Mam problem: Tr±dzik ró¿owaty - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Artyku³y i newsy

Notka

Artyku³y i newsy Dyskusje o artyku³ach i newsach zamieszczanych na naszym portalu.

Narzêdzia
Stary 2011-06-07, 13:52   #1
redakcja
(ro)BOT

Wiadomo¶ci: 25 437

Mam problem: Tr±dzik ró¿owaty

Tr±dzik ró¿owaty, zwany równie¿ rosacea, najczê¶ciej pojawia siê u kobiet w wieku 30-40 lat. Jest to przewlek³e schorzenie, które obejmuje g³ównie okolice nosa i policzków i oprócz rumienia charakteryzuje siê obecno¶ci± grudek, krost, teleangiektazji oraz zmian przerostowych. Sprawd¼ co nasila objawy tr±dziku i jak pielêgnowaæ ten typ skóry. czytaj wiêcej
redakcja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:32   #2
dermolabpl
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 21
Dot.: Mam problem: Tr±dzik ró¿owaty

W chorobie skóry jak± jest tr±dzik ró¿owaty kremy powinny byæ ostro¿nie stosowane...
dermolabpl jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 16:37   #3
FloraL
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1

ja mam problemy z cer± i tr±dzikiem ró¿owatym i stosujê liz earle mu¶linow± ¶ciereczk± i krem hot cloth cleanser i od tej pory mam oczyszczon± skórê. tyle co siê nachodzi³am po lekarzach, dermatologach kosmetyczkach i nic!! zawsze problem wraca³ do punktu wyj¶cia bo skóra musi byæ oczyszczana CODZIENNIE a nie tylko u kosmetyczki na zabiegu. ¶cierka mu¶linowa i effaclar rano wieczorem to samo z hot cloth cleanser kremem Liz i cera siê uspokoi³a.
FloraL jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:44   #4
Ewelina_94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 154

Mogliby choæ raz przy takim temacie daæ zdjêcie faktycznej osoby z problemem, a nie dadz± jak±¶ ¶licznotkê podpisz± tr±dzik mój problem, a inni ( nie mówiê o sobie) mog± siê nie¼le za³amaæ
Ewelina_94 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 22:19   #5
Robaczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33

"bo skóra musi byæ oczyszczana CODZIENNIE"
Nie mam tr±dziku ró¿owatego akurat, ale oczyszczam skórê codziennie a czasem kilka razy dziennie i dalej mam paskudny tr±dzik, to nie zale¿y od higieny, no mo¿e u niektórych...
Robaczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 15:39   #6
mickeyftw
Przyczajenie

Polecam IZOTEK 20mg przez 6miesiecy i po problemie;-) zmagalem sie przez 20lat z tradziekiem,zaliczylem 3 razy zabieg fraxel i dopiero izotek definitywnie pomogl
mickeyftw jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-12, 17:22   #7
201703061208
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 690

Pod³o¿e ³ojotokowe - zmiany chorobowe w TR lokalizuj± siê w okolicach ³ojotokowych, wystêpuj± rzadziej u osób z nadmiern± czynno¶ci± gruczo³ów ³ojowych (postaæ przeros³a i piorunuj±ca TR).
Nie chce nic mowic, ale mocno mnie denerwuje jak ktos nie dopracuje materia³u i pozniej g³osi taka bzdure w neciei to az dwa razy powtorzono tak sie sklada ze mam rozowaty i zmiany chorobowe w TR o pod³ozu ³ojotokowym oraz jego najgorsza, przeros³a postac wystepuja CZESCIEJ a nie rzadziej u osob z nadmierna czynnoscia gruczo³ow ³ojowych i w³asnie w tzw. strefie T, gdzie ich najwiecej. Autorze popraw ten artyku³ bo tekst na czerwono jest bez sensu!!!
201703061208 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-06-12, 20:09   #8
moncia_k83
Przyczajenie

Ja u¿ywam ¶wietnego kremiku, który poleci³a mi moja Pani doktor i wreszcie moje policzki nie przypominaj± pizzy!!! To Synchrorose Fast, naprawdê dzia³a, a próbowa³am ju¿ wcze¶niej chyba wszystkiego... Pozdrawiam borykaj±cych siê z tym problemem
moncia_k83 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:56   #9
Zet24
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 24

Mi dermatolog zaleci³ krem MetroRuboril w fazie zaawansowanej, a pó¼niej ju¿ dla podtrzymania efektu Ruboril. Terapia okaza³a siê skuteczna.
Zet24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-18, 21:42   #10
aniulka289
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

tr±dzik nie ³atwo wyleczyæ, jednym ze sposobów które mogê poleciæ to stosowanie epiduo, ale jak wiadomo najpierw trzeba wybraæ siê do dermatologa

Edytowane przez aniulka289
Czas edycji: 2011-06-18 o 21:47
aniulka289 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-26, 15:24   #11
lwica24
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 23

Hej, moje rumieñce moga wynikaæ z obecno¶ci demodex folicullorum na twarzy, straszne dziadostwo

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-27, 11:07   #12
marioleczka88
Przyczajenie

Do mycia twarzy warto u¿ywaæ cetaphil który nie podra¿nia. Czuje siê, ¿e skóra jest taka delikatna krem na dzieñ- Humektan, spotka³am siê z ró¿nymi opiniami, lecz dla mojej skóry jest on idealny a naprawdê stosowa³am ju¿ wiele kremów. Ivostin krem na noc te¿ godny polecenia.
marioleczka88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-12-07, 10:23   #13
bumela
Przyczajenie

Zgadzam siê z tym ostatnim - mój tato - trochê po 50-tce ma w³a¶nie problem z tr±dzikiem, z którym siê zmaga ju¿ kilka lat. Od niedawna u¿ywa kilku produktów z marki Ivostin i jest naprawdê lepiej.
bumela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-12-18, 18:15   #14
didunia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 69
Smile Dot.: Mam problem: Tr±dzik ró¿owaty

Witam,
mam pro¶bê do osób które choruj± na tr±dzik ró¿owaty i by³y leczone za pomoc± kuracji kwasami w gabinecie kosmetycznym lub w domu za pomoc± dermokosmetyków.
Proszê o wype³nienie ankiety s³u¿±cej do celów opracowania pracy magisterskiej. Jest to ankieta anonimowa, a jej wype³nienie zajmuje kilka minut.

Link do ankiety:
https://docs.google.com/spreadsheet/...UXhsdTdqclE6MQ

Bêdê niezmiernie wdziêczna za pomoc!
Stary 2012-02-21, 19:12   #15
GOLLKA
Przyczajenie

ja te¿ niestety mam problem i nie wiem co zrobiæ..... ju¿ mam do¶æ ¿adne drogie kremy i zabiegi a tym bardziej z sianem siê nie przelewa i wyrzuci³am pieni±dze w b³oto!!!!
nie mam pomys³u.....
POMOCY!!!!!!!!!!
GOLLKA jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-02-22, 13:34   #16
graudencity
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Cze¶æ dziewczyny!
Po pierwsze! Niewiele z Was wie o tym, ¿e maj±c tr±dzik nie wolno wysuszaæ skóry! Nawet je¶li jest to skóra bardzo t³usta! wysuszaj±c j± szkodzimy sobie a ³oju z czasem bedzie coraz wiêcej! Na t³ust± skórê z tr±dzikiem wskazane jest j± bardzo nawil¿aæ albo nawet nat³uszczaæ, oczywi¶cie mówie tu o wieczornych zabiegach, ¿eby smarowaæ siê takim kremem na noc, Bo wiadomo jak wygl±da cera po takim kremie WIEM to po sobie! powiem Wam czym siê wyleczy³am za ¶mieszne pieni±dze!!!z pocz±tku u¿ywa³am ¿eli do twarzy specjalnych oczywi¶cie do cery tr±dzikowej mia³am tak¿ep³yn od dermatologa itd itp. Jednak po jakim czasie, a dok³adnie dopiero po 3 latach borykania sie z tym problemem, zmini³am wszystkie wysuszaj±ce kosmetyki teraz wygl±da to tak: twarz zmywam zwyk³ym p³ynem do demakija¿u a nastêpnie myjê twarz zwyk³ym ¿elem pod prysznic, zmojej strony mogê poleciæ ziaja sopot taki niebie¶ciutki 500ml kosztuje ok 6 z³ nastêpnie kremujê twarz ...i albo jest to najzwyklejszy wszystkim zanany krem nivea albo krem olivkowy z ziaji a na pryszcze? na takie w³asnie ropne lub z zaczerwienieniem stosuje Tormentiol dostaniecie go w aptece ok5z³ rano jedynie zbieram wacikiem pozosta³o¶ci kremu i zwyczajnie nak³adam podk³ad. a ! a je¶li pryszcz jest ju¿ w stanie"do wycisniecia" przebijam go ig³a i on sam ³adnie wychodzi moja cera wygl±da jak nowa tyle ¿e po dawnym wyciskaniu nieprzyjació³ pozosta³y mi ¶lady ale zauwa¿y³am ¿e z czasem schodz±. Takze pamiêtajcie! nie wysuszajcie swojej cery!!!

