![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Butiki o których mało sie mówi - Kraków
Hej,
Chciałam się z Wami podzielić pewnym spostrzeżeniem odnośnie małych butików w Krakowie. Jest ich pełno a bardzo mało się o nich mówi. Lubie chodzić do galerii bo tam można kupić dużo, za niewielkie pieniążki ![]() W ten weekend musiałam zaspokoić swoją ciekawość i poszłam na spacer ze swoim facetem (on myślał, że to spacer :P )no nie ważne. Przed wyjściem z domu dobrze sobie zaplanowałam gdzie trzeba pójść. Pokrótce opisze co mnie zaskoczyło: ul. Wiślna - b rzadko tam bywam, właściwie może raz i żałowuje bo torebki jakie są w tym Wittchemie są naprawde śliczne zwłaszcza firmy Adax. Była tam taka mała listonoszka i przez szybkę wołała do mnie mamo wiec musiał ją kupic ![]() ul. Zwierzyniecka Oprócz Terranovy, moją uwage przykuły 2 małe butiki z odzieżą. Jeden vis-a-vi. Bardzo ciekawy wystrój, miła obsługa oraz atrakcyjne ceny. Teraz mają wyprzedaż do 50% wiec polecam. Można tam kupić bardzo fajne koszule z długim rękawem z Lee za 40zł albo Tommiego Hilfigera. Koszule po przymierzałam, ale muszę wrócić tam sama ![]() Z tego wszystkiego mój facio kupił sobie jedna bo jak on to określił "za takie pieniadze, grzech nie kupić". O tym butiki dowiedziałam od koleżanki i musze przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczona tym sklepem. W ogóle o nim wczesniej nie słyszałam... Był jeszcze na tej ulicy taki mały butik z ciekawymi wzorami sukienek, sklep nazywał się Millo? Nie pamietam dokładnie nazwy ![]() ![]() ![]() ul. Starowiślna Tutaj wielka zagadka, ponieważ nie wyrobiliśmy się na czas, a baner nad wejściem mnie zaciekawił. "Intimissimi, Triumph" Ciekawa jestem czy są tam naprawde rzeczy tych firm no i w jakich cenach?! W tym tygodniu muszę się tam przejść bo powoli takie mały sklepiki wydają mi się lepsze od tych zatłocoznych galerii. Sobota jest dniem bardzo krótkim jeśli chodzi o takie sklepiki ![]() troche się zawiodłam, ale dobrze rozumiem ludzi pracujących w nich. Jakie są wasze sugestie oraz czy posiadacie inne tajemnicze miejsca? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Butiki o których mało sie mówi - Kraków
Cytat:
![]() Denerwuje mnie ta 'bliskosc' ze sprzedawca, tlok w postaci 3-4 klientow..ogolem jakos mnie to przytlacza...lubie przestrzen, kiedy nikt mnie nie obserwuje i nie pyta w czym pomoc.. Jak jestem w Polsce i odwiedzam takie sklepiki w moim miescie to czuje sie osaczona. Ekspedientki patrza z gory do dolu, maja chamski wyraz twarzy, z jakas pogarda czy cos.. Nie twierdze,ze tak jest wszedzie, bo np w malutkim Trollu jest przemila obsluga i ogolem och i ach i to jest ta moja perelka =) Mimo wszystko wole galerie, bycie takim incognito, sama sobie ![]()
![]() Edytowane przez foxy123 Czas edycji: 2011-01-17 o 09:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja z czystej wygody pętam się po galeriach i nie mam takich sklepików, aaaale subskrybuję sobei wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
lubie sklepik na krakowskiej caly oplakatowany/ nie wiem jak sie nazywa/ jest to dyskont cos a ` la snc a ciuszki lepszej jakosci. przystanek przed mostem.
jest fajna drogieria na dlugiej/idac od strony lotu po lewej stonie przed skupem ksiazek/ sa tam kosmetyki ingrid i pierre rene na krakowiej sklep awanti/ bardzo duzo rzeczy wizytowych w niskich cenach w tym sukienki koktaliowe/ sukienki od 50zl skep z ciuchami atmosphere ul. bandtkiego /bronowice male/ obok poczty polskiej jk sobie cos przypomne dam znac
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Prawdziwy rekonesans.W Krakowie jest bardzo dużo fajnych butików.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
na krakowskiej jest sklep z szalami i szalikami
![]() na florainskiej outlet-ladne i tanie sweterki idea fix na miodowej- concept store no i oczywiscie mulholland drive na sw katarzyny!
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
co to za sklepy?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ul. wroclawska 10albo12 sklep obuwniczy. maja tam modele z sigmy/zamowienia zbiorowe wizaz/ oraz duuuuuuuze przeceny.
ul. wroclawska salon fryzjerski /polcam fryzjerke niska ruda/ swietnie scina i koloryzuje a co najwazniejsze nie bajeruje! mowi otwarcie ze cos nie bedzie dobrze wygladac. salon wyglada swietnie a cena sciecia to 17zl z myciem na wlosach dlugich.
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hej, czy mozesz doradzic w ktorym miejscu jest ten salon fryzjerski? dzieki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
świetny pomysł! uwielbiam małe butiki
oprócz wymienionych na krakowskiej polecam jeszcze ul. Krakowska bliżej Dietla, pod arkanami sklep obuwniczy ten z szalikami to szaleo na rogu Krakowska/ Meiselsa ul. Rakowicka 14- sklep wyprzedażowy AGGI ![]() ul. Floriańska- outlet terra nova
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Sklep kolo Placu Inwalidow-na rogu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pani Buka
|
ul. Pilotów, maleńka budka naprzeciwko Almy, koło piekarni. duży wybór toreb i torebek w sensownych cenach.
kupiłam tam kiedyś ładną, dużą, czarną torbę za 50-60 zł i trzyma się ładnie już drugi rok, chociaż noszę ją codziennie. niestety teraz mam tam daleeko ![]()
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Mój krakowski hit to dwie hurtownie rajstop - jedna na Krakowskiej (koło przystanku Plac Wolnica, obok sklepu indyjskiego w bramie) i druga, która była do pewnego czasu na Filipa a teraz przeniosła się na ul. Kurniki (to ta ochodząca od środkowego wyjścia galerii krakowskiej, po prawej stronie za cukiernią czarodziej). Mają super ceny, bardzo duży wybór rajstop gładkich, kolorowych, we wzory, cienkich grubych - zawsze się tam zaopatruję, jakość tych rzeczy jest lepsza niż sieciówkowych a ceny zdecydowanie bardziej przyjazne (za czarne rajstopy 60den - w H&M 25 zl - tu daję max 8-10). Na Krakowskiej mają z kolei oprócz rajstop bardzo duży wybór zakolanówek, getrów w różne ciekawe wzory, skarpetki i legginsy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dziś na krakowskim spotkaniu został odkryty taki a'la idia shop, w którym sprzedaje bloggerka Bastet - mieści się on na ul. Floriańskiej, bliżej kościoła Mariackiego, idąc od Bramy Floriańskiej to po lewej stronie. Korale za 1,95 i inne tanie rzeczy
![]() A z takich butików to na Karmelickiej koło drogerii Firlit jest jakiś taki sklepik i ciągle zapominam, żeby tam zajrzeć.
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Byłam dzisiaj w sklepie na zwierzynieckiej ten kolo terranovy. Sklep dokładnie nazywa się Focus Fashion. Maja tam ciekawą promocje daja portfele w gratisie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
sklep jest z swamymi ciuchami atmo. troche ich jest.
salon fryzjerski jest tylko jeden na woclawskiej na przeciwko szpitala.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Są, na krakowskiej bardzo duży wybór - od tanich pięciopaków po jakieś z lepszej bawełny i sportowe, spokojnie możesz wysłać TŻta i się obłowi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do salonu fryzjerskiego, ktory to? bo na wrocławskiej widziałam kilka, a sama chętnie wybrałabym się w najbliższym czasie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
przy robanie. na przeciwko szpitala,
http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&...d=&moreCities= wklejam link do zumi. wroclawska 8. jest w ttm dlugim budynku gdzie miesci sie szkola .
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
nie ma za co. jak pojdziesz kawalek dalej skrecisz przy avicie jest tam hurtownia odziezy sprzedaja w detalu przystepne ceny. a ida prosto nie skrecajac jest hurtownia odziezy indyjskiej. w rzeczywistosci tylko bizuteria jest indyjska a do sklepu warto wstapic
![]() http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&...d=&moreCities= HUTROWNIA ODZIEZY http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&...d=&moreCities= ODZIEZ INDYJSKA
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
odświeżam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
chetnie dowiedzialabym sie gdzie sa jakies sklepy obuwiczne
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
na Karmelickiej (niedaleko ul. Batorego, blizej pl. Inwalidow) jest fajny sklep obuwniczy, nazwy nie pamietam, ale dopisze jutro
![]() Jeszcze wiecej tych butow [i tanszych!!] jest w przejsciu podziemnym, jak sie idzie od Rynku do Dworca Glownego, jest tam taka mala kasa PKP. Ładne baleriny, sandalki, i ceny w miare OK ![]()
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Ja też nie przepadam za takimi małymi butikami. Wolę kupić droższe buty w Reserved/H&M/Housie bo w tych sklepach nie produkuje się ich masowo dlatego twórcy dbają o szczegóły i zwykle te buty są najładniejsze albo wolę kupić w CCC czy Deichmannie za przyzwoitą cenę buty, które potrzebuję niż chodzić po małych, ciasnych butikach przy ulicach i użerać się z niemiłą obsługą, bo jeszcze nie spotkałam się z miłym sprzedawcą w tego typu sklepach. Raz mojej siostrze przydarzyła się niemiła sytuacja, otóż oglądała buty w takim sklepie, akurat wracała z pracy i miała na sobie zwykłe trampki to dwie ekspedientki spojrzały na nią i bezczelnie zaczęły się z niej naśmiewać po czym jedna powiedziała, że tu sprzedają raczej buty na eleganckie wyjścia (???) naprawdę uważam, że ludzie, którzy zatrudniają takie zołzy powinni coś z tym zrobić, jest tyle milszych osob, które zabiłyby za taką pracę, a przyjmują takie wredne szuje co im ledwo tipsy wyschły i wielką łaskę robią, że tam pracują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja za to nie spotkałam się z niemiłą obsługą w małych butikach, zazwyczaj panie są bardzo pomocne, przynoszą wszystkie rozmiary, doradzają ![]() fajne sklepy z butami są tez na Długiej (można dostać tam modele z wizażowych zamówień, w podobnych cenach jak tu wychodzi z przesyłką). no i jak ktoś wyżej pisał przejście podziemne koło dworca ![]() Polecam też wymienioną tu hurtownie rajstop Raj - pracujący tam pan jest niesamowity ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.