|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Decoupage na kartonie?
Czesc dziewczyny,jestem w tej "branży" niezbyt zaawansowana, poki co zrobilam kilka par kolczyków i maluteńką komódkę. Tym razem wpadłam na genialny pomysł udekorowania najzwyklejszego tekturowego pudełka z Ikei techniką decoupage. Pudełko kupiłam,wizję mam w głowie jest tylko jeden maluczki problem... nie mam pojęcia jak się do tego zabrac. To znaczy czy mogę je normalnie pomalowac,czy ta tektura nie zmięknie,jak temu zapobiec i z racji że pudełko jest dosc pokaznych wymiarów, to czym zastąpic typowy klej do decoupage zeby taniej wyszło i moze czy da sie czyms zastąpic werniks końcowy,bo boję sie że mnie ta impreza wyniesie więcej niż to wszystko warte a chcę jednak, żeby to wyglądało na prawdę ładnie ( ma byc na prezent)
poradzcie cos,jak wy byscie się do tego zabrały itp. Za wszystkie odpowiedzi już z góry dziękuję i oczywiscie podzielę się wynikiem moich działań!!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Decoupage na kartonie?
Też jestem świeża w tym temacie, więc nie bardzo pomogę.
A może już się z tym uporałaś i możesz się teraz się podzielić wynikami?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

poradzcie cos,jak wy byscie się do tego zabrały itp. Za wszystkie odpowiedzi już z góry dziękuję i oczywiscie podzielę się wynikiem moich działań!!