kobiece, ale nie waniliowe - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-19, 08:56   #1
hrabianka87
Raczkowanie

kobiece, ale nie waniliowe

mam problem nie lada

chciałabym mieć jakiś kobiecy zapach, ale wędrując po perfumeriach nie podoba mi się w zasadzie nic, co nie ma nuty wanilii, niestety to czasem bywa męczące dla otoczenia

moje ulubione zapachy to hypnotic poison diora, dior addict, kenzo amour, deep red bossa i ysl cinema

z tańszych podobają mi się passion dance avonu i zapach jaśminowy z linii the healing garden coty (który co prawda wcale dla mnie jaśminem nie pachnie, ale jest przepiękny) i gabriela sabbatini devotion

z nie-waniliowych najbliższe ideałowi są narciso rodriguez for her edp - i czegoś takiego szukam właśnie - ciepłych otulających perfum, ale bez nut kwiatowych, które strasznie mi przeszkadzają

tak samo jak kwiatków nie przepadam za cytrusami, w ogóle owocami w zapachach, nie lubię też przesadnie orientalnych i kadzidlanych zapachów

Edytowane przez hrabianka87
Czas edycji: 2009-09-19 o 09:01
hrabianka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-19, 10:05   #2
prowokatorka
Zadomowienie

Dot.: kobiece, ale nie waniliowe

Skromnie się wypowiem może Escada Desire Me ?.Nie ma waniii ,za to ma w nucie bazowej gorzką czekoladę

Dafi {*} 22.06.2011 godz 20.
Na zawsze zostaniesz w moim sercu
Jodzi {*} 31.08.2013
Skarbeczku jesteś już w ptasim raju
prowokatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-19, 10:09   #3
Layila
Zadomowienie

Jeśli nie chcesz wanilii i nie lubisz ani kwiatów, ani cytrusów, ani kadzidła to naprawdę ciężka sprawa Tym bardziej, że nie lubisz mdłych słodziaków, tylko charakterne wonie z pazurem.

Przede wszystkim myślę, że jesli dobrze czujesz się w waniliowych zapachach, to takich własnie powinnaś uzywać - bez względu na otoczenie.

Z tych łatwo dostępnych zapachów zaproponowałabym Ci paczulowego Cocona Yves Rocher - ciepły, otulający, paczulowo-kakaowy, ale z pazurem - na jesień idealny. Plus Baiser du Dragon. Wypróbuj też koniecznie, jesli masz pod nosem Douglasa, zapachy Lutensa - przynajmniej Douce Amere, Rousse, Un Bois Vanille, Five O'clock - bardzo ciekawe 'przyprawowe' kompozycje, aczkolwiek nie przytłaczające orientem. No i piekielnie trwałe.

Tu recenzje do poczytania:
https://wizaz.pl/kosmetyki/szukaj.ph...gdzie=produkty

Edytowane przez Layila
Czas edycji: 2009-09-19 o 10:14
Layila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-19, 22:48   #4
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Layila Pokaż wiadomość

Przede wszystkim myślę, że jesli dobrze czujesz się w waniliowych zapachach, to takich własnie powinnaś uzywać - bez względu na otoczenie.
Dokładnie tak! Pachniesz przede wszystkim dla siebie, dla swojego dobrego samopoczucia

Z moich doświadczeń wynika jednak, że waniliowe zapachy raczej podobają się otoczeniu - jak zresztą ogólnie zapachy jadalno-słodkie.
Oczywiście, zależy to zapewne od tego kto dany zapach nosi i czy do tej osoby on pasuje. Mam zresztą taką teorię [prostą, jak konstrukcja cepa]: na Twoim przykładzie, jeśli lubisz wanilię i dobrze się z nią czujesz, to najprawdopodobniej właśnie to są perfumy dla Ciebie
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-20, 08:35   #5
poissonivy
Zakorzenienie

Ja nie będę oryginalna ze stwierdzeniem, że jak czujesz się dobrze w wanilii, to nie ma powodu, aby jej nie używać.

Ze swojej strony polecam Tumulte, ja w nich czuję się niezwykle kobieco, pomijając fakt, że jest w nich wanilia, ale bardzo niewiele. Kwiatki ma w sobie, bo różę, ale jest to taka jadalna dzika róża, jak w pączkach o takim nadzieniu. Dla mