Pierwsza rocznica i dziwna sytuacja. Muszę się wygadać. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2023-06-19, 08:03   #1
RadoscDnia
BAN stały

Pierwsza rocznica i dziwna sytuacja. Muszę się wygadać.

Z cyklu - problemy pierwszego świata.
Muszę się wygadać na temat mojej wczorajszej pierwszej rocznicy związku
Bardzo się na niĂâ˜â˜â˜☠ cieszyłam. Ze względu na chwilowe niedyspozycje zdrowotna nie mogłam nic zorganizować i poprostu kupiłam drobny upominek
Ogólnie mój facet potrafi kupić mi coś i bez okazji, przynieść kwiatu wiec spodziewałam się ze w rocznice cokolwiek zorganizuje czy kupi chociaż jakiś drobiazg dlatego stwierdziłam ze będzie mi głupio jeśli ja nic nie dam od siebie
On co prawda narzeka na brak pieniędzy ostatnio ale zawsze jakoś mu się udaje te pieniądze zorganizować jeśli coś jest dla niego ważne (sam tak powiedział). Zreszta jak się chce to można coś zrobic i dużo nie wydać.

Okazało się ze on nie ma dla mnie nic i jak powiedziałâ€ chce spędzić miło ten dzień i to najlepszy prezent dla niego” i ze gdzieś na sobie wyjdziemy . Chodziłam trochę podminowana ale nie chvialam już się kłócić No i tłumaczyłam sobie ze i tak o mnie dba nawet bez jakiej okazji wiec będę wyrozumiała :/ powoedzualam mu ze mam dla niego prezent a on na to ze mu głupio i stawiam go w niezręcznej sytuscji i po co w ogóle o tym powiedzualam i czy kupiłam mi ten prezent żeby mu zrobić na złość bo on nic nie ma?
Powiedzualam ok w takim razie nie będę Co go dawać i temat prezentu zamknięty. Powiedzuak Ze miałam oszczędzać swoją kasę dla siebie i mam mu nie kupować prezentów
Powiedział zebym nie brała tego do siebie bo on poprostu nie ma kasy i spędźmy miło dzień a on mi to wynagrodzi jak będzie miał. Powoedzualam ze wszuxtko gra i nie jestem zła i wiem ze mi to wynagrodzi jak bedxie mógł.

Problem zaczął się w sypialni gdy zaczynaliśmy seks. Ze względu ns to ze msm pewna niedyspozycja ktira ogranicza mi ruchy to trzeba w trakcie uważać wiec przed seksem powoedzualam żeby mnie nie przymuszał do pozycje ktire są niewygodne bo to psuje mi ochotę. Powiedział ok po czym zapytał czy dam radę cgocuaz na chwile w tej pozycji mu siè „pokazać” od tylu.. już zrobiłam się poirytowana. Potem zaczął mnie pieścić ustami i zapytałam czy możemy się poprzytulać i popatrzeć sobie w oczy i zrobić to bardziej romantycznie…
On na to ze nic mi nie pasuje i mu odeszła ochota.
Powiedział pare gorzkich słów i ja zostałam w sypialni

Wrócił i zapytał czy tak mam zamiar rocznice spędzać i siedzieć wystraszona
Odpowiedziałam ze nie ale rocznice są dla mnie ważne i chvialam żeby seks tez był wyjątkowy

Trochę płakałam a on coś robił w koło domu

Potem powiedział ze pomoże mi siè ubrać. Niestety nie mialsm za bardzo w co bo przez te ograniczone ruchy msm ograniczone pole manewru. W garderobie narośl bałagan Bo teraz tylko on ogarnia dom i chodzi do pracy bo ja nie mogę. Od dwóch tygodni prosiłam żeby mi odpakowal torbę z letnimi rzeczami . On ogólnie rzuca swoje brudne rzeczy razem z czystymi i leży cała sterta na desce do prasowania. Zazwyczaj ja to sprzątam ale teraz nie mogę i rosną takie sterty. Uzbierało się tyle rzeczy ze miałam utrudniony dostęp do wieszaka a rxeczy co chvialam założyć były brudne. Stałam już zdenerwowana i próbowałam coś wybrać. On na to ze on już nie może słuchać moich jęków i serce go boli i chciał mi pomoc a to jemu się obrywa. I ze wysyłam jego energię i zachowuje się jak wampir energetyczny. Powoedzualam ze poprostu nie mam czego założyć i ze prosiłam go od dana żeby mi pomógł wyjąc letnie rzeczy.

Zdenerwowany poszedł robić obiad. Usiadłam przy stole i chvialam z nim pogadać i powiedziałam „kocham cię.. chce ci coś uświadomić kochanie.. to jest właśnie jedna z sytuscji gdzie drobiazg urasta to wielkiej sprawy.. pomoc w uporządkowaniu garderoby zajęłaby ci może 20 minut a ja miałabym w czym chodzić .. od dwóch tygodni chodzę ciagle w tym samym bo jest ciepło a ja letnie rzeczy mam w torbie na gorze”.. No i wywołałam tymi słowami ogromna awanturę a myslakam ze to dojrzały sposób dyskusji.
Przeprosiłam go praktycznie ns kolanach bo nie chvialam siè kłócić w rocznice (wiem żałosne ale ze względu ns ciągły ból i ze nic nie mogę zrobić i siedze całe dnie sama już mi siè to rzuca na głowę)
Powiedzualam ze wszystko robię złe nic mi nie wychodzi i nawet nie umiem normalnie rozmawiać i czuje się jak ostatni nieudacznik . Bo chce dobrze a wychodzi złe
On mi na to ze mam mu tak nie mówić bo wtedy go zachęcam żeby mnie zostawił bo nie chce osoby która go ciągnie w dół .
Ale powiedział tez ze jestem wspaniala osoba i mam tak nie mówić

On mi pare rwzy powiedział ze chyba do siebie nie pasujemy .. w rocznice.. bardzo miłe :/

Przeprosiłam i wzięłam cała winę na siebie. Rzeczywiście jestem ostatnio płaczliwa i męcząca, nic nie robię i jeszcze mam wahania nastroju i płacze z byle powodu. Wyjaśniłam mu ze to moje probiemy które próbuje rozwiązać i on tez to zrozumiał i powiedział ze pewnie mi to konie jak ta cześć ciała przestanie mnie bólec a to pewnie będzie niedługo

Pojechaliśmy na pizzę i było całkiem fajnie. Wróciliśmy No zaczęło padać. Spędziliśmy miło kilka godzin. Po czym wrócił do tematu prezentu ..
„Po co o nim mówiłaś skoro nie chcesz go dać ? Żeby mi wypomnieć? Przevuez dostajesz ode mnie prezenty bez okazji a dzisiaj ja postawiłem pizzę wiec w sumie dostałaś prezent. Kupiłaś go żeby odespać a przy okazji mi wypomnieć i zrobić przykrość?”
Tak długo gadał ze dałam się przekonać i wręczyłam mu prezent. Wręczenie tez wyglądało tak jakby odbierał z łaska ten prezent. Powiedzualam ze po niego idę i zaraz przyniosę. Przyszłam i stałam żeby mu go wręczyć a on robił kanapki ; powoedzualam „mam dla Ciebie prezent””robię kanapki”, „to przerwij i Ci dam”.
Jak zobaczył pudełko to z 10 razy dopytywał „a co to jest?” aż w końcu powoedzualam „twój prezent, odpakuj i zobacz „
Odpakowal i dalej był jakoś wielce zdziwiony ale mie widziałam w tym jakiejś radości tylko sama nie wiem co? „Co to jest? Portfel?”
Dałam mu wizytownik bo często w pracy daje wizytówki i po domu leżą rozrzucone. Wyjaśniłam mi dlaczego mu to dałam ze chce żeby był elegancki w pracy .
On na to „nie wiem do czego to wykorzystam chyba tylko do swoich wizytówek bo od innych to mam cała książkę wizytówek”
Ja”to może na karty jak nie chcesz brać całego portfela bo wypucha Ci kieszenie”
„Ns karty nie bo w końcu zgubie. Ale przyda mi się będę miał do torby”
I odłożył .
Jednak nie czułam się z tym dobrze, mimo ze z jednej strony cieszyłam się ze coś dostał ale w końcu rocznica to wspólne święto i ogólnie z tego co widzę to mężczyźni bardziej się starają na rocznice a kobiety czasem nie robią nic albo robią jakiś drobiazg a nie odwrotnie (mówię z tego co widzę w znanych mi związkach).

Siedziałam trochę smutna a on zaczął dopytywać o co chodzi. Powoedzualam mu szczerze „to nasza rocznica i dziwnie siè czuje z tym ze tylko Ty dostałeś prezent; wiem ze dostaje od ciebie dużo prezentów bez okazji ale dziś jest wyjątkowy dzień; ale wiem ze jak bedzuesz mógł to mi to wynagrodzisz”
On na to ze tak i przevuez postawił pizzę i wydał na to więcej niż pewnie ja na ten prezent i on nie będzie brał udziału w tej dyskusji i „odłącza się od problemów ktire są tylko w mojej głowie” a potem dodał „No i zobacz nie umiesz się nawet cieszyć z tego ze dałaś mi prezent”.,

Odpowiedziałam „cieszę siè ale rocznica to wspólne święto i czuje siè jakoś frajersko z tym i wymyśliłeś na mnie ten prezent a przevuez mówiłeś ze ci głupio i ze nie ma tematu”

On na to ze przecuez umawialiśmy siè ze prezentów nie będzie i mówiłem ze nie mam kasy!
Ja- nie umawialiśmy siè ns brak prezentów dla mnie to było logiczne ze chocuaz drobny upominek sobie wręczymy; ale skoro tak mówisz ze miało nie byc to czemu chciałeś prezent ode mnie? Jak mam Sie czuc? To nasze wspólne święto a nie twoje.. mogłeś chociaż z pola mi pare kwiatków zerwać dzy zrobić cokolwiek żeby mi było miło

On powiedział ze nie będzie mnie słuchał i odzie spać i tak wrednie „nie czuj się jak frajer” Powiedzualam mu jeszcze pare słów prawdy ze nikt mnie tak nie potraktował w rocznice, ze zachował siè totalnie bez klasy, ze w zwyaxozch ktire znam to często mężczyźni nic nie dostają a sprawiają radość swoim kobietom na rocznice a on nie dał nic i jeszcze wymusza prezent

Wpadł do łazienki i wykrzyczał popychając mnie palcem ze mam wyp**** ze swoim prezentem ze on mie bedxie nic robił bo ma mnie w d**** i zebym wyp*** ze swoim frajerskim podejściem i tym podobne słowa.
Przestraszyłam się i jedyne co powiedziałam to ze pięknie podsumował nasza rocznice i piękne słowa usłyszałam na koniec.
Nawet mie płakałam i poprostu poszłam spać

Czuje się fatalnie po tym dniu i tak wyczerpana psychicznie. Co nie zrobię to i tak jest złe i czuje się winna wszystkiemu ( ciagle coś robię złe mimo ze chce dobrze

Wiem ze to post w stylu „proboemu z tylka” ale naprawdę potrzebowałam siè wygadać a nie mam komu (

Edytowane przez RadoscDnia
Czas edycji: 2023-06-19 o 08:50
RadoscDnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 08:21   #2
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4
Konto usunięte

Dot.: Pierwsza rocznica i dziwna sytuacja. Muszę się wygadać.

Ojej aż się zmęczyłam czytając to.
To nie brzmi jak dobry związek i dla własnego dobra odpuść sobie druga rocznicę. Macie do siebie bardzo dziwny stosunek, brzmi to jak związek dwóch niedojrzałych osób. Pomijam fakt, że wiesz że on ma.problemy finansowe i imawiacie się na brak prezentów i ty masz pretensje że on dla ciebie go nie ma. Chce cię zabrać na kolację i to też źle bo to nie prezent materialny.
Jego słabego zachowania nawet nie chce mi się punktować...
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 08:26   #3
RadoscDnia
BAN stały

[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89608321]Ojej aż się zmęczyłam czytając to.
To nie brzmi jak dobry związek i dla własnego dobra odpuść sobie druga rocznicę. Macie do siebie bardzo dziwny stosunek, brzmi to jak związek dwóch niedojrzałych osób. Pomijam fakt, że wiesz że on ma.problemy finansowe i imawiacie się na brak prezentów i ty masz pretensje że on dla ciebie go nie ma. Chce cię zabrać na kolację i to też źle bo to nie prezent materialny.
Jego słabego zachowania nawet nie chce mi się punktować...[/QUOTE]

My nie umawialiśmy się ze nie kupujemy sobie prezentów nic takiego nie było powiedziane. Poza tym cieszyłaby się gdyby zrobić cokolwiek … choćby zorganizował coś w domu albo mi coś zagrał na swoim instrumencie.. podjął jakikolwiek wysiłek

Czas edycji: 2023-06-19 o 08:30
Stary 2023-06-19, 08:33   #4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez RadoscDnia Pokaż wiadomość
My nie umawialiśmy się ze nie kupujemy sobie prezentów nic takiego nie było powiedziane. Poza tym cieszyłaby się gdyby zrobić cokolwiek … choćby zorganizował coś w domu albo mi coś zagrał na swoim instrumencie.. podjął jakikolwiek wysiłek
Czyli zabranie do restauracji się nie liczy?
Czemu mu nie powiedziałaś czego oczekujesz tylko chcesz żeby czytał ci w myślach?.nie mówię że.on zachował się super, ale ty zakładasz wątek, więc piszę o tobie.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Teraz mi się przypomniało, że my na rocznicę też nic sobie nie kupiliśmy, bo właśnie woleliśmy po prostu miło spędzić ten dzień. Warto jednak rozmawiać ze sobą, a nie zachowywać się tak niedojrzale.
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 08:37   #5
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Mogłam coś źle zrozumieć z tego bełkotu.

Autorko, czy jest coś, co Tobie pasuje? Cokolwiek się nie dzieje jesteś na nie, obrażona, nie masz nastroju.

I przykro, gdy prezent przypomina transakcje.
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 08:38   #6
0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99
Konto usunięte

Cytat:
On na to ze przecuez umawialiśmy siè ze prezentów nie będzie i mówiłem ze nie mam kasy!
Ja- nie umawialiśmy siè ns brak prezentów dla mnie to było logiczne ze chocuaz drobny upominek sobie wręczymy;
tu masz clue waszego kijowego zwiazku.

wg niego umawialiscie sie na brak prezentow, wg ciebie sie nie umawialiscie na brak prezentow.

jak tak sie komunikujecie we wszystkim to nic dziwnego, ze nie potraficie sie dogadac.

ps. przykladaj wieksza wage do jezyka pisanego, bo nawet tu na forum ciezko jest zrozumiec o co ci chodzi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
0fb2986dc06479a38c396fe4ec3c7ea3bc36c306_6584d2a18ec99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 08:41   #7
Paprotka_
Zakorzenienie

Prezenty prezentami ale po takich akcjach, jakie Autorko opisałaś, mnie już by nie było w tym związku.

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-06-19, 08:43   #8
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Jak się z chłopem tak komunikujesz jak piszesz posty na forum, to nic dziwnego, że pojawiają się takie nieporozumienia.

I nie, nie ma obowiązku dawać sobie upominków (zwłaszcza materialnych) na rocznice. Wszystko zależy jak się dana para umówi. A jak facet nie spełnia twoich oczekiwań i nie zaspokaja potrzeb to najprościej jest po prostu się rozstać.
PumpkinEyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 08:49   #9
karawanna
Zakorzenienie

Wiedziałam że JadwigaDobrawa wróci prędzej czy później z kolejnym problemem z facetem

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 08:57   #10
RadoscDnia
BAN stały

Przepraszam ze nieskładnie pisze ale robię to jedna ręka bo druga mam w gipsie i jestem na lekach uspokajających
Stary 2023-06-19, 08:59   #11
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karawanna Pokaż wiadomość
Wiedziałam że JadwigaDobrawa wróci prędzej czy później z kolejnym problemem z facetem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-06-19, 09:11   #12
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam ze nieskładnie pisze ale robię to jedna ręka bo druga mam w gipsie i jestem na lekach uspokajających

Na co Ci leki uspokajające? Bo się z chłopem poprztykałaś

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 09:23   #13
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pierwsza rocznica i dziwna sytuacja. Muszę się wygadać.

Trochę nie rozumiem tej Twojej kontuzji - masz rękę, w gipsie, a zachowujesz się jak ciężko niepełnosprawny człowiek, który nie może zdjąć z szafy torby z rzeczami albo się ubrać. Cały twój pierwszy post zalatuje ciężkim ksiezniczkowaniem, facet nawet nie może Cię o coś spytać, bo rzucasz fochem.

Jego ostateczna reakcja to już w ogóle bez komentarza, ale mam wrażenie, ze to nie pierwszy raz i Tobie odpowiada taki „samiec alfa”.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 09:28   #14
RadoscDnia
BAN stały

Ręka jest skręcona niby nic ale cały czas boli

Niestety to był wypadek przy awanturze. Chłopak zdenerwował siè i bardzo mocno mnie popchnął i niefortunnie upadłam
Z soru wróciłam sama nawet a potem chvial mnie zostawić ale jak się dowiedział ze nikomu nie powoedzualam ze to on to się zgodził żebyśmy byli razem

Może dlatego mam takiego dola i trochę ksiezniczkuje
Wiem ze to byl wypadek ale nie mogę dobie z tym poradzić

Myślałam ze jakoś w rocznice będzie mi chciał to wynagrodzić

Ja wiem se nie chciał ale ja tak go denerwowałam ze w końcu nie wytrzymał i mam za swoje ze się czepiałam go

Nawet Wy mówicie ze złe się zachowuje i on mówi to samo ze ciężko ze mną wytrzymać aż dochodzi do tego ze mam reke w gipsie. Dlatego wzięłam wczoraj cała winę na siebie

Czas edycji: 2023-06-19 o 09:29
Stary 2023-06-19, 09:32   #15
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Czyli w związku jest przemoc, ale to niby prezenty są problemem? Trololollo.
Stary 2023-06-19, 09:41   #16
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karawanna Pokaż wiadomość

Na to wygląda.
PumpkinEyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 09:45   #17
25b2a07661c38f1fbeb6ed1b51a706f49250c239_6721770231591
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez radoscdnia Pokaż wiadomość
ręka jest skręcona niby nic ale cały czas boli

niestety to był wypadek przy awanturze. Chłopak zdenerwował si㨠i bardzo mocno mnie popchnął i niefortunnie upadłam
z soru wróciłam sama nawet a potem chvial mnie zostawić ale jak się dowiedział ze nikomu nie powoedzualam ze to on to się zgodził żebyśmy byli razem

może dlatego mam takiego dola i trochę ksiezniczkuje
wiem ze to byl wypadek ale nie mogę dobie z tym poradzić

myślałam ze jakoś w rocznice będzie mi chciał to wynagrodzić

ja wiem se nie chciał ale ja tak go denerwowałam ze w końcu nie wytrzymał i mam za swoje ze się czepiałam go

nawet wy mówicie ze złe się zachowuje i on mówi to samo ze ciężko ze mną wytrzymać aż dochodzi do tego ze mam reke w gipsie. Dlatego wzięłam wczoraj cała winę na siebie

2/10.
25b2a07661c38f1fbeb6ed1b51a706f49250c239_6721770231591 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 09:50   #18
Konto usunięte

Cytat:

Niestety to był wypadek przy awanturze. Chłopak zdenerwował siè i bardzo mocno mnie popchnął i niefortunnie upadłam
Z soru wróciłam sama nawet a potem chvial mnie zostawić ale jak się dowiedział ze nikomu nie powoedzualam ze to on to się zgodził żebyśmy byli razem

Ja wiem se nie chciał ale ja tak go denerwowałam ze w końcu nie wytrzymał i mam za swoje ze się czepiałam go

Nawet Wy mówicie ze złe się zachowuje i on mówi to samo ze ciężko ze mną wytrzymać aż dochodzi do tego ze mam reke w gipsie. Dlatego wzięłam wczoraj cała winę na siebie
Uciekaj
Stary 2023-06-19, 09:56   #19
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wypadek przy awanturze to oksymoron, popchnął Cię specjalnie z pełna świadomością, ze możesz sobie zrobić krzywdę. To nie jest pięciolatek w piaskownicy.

Ale doskonale wiemy, ze zaraz założysz nowe konto i nic z tym nie zrobisz. Byle kwiatki dostawać i nie musieć pracować.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-06-19, 10:20   #20
skara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Czyli w związku jest przemoc, ale to niby prezenty są problemem? Trololollo.
I to słaby. Trollować trzeba umieć.

skara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 11:12   #21
Paprotka_
Zakorzenienie

Cytat:

O masz. Nie wiem czemu sądziłam że to wątek na serio.

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 11:19   #22
ritatheboss
Przyczajenie

Dałabym sobie rękę uciąć, że czytałam dziś tę historię w skróconej wersji w komentarzach na Pudelku

ritatheboss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 11:20   #23
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

Strasznie ciężko mi się czytało. Zaczęłam wymiękać, kiedy facet zaczął Ci mówić, że w sumie to do siebie nie pasujecie i mógłby zerwać. Potem te wszystkie cyrki z odwracaniem kota ogonem, kiedy cokolwiek powiedziałaś lub zrobiłaś, on przekręcał to tak, jakbyś zrobiła coś złego, a on był takim wrażliwym ideałem.

No ale na koniec popchnięcie palcem i wyzwiska?
I jeszcze piszesz, że miałaś wypadek, bo Cię popchnął?
Dziewczyno, tu się nie ma nad czym zastanawiać, uciekaj od tego człowieka jak najszybciej. Jest niezrównoważony i Tobą pomiata. Chcesz, żeby kiedyś popchnął Cię tak, że nie przeżyjesz?

Czemu w ogóle z nim jeszcze jesteś? Zamiast zakładać ten wątek i czytać odpowiedzi, powinnaś zacząć się pakować, choćby jedną ręką, i uciekać, a jeżeli to jego dom, to spakować jego rzeczy i wynieść przed drzwi, a potem wymienić zamki i zero kontaktu z przemocowcem.
TheSunTheMoonTheStars jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 11:28   #24
RadoscDnia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez TheSunTheMoonTheStars Pokaż wiadomość
Strasznie ciężko mi się czytało. Zaczęłam wymiękać, kiedy facet zaczął Ci mówić, że w sumie to do siebie nie pasujecie i mógłby zerwać. Potem te wszystkie cyrki z odwracaniem kota ogonem, kiedy cokolwiek powiedziałaś lub zrobiłaś, on przekręcał to tak, jakbyś zrobiła coś złego, a on był takim wrażliwym ideałem.

No ale na koniec popchnięcie palcem i wyzwiska?
I jeszcze piszesz, że miałaś wypadek, bo Cię popchnął?
Dziewczyno, tu się nie ma nad czym zastanawiać, uciekaj od tego człowieka jak najszybciej. Jest niezrównoważony i Tobą pomiata. Chcesz, żeby kiedyś popchnął Cię tak, że nie przeżyjesz?

Czemu w ogóle z nim jeszcze jesteś? Zamiast zakładać ten wątek i czytać odpowiedzi, powinnaś zacząć się pakować, choćby jedną ręką, i uciekać, a jeżeli to jego dom, to spakować jego rzeczy i wynieść przed drzwi, a potem wymienić zamki i zero kontaktu z przemocowcem.
Dokładnie tak siè czuje. Ze cokolwiek bym nie zrobiła to i tak będzie złe i wszystko psuje i to moja wina.
Każde moje słowo może byc wykorzystane przeciw mnie. Mój ton głosu jest poddawany ocenie. Nawet jak mówię coś miłego czy neutralnego to potrafi się obrazić ze nam zły ton i jęczę i jestem wampirem energetycznym. Ale komentarze inne tutaj to potwierdzają ze to moja wina bo sobie nie radzę i marudzę

Czuje siè jak ostatnie zero ktire nawet komunikować się nie potrafi. Przepraszalam go wczoraj chyba kilkadziesiąt razy za wszystko co złego zrobiłam i chvialam siè dogadać, zrozumiałam ten brak prezentu i nie byłam zła a on i tak jest niezadowolony. Dzisiaj mnie obarcza o brak wyrozumiałości i wsparcia
Ze on potrzebuje osoby ktira go będzie wspierać i nam sobie wsadzić ten prezent bo on mi bez okazji kupił tyle prezentów przecież
Wyśmiewa ze to tylko wizytownik z dostawa do domu

Czas edycji: 2023-06-19 o 11:35
Stary 2023-06-19, 11:40   #25
25b2a07661c38f1fbeb6ed1b51a706f49250c239_6721770231591
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ritatheboss Pokaż wiadomość
Dałabym sobie rękę uciąć, że czytałam dziś tę historię w skróconej wersji w komentarzach na Pudelku

Tak, w komentarzu pod artykułem o Stanowskim i Janoszek
25b2a07661c38f1fbeb6ed1b51a706f49250c239_6721770231591 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 11:47   #26
Aelora
Wtajemniczenie

Albo trollujesz, albo totalnie nie rozumiem po co ci taki niezdrowy związek. Przemoc, agresja, ciągłe wyrzuty i pretensje, nawet w rocznicę urządzacie dramę, totalnie się nie dogadujecie, nie umiecie nawet ustalić czegoś w kwestii obchodzenia tego dnia. Wielu ludzi raczej wycofałoby się z tak przykrej relacji.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 11:48   #27
kennedy
Zakorzenienie

ciesz sie ze ci oka nie podbil na rocznice.

ALe juz niedlugo pewnie kolejna okazja.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 13:22   #28
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie tak siè czuje. Ze cokolwiek bym nie zrobiła to i tak będzie złe i wszystko psuje i to moja wina.
Każde moje słowo może byc wykorzystane przeciw mnie. Mój ton głosu jest poddawany ocenie. Nawet jak mówię coś miłego czy neutralnego to potrafi się obrazić ze nam zły ton i jęczę i jestem wampirem energetycznym. Ale komentarze inne tutaj to potwierdzają ze to moja wina bo sobie nie radzę i marudzę

Czuje siè jak ostatnie zero ktire nawet komunikować się nie potrafi. Przepraszalam go wczoraj chyba kilkadziesiąt razy za wszystko co złego zrobiłam i chvialam siè dogadać, zrozumiałam ten brak prezentu i nie byłam zła a on i tak jest niezadowolony. Dzisiaj mnie obarcza o brak wyrozumiałości i wsparcia
Ze on potrzebuje osoby ktira go będzie wspierać i nam sobie wsadzić ten prezent bo on mi bez okazji kupił tyle prezentów przecież
Wyśmiewa ze to tylko wizytownik z dostawa do domu
Musisz znaleźć w sobie siłę i odejść. Ten facet się nigdy nie zmieni, będzie tylko gorzej. Dasz sobie radę sama.

Zobaczysz, że kiedy od niego odejdziesz, to już po kilku tygodniach zaczniesz myśleć o sobie inaczej, lepiej, poczujesz się silniejsza i wolna. Spojrzysz na ten związek z dystansu i zobaczysz, że wyrządzał Ci krzywdę.

Niezależnie od tego, jak bardzo boisz się odejść, być sama, boisz się, że bez niego sobie nie poradzisz itp., musisz to zrobić. To jest świr, przemocowiec. Jak raz Cię popchnął tak, że skręciłaś rękę, to następnym razem popchnie tak, że może Cię zabić.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
ciesz sie ze ci oka nie podbil na rocznice.

ALe juz niedlugo pewnie kolejna okazja.
Ha, dla takiego faceta okazje nie są potrzebne, on sam tworzy okazje
TheSunTheMoonTheStars jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2023-06-19, 13:45   #29
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości