|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Czy aerobik ma sens?
Hejo,
od jakiś 2ch miesięcy zaczęłam ćwiczyć, z tym że chodzę na różne zajęcia typu PBU, step, slim fit i różne takie od 3-5 razy w tygodniu, gdzie generalnie 15-30 min to ćwiczenia które polegają na wykonaniu różnych układów (aerobowe), a pozostały czas to ćwiczenia z wykorzystaniem ciężaru własnego ciała. Tutaj następuje moje pytanie - czy to ma sens? Czy takie ćwiczenia sprawią, że zgubię tłuszczyk i zbuduje jakieś tam mięśnie? Dodam jeszcze, że podczas ćwiczeń z wykorzystaniem ciężaru własnego ciała pod koniec dany mięsień płonie z bólu i czasami aż się trzęsie z wysiłku, a do domu wracam z uczuciem zmęczonych mięśni. Czy lepiej jakbym zainteresowała się przerzucaniem żelaza na siłowni? Nie zależy mi na szybkich rezultatach, bo ćwiczyć nie zamierzam przestawać, z tym że chciałabym w końcu widzieć efekty mojej pracy - staram się trzymać zasad zdrowego żywienia, ale nie liczę kalorii, dotychczas spadło mi po 4 cm z bioder, brzucha i z cycków ale to ciało ani trochę nie robi się mniej otłuszczone i jędrne, widzę że objętościowo zmalałam, ale mam wrażenie, że tłuszczowa otoczka sobie istnieje cały czas bez żadnych zmian. Czy to tak ma być i te oponki zejdą na samym końcu? Czy będę się robić coraz mniejsza, ale ten okalający mój brzuch, uda i tyłek tłuszcz pozostanie, jak dalej będę tak ćwiczyć? Co ewentualnie robię źle i muszę zmienić, aby pożegnać się z tą tłuszczową otoczką (i ze wstrętnym cellulitem Pozdrowionka
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy aerobik ma sens?
Z tego co udalo mi sie wyczytac w tonie makulatury jednak najlepszy jest trening z oboazeniem, i nie nie urosniesz od tego, to wlasnie najlepiej rzezbi sylwetke. Sama to robie i jestem zadowolona z efektow
![]() Sent from my iPad using Tapatalk
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Aerobik nie sprawi ci mięśni.
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
A spali tłuszcz na (prawie) zero?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sądzę. Wszystko zależy głównie od diety, jak tam coś kuleje to i najlepsze ćwiczenia nie wiele dadzą.
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rzabbocop
|
Dla kobiet granica śmierci jest bodajże 7-10 % Fikaniem nóżką nie jestes w stanie zejść do tak ekstremalnie niskiego wyniku.
Za to na początku może się okazać, że te zajęcia pomogą Ci pozbyć się kilku % BF, potem będziesz musiała zabrać sie za konkretniejsze treningi, żeby uzyskać konkretniejsze efekty. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

ale to ciało ani trochę nie robi się mniej otłuszczone i jędrne, widzę że objętościowo zmalałam, ale mam wrażenie, że tłuszczowa otoczka sobie istnieje cały czas bez żadnych zmian. Czy to tak ma być i te oponki zejdą na samym końcu? Czy będę się robić coraz mniejsza, ale ten okalający mój brzuch, uda i tyłek tłuszcz pozostanie, jak dalej będę tak ćwiczyć? Co ewentualnie robię źle i muszę zmienić, aby pożegnać się z tą tłuszczową otoczką (i ze wstrętnym cellulitem