|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zaufanie do tego DENTYSTY
Mam bardzo dobrego dentystę, ale miesiąc temu, kiedy bardzo zabolał ząb, mój był na urlopie, kolezanki dentysta też, więc musiałam pójść do przypadkowej dentystki. Ona odkryła zab, powiedziała, że jest niezbedne leczenie kanałowe. Już od miesiąca chodze do niej, ciągle aplikuje jakieś leki, ząb przez jakiś czas nie bolał, teraz znów boli, i, O ZGROZO, odpadł kawałek w ćwierć zęba!!! A był to cały ząb!!!! Do swojego dentysty nie chodziłam, bo myślałam, jak ta kobieta zaczęła leczyć to niech ona skonczy! Ale terz zaczynam mieć wątpliwości, czy nie przeciąga leczenia z celem wyciągnięcia gotówki. No i kawał zęba odpada, to mnie już zabija! Co mam robić, czy mam pójsć do mojego dentysty? (generalnie ciężko się z nim umówić od ręki, bo jest dobry i ma dużo pacjentów, ale jak coś pilnego, to spotka się nawet o 22 wieczorem). Mój dentysta pewnie bedzie chciał wiedzieć co było robione, a jak mam zdobyć te informacje? Jeśli spytam dentystki, to będzie wiedziała, że chce pójść do kogoś inego.... Poradzcie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: zaufanie do tego DENTYSTY
Cytat:
popros ją o karte informacyjną o swoim stanie czy coś, chyba cos takiego prowadzi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś tu na forum przeczytałam że lekarz powinien oddać kartę pacjenta jeśli ten o to prosi.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Miałam kiedyś podobną sytuację, ale przełamałam się i poprosiłam tę "gorszą" dentystkę o zwrot zdjęć rtg mojego zęba i ona dodatkowo spisała mi karteczkę z wiadomością do mojej dentystki tj. co już zrobiła z zębem i co planowała dalej zrobić. Spróbuj po prostu powiedzieć jej wprost, że przechodzisz do swojego dentysty, który wrócił z urlopu, a jeśli się obawiasz to np. powiedz, że wyjeżdżasz z miasta na studia, długo Cię nie będzie i będziesz musiała gdzie indziej skończyć leczenie
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Kartę to może tylko skserować, jak sądzę.
Ale mój dentysta zawsze mi mówi, że wszystkie zdjęcia są u niego w komputerze i jakbym kiedyś potrzebowała, to zawsze można nagrać je napłytę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.