![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Drogerie DM.
Witam wszystkich!
Od kiedy tylko pamiętam zawsze robiłam zakupy z drogeriach DM ![]() ![]() Teraz gdy mieszkam na stałe w Niemczech, często zaglądam tam i testuje różne produkty. Zakładam ten watek z myślą o innych Niemieckich (I Polskich) Wizażankach, które także przepadają za tym sklepem. Możemy sobie wymieniać zdania i relacje co do kosmetyków, promocji itp.. ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drogerie DM.
Cytat:
Uwielbiam DM, strasznie mi go brakuje w Szwajcarii. Mają świetne marki własne, bardzo przypadły mi do gustu P2 i Alverde, a Balea Young ma świetne żele pod prysznic i balsamy ![]() DM ma swoje drogerie również w Austrii i Chorwacji, jeśli się nie mylę.
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chętnie poczytam o bieżących promocjach, bo często bywam w Niemczech i też lubię wybrane produkty. Powiedzcie mi, jak to jest, czy dm robi jakieś większe promocje, coś na wzór naszego Rossmanna? Szczerze mówiąc byłam w dm już kilkanaście razy i nigdy nie trafiłam na super promocję produktów. Czy w dm warto kupować chemię np. do prania? Jak wypada relacja cenowa np. do Reala? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie DM to nic specjalnego. Ich produkty z Balea są raczej średniej jakości, wieloma się rozczarowałam. Z serii Alverde używam kilku szamponów. Zadowolona jestem raczej z chemii, chociaż ich płyny do płukania nigdy nie będą pachnieć jak Lenor.
Co do promocji oni nie mają gazetek i nie mają specjalnych tygodniowych promocji. W moim DM czasami można znaleźć jakieś produkty, które kosztują trochę mniej. Chętnie poczytam ten wątek, bo jestem bardzo ciekawa jakie kosmetyki Wam odpowiadają i dlaczego. ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
Chodzi Ci o proszki do prania, płyny czy jeszcze coś innego? W DMach, które mam w pobliżu nie można kupić dużych opakowań. Niestety nie mam porównania do reala, bo w nim nie kupuję.
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja w DM kupuję farby do włosów - są tańsze niż w Polsce, często kupuję swoją Palette za 2e (w promocji, regularnie ok. 3 e), u nas około 15 zł - potrzebuję 2 farby na raz, więc oszczędność jest spora. Kupuję też perfumy - moje ulubione to Betty Barclay Pure Style (nie ma ich w Polsce) oraz Jacques Battini - takie w czarnej butelce, night edition czy jakoś tak. Ale w Niemczech ich nie widziałam, tylko w Austrii. Są w Polsce, ale cenowo wychodzą dużo taniej w Austrii. Z pielęgnacji to kupuję coś dla fajnego zapachu z Balei, głównie żele - jakość też mnie nie zadowala. Z Alverde miałam kilka olejków i maseł do ciała, no i do stóp. Byłam i jestem zadowolona. Mam też ich kamuflaż z kolorówki - fajny. Szampony naturalne to nie moja bajka. Z p2 mam ze 2 lakiery - b. tanie i są ok. Jestem uzależniona od masek i peelingów do twarzy, ale nie znalazłam w dm nic fajnego, jakoś w Polsce więcej mogę dostać tego typu produktów. Lubię też kupować takie ręczniczki jednorazowe do twarzy z Ebelin chyba, albo z innej firmy - leżą w każdym razie pod kolorówką z patyczkami do uszu itd. Co do gazetek promocyjnych - hm, nie jestem pewna, ale chyba widziałam i w Niemczech, i w Austrii. W drugiej połowie czerwca jadę do Zakopanego i na jeden dzień do Słowacji - sprawdzałam dm'y w okolicy i widziałam też ich gazetkę promocyjną, więc chyba też mają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
W DM jako tako promocji nie ma ale czasem są po prostu produkty które np zmieniają opakowanie albo wycofywane są- wtedy mega tanio można kupić
![]() ![]() ![]() Nie wiedziałam że w innych krajach mają też DM - super ![]() Fakt nie zawsze mają duże proszki, ale jak mają to w dobrych cenach nie porównywalne do Reala- real ma drogo nie ukrywajmy do reala chodze tylko po konkretnie w promocji rzeczy..
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Kilka produktów, które są moimi osobistymi hitami:
- Alverde, Intensiv Pflegemaske Avocado (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...z-awokado.html) moja najlepsza maseczka "awaryjna", fantastycznie koi wypryski, nie zapycha i nawilża. Miałam naprawdę niezłe huśtawki skórne (całe szczęście mam już to za sobą) i maseczka często mnie ratowała kiedy ropne gule nie chciały schodzić, a wypryski były wielkie i czerwone. - Alverde, Sport- und Massageöl Arnikablüten (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ikabluten.html), jeśli któraś z Was biega ten olejek umili Wam te ciężkie chwile ![]() ![]() - Balea, Enthaarungs Creme (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...depilacji.html), nie ma co tu się rozwodzić, świetny krem do depilacji. Bardzo wydajny, choć ja używam tylko w okolicach bikini. - Balea Young Dusche Mademoiselle Chic, nie ma w KWC więc jest bez linka. Pachniał jakoś tak pudrowo, leciutko, po prostu uroczy ![]() ![]() ![]() - Balea Young, Sweet Wonderland Bodylotion, limitowana zimowa edycja, pachnie jak czekolada i to prawdziwa czekolada, a nie Ziajowe masło kakaowe. Nawilżanie też całkiem w porządku ![]() Jeśli idzie o kolorówkę to u mnie wygrywają rzeczy z limitowanych edycji P2. Ale ze stałej oferty też mają sporo fajnych rzeczy. Przede wszystkim lakiery.
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
To i ja wrzuce swoje 3 grosze odnośnie P2
lakiery sa ok, gorzej z tuszami, róże w płynie to jakas pomyłka jak dla mnie. Denerwuje mnie brak gazetki- w połowie czerwca jedziemy do DE, ale wczesniej planowalam zrobic mały rekonesans. Mam do Was prosbę: po ile teraz sa zele i szampony z Balea? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Jako częsta bywalczyni w DM dołączam się.
Uwielbiam ten sklep. Najbardziej podoba mi sie przestrzeń i porządek. Nie wpadamy na nikogo i kosmetyki są świetnie poukładane. Ze swojej strony jak narazie mogę polecic markowe żarło dla psów. Mają tanie przekąski. Mój pies jest bardzo zadowolony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szampony te tanie z balei tak jak odzywki te zwykłe po 65 centów są. te profesjonalne tez z balea są po 1,5o albo 1,60 jakoś tak ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
SugarbabyLove- dzięki za info
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
to ja też dołączam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, orientujecie sie może, czy w dm maja cos takiego jak jedwab w plynie? chodzi mi o taki jak w PL można kupić z biosilk (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...k-therapy.html) w rossmanie nie znalazłam, a w dm jeszcze nie szukałam, a jadę w przyszłym tyg. do PL i nie wiem czy mam sobie robić zapas :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
W Dm kiedys byly promocje procentowe na kolorowkek, teraz tego juz nie ma, ale ogolem maja promocje, mozna zbierac punkty na karte bonusowa i miec dodatkowe promocje na jakis dany produkt.
asik biosilku to tutaj nie ma, ale ten produkty to zaden jedwab tylko silikony i jedwabiu hydrolizowanego co kot naplakal, a takie rzeczy to kupisz z kazdej firmy. Prawie kazda marka ma taki silikonowy preperat w swoim sortymencie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Monika dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem i ja ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dziewczęta mam do Was dwa pytania:
1. Czy w Dm jest jakaś odżywka/maska głęboko nawilżająca, albo chociaż przyzwoicie nawilżająca? Obecność silikonów moim włosom raczej służy, więc ich brak (jak w balsamie Balea More Blond) jest niewskazany. Przywiozłam tu sobie Kallosa keratynowego, który spisuje się na medal, ale denko już powoli straszy, a akurat chłopak jedzie do domu na kilka dni więc by mnie poratował na tej szwajcarskiej pustyni kosmetycznej ![]() 2. Czy używałyście produktów Sun Dance? Jak sobie radzą z ochroną? Upatrzyłam balsam sensitive z faktorem 30 i to głównie o niego chodzi, ale chętnie posłucham o całej marce ![]()
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Socki - w dm jest dośc sporo dobrych kosmetyków do włosów.. ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że jest. Pytałam o konkrety ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wczoraj na noc naciapalam sobie oleju Amla od Khadi i dzis umylam wlosy szamponem Blue Camomille od AO, ale tylko raz i przed suszeniem nalozylam krople na wlosy alverdowskiego olejku. Niepotrzebnie, moglam go sobie darowac i przy kolejnym myciu uzyc. Na poczatku mi sie wogole nie podobal. Dostalam od kolezanki i tal lezal, a ja uzywalam olej brokulowy wymieszany z odzwyka w spraju, az tak sobie pomyslalam, ze moze jednak wyporbuje. Mam za soba ze 2-3 uzycia na sama konce, w moim przypadku to tylko kropelka i nawet nawet. Jak wykoncze olej Khadi to moze wyporbuje nim tez olejowac wlosy, to jakos skoncze. Ogolem podoba mi sie olej kokosowy do pielegnacji skory i pomyslalam, ze dzieki niemu moglabym jeszcze bardzij ograniczyc mazidla i uzywac go tez do wlosow. Dawno temu jak wlosy mialam dlugie to na poczatku owszem , ale dosc szybko przestalo mi sie podobac olejowanie kokosem. jako ze teraz lubie sie z olejami, chyba mam lepsze wyczucie do nich, to moglabym odrobinke uzywac po myciu na koncowki i raz w tygodniu olejowac cale wlosy. jeden sloik i tyle mozliwosci ;o), no ale trzeba zuzyc to co sie jeszcze ma, wiec bede mogla przetestowac olejek od alverde w szerz i w zdluz hihihih Poza tym alverde mnie rozczarowywuje. Lata temu ich produkty byly swietne, zwalszcza rozana seria do twarzy, potem wraz ze zmiana opakowan, zmienili sklady i juz mi nie sluza. To samo szampon do skory wrazliwej. Kiedys byl swietny, teraz podraznia ;o( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
ja olej Amla mialam ale z Dabur
![]() ![]() swoją drogą, ja też jestem potencjalnym dawcą, ale w DKMS w Polsce ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.