![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Polecamy - spożywka z Biedronki, Lidla itp.
Nie ma chyba takiego wątku - już piszę, o co mi chodzi.
Nie bardzo znam się na analizowaniu składów ![]() Co mamy polecacie dla dużego już niemowlaka i starszych dzieci, co można spokojnie dawać? Obiły mi się o uszy parówki llidlowe z szynki, bodajże 93% mięsa (czy jakoś tak)? Czyli - jakie sieciówkowe jedzenie ma dobry skład i już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Polecamy - spożywka z Biedronki, Lidla itp.
Jeśli chodzi o parówki ja zawsze kupuję małej parówki Drobimex o takie:
https://img.e-piotripawel.pl/5900196004798.jpg i są w Kauflandzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Super wątek, szajajaba.
![]() Mam nadzieję, że czegoś ciekawego się tu dowiem, bo też obracam się głównie wśród sklepów, które wymieniłaś, jeśli chodzi o zakupy. Od siebie mogę polecić taki mus z biedronki firmy just! mousse, kosztuje 2,99 zł, skład to chyba 90% owoc (jest w wersji truskawka, wisnia i jabłko), cukier, skrobia ziemniaczana (chyba). Wiem, że ma cukier i tą skrobię, ale 90% owoców robi swoje, ja jeden taki pojemnieczek dodaję do duzego kubka jogurtu naturalnego, dzielę całość na dwa i mam dwa takie duze kubki jogurtow, moja corka sie zajada. Wiem, że w sezonie lepiej kupić owoce niż musy ze sklepu, chociaz ja i tak wolę mus, który stoi w lodówce niż truskawki od babinki na rynku, które stały cały dzień na słońcu... ![]() Edytowane przez No air Czas edycji: 2013-10-16 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43292778]Nie ma chyba takiego wątku - już piszę, o co mi chodzi.
Nie bardzo znam się na analizowaniu składów ![]() Co mamy polecacie dla dużego już niemowlaka i starszych dzieci, co można spokojnie dawać? Obiły mi się o uszy parówki llidlowe z szynki, bodajże 93% mięsa (czy jakoś tak)? Czyli - jakie sieciówkowe jedzenie ma dobry skład i już ![]() Parówki z Lidl-a piratki. BEz azotynu sodu- wygrały nawet jakis internetowy ranking na najbarziej zdrowa parowke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
naza Rodzina nie je wieprzowiny i Tych parówek z lidla mi
![]() z biedronki polecam kabanosy konspol natura samo mięso + bez glutenu itp z biedronki kupuje jeszcze pieczywo ryzowe oraz wieloziarniste ![]() Lidl krakowska sucha z indyka 100gr wyprodukowano ze 133 g indyka. sklad mieso z indyka, sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, glukoza (za cholere nie wiem po co?) i 2 E konserwant azotyn sodu (urzywany rozsądnie nie szkodzi od dawna słuzy do peklowania) i askrobinian sodu to wit C urzywana jako przeciwutleniacz ![]() nie ma białek sojowych, glutaminianu sodu, a to juz naprawdę nieźle ![]() kupujemy jeszcze okresowo dżem z dzikiej róży. dobre są tez kisle proste w składzie tzw "kubek" firmy castello. staram się kupować rzeczy z krótką listą składników ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
biedronkowe parowki z szynki z sokolowa, bodaj 90% miesa
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja tez te parowki sokolowa z biedronki kupuje- dobre sa. Z lidla jogurt naturalny pilos - super konsystencja- moj syn sie nim zajada. Kauflanda nie mam nigdzie. W lidlu sa tez naturalne serki homogenizowane, ktorych nigdzie indziej znalezc nie moge. Przez jakis czas mieli musy jablkowe ze 100% jablek, ale to chyba byla kedna z tygodniowych akcji.
Sent from my iPad using Tapatalk - now Free |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
market NETTO, kiełbasa słoikowa lub kiełbasa biała (stoją w takich nieduzych słoiczkach na półce gdzie są np. różne konserwowe produkty), moje dzieciaki uwielbiają, córka woła na to kiełbasa z galaretką
![]() skład mają ciekawy, bo głównie mięso (nie pamiętam % ale duży), żelatyna, sól, majeranek, żadnego E (ale tylko te dwa rodzaje bo są jeszcze inne i one E mają) z LIDLA to polecam wyroby PIKOK, mają piękny duzy udział mięsa w mięsie ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
W Lidli wędliny Pikok niektóre są bezglutenowe, nabiał mają dobry i tanie masło osełka.
Biedronki nie lubię, bo nie można płacić kartą. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
U mnie można, więc to nie jest reguła, że w całej sieci nie można ;-)
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Ciekawe jestem jakim cudem, skoro sieć z założenia nie daje takiej możliwości.
Aczkolwiek biedrę uwielbiam, bankomat obok mam więc luz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
http://www.telepolis.pl/wiadomosci/w...2,3,29118.html można tylko tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43306753]Ciekawe jestem jakim cudem, skoro sieć z założenia nie daje takiej możliwości.
Aczkolwiek biedrę uwielbiam, bankomat obok mam więc luz ![]() Ja też mam bankomat i nieraz zostawiałam koszyk w środku i leciałam wybrać kasę, bo w portfelu tylko 10zł ![]() ![]() W biedronce od niedawna akceptują mobilne płatności chyba telefonem komórkowym., Ja z takich cudów nie korzystam i nie zamierzam. No i kartą kredytową nie zapłacę, gotówki nie odważę się wybrać (odsetki), więc muszę pilnować by "gotówkowe" zakupy nie były zbyt duże. Edytowane przez Glodomorek Czas edycji: 2013-10-17 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Kupuję je i one zupełnie inaczej smakują, warto wydać te kilka złotych więcej, bo smakują dużo lepiej niż te "zwykłe" warzywa, szczególnie marchew jest pyszna
![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
co do warzyw w Lidlu jest seria BIO - ceny ciut wyższe ale mają certyfikat.
Oprócz tego jest tam serek kozi bez dodatku krowiego (i bez podpuszczki).7 Często jest też masło irlandzie http://www.kerrygold.pl/index.php?str=produkty_maslo w dobrej cenie ok 5 zł za kostkę a nie 7 jak z zwykłym sklepie.
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Teraz też jest to masło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43317723]Teraz też jest to masło
![]() jest słone, ale ma pyszny maslany smak ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dobra, kupiłam to masło bo było w cenie polskiego w Lidlu, się zobaczy
![]() Ja mogę polecić z Biedronki - herbatę rooibos naturalną - idealna dla dzieci np. , całkiem przyzwoitą wieprzowinę, wołowinę, łososia. Kupuję też czasem warzywa z puszki na szybki obiad czyli groszek konserwowy, marchewkę z groszkiem, fasolkę, pomidory w puszce ![]() Jeśli chodzi o wędliny to dla dziecka tam nie kupuję,wspomniane parówki podejrzewam że trochę uczulają młodą, ale dla mnie mogą być. Masło też jest ok. Z Lidla - Vitafit sok jabłkowy, makarony "domowe" z lodówek nie pamiętam nazwy, jogurt typu greckiego, herbatę oolong z tygodnia chińskiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Szaja one nie jest słone - zwykłe masło, tłuszczu ponad 82% ale ma smak na prawde maślany..bo masło extra trochę zalatuje chemią
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, spróbowaliśmy z mężem i bez szału... mąż określił zapach na roślinny i rzeczywiście mi margaryną zalatuje : D Wolę polskie ekstra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oryginalne zawiera duza ilosc soli (ok.2%) Masła kerrygold jest jeszcze wersja unsalted, tylko niewiem czy dostepna w Pl, ale tradycyjne masło irlandzkie własnie jest słone ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2013-10-24 o 13:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
mnie tez nie
![]() z Lidla mogę polecić jogurty bio (owocowe) ,owoców po kilkanaście % ,cukier jest,ale niewiele,w smaku dość naturalne,dobra alternatywa dla danona i innych jogobelli ,jogurt naturalny Pilos ( w plastikowej butelce chyba ok 0,3 l) ,bez mleka w proszku,tylko mleko i bakterie.
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Tak?
![]() ![]() No bo masło to masło, kurczę, w Polsce mamy dobre masło, ostatnio oglądałam nawet jakiś program na ten temat, a ludzie zachwycają się masłem zza granicy - no masakra... Ja jadałam w życiu masło domowej roboty, śp. dziadek robił i wcale nie różniło się za bardzo smakiem od polskiej osełki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Irlandia akurat słynie z dobrego masła (uwazane za najlepsze na swiecie ![]() ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2013-10-24 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.