|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Klasyczne wózki TAKO - Mille, Dalga Classic, Lumi Lum, Acoustic, Ballila.
Szanowni Państwo,
Poszukuję osób, które posiadają któryś z powyższych wózków marki TAKO. Wszystkie są bardzo ładne. Chciałabym się dowiedzieć, czy również praktyczne? Polecacie czy odradzacie? Będę wdzięczna za wszelkie opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Klasyczne wózki TAKO - Mille, Dalga Classic, Lumi Lum, Acoustic, Ballila.
Tak, mam Tako Acoustic. Póki co używałam tylko gondoli.
Jest faktycznie bardzo ładny. Gondola jest duża, mam nadzieję przejeździć w niej jeszcze do marca-kwietnia (Synek ma prawie 7 m-cy, ale urodził się też malutki, no i śpi na spacerach, więc nie mam problemu z leżeniem). Ma świetną amortyzację, nie boję się żadnych dziur, których na chodnikach nie brakuje, ogólnie jest pewnie dobrym wózkiem "w terenie", ja nie mam jednak żadnych pól i lasów wokół siebie, żeby to sprawdzić. Jest solidny, ma 4 pompowane nieskrętne koła, taki trochę staromodny. Minusy: pewnie nie zmieści się do każdego samochodu i niestety ogromna waga, stelaż i gondola ważą ok. 17 kg, dodać dziecko i robi się niezła cyfra. Ale jeśli dla kogoś to nie jest problem, to wózek jest fantastyczny. Cena myślę też do zniesienia. W zestawie (2 w 1, gondola i spacerówka) mufki na zimę, folie, parasol, dwie torby. Metalowy koszyk na dole. Tylko fotelik jest totalnie do kitu, lepiej kupić inny niż z tej samej serii. Oglądam ten Lumi Lum, cudny :O Ale cen zwala z nóg. To z takich wózków, jak się ma taki budżet, lepiej zainwestować w Emmaljungę moim zdaniem. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2014-01-15 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
Zdecyduję się na Acoustic albo Dalga Classic (jest chyba lżejszy). Czy ktoś posiada wózek Dalga Classic i mógłby coś o nim napisać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Jestem w posiadaniu granatowego Acoustica. Sprawuje sie bardzo dobrze. Troszke skrzypi, wydaje mi sie ze to wina plastikowych czesci. Mamy Passata i gondola ze stelarzem miesci sie na styk w bagazniku. Synek ma dopiero cztery miesiace. Ciekawi mnie jak sprawi sie spacerowka bo wyglad jej i wykonanie jest bardzo fajne.
Wozek sprawdza sie w terenie. Mieszkamy 20m od lasu i czesto robimy sobie wycieczki po lesnych i polnych sciezkach. Nasz synek szybko rosnie i nie wyobrazam sobie innej gondolki. Jestem zadowolona z zakupu, zastanawialam sie nad Navingtonem, tez klasycznym ale chyba bym przeplacila. Ten model Tako to rozsadna cena za bardzo dobrze wykonany wozek. Przepraszam za brak pl znakow. Edytowane przez kalina198 Czas edycji: 2014-01-23 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
zielony stworek
|
Z klasycznych wózków polskiej produkcji polecany jest Roan Marita.
Fajny jest też nowy model Rialto. Waga obydwu ok 15 kg. Wózki Tako są bardzo ciężkie,prawie 20kg! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
My spodziewamy się dzidziusia w kwietniu
![]() ![]() Plusem jest to, że np. gondola ma specjalną rączkę, za którą można uchwycić i przenieść ją w dowolne miejsce. A w moim przypadku to bardzo ważne, ponieważ stelaża do domu nie będę wnosiła na codzień, tylko samą gondolę. Waga całego wózka to 16,9kg. Gondola jest bardzo duża, nawet większa niż w wózku Roan Marita. Dodatkowym atutem jest to, że torba na drobiazgi zawiera też matę do przewijania. Nad koszykiem jest jeszcze dodatkowa sakwa. Łatwy demontaż kół. My z mężem wybraliśmy koła 12 calowe, ale to tylko dlatego, że bardziej nam się podoba na tych mniejszych. Bardzo łatwy do złożenia. Pozdrawiam w ten mroźny dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak Wam się sprawdza ten wózek Tako Delaga? W Jakim kolorze wybraliście i jak z pakowaniem go do samochodu, wchodzi bez trudu? Też jestem zainteresowana tym wózeczkiem. Czekam na twoje opinie pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Patri83 - Mamy kolor brązowo - ecru
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Acoustic też ma dużą gondolę i też dłuuugo w niej jeździliśmy, dziecko z czerwca, a chyba do marca w gondoli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Też mamy Tako Acoustic, młoda jest z września i do kwietnia jeździła w gondoli. Faktycznie jest to jedna z większych gondoli na rynku (84 cm długości). Wózeczek ubóstwiam, bo mieszkam w górach, niemal pod lasem, dużo u nas kamienistych, żwirowych, dziurawych dróg
![]() Rozważaliśmy też zakup Emmaljungi, jednak po co przepłacać skoro wszystko to ,co chcieliśmy mogliśmy mieć połowę taniej ![]()
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Ja mam identyczne odczucia co do wózka
![]() Mieszkam w mieście, a mimo to również doceniam te same zalety Tako. Praktycznie nie patrzę już przed siebie, jak idę, żaden krawężnik ani bruk mi nie straszny. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47859306]Ja mam identyczne odczucia co do wózka
![]() Mieszkam w mieście, a mimo to również doceniam te same zalety Tako. Praktycznie nie patrzę już przed siebie, jak idę, żaden krawężnik ani bruk mi nie straszny.[/QUOTE] Dokładnie, ja jedynie miewam probemy w ciasnych sklepikach z wąskimi przejściami. Ojć, wtedy przydałyby się skrętne koła. Ale tak jak piszę-wszystko jest kwestią wyboru i dopasowania do swoich potrzeb. Ja jednak kupiłam wózek głównie w celach spacerowo-plenerowych, a nie spacerowo-sklepowych ![]()
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Można się przyzwyczaić
![]() Ja teraz jeżdżę małą spacerówką (głównie kwestia wnoszenia wózka tu gra rolę) i nie ma porównania, pierwszy raz jak z nią szłam - mimo, że waży połowę mniej niż Tako - byłam cała połamana z prowadzenia jej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Wątek idealnie dla mnie bo zamierzam kupić jeden z tych wózków
![]() A powiedzcie czy ma któaś z Was na białych kółkach - ciekawi mnie czy szybko nie wyglądają na białe czy nie jest tak źle. Powiem szczerze, że na białych podobaja mi sie najbardziej ![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Jak masz zamiar myć koła za każdym razem, to czemu nie
![]() Mnie się nie chce, za to podłogę myję kilka razy dziennie (ale to też z innego powodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze pytanie odnośnie fotelików. Nie wiem czy ich foteliki są dobre (myslę o zestawie 3w1 tako dalga) czy powinien być jakiś inny - kupić 2w1 a fotelik osobno - tylko jaki dobry fotelik pasuje do tego wózka?
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Według mnie fotelik z zestawu Tako Acoustic jest beznadziejny i lepiej kupić inny, ale nie wiem, jaki pasuje, musisz spytać sprzedawcy. Miałam ten, a wcześniej inny fotelik i nie ma porównania. Urodziło mi się maleńkie dziecko, a mimo to fotelik był przymały od początku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
foteliki z zestawu nie mają żadnych testów, homologacji bodajże też... nie pchałabym się w to. Ja do Tako Acoustic mam fotelik Cybex Aton2, dokupiłam adaptery do stelaża.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.