|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
podkład na lato![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: podkład na lato
Nieodmiennie polecam na lato bloker SVR z filtrem 50, bardzo fajnie wtapia się w skórę, jest zabarwiony, wiec moze zastąpić podkład, naprawdę lekko kryje. NIe matuje ale też nie świeci się ponad miarę. BArdzo fajny, jestem od niego uzależniona.
Czasem jednak uzywam podkładu, swego czasu moim ulubionym na lato był beztłuszczowy Clinique Clarifying make up, oraz Diorlight Diora. Zwłaszcza ten drugi lekki jak piórko, nie czuje się że ma się cokolwiek na twarzy. Krycie raczej nieduże, ale myslę że nie osiągniesz tego za pomocą podkładu, na lato najlepszy podkład to cos bardzo lekkiego a te nie kryją raczej, lepiej zaopatrzyć się w dobry korektor. Na to lato planowałam zakupić nowego Bourjois, ale lojalnie wróciłam do beztłuszczowego Guerlaina Divinora Oil Free - bardzo cenię ten podkład, za lekkość i naturalny wygląd. A i jeszcze skojarzyłam że swego czasu uzywałam w upały kremu tonującego Vichy Lumineusse, również lubię ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a propos filtrów.przepraszam, że trochę zboczę z tematu.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Droga Koko
![]() Jesli masz raczej ciemniejszą karnację, to SVR może okazać się nie do końca dobry, poza tym faktycznie wydaje mi się ze odcienie wpadają nieco w róż, zwłaszcza 100. Ale i tak mam do nich słabość, są najmniej tłuste ze wszystkich możliwych. 100 miałam kiedyś, dość dawno, nie wróciłam do niej bo uznałam ze nie potrzebuję aż takiej ochrony. Za 50 pokochałam miłościa czystą i prawdziwą! Ale ja mam jasną bardzo skórę i u mnie to wyglada zupełnie naturalnie.. Nie wiem, może w aptece są próbki do zdobycia? (na logikę to powinny być) A moze pani ma jakiś tester i moze Ci przełożyć do jakiegoś pojemniczka? Bo to faktycznie trzeba samemu wypróbować. Wysłałabym Ci w czyms ale juz nie mam nic, skończyło się jakiś czas temu i wykanczam antheliosy i różne probki, a nowego nie kupiłam. bo mam zamiar sprawidzć sobie nowy, nietłsty Fluide Extreme La Roche. Na Twoim miejscu spróbowałabym La Roche, to faktycznie rewolucyjny krem. Nie jest tłusty, naprawdę! A próbki sa na pewno - choć ja u siebie w Gdańsku dostać nie mogłam, Lila mi przysłała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
O rany nie wiem czemu mi to drugie puste sie wsyłało... wizaż mi się zbiesił
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja mam karnację typowo oliwkową, nie jasna i każdy SVR stawał się różowy. Bardzo chciałąm ich uzywać ze względu na doskonałe właściwości ale ten róz był nie do przejścia. Mam nowego Antheliosa (buziaki dla Smoczycy - mam nadzieję, że Ci pasuje) i jest rewelacyjny - nie ma koloru i jest bardzo lekki, jak dla mnie na tę ciepłą porę super.
Co do podkładów, najlepsze mogą okazać się lekkie emulsje np. Voile Universel Chanel, Pure Light Diora lub kremy tonujące, np. Hydra Move teinee. Pozdrówka ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kochana Smoczyco!
dziękuję za rozjaśnienie mi sprawy z filtrami.faktycznie wybiorę się po próbki- a nóż się uda, jakoś do tej pory na to, nie wiem czemu - nie wpadłam. ![]() ![]() ![]() jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za rady. koniecznie- do usłyszenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
dziewczeta kochane czyli dla cery mieszanej na lato krem tonujacy LRP najlepszy?
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A może próbowałyście albo wiecie coś bliższego o nowym Bourjois En Toute Legerete - Ultra Light Foundation? Nazwa obiecująca...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja kilka razy probowalam tego nowego Bourjois na reku.
Podoba mi sie i moze juz niedlugo sie na niego skusze.Wydaje mi sie ze jest mu blizej do kremu tonujacego niz do fluidu. Jest bardzo lekki(spf 12),ma fajne transparentne kolorki,ladnie sie wtapia w skore,jest niewidoczny,raczej wyrownuje koloryt niz kryje.Ma delikatny zapach.No taki dosyc przyjemny sie wydaje i akurat na lato. Pani w drogerii powiedziala mi ze Loreal ma niedlugo wypuscic jeszcze jakis fluid.Nie wiem czy jej sie cos nie pomylilo,ale moze to byc zgloszony tutaj na wizazu True Match. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.