![]() |
#1 |
(ro)BOT
Wiadomo¶ci: 25 437
|
Mam problem: Tr±dzik ró¿owaty
Tr±dzik ró¿owaty, zwany równie¿ rosacea, najczê¶ciej pojawia siê u kobiet w wieku 30-40 lat. Jest to przewlek³e schorzenie, które obejmuje g³ównie okolice nosa i policzków i oprócz rumienia charakteryzuje siê obecno¶ci± grudek, krost, teleangiektazji oraz zmian przerostowych. Sprawd¼ co nasila objawy tr±dziku i jak pielêgnowaæ ten typ skóry. czytaj wiêcej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 21
|
Dot.: Mam problem: Tr±dzik ró¿owaty
W chorobie skóry jak± jest tr±dzik ró¿owaty kremy powinny byæ ostro¿nie stosowane...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1
|
ja mam problemy z cer± i tr±dzikiem ró¿owatym i stosujê liz earle mu¶linow± ¶ciereczk± i krem hot cloth cleanser i od tej pory mam oczyszczon± skórê. tyle co siê nachodzi³am po lekarzach, dermatologach kosmetyczkach i nic!! zawsze problem wraca³ do punktu wyj¶cia bo skóra musi byæ oczyszczana CODZIENNIE a nie tylko u kosmetyczki na zabiegu. ¶cierka mu¶linowa i effaclar rano wieczorem to samo z hot cloth cleanser kremem Liz i cera siê uspokoi³a.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 154
|
Mogliby choæ raz przy takim temacie daæ zdjêcie faktycznej osoby z problemem, a nie dadz± jak±¶ ¶licznotkê podpisz± tr±dzik mój problem, a inni ( nie mówiê o sobie) mog± siê nie¼le za³amaæ
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
"bo skóra musi byæ oczyszczana CODZIENNIE"
![]() Nie mam tr±dziku ró¿owatego akurat, ale oczyszczam skórê codziennie a czasem kilka razy dziennie i dalej mam paskudny tr±dzik, to nie zale¿y od higieny, no mo¿e u niektórych... |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Polecam IZOTEK 20mg przez 6miesiecy i po problemie;-) zmagalem sie przez 20lat z tradziekiem,zaliczylem 3 razy zabieg fraxel i dopiero izotek definitywnie pomogl
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 690
|
Pod³o¿e ³ojotokowe - zmiany chorobowe w TR lokalizuj± siê w okolicach ³ojotokowych, wystêpuj± rzadziej u osób z nadmiern± czynno¶ci± gruczo³ów ³ojowych (postaæ przeros³a i piorunuj±ca TR).
Nie chce nic mowic, ale mocno mnie denerwuje jak ktos nie dopracuje materia³u i pozniej g³osi taka bzdure w necie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja u¿ywam ¶wietnego kremiku, który poleci³a mi moja Pani doktor i wreszcie moje policzki nie przypominaj± pizzy!!! To Synchrorose Fast, naprawdê dzia³a, a próbowa³am ju¿ wcze¶niej chyba wszystkiego... Pozdrawiam borykaj±cych siê z tym problemem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
Mi dermatolog zaleci³ krem MetroRuboril w fazie zaawansowanej, a pó¼niej ju¿ dla podtrzymania efektu Ruboril. Terapia okaza³a siê skuteczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
tr±dzik nie ³atwo wyleczyæ, jednym ze sposobów które mogê poleciæ to stosowanie epiduo, ale jak wiadomo najpierw trzeba wybraæ siê do dermatologa
Edytowane przez aniulka289 Czas edycji: 2011-06-18 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Hej, moje rumieñce moga wynikaæ z obecno¶ci demodex folicullorum na twarzy, straszne dziadostwo
![]()
#12 |
Przyczajenie
|
Do mycia twarzy warto u¿ywaæ cetaphil
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Zgadzam siê z tym ostatnim - mój tato - trochê po 50-tce ma w³a¶nie problem z tr±dzikiem, z którym siê zmaga ju¿ kilka lat. Od niedawna u¿ywa kilku produktów z marki Ivostin i jest naprawdê lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 69
|
![]()
Witam,
mam pro¶bê do osób które choruj± na tr±dzik ró¿owaty i by³y leczone za pomoc± kuracji kwasami w gabinecie kosmetycznym lub w domu za pomoc± dermokosmetyków. Proszê o wype³nienie ankiety s³u¿±cej do celów opracowania pracy magisterskiej. Jest to ankieta anonimowa, a jej wype³nienie zajmuje kilka minut. Link do ankiety: https://docs.google.com/spreadsheet/...UXhsdTdqclE6MQ Bêdê niezmiernie wdziêczna za pomoc!
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
ja te¿ niestety mam problem i nie wiem co zrobiæ..... ju¿ mam do¶æ ¿adne drogie kremy i zabiegi a tym bardziej z sianem siê nie przelewa i wyrzuci³am pieni±dze w b³oto!!!!
nie mam pomys³u..... POMOCY!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Cze¶æ dziewczyny!
Po pierwsze! Niewiele z Was wie o tym, ¿e maj±c tr±dzik nie wolno wysuszaæ skóry! Nawet je¶li jest to skóra bardzo t³usta! wysuszaj±c j± szkodzimy sobie a ³oju z czasem bedzie coraz wiêcej! Na t³ust± skórê z tr±dzikiem wskazane jest j± bardzo nawil¿aæ albo nawet nat³uszczaæ, oczywi¶cie mówie tu o wieczornych zabiegach, ¿eby smarowaæ siê takim kremem na noc, Bo wiadomo jak wygl±da cera po takim kremie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- A i jeszcze jedno! Bradzo wa¿na rzecz ! sposób od¿ywiania siê!!! zrezygnujcie z cukru!!!Pijcie du¿o herbatek zio³owych napewno pomo¿e,zaszkodziæ nie mo¿e ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 22
|
Mojej mamie, dermatolo¿ka poleci³a krem VITELLA ICTAMO. Zawiera ichtiol jasny, który jest stosunkowo nowym odkryciem i podobno jest genialny. Z tego co widzê po mamie, rzeczywi¶cie jej pomaga i jest coraz bardziej zadowolona ze swojego wygl±du, wiêc Wam równie¿ mogê go poleciæ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Konto usuniête
|
U mnie ró¿owaty to by³o tak¿e nic innego jak dzia³anie nu¿eñca, ale w nied³ugim czasie wyleczy³am sobie koszmarn± skórê. Leczy³am ma¶ci± siarkow±, kremem XFML i ZZ-na zmianê na noc. Na miesi±c zu¿ywa³am po jednym opakowaniu ka¿dego, ale teraz koñczy siê trzeci i ju¿ praktycznie nie ma ¶ladu a by³o mega¼le naprawdê.
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 72
|
![]() ![]() moja cera jest równie¿ niewdziêczna,u¿ywam drogie kosmetyki Vichy normaderm a ona wcale nie jest idealna, co prawda czasem jest bez tr±dzika ale wiêkszo¶æ p³acze nad ni±. zbytnio wcze¶nej nie mia³am problemów z t³ust± cer± , my¶lê ¿e przyda³oby mi siê jakie¶ rady w od¿ywianiu, jem du¿o owoców cytrusowych a z oleju zrezygnowa³am ju¿ miesi±c temu haha mo¿e to za krótki czas na poprawê, macie jak±¶ radê dla mnie a mo¿e mam zmieniæ kosm.? z góry dziêkuje Ciao!! ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usuniête
|
Od¿ywianie w naszym przypadku to jak najmniej t³uszczu i cukru, a du¿o wody, warzyw-g³ównie zielonych, pomarañczowych i czerwonych, p³atki owsiane, kasze, pieczywo wielozbo¿owe, chude miêso, jajka, twarogi-zbyt du¿a ilo¶æ nabia³u jest niewskazana, bo zaostrza tr±dzik i ró¿owaty i zwyk³y, ale akurat te wymienione nie dzia³aj± tak agresywnie. I mo¿na wspomagaæ kuracjê cynkiem, witamin± C, K i siark±, plus herbatki z pokrzywy, melisy, miêty i kopru w³oskiego, soki.
Co do owoców cytrusowych-przy normalnym tr±dziku s± ok, ale przy ró¿owatym czyli przy tr±dziku ze wzmo¿on± wra¿liwo¶ci± skóry trzeba bardzo na nie uwa¿aæ. |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
A dziekuje bardzo aisha za dobre info, w sumie porzuci³am kosm.z vishy i kupilam la-roche-posay i przyznam ze od razu dziala, stary tradzik wysusza a nowe nie rosna!!!! ale postaram sie trzymac tego co poradzilas, skoro tobie te masci pomogly wiec moze i mi zaleczy dorywczo.
co prawda wczesniej slyszalam o masci cynkowej ale nie wiezylam ze pomaga ![]() jeszcze jedno pytanko co do tej masci, niestety jestem za granica i tu wlasnie jest wielka niewiadoma. czy mozna gdzies kupic w IRL? moze ktos sie orientuje, jesli nie to zostaje mi wyslanie paczki z polski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
a dzieñ doberek
![]() ostatnio siêgnê³am pomocy alergologa,i wiecie co najlepiej polecam? k±piel w krochmalu,1litr wody gotujemy,w jednej szklance mieszamy 4 ³y¿ki m±ki ziemniaczanej i wrzucamy do zagotowanego litra i mieszamy na ma³ym ogniu a¿ zgêstnieje,mmmmm super odprê¿a i nie tylko,od tego czasu tr±dzik siê wyleczy³,skóra delikatna,zaleczy³y mi siê ranki po opryszcze, same plusy, spróbujcie,naprawdê polecam, na koniec koniecznie trzeba u¿yæ balsamu do cia³a i adente ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
Osobi¶cie nie mam problemów ze skór± ale wiem ¿e pojawi³a siê nowo¶æ na rynku dermokosmetyków, krem na niedoskona³o¶ci skóry doj¿a³ej i m.in. na tr±dzik ró¿owaty. To BioClinic z Oriflame. Zawiera olej tamanu który dzia³a przeciwwirusowo, przeciwgrzybiczo, przeciwbakteryjnie, uelastyczniaj±co, nawil¿aj±co, odzywczo i odprêzaj±co na skórê. Oprócz tego zawarta w tym kremie w±krota azjatycka i kwas salicylowy (kwas, nie spirytus) powoduj± rozja¶nienie zaczerwienienia skóry i ogólnie polepszaj± jej wygl±d. Wiêcej znajdziecie tu: http://www.ori-kontakt.pl/pielegnacj...skonalosciami/ Pozdrawiam i ¿yczê piêknych bu¼ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
ja zmagam siê z tradzikiem 16- 17 lat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- epiduo to steryd, na d³ugo tez mi nie pomaga³o ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Konto usuniête
|
lisku8 a mo¿e spróbuj tych kremów z Demodex Solutions. Od razu mówiê ¿e nie jestem ¿adn± przedstawicielk± marki i nie mam w interesie j± zachwalaæ. Zmaga³am siê z koszmarnymi problemami skóry, co¶ pomiêdzy ró¿owatym-czerwonowi¶niowe plamy, a zwyk³ym tr±dzikiem wypryski i popêkane naczynka, by³o tak ¼le ¿e na powa¿nie zaczê³am my¶leæ o przeszczepie skóry
![]() za³amka jak± mia³am przez to dziadostwo przez przesz³o rok na d³ugo zostanie mi w pamiêci na pewno. Wcze¶niej te¿ mia³am problemy ze skór± ale rok temu to ..masakra. Teraz ju¿ siê nie leczê, tylko podtrzymuj±co u¿ywam ZZ. W ogóle ten krem jest lepszy od XFML, tego drugiego u¿ywaæ bêdê tylko od czasu do czasu zim± ¿eby nie wysuszyæ skóry nadmiernie, ale on sam niewiele by pomóg³. A tak siê ba³am ZZ, bo podobno parzy skórê etc. Nic podobnego, mam bardzo bardzo wra¿liw± uczula mnie nawet Avene i LRP a ZZ nie parzy, tylko bardzo ch³odzi-i to uczucie mo¿na pomyliæ z parzeniem a to tylko miêta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
a gdzie mozna to kupic i za ile? poza tym u mnie tr±dzik obejmuje te¿ plecy i dekolt ;( zauwazy³am,ze kiedy zaczelam brac leki na obni¿enie cholesterolu, to tradzik w³a¶ciwie znikna³, a kiedy odstawi³am leki, wrócil i jest juz koszmarnie znow;((( a lekarze mowi±,ze nigdzie nie ma tego wp³ywu w opisie... ja jednak wiem swoje
Edytowane przez lisek8 Czas edycji: 2012-07-09 o 00:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Konto usuniête
|
to bardzo mo¿liwe, ¿e masz ten sam problem co ja. Je¿eli u Ciebie to te¿ nu¿eniec, to on bêdzie uaktywnia³ siê przy podwy¿szonym cholesterolu-on ¿ywi siê w³a¶nie t³uszczami! ja od wewn±trz leczy³am go tym, ¿e unika³am t³ustego jedzenia i ³yka³am siarczan cynku Zincteral lekko wysuszaj±cy skórê. Wprawdzie zwykle jest na receptê, ale sporo aptek sprzedaje bez, 10 z³ za 90 tabletek/jedna dziennie
![]() kremy kupisz przez stronê Demodex Solutions, jest wersja w jêzyku polskim-wybierasz, oni przy¶l± Ci na maila kwotê do zap³aty-niestety za przesy³kê trzeba doliczyæ 18 dolarów czyli ok. 80 z³ ale to a¿ z Chin. Je¿eli masz t³ustaw± skórê nie polecam Ci w ogóle zamawiaæ XFML bo on jeszcze nat³uszcza lekko, ja mia³am go ale u¿ywa³am sporadycznie bo ZZ jest o niebo lepszy. Niestety ka¿dy z tych kremów kosztuje oko³o 100 z³, wiêc na pocz±tek mo¿esz zamówiæ ze dwa, trzy jak uznasz ¿e ZZ i Tobie pomaga, domówisz wtedy wiêcej. Jest ca³kiem wydajny, wiêc nie obawiaj siê ¿e ma³a gramatura ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
nu¿eniec powiadasz....? ;( no skora lekko tlustawa... teraz zaczê³±m brac od nieca³ych dwóch tygodni zincas forte (tez na recepte), zobaczymy czy pomo¿e... t³ustego unikam od zawsze, s³odyczy unikam, owoców egzotycznych nie jem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Helo³ki
![]() ja wci±¿ proponuje k±piel w krochmalu, - z mojego do¶wiadczenia do dzi¶ ani ¶ladu, nawet po bliznach ![]() Nie od dzi¶ wiadomo ¿e kremy po to s± aby ich ci±gle u¿ywaæ, przestaj±c kremowaæ tym samym problem powraca i znów siêgamy bo uzale¿niaj±ce kremy. Moim zdaniem lepiej jest co¶ wyleczyæ a nie zaleczyæ a to ró¿nica.
M³odo¶æ i Strao¶æ to dwie sprzeczno¶ci, M³odo¶æ ³amie serca a Staro¶æ ko¶ci ![]() Edytowane przez hmm o co caman Czas edycji: 2012-07-10 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Konto usuniête
|
do cia³a to fakt, szkoda kasy na kremy i lepiej skorzystaæ z tej k±pieli w krochmalu. Jednak twarz mo¿e ona do¶æ mocno przesuszyæ, wiêc lepiej zainwestowaæ w porz±dny krem który mi w krótkim czasie ca³kowicie wyleczy³! a nie zaleczy³ skórê, nie robi±c jej przy tym ¿adnej krzywdy a wrêcz mam wra¿enie, ¿e jeszcze j± trochê ujêdrni³. Teraz go czasem u¿ywam te¿, ale to ju¿ bardziej z przyzwyczajenia i sympatii do niego, lubiê te¿ w te upa³y czuæ t± ¶wie¿± miêtê i wiem, ¿e fajnie mi matuje cerê ale bez wysuszania-to najwa¿niejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.