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

A i jeszcze jedno! Bradzo wa¿na rzecz ! sposób od¿ywiania siê!!! zrezygnujcie z cukru!!!Pijcie du¿o herbatek zio³owych napewno pomo¿e,zaszkodziæ nie mo¿e
graudencity jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-29, 17:41   #17
wiola_7568
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 22

Mojej mamie, dermatolo¿ka poleci³a krem VITELLA ICTAMO. Zawiera ichtiol jasny, który jest stosunkowo nowym odkryciem i podobno jest genialny. Z tego co widzê po mamie, rzeczywi¶cie jej pomaga i jest coraz bardziej zadowolona ze swojego wygl±du, wiêc Wam równie¿ mogê go poleciæ
wiola_7568 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-04-30, 18:59   #18
201703061208
Konto usuniête

U mnie ró¿owaty to by³o tak¿e nic innego jak dzia³anie nu¿eñca, ale w nied³ugim czasie wyleczy³am sobie koszmarn± skórê. Leczy³am ma¶ci± siarkow±, kremem XFML i ZZ-na zmianê na noc. Na miesi±c zu¿ywa³am po jednym opakowaniu ka¿dego, ale teraz koñczy siê trzeci i ju¿ praktycznie nie ma ¶ladu a by³o mega¼le naprawdê.
Stary 2012-04-30, 19:45   #19
hmm o co caman
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 72

witam Was po raz pierwszy
moja cera jest równie¿ niewdziêczna,u¿ywam drogie kosmetyki Vichy normaderm a ona wcale nie jest idealna, co prawda czasem jest bez tr±dzika ale wiêkszo¶æ p³acze nad ni±.
zbytnio wcze¶nej nie mia³am problemów z t³ust± cer± , my¶lê ¿e przyda³oby mi siê jakie¶ rady w od¿ywianiu, jem du¿o owoców cytrusowych a z oleju zrezygnowa³am ju¿ miesi±c temu haha mo¿e to za krótki czas na poprawê, macie jak±¶ radê dla mnie a mo¿e mam zmieniæ kosm.? z góry dziêkuje Ciao!!
hmm o co caman jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-05-01, 08:14   #20
201703061208
Konto usuniête

Od¿ywianie w naszym przypadku to jak najmniej t³uszczu i cukru, a du¿o wody, warzyw-g³ównie zielonych, pomarañczowych i czerwonych, p³atki owsiane, kasze, pieczywo wielozbo¿owe, chude miêso, jajka, twarogi-zbyt du¿a ilo¶æ nabia³u jest niewskazana, bo zaostrza tr±dzik i ró¿owaty i zwyk³y, ale akurat te wymienione nie dzia³aj± tak agresywnie. I mo¿na wspomagaæ kuracjê cynkiem, witamin± C, K i siark±, plus herbatki z pokrzywy, melisy, miêty i kopru w³oskiego, soki.
Co do owoców cytrusowych-przy normalnym tr±dziku s± ok, ale przy ró¿owatym czyli przy tr±dziku ze wzmo¿on± wra¿liwo¶ci± skóry trzeba bardzo na nie uwa¿aæ.
Stary 2012-05-05, 15:42   #21
hmm o co caman
Raczkowanie

A dziekuje bardzo aisha za dobre info, w sumie porzuci³am kosm.z vishy i kupilam la-roche-posay i przyznam ze od razu dziala, stary tradzik wysusza a nowe nie rosna!!!! ale postaram sie trzymac tego co poradzilas, skoro tobie te masci pomogly wiec moze i mi zaleczy dorywczo.
co prawda wczesniej slyszalam o masci cynkowej ale nie wiezylam ze pomaga
jeszcze jedno pytanko co do tej masci, niestety jestem za granica i tu wlasnie jest wielka niewiadoma. czy mozna gdzies kupic w IRL? moze ktos sie orientuje,
jesli nie to zostaje mi wyslanie paczki z polski ) pozdrawiam!!!!
Stary 2012-05-21, 18:36   #22
hmm o co caman
Raczkowanie

a dzieñ doberek
ostatnio siêgnê³am pomocy alergologa,i wiecie co najlepiej polecam?
k±piel w krochmalu,1litr wody gotujemy,w jednej szklance mieszamy 4 ³y¿ki m±ki ziemniaczanej i wrzucamy do zagotowanego litra i mieszamy na ma³ym ogniu a¿ zgêstnieje,mmmmm super odprê¿a i nie tylko,od tego czasu tr±dzik siê wyleczy³,skóra delikatna,zaleczy³y mi siê ranki po opryszcze, same plusy, spróbujcie,naprawdê polecam, na koniec koniecznie trzeba u¿yæ balsamu do cia³a i adente przekonajcie siê same
Stary 2012-06-04, 10:41   #23
OriAnia
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3
Send a message via Skype™ to OriAnia

Witajcie,
Osobi¶cie nie mam problemów ze skór± ale wiem ¿e pojawi³a siê nowo¶æ na rynku dermokosmetyków, krem na niedoskona³o¶ci skóry doj¿a³ej i m.in. na tr±dzik ró¿owaty. To BioClinic z Oriflame. Zawiera olej tamanu który dzia³a przeciwwirusowo, przeciwgrzybiczo, przeciwbakteryjnie, uelastyczniaj±co, nawil¿aj±co, odzywczo i odprêzaj±co na skórê. Oprócz tego zawarta w tym kremie w±krota azjatycka i kwas salicylowy (kwas, nie spirytus) powoduj± rozja¶nienie zaczerwienienia skóry i ogólnie polepszaj± jej wygl±d. Wiêcej znajdziecie tu: http://www.ori-kontakt.pl/pielegnacj...skonalosciami/ Pozdrawiam i ¿yczê piêknych bu¼
OriAnia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-07-07, 10:05   #24
lisek8
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

ja zmagam siê z tradzikiem 16- 17 lat próbowa³am juz tak wielu rzeczy, ze nie wiem czego jeszcze nie próbowa³am jesli cos pomaga, to na krótko, a potem wszystko wraca(( leczenie u dermatologa poch³onê³o kupê kasy, a problem nadal jest zosta³o mi chyba tylko leczenie izotekiem czego nie chcia³abym zastosowac, ze wzgledu na duze ryzyklo dla zdrowia... ka¿da rada jest cenna, dlatego spróbuje kapieli w krochmalu pozdrawiam

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

epiduo to steryd, na d³ugo tez mi nie pomaga³o potem skora sie uodparnia
lisek8 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-07-07, 17:57   #25
201703061208
Konto usuniête

lisku8 a mo¿e spróbuj tych kremów z Demodex Solutions. Od razu mówiê ¿e nie jestem ¿adn± przedstawicielk± marki i nie mam w interesie j± zachwalaæ. Zmaga³am siê z koszmarnymi problemami skóry, co¶ pomiêdzy ró¿owatym-czerwonowi¶niowe plamy, a zwyk³ym tr±dzikiem wypryski i popêkane naczynka, by³o tak ¼le ¿e na powa¿nie zaczê³am my¶leæ o przeszczepie skóry
za³amka jak± mia³am przez to dziadostwo przez przesz³o rok na d³ugo zostanie mi w pamiêci na pewno. Wcze¶niej te¿ mia³am problemy ze skór± ale rok temu to ..masakra. Teraz ju¿ siê nie leczê, tylko podtrzymuj±co u¿ywam ZZ. W ogóle ten krem jest lepszy od XFML, tego drugiego u¿ywaæ bêdê tylko od czasu do czasu zim± ¿eby nie wysuszyæ skóry nadmiernie, ale on sam niewiele by pomóg³. A tak siê ba³am ZZ, bo podobno parzy skórê etc. Nic podobnego, mam bardzo bardzo wra¿liw± uczula mnie nawet Avene i LRP a ZZ nie parzy, tylko bardzo ch³odzi-i to uczucie mo¿na pomyliæ z parzeniem a to tylko miêta i nie robi czerwonych plam, alergii nic. Na pocz±tek mo¿esz kupiæ tylko ze dwa trzy opakowania ZZ na oko³o miesi±c, pó³tora, zaczniesz kuracjê i sama siê przekonasz jak wp³ywa na skórê a pó¼niej zdecydujesz co dalej.
Stary 2012-07-09, 00:03   #26
lisek8
Przyczajenie

a gdzie mozna to kupic i za ile? poza tym u mnie tr±dzik obejmuje te¿ plecy i dekolt ;( zauwazy³am,ze kiedy zaczelam brac leki na obni¿enie cholesterolu, to tradzik w³a¶ciwie znikna³, a kiedy odstawi³am leki, wrócil i jest juz koszmarnie znow;((( a lekarze mowi±,ze nigdzie nie ma tego wp³ywu w opisie... ja jednak wiem swoje

Edytowane przez lisek8
Czas edycji: 2012-07-09 o 00:07
Stary 2012-07-09, 09:06   #27
201703061208
Konto usuniête

to bardzo mo¿liwe, ¿e masz ten sam problem co ja. Je¿eli u Ciebie to te¿ nu¿eniec, to on bêdzie uaktywnia³ siê przy podwy¿szonym cholesterolu-on ¿ywi siê w³a¶nie t³uszczami! ja od wewn±trz leczy³am go tym, ¿e unika³am t³ustego jedzenia i ³yka³am siarczan cynku Zincteral lekko wysuszaj±cy skórê. Wprawdzie zwykle jest na receptê, ale sporo aptek sprzedaje bez, 10 z³ za 90 tabletek/jedna dziennie
kremy kupisz przez stronê Demodex Solutions, jest wersja w jêzyku polskim-wybierasz, oni przy¶l± Ci na maila kwotê do zap³aty-niestety za przesy³kê trzeba doliczyæ 18 dolarów czyli ok. 80 z³ ale to a¿ z Chin. Je¿eli masz t³ustaw± skórê nie polecam Ci w ogóle zamawiaæ XFML bo on jeszcze nat³uszcza lekko, ja mia³am go ale u¿ywa³am sporadycznie bo ZZ jest o niebo lepszy.
Niestety ka¿dy z tych kremów kosztuje oko³o 100 z³, wiêc na pocz±tek mo¿esz zamówiæ ze dwa, trzy jak uznasz ¿e ZZ i Tobie pomaga, domówisz wtedy wiêcej. Jest ca³kiem wydajny, wiêc nie obawiaj siê ¿e ma³a gramatura
Stary 2012-07-09, 11:21   #28
lisek8
Przyczajenie

nu¿eniec powiadasz....? ;( no skora lekko tlustawa... teraz zaczê³±m brac od nieca³ych dwóch tygodni zincas forte (tez na recepte), zobaczymy czy pomo¿e... t³ustego unikam od zawsze, s³odyczy unikam, owoców egzotycznych nie jem wszystko by nie miec tr±dziku, a i tak go mam;( mam 32 lata i ani normalnie sie ubrac, ani czasem nawet umalowac;( juz mam dosc, naprawde;( ale wiedz± to tylko Ci co maj± tak samo;( dziêkuje za poradê, ka¿da jest cenna mam nadzieje,ze moj tradzik nie bedzie trwa³ wiecznie i znajdzie sie w koncu jakis dobry lekarz, który pomo¿e mi sie go pozbyc, bez takich skutkow, jakie moga byc np po izoteku, wierzê,ze jest jakas inna metoda tylko niech ktos dobrze zdiagnozuje dziêki
Stary 2012-07-10, 16:07   #29
hmm o co caman
Raczkowanie

Helo³ki
ja wci±¿ proponuje k±piel w krochmalu, - z mojego do¶wiadczenia do dzi¶ ani ¶ladu, nawet po bliznach z pleców te¿ zesz³o. nic tak nie wysusza jak m±ka i bez ¿adnego cudowania firmowymi kremami.
Nie od dzi¶ wiadomo ¿e kremy po to s± aby ich ci±gle u¿ywaæ, przestaj±c kremowaæ tym samym problem powraca i znów siêgamy bo uzale¿niaj±ce kremy. Moim zdaniem lepiej jest co¶ wyleczyæ a nie zaleczyæ a to ró¿nica.

Edytowane przez hmm o co caman
Czas edycji: 2012-07-10 o 16:13
Stary 2012-07-11, 15:04   #30
201703061208
Konto usuniête

do cia³a to fakt, szkoda kasy na kremy i lepiej skorzystaæ z tej k±pieli w krochmalu. Jednak twarz mo¿e ona do¶æ mocno przesuszyæ, wiêc lepiej zainwestowaæ w porz±dny krem który mi w krótkim czasie ca³kowicie wyleczy³! a nie zaleczy³ skórê, nie robi±c jej przy tym ¿adnej krzywdy a wrêcz mam wra¿enie, ¿e jeszcze j± trochê ujêdrni³. Teraz go czasem u¿ywam te¿, ale to ju¿ bardziej z przyzwyczajenia i sympatii do niego, lubiê te¿ w te upa³y czuæ t± ¶wie¿± miêtê i wiem, ¿e fajnie mi matuje cerê ale bez wysuszania-to najwa¿niejsze

Nowe w±tki na forum Artyku³y i newsy

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-07-03 09:52:58

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.