|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Prezent
Witajcie!zwracam się do doświadczonych mam z pytaniem co można kupić na prezent 3-letniej dziewczynce, bo ja kompletnie nie wiem co może sprawić radość dziecku w tym wieku. Z góry dziękuje za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Prezent
może kostka z figurkami geometrycznymi do wkładania? uczy rozróżniać kolory i figury taka jak np. tu : http://www.rajsmyka.pl/index.php?id_...roller=product albo jakąś ładną lalkę z którą będzie mogła zasypiać ? http://rajsmyka.pl/index.php?id_prod...roller=product
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
taką kostkę lub lalę z pozytywką to raczej przed roczkiem się kupuje, dla 3latki to zależy co ma w domu. Moja 2,5 letnia dziewczyna bawi się lalkami typu evi, zaczyna dorastać do domku dla lalek, lubi wszelkie zabawy z zagrodą ze zwierzątkami, książki typu Mamoko, bobasem ( ale na pewno bez pozytywki), prostymi puzzlami, no i oczywiście ciągle nam coś gotuje przy kuchence, lub bawi się w sklep. A powiedz jaką masz kwotę przeznaczoną?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a może by tak domek dla lali?
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Gang Iren
|
Moja cora w tym wieku uwielbiala wszelkie zabawy manualne,lepienie,ciastol ine,wycinanki,malowanie oraz zaczynalysmy grac w rozne gry od tych najprostszych typu domino,pamiec itp. Moze cos w tym kierunku?
Kazde dziecko jest inne,trudno doradzic nie znajac dziecka. Lalki Evi tez byly wtedy na topie i kucyki pony.
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() --------------- Autorko, polecam wątek o gwiazdkowych prezentach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Szalony Kapelusznik
|
klocki - najlepiej drewniane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Klocki drewniane są świetne, ale dla dzieci w wieku 1-2 latka, niektóre dzieci sięgają po nie do ok. 3 roku życia. Dla trzylatki polecam klocki: duplo lub waflowe. Sprawdzą się też wszystkie plastyczne artykuły typu ciastolina. Domek z mebelkami jest super pomysłem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Szalony Kapelusznik
|
Cytat:
Tylko właśnie z drewna, bo duplo czy inne plastiki większość dzieci już ma, a tak prezent się nie będzie powtarzał. Ciastolina też jest dobrym pomysłem, zgadzam sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Zamierzam na zabawkę przeznaczyć kwote do 150 zł, dzięki za wszystkie podpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.