|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ballet Heels - co sądzicie?
Właśnie zobaczyłam w Internecie pewną modelkę, która chodzi w tzw. ballet heels. Jest to Alexandra Potter i chodzi w nich na codzień po ulicy. Sama zastanawiam się nad kupnem takich butów i mam pytanie czy któraś z Was próbowała już chodzić w tak wysokich szpilach?
Na jakie okazje można by takie buty założyć? Myslę by pójść w nich na jakąś imprezę ze znajomymi. C o tym sądzicie? Aha, nie chodzi mi o zakładanie butów tylko do łóżka i seksu ale o samo chodzenie w nich zamiast normalnych obcasów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ballet Heels - co sądzicie?
w domu wszyscy zdrowi?
one nie nadają się do normalnego użytkowania, choroby się można nabawić. jeśli na luzaku potrafiłabyś w tym chodzić,ok chodź. ![]() ale wątpię, żeby ktoś się w tm czuł swobodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
W domu zdrowi, głupi komentarz.
Z pewnością w takich butach nie jest łatwo chodzić ale da się pewnie to wyuczyć i wytrenować. Kilkadziesiąt lat temu nikt by nie pomyślał, że teraz kobiety na codzień będą chodzić w wysokich obcasach a jednak umieją to robić i tak chodzą ![]() Według mnie wyglądają bardzo fajnie: ![]() ![]() Edytowane przez kasiaasiatv Czas edycji: 2013-11-06 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Życzę powodzenia w chodzeniu w takich butach!!
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem wygląda to strasznie, jakby dziewczyna nie miała wcale stopy, tylko kopyta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nindżopesz
|
Wg mnie strasznie to wygląda.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Kurcze są gusta i guściki... aczkolwiek szkoda byłoby mi zdrowia na takie obuwie...chodzi mi chociażby o kręgosłup, a reszcie nie wspominając... Aczkolwiek kto wie co moda nam jeszcze przyniesie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja bym ich nie założyła
![]() Twój wybór...
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Nie ma ani jednej osoby, której by się takie buty podobały? Dziwne.
Pomijając kwestie umiejętności chodzenia w tych butach (będzie trzeba dużo potrenować by w nich dobrze chodzić), oraz Wasze gusta (dla mnie buty są super i tak je kupie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Opinie już masz. Wszyscy tu uważają, że te buty są brzydkie, karykaturalne i w ogóle z d**y wzięte. Chcesz chodzić, to chodź. Nawet i do karfura po bułki.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ale to chyba oczywiste, że jak komuś buty się nie podobają, to nie wyszedłby w nich nigdzie, nawet do piwnicy po kartofle, nie mówiąc już o mieście...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Myślę, że chodzenie w nich po mieście odpada. Na naszych polskich chodnikach trudno chodzi się w niewysokich obcasach a co dopiero w butach o cieniutkim obcasie i konstrukcji zupełnie zmieniającej balans ciała. Zedrzesz obcas, przód buta i zrobisz sobie krzywdę. To są buty stworzone w bardzo konkretnym celu - do specyficznych zabaw seksualnych. Ich zadaniem jest ograniczenie możliwości poruszania się kobiety. Nawet najbardziej hard sado-masochiści ,których dane było mi poznać nie wpadli na pomysł traktowania ballet heels jako normalnego obuwia. To są buty do sypialni , a właściwie do łóżka. Kupisz , przekonasz się że normalne chodzenie w nich na co dzień jest praktycznie niemożliwe. A zanim podejmiesz próby poczytaj o urazach i deformacjach stopy, stawów oraz kręgosłupa u zawodowych baletnic. Dokładnie takie same urazy może powodować niewłaściwe używanie ballet heels. Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że jesteś osobą prawdopodobnie nie związaną z baletem ani nie ćwiczącą intensywnie. Nie masz pojęcia jak ustawiać stopy by nie zrobić sobie krzywdy a Twoje mięśnie nie są przygotowane na taki wysiłek i odpowiednio rozwinięte by w razie czego ochronić stawy. Jeśli bywasz w Warszawie w centrum na ulicy Chmielnej jest sklep Absynt - mają gorsety oraz miewają tego typu obuwie. Może przymierzysz przed wywaleniem kasy w błoto . Sklep ma też stronę na facebooku wystarczy wpisać sklep Absynt gorsety
Edytowane przez exploit Czas edycji: 2013-11-07 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
A myślałam, że lity były brzydkim obuwiem, ale zdecydowanie powyższe buty biją lity na głowę...
Jakbym taką dziewczyną zobaczyła na ulicy, to pomyślałabym jedynie za jakie grzechy musi tak się męczyć... ![]() Swoją drogą nie widzicie podobieństwa do tego diabła z Atomówek ? Tutaj zdjęcie: http://powerpuff.wikia.com/wiki/HIM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Jestem byłą baletnicą, mierzyłam takie buty z rok temu we Francji, w sklepie dla fetyszystów (tzn. były tam też ubrania skórzane normalne, w sensie normalne spódnice skórzane i duży wybór normalnych spodni skórzanych w różnych kolorach, dlatego tam poszłam). Buty nadają się do przejścia ok. 100 metrów dla osób wyćwiczonych (czyli dla mnie). Przejścia normalnego, z wyprostowanym kręgosłupem, prostą głową i niechybotania się. Osoba bez wprawy tanecznej nie ustoi dłużej niż kilka minut, a przejście będzie wyglądało jakby łamaga szła, szczególnie po krzywym chodniku. Do chodzenia się nie nadają.
No i też są nieładne. Zwykłe pointy wyglądają lepiej, stopa wygląda wysublimowanie. Te niestety zniekształcają i sylwetkę i samą stopę, niestety wygląda się jakby się miało kopyta. Zwykłe, bardzo wysokie szpilki (ja mam np. jedna parę 15 cm) wyglądają o niebo lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Też uważam, że wyglądają okropnie. Według mnie to wygląda, jakby ona miała amputowane pół stopy.
No, i zastanawiam się, czy jakby ktoś chodził w nich na codzień, to nie zmasakrowałby sobie jakichś stawów czy coś, bo widać, że ona ma tu strasznie powyginane nogi. Jeśli marzysz o wysokich butach, to radzę się zastanowić nad litami. Podobne, a wyglądają znacznie lepiej i podobno wygodne. Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2013-11-07 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Swoja drogą ta dziewczyna na zdjęciach strasznie wiejsko w tych butach wygląda. Jakiś taki szary płaszczyk z targu i swetrowe getry do tego dobrała, a szalik jakby babcia robiła. Dramat. Ta sukienka też dziadowska, pod pacha jej dzyndzel wieszakowy wystaje, co za masakra. Ratuje ją figura jedynie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
obrzydliwe te buty, o-brzy-dli-we :|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ło matko...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Jeśli nie jesteś Lady Gagą lepiej odpuścić sobie takie buty...
![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem to jedne z najbrzydszych butów jakie widziałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
A we mnie wzbudzają obrzydzenie
![]() ![]() Są straszne... nie wiem kto to wymyślił, ale chyba miał nierówno pod sufitem.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.