Drogerie DM. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-02, 22:06   #1
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Drogerie DM.

Witam wszystkich!
Od kiedy tylko pamiętam zawsze robiłam zakupy z drogeriach DM Mają swoje marki kosmetyków, nie tylko są tanie ale i dobre
Teraz gdy mieszkam na stałe w Niemczech, często zaglądam tam i testuje różne produkty.
Zakładam ten watek z myślą o innych Niemieckich (I Polskich) Wizażankach, które także przepadają za tym sklepem. Możemy sobie wymieniać zdania i relacje co do kosmetyków, promocji itp..
Stary 2013-06-02, 22:21   #2
SOCKI
Zakorzenienie

Dot.: Drogerie DM.

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!
Od kiedy tylko pamiętam zawsze robiłam zakupy z drogeriach DM Mają swoje marki kosmetyków, nie tylko są tanie ale i dobre
Teraz gdy mieszkam na stałe w Niemczech, często zaglądam tam i testuje różne produkty.
Zakładam ten watek z myślą o innych Niemieckich (I Polskich) Wizażankach, które także przepadają za tym sklepem. Możemy sobie wymieniać zdania i relacje co do kosmetyków, promocji itp..

Uwielbiam DM, strasznie mi go brakuje w Szwajcarii. Mają świetne marki własne, bardzo przypadły mi do gustu P2 i Alverde, a Balea Young ma świetne żele pod prysznic i balsamy

DM ma swoje drogerie również w Austrii i Chorwacji, jeśli się nie mylę.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44413363
SOCKI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 23:00   #3
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SOCKI Pokaż wiadomość
Uwielbiam DM, strasznie mi go brakuje w Szwajcarii. Mają świetne marki własne, bardzo przypadły mi do gustu P2 i Alverde, a Balea Young ma świetne żele pod prysznic i balsamy

DM ma swoje drogerie również w Austrii i Chorwacji, jeśli się nie mylę.
Na pewno też w Słowacji i chyba Czechach.
Chętnie poczytam o bieżących promocjach, bo często bywam w Niemczech i też lubię wybrane produkty. Powiedzcie mi, jak to jest, czy dm robi jakieś większe promocje, coś na wzór naszego Rossmanna? Szczerze mówiąc byłam w dm już kilkanaście razy i nigdy nie trafiłam na super promocję produktów.
Czy w dm warto kupować chemię np. do prania? Jak wypada relacja cenowa np. do Reala?
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 23:15   #4
alcon
Rozeznanie

Jak dla mnie DM to nic specjalnego. Ich produkty z Balea są raczej średniej jakości, wieloma się rozczarowałam. Z serii Alverde używam kilku szamponów. Zadowolona jestem raczej z chemii, chociaż ich płyny do płukania nigdy nie będą pachnieć jak Lenor.

Co do promocji oni nie mają gazetek i nie mają specjalnych tygodniowych promocji. W moim DM czasami można znaleźć jakieś produkty, które kosztują trochę mniej.

Chętnie poczytam ten wątek, bo jestem bardzo ciekawa jakie kosmetyki Wam odpowiadają i dlaczego.

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Na pewno też w Słowacji i chyba Czechach.
Chętnie poczytam o bieżących promocjach, bo często bywam w Niemczech i też lubię wybrane produkty. Powiedzcie mi, jak to jest, czy dm robi jakieś większe promocje, coś na wzór naszego Rossmanna? Szczerze mówiąc byłam w dm już kilkanaście razy i nigdy nie trafiłam na super promocję produktów.
Czy w dm warto kupować chemię np. do prania? Jak wypada relacja cenowa np. do Reala?

Chodzi Ci o proszki do prania, płyny czy jeszcze coś innego? W DMach, które mam w pobliżu nie można kupić dużych opakowań. Niestety nie mam porównania do reala, bo w nim nie kupuję.

alcon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 23:56   #5
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alcon Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o proszki do prania, płyny czy jeszcze coś innego? W DMach, które mam w pobliżu nie można kupić dużych opakowań. Niestety nie mam porównania do reala, bo w nim nie kupuję.
Dokładnie o to, o czym piszesz.

Ja w DM kupuję farby do włosów - są tańsze niż w Polsce, często kupuję swoją Palette za 2e (w promocji, regularnie ok. 3 e), u nas około 15 zł - potrzebuję 2 farby na raz, więc oszczędność jest spora. Kupuję też perfumy - moje ulubione to Betty Barclay Pure Style (nie ma ich w Polsce) oraz Jacques Battini - takie w czarnej butelce, night edition czy jakoś tak. Ale w Niemczech ich nie widziałam, tylko w Austrii. Są w Polsce, ale cenowo wychodzą dużo taniej w Austrii. Z pielęgnacji to kupuję coś dla fajnego zapachu z Balei, głównie żele - jakość też mnie nie zadowala. Z Alverde miałam kilka olejków i maseł do ciała, no i do stóp. Byłam i jestem zadowolona. Mam też ich kamuflaż z kolorówki - fajny. Szampony naturalne to nie moja bajka. Z p2 mam ze 2 lakiery - b. tanie i są ok. Jestem uzależniona od masek i peelingów do twarzy, ale nie znalazłam w dm nic fajnego, jakoś w Polsce więcej mogę dostać tego typu produktów. Lubię też kupować takie ręczniczki jednorazowe do twarzy z Ebelin chyba, albo z innej firmy - leżą w każdym razie pod kolorówką z patyczkami do uszu itd.

Co do gazetek promocyjnych - hm, nie jestem pewna, ale chyba widziałam i w Niemczech, i w Austrii. W drugiej połowie czerwca jadę do Zakopanego i na jeden dzień do Słowacji - sprawdzałam dm'y w okolicy i widziałam też ich gazetkę promocyjną, więc chyba też mają.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 06:20   #6
SugarbabyLove
Zakorzenienie

W DM jako tako promocji nie ma ale czasem są po prostu produkty które np zmieniają opakowanie albo wycofywane są- wtedy mega tanio można kupić Ogólnie zauważyłam że w DM mają dużżoo produktów tańszych od rossmana. Proszki, środki czystości, czy nawet kosmetyki z manchattana czy astor- o około Euro taniej można kupić w DM .

Nie wiedziałam że w innych krajach mają też DM - super
Fakt nie zawsze mają duże proszki, ale jak mają to w dobrych cenach nie porównywalne do Reala- real ma drogo nie ukrywajmy do reala chodze tylko po konkretnie w promocji rzeczy..
Stary 2013-06-03, 08:09   #7
SOCKI
Zakorzenienie

Kilka produktów, które są moimi osobistymi hitami:
- Alverde, Intensiv Pflegemaske Avocado (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...z-awokado.html) moja najlepsza maseczka "awaryjna", fantastycznie koi wypryski, nie zapycha i nawilża. Miałam naprawdę niezłe huśtawki skórne (całe szczęście mam już to za sobą) i maseczka często mnie ratowała kiedy ropne gule nie chciały schodzić, a wypryski były wielkie i czerwone.
- Alverde, Sport- und Massageöl Arnikablüten (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ikabluten.html), jeśli któraś z Was biega ten olejek umili Wam te ciężkie chwile Stosuję go na uda i łydki, naczynka nie pękają, skóra jest bardziej napięta, zwłaszcza na udach wygląda fantastycznie. Pachnie intensywnie, cytrusowo, odświeżająco, ale jeśli ktoś nie lubi arniki to radzę poszukać innego olejku Bardzo wydajny!
- Balea, Enthaarungs Creme (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...depilacji.html), nie ma co tu się rozwodzić, świetny krem do depilacji. Bardzo wydajny, choć ja używam tylko w okolicach bikini.
- Balea Young Dusche Mademoiselle Chic, nie ma w KWC więc jest bez linka. Pachniał jakoś tak pudrowo, leciutko, po prostu uroczy Dobrze się pienił, nie zostawiał niczego lepkiego na skórze i był wydajny. Niestety Balea Young ma to do siebie, że co jakiś czas zmienia swoje produkty, dlatego ten żel jest już niedostępny. Ale mogę z czystym sumieniem polecić inne Miałam też taki o zapachu sernika cytrynowego- też trzymał poziom
- Balea Young, Sweet Wonderland Bodylotion, limitowana zimowa edycja, pachnie jak czekolada i to prawdziwa czekolada, a nie Ziajowe masło kakaowe. Nawilżanie też całkiem w porządku

Jeśli idzie o kolorówkę to u mnie wygrywają rzeczy z limitowanych edycji P2. Ale ze stałej oferty też mają sporo fajnych rzeczy. Przede wszystkim lakiery.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 08:55   #8
An Ka
Zadomowienie

To i ja wrzuce swoje 3 grosze odnośnie P2
lakiery sa ok, gorzej z tuszami, róże w płynie to jakas pomyłka jak dla mnie.

Denerwuje mnie brak gazetki- w połowie czerwca jedziemy do DE, ale wczesniej planowalam zrobic mały rekonesans.

Mam do Was prosbę: po ile teraz sa zele i szampony z Balea?
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 16:22   #9
nobodysperfect
Wtajemniczenie

Jako częsta bywalczyni w DM dołączam się.
Uwielbiam ten sklep. Najbardziej podoba mi sie przestrzeń i porządek. Nie wpadamy na nikogo i kosmetyki są świetnie poukładane.

Ze swojej strony jak narazie mogę polecic markowe żarło dla psów. Mają tanie przekąski. Mój pies jest bardzo zadowolony
nobodysperfect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 17:04   #10
SOCKI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nobodysperfect Pokaż wiadomość
Jako częsta bywalczyni w DM dołączam się.
Uwielbiam ten sklep. Najbardziej podoba mi sie przestrzeń i porządek. Nie wpadamy na nikogo i kosmetyki są świetnie poukładane.

Ze swojej strony jak narazie mogę polecic markowe żarło dla psów. Mają tanie przekąski. Mój pies jest bardzo zadowolony
Ten z avatara? Fajna psina

Stary 2013-06-03, 17:06   #11
nobodysperfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SOCKI Pokaż wiadomość
Ten z avatara? Fajna psina
Tak jest
nobodysperfect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 20:07   #12
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez An Ka Pokaż wiadomość
To i ja wrzuce swoje 3 grosze odnośnie P2
lakiery sa ok, gorzej z tuszami, róże w płynie to jakas pomyłka jak dla mnie.

Denerwuje mnie brak gazetki- w połowie czerwca jedziemy do DE, ale wczesniej planowalam zrobic mały rekonesans.

Mam do Was prosbę: po ile teraz sa zele i szampony z Balea?
Zele pod prysznic różnie kosztują od 65 centów do 99 centów bodajże.
Szampony te tanie z balei tak jak odzywki te zwykłe po 65 centów są. te profesjonalne tez z balea są po 1,5o albo 1,60 jakoś tak ale ogólnie bardzo tanio
Stary 2013-06-04, 16:43   #13
An Ka
Zadomowienie

SugarbabyLove- dzięki za info
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 19:11   #14
asik527
Raczkowanie

to ja też dołączam zawsze robiłam zakupy w ross ale jakoś ostatnioe trafiłam na dm i chyba juz się nie rozstanę :P
asik527 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 15:43   #15
asik527
Raczkowanie

dziewczyny, orientujecie sie może, czy w dm maja cos takiego jak jedwab w plynie? chodzi mi o taki jak w PL można kupić z biosilk (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...k-therapy.html) w rossmanie nie znalazłam, a w dm jeszcze nie szukałam, a jadę w przyszłym tyg. do PL i nie wiem czy mam sobie robić zapas :P
Stary 2013-06-05, 16:55   #16
201608040942
Konto usunięte

W Dm kiedys byly promocje procentowe na kolorowkek, teraz tego juz nie ma, ale ogolem maja promocje, mozna zbierac punkty na karte bonusowa i miec dodatkowe promocje na jakis dany produkt.

asik biosilku to tutaj nie ma, ale ten produkty to zaden jedwab tylko silikony i jedwabiu hydrolizowanego co kot naplakal, a takie rzeczy to kupisz z kazdej firmy. Prawie kazda marka ma taki silikonowy preperat w swoim sortymencie.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 19:59   #17
asik527
Raczkowanie

Monika dzięki ja go akurat lubię w sumie sama nie wiem dlaczego ;p
Stary 2013-06-05, 20:08   #18
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
W Dm kiedys byly promocje procentowe na kolorowkek, teraz tego juz nie ma, ale ogolem maja promocje, mozna zbierac punkty na karte bonusowa i miec dodatkowe promocje na jakis dany produkt.

asik biosilku to tutaj nie ma, ale ten produkty to zaden jedwab tylko silikony i jedwabiu hydrolizowanego co kot naplakal, a takie rzeczy to kupisz z kazdej firmy. Prawie kazda marka ma taki silikonowy preperat w swoim sortymencie.
zgadzam się sam silikon!
Stary 2013-06-07, 12:43   #19
thePhantom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość

genau
jestem i ja mieszkam przy granicy polsko-niemieckiej, więc DM mam pod nosem, ale obecnie jestem au pair w Niemczech, więc korzystam jeszcZe bardziej a co do tego wyżej, to ja używam serum na końcówki właśnie z DMowskiego Alverde bez silikonu, bardzo przyjemne
dół - luty 2015

Była Au pair - Niemcy 2013
thePhantom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 12:50   #20
SOCKI
Zakorzenienie

Dziewczęta mam do Was dwa pytania:

1. Czy w Dm jest jakaś odżywka/maska głęboko nawilżająca, albo chociaż przyzwoicie nawilżająca? Obecność silikonów moim włosom raczej służy, więc ich brak (jak w balsamie Balea More Blond) jest niewskazany. Przywiozłam tu sobie Kallosa keratynowego, który spisuje się na medal, ale denko już powoli straszy, a akurat chłopak jedzie do domu na kilka dni więc by mnie poratował na tej szwajcarskiej pustyni kosmetycznej

2. Czy używałyście produktów Sun Dance? Jak sobie radzą z ochroną? Upatrzyłam balsam sensitive z faktorem 30 i to głównie o niego chodzi, ale chętnie posłucham o całej marce

Stary 2013-06-07, 14:20   #21
asik527
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez thePhantom Pokaż wiadomość
genau
jestem i ja mieszkam przy granicy polsko-niemieckiej, więc DM mam pod nosem, ale obecnie jestem au pair w Niemczech, więc korzystam jeszcZe bardziej a co do tego wyżej, to ja używam serum na końcówki właśnie z DMowskiego Alverde bez silikonu, bardzo przyjemne
a wstawiłabyś może linka ze zdjęciem ;D jestem wzrokowcem i tak bedzie mi łatwiej to znaleźć
Stary 2013-06-07, 18:24   #22
thePhantom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asik527 Pokaż wiadomość
a wstawiłabyś może linka ze zdjęciem ;D jestem wzrokowcem i tak bedzie mi łatwiej to znaleźć
mogę Ci podać linka z kwc nawet
dół - luty 2015

Stary 2013-06-07, 18:37   #23
asik527
Raczkowanie

Cytat:
bardzo dziekuję na pewno wypróbuję
Stary 2013-06-07, 20:28   #24
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
genau
Miałam to serum ale za wysoko gliceryna w składzie i mi puszyło

Socki - w dm jest dośc sporo dobrych kosmetyków do włosów..
Stary 2013-06-07, 21:17   #25
SOCKI
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem, że jest. Pytałam o konkrety

Stary 2013-06-07, 22:36   #26
thePhantom
Zakorzenienie

Cytat:

ja go uzylam dopiero raz, ale jest ok no i uwielbiam z Alverde odżywkę nawilżającą z amarantem bodajże, czekam aż rossmanowską wykończę i biegnę do DM uzywam ją raz jako odzywke, raz jako maske w sumie
dół - luty 2015

Stary 2013-06-09, 15:29   #27
zakochana04
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asik527 Pokaż wiadomość
dziewczyny, orientujecie sie może, czy w dm maja cos takiego jak jedwab w plynie? chodzi mi o taki jak w PL można kupić z biosilk (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...k-therapy.html) w rossmanie nie znalazłam, a w dm jeszcze nie szukałam, a jadę w przyszłym tyg. do PL i nie wiem czy mam sobie robić zapas :P
w douglas chyba widzialam
zakochana04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-09, 18:02   #28
asik527
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zakochana04 Pokaż wiadomość
w douglas chyba widzialam
niestety u mnie w mieścinie nie ma douglasa
Stary 2013-06-09, 18:07   #29
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Ja od nich mam olejek do wlosow.
Wczoraj na noc naciapalam sobie oleju Amla od Khadi i dzis umylam wlosy szamponem Blue Camomille od AO, ale tylko raz i przed suszeniem nalozylam krople na wlosy alverdowskiego olejku. Niepotrzebnie, moglam go sobie darowac i przy kolejnym myciu uzyc. Na poczatku mi sie wogole nie podobal. Dostalam od kolezanki i tal lezal, a ja uzywalam olej brokulowy wymieszany z odzwyka w spraju, az tak sobie pomyslalam, ze moze jednak wyporbuje. Mam za soba ze 2-3 uzycia na sama konce, w moim przypadku to tylko kropelka i nawet nawet. Jak wykoncze olej Khadi to moze wyporbuje nim tez olejowac wlosy, to jakos skoncze. Ogolem podoba mi sie olej kokosowy do pielegnacji skory i pomyslalam, ze dzieki niemu moglabym jeszcze bardzij ograniczyc mazidla i uzywac go tez do wlosow. Dawno temu jak wlosy mialam dlugie to na poczatku owszem , ale dosc szybko przestalo mi sie podobac olejowanie kokosem. jako ze teraz lubie sie z olejami, chyba mam lepsze wyczucie do nich, to moglabym odrobinke uzywac po myciu na koncowki i raz w tygodniu olejowac cale wlosy. jeden sloik i tyle mozliwosci ;o), no ale trzeba zuzyc to co sie jeszcze ma, wiec bede mogla przetestowac olejek od alverde w szerz i w zdluz hihihih
Poza tym alverde mnie rozczarowywuje. Lata temu ich produkty byly swietne, zwalszcza rozana seria do twarzy, potem wraz ze zmiana opakowan, zmienili sklady i juz mi nie sluza. To samo szampon do skory wrazliwej. Kiedys byl swietny, teraz podraznia ;o(
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-09, 22:12   #30
thePhantom
Zakorzenienie

ja olej Amla mialam ale z Dabur ale zdecydowanie wolę kokosową Vatikę. Nad olejkiem z alverde też się zastanawiam, chociaż olejowałam włosy jak były długie (ścięłam do ramion jakoś w lutym), teraz nie mam z nimi problemu i nawilżam je tylko odżywkami/maskmi i zabezpieczam czymś bez splukiwania, w tym przypadku serum Alverde

swoją drogą, ja też jestem potencjalnym dawcą, ale w DKMS w Polsce
dół - luty 2015

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości