza w dzi±s³o miêdzy zêbami.
  • Nie nale¿y wierzyæ w teorie o ¶rodkach powoduj±cych raka tak obsesyjnie. Jasne, ¿e na³ogowe palenie mo¿e wywo³aæ raka p³uc, a na³ogowe picie alkoholu zniszczyæ w±trobê. Ale ju¿ w takie rzeczy, ¿e krem mo¿e spowodowaæ raka skóry a p³yn dentystyczny raka jamy ustnej? - Nie...
mysipyszczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Nowe w±tki na forum Artyku³y i newsy

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-10-24 11:31:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.