|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomocy! dylemat z chłopakiem!
Od pół roku spotykam się z facetem rok starszym on ma 24 lata ja 23. Pochodzę z Wrocławia, mieszkam z rodzicami, mój facet mieszka na wsi ok 60 km ode mnie.Jestem jedynaczką moi rodzice są dość majętni i wykształceni,ale nie o to chodzi. Kończę studia zaoczne ponieważ od roku pracuję w jednym z urzędów. Mój facet 8 miesięcy temu skończył studia ( bardzo lichy kierunek), które przejechał na kredytach studenckich, bo ma 8 rodzeństwa. Wychodzi na to, że studiował nie myśląc o przyszłości - chodziło tylko o to żeby się wyrwać ze wsi. Jego rodzice nie są wykształceni są rolnikami, jego ojciec najchętniej szukałby okazji do wypicia wódki. Mój facet nigdy nie pracował oprócz tego, że całe życia spędził i jak widzę nadal będzie spędzał na traktorze i gospodarce... Cały czas mówi, że chce pójść do pracy, ale efektów nie widać. Porozsyłał kilka cv w internecie na przedstawiciela handlowego i nawet nikt się do niego nie odezwał... Próbowałam mu pomóc w znalezieniu pracy. Dałam mu kilka kontaktów do pewnych firm, ale wykręcał się ze do żadnej z tej pracy się nie nadaje, nie ma doświadczenia. Powiedziałam żeby chociaż poszedł na kasę do pracy na jakiś czas to powiedział, że na kasie pracować nie będzie. W dalszym ciągu doi kasę od rodziców albo jeździ do prac polowych i tak dorabia na papierosy i wyjścia ze znajomymi. Życie ucieka mu przez palce, jest niezaradny, najchętniej spałby do południa. W ogóle o siebie nie dba - jest otyły. Bez względu na to co do niego czuję. Moi rodzice wiedzą z kim się spotykam i odwrócili się ode mnie.
Czy myślicie że taka różnica charakterów i środowisk ma szansę na przetrwanie próby czasu? Podkreślam, że opisanie sytuacji majątkowej i intelektualnej naszych rodziców napisałam w celu ukazania różnic, a nie wywyższania się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomocy! dylemat z chłopakiem!
Ale próbę czego ty chcesz przetrwać?
Jeśli chcesz się z kimś pospotykać i poprzytulać to pewnie ci on wystarczy, jeśli chcesz założyć rodzinny interes, dorobić się i być sławną to raczej nie z nim :d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Z tego co opisałaś, to niefajnie to wygląda.
A czy twój chłopak w ogóle chce pracować w mieście? Czy nie wiąże swojego życia z życiem na gospodarce? Rozmawialiście o tym? Bo może ty bys chciała go zmienić, przeszczepić go do życia w mieście, a on tego w ogóle nie chce? Inną sprawą jest zaniedbanie. Pomyśl czy to na pewno ten facet.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ale to nie jest żadna próba czasu. Bo próba czasu sugeruje, że problem, który jest, po czasie zniknie. A sama napisałaś, że on nie przejawia chęci, do żadnej zmiany.
To Ty musisz sobie odpowiedzieć, jak chcesz, żeby wyglądało Twoje życie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
Bo za rok to już chyba musi zacząć spłatę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wiele rzeczy jest do przeskoczenia, gdy człowiek wykazuje chęci. Ale musi je wykazywać. Wydajesz się rozsądną dziewczyną, myślącą o przyszłości. I to chyba jest największa różnica między wami, kwestie pochodzenia nie są aż tak istotne. Nie sądzę, żeby ta różnica była do przeskoczenia. Ale decyzję musisz podjąć sama.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.
|
a tak w sumie to czemu z nim jesteś? bo nawet wygląd cię odpycha...
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja może jestem dziwna, ale ja postrzegam to trochę jako: "och, och ja jestem z takiego dobrego domu, tyle mam, a on nie chce się do mnie dopasować, słuchać mnie itd. a poza tym jest biedakiem ze wsi po lichym kierunku. Jestem kobietą sukcesu, moi rodzice są majętni, a jego biedacy z ósemką dzieci i jeszcze ojciec alkoholik" tak w skrócie.
Ok, przyznaję rację, że powinien brać jakąkolwiek pracę (żadna w końcu nie hańbi), ale największy problem widzę w tym, że dziewczyna patrzy na niego z góry, jako ta z lepszego domu, z dobrą pracą itd. Nie wróżę przyszłości temu związkowi. P.S. Zastanawiam się w sumie czy on na tej kasie zarobiłby dużo więcej, niż dorabiając na wsi. ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Też zastanawiam się czemu z nim jesteś, skoro tak źle o nim myślisz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Nie jest do przeskoczenia, bo piszesz po to, żeby Cię wizażanki wzmocniły przed decyzją, żeby z nim zerwać. To widać, nie ma tu uczucia, sorry.
I nie pisz "do wro" bo to się tak źle słyszy jak "do wrocka" w uszach ludzi z Wrocławia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja uważam dokładnie tak samo, piszesz, żeby nie wywyższasz się, jednak doskonale widać, że jawnie nie pasuje Ci stan majątkowy jego oraz jego rodziny. Z każdej strony negujesz jego postępowanie. Nie Tobie moim zdaniem oceniać, czy kierunek jest lichy, czy nie. Brał kredyt i co z tego? To nie jest żaden wstyd, to dobrze, że ukończył studia mimo tego, jak liczna jest jego rodzina. Łatwo Ci o tym mówić, a nie wiesz pewnie, jak głowili się jego rodzice nad utrzymaniem go na studiach. Piszesz o jego rodzinie negatywnie, bo jest liczna, o ojcu, że pije. To ojciec Twojego chłopaka i uważam, że powinnaś się o nim wyrażać z odrobiną szacunku, bo wydaje mi się, że nie za bardzo wiesz, na czym polega praca na wsi. Ciekawa jestem, czy próbowałaś z chłopakiem rozmawiać, dlaczego ma takie podejście do pracy. Może Tobie, osobie zamożnej kontakty między ludzkie, czy praca nie sprawiają trudności a może chłopak po prostu się czegoś boi? Myślisz, że to takie proste diametralnie odmienić swój tryb życia ze wsi - do ogromnego miasta? Ja wcale się mu nie dziwię a Tobie radziłabym poważnie, spokojnie z chłopakiem porozmawiać, czego w życiu chce, czego się obawia, czy potrzebuje czasu, czy chce się przenosić do miasta, a jak tak, to kiedy. Postawiłaś chłopaka w najgorszym świetle jakim mogłaś postawić, a pisząc że jest otyły... Przepraszam, ale nie widziały gały co brały? Nie sądzę, by pół roku temu był umięśnionym wysokim modelem z bogatym portfelem, tylko jakoś cudownie po pół roku przemienił się w grubą zapuszczoną świnie ze wsi. Jeżeli Ci tak bardzo ta różnica majątkowa przeszkadza i kuje w oczy, to po prostu zostaw chłopaka, może odnajdzie w swoim życiu dziewczynę, która go zaakceptuje i pokocha takim, jaki jest bo z tego co widzę, uczucia nie ma z Twojej strony, a Ty poszukaj sobie kogoś, na "swoim poziomie". ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ReklaMO(D)żerca.
|
czym są Twoim zdaniem liche studia? Doprecyzuj proszę.
Myślę, że facetowi trochę brakuje chęci do pracy. Z drugiej strony wygląda to, jakbyś go porównywała do siebie, z majętnej rodziny, z dobrą pracą i tak dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro nie odpowiada Ci on i jego zachowanie to się rozstańcie i po problemie. Nie widzę sensu ciągnięcia związku, jeśli nic Ci się w chłopaku nie podoba. Po co się nawzajem męczyć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Trochę dziwi mnie. Znam dużo osób ze wsi i w szczególności gdy byłem młody wydawali mi się bardziej odpowiedzialni, dojrzali i pracowici od rówieśników from city ( sam też mieszkam w mieście ale moi dziadkowie mieszkają na wsi wiec tej roboty na polu zasmakowałem od małego chłopca w każde wakacje
![]() Może pracując na ciągniku więcej zarobi niż gdyby robił na kasie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.