|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Rozerwana bluzka
Cześć dziewczyny
![]() Mam ogromny problem i mam nadzieję, że jakoś mi pomożecie Kupiłam bluzkę, ani razu jej nie założyłam, przy zdejmowaniu z wieszaka musiałam ją mocno pociągnąć i stało się to co widać w załączniku ![]() Nie jest to najlepszej jakości materiał, ale bez przesady, czegoś takiego się nie spodziewałam. Macie jakiś pomysł jak to naprawić? Mi przychodzi do głowy jedynie taka taśma (nie znam fachowej nazwy, ale dodaje zdjęcie w załączniku), która się przyprasowuje na ciepło np przy skracaniu spódnicy, żeby nie szyć po niej. Będę bardzo wdzięczna za każda pomoc, bo bluzka mi się baaardzo podoba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozerwana bluzka
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Właśnie nie wydaje mi się, żeby w praniu cos się miało z tym stać bo nie jest to aż taki delikatny materiał, chyba że masz na myśli że ta taśma w praniu nie wytrzyma..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nie, nie mam na myśli taśmy, tylko te wycięte dziurki bez zabezpieczenia (wykończenia jakiegokolwiek..) ale moze tylko tak na fotce wygląda...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Hmm w sumie mogłabym coś doszyć w tym miejscu (i po drugiej stronie żeby było symetrycznie) ale musiałoby to być coś lekkiego, jakiś pomysł?
A z tą taśmą to myślę, że na pewno zrobię całość, tylko jeszcze nie wiem czy przyprasować takie malutkie paseczki czy całości później wycinać tam gdzie nie chce tego mieć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym wycinala potem, zeby sie bardziej wzmocnilo - ale nie wiem czy to bedzie realne do realizacji...
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
A jakieś wzorki z tkaninowych kwiatków na to?
Tu na fotce są z filcu w jaskrawych kolorach ale można podkleić jakąś cienką tkaninę w odpowiednim kolorze fliseliną/klejonką krawiecką , powycinać kwiatki czy coś innego/ jakieś ornamenciki?/ i na pozszywane dziury nakleić za pomocą właśnie skrawków tej taśmy do podkładania spódnic. Zrobić symetrycznie jakiś układ i nikt się nie gapnie, że było podarte. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie, to kompletnie nie mój styl, wole bardziej eleganckie, proste rzeczy. Ale bardzo dziękuje za radę w weekend będe coś robić to wrzucę fotki jak to wyszło
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
niestety nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
A gdyby odciąć te paski, tak aby zostały dwie poziome ,,dziury" i wypełnić je od spodu, np. ćwiekami przypiętymi do materiału, albo kwiecistym materiałem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę, że najpierw to przyłożę tylko i się zorientuje łatwo jak to bedzie wyglądać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.