|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Olejem w przeproteinowanie
Przeproteinowałam sobie pięknie włosy, od nasady po końce (bez szczegółów, bo aż wstyd
![]() - umyć raz głowę szamponem barwy z sls - przed każdym myciem (co 2 dzień) nakładać olej (babydream niebieski, fur mama, pomarańczowy z altery, rzepak, do wyboru, bo inne mi się pokończyły, a lnianego nie chcę używać) - zmywać oleje facelle - dla rozczesania i zabezpieczenia kropla olejku na włosy i zero masek czy odżywek, bo posiadam same z proteinami, a przelew mi się spóźnia i na razie nie polecę do sklepu po coś bezproteinowego. Tydzień czy dwa takiej kuracji zaszkodzi moim włosom? Muszę je mocno nawilżyć, ale maksymalnie ograniczyć proteiny,bo moje, mimo, że wysokoporowce, ich nienawidzą wręcz i łatwo mi przeszadzić. Nigdy nie polegałam na samych olejach, zawsze jakaś odżywka była, ale teraz nie mam jak kupić jakiejś bezproteinówki, a nie chcę, żeby włosy mi się skruszyły całkowicie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Olejem w przeproteinowanie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A jak stosować glicerynę? Coś nowego, tego nie słyszałam jeszcze a nawilżenia nigdy nie za wiele
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Np na DOZie jest za 1,99 zł. Przypuszczam, że stacjonarnie nie będzie wiele droższa. Gliceryna wchodzi w skład niektórych półproduktów ze sklepów internetowych np mleczka pszczelego, hydromanilu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Czyli mogę sobie trochę dodać do każdej maski czy odżywki?
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Muszę spróbować, bo z tym się jeszcze nie spotkałam. Dzięki
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
gliceryna jak najbardziej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czym jeszcze można nawilżyć włosy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja czasem stosuję mieszankę olej arganowy+kwas hialuronowy(zsk). Nakładam na noc na lekko wilgotne włosy, zbieram je w koczek i owijam miękką chustką. Rano mycie odżywką albo OMO i efekt jest super. Jeden minus - cena produktów, których trochę się zużywa przy dłuższych włosach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Jeżeli już olej to jakiś nie wnikający, najlepiej oliwa z oliwek, czy olej z pestek winogron, byle nie kokosowy! Kokosowy należy do wnikających i nie jest polecany przy przeproteinowaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza gliceryną, siemieniem jest jeszcze miód albo pópłrodukty z kategorii humektanty ze sklepów internetowych: kwas hialuronowy, pantenol, aloes, glikole, hydromanil, mocznik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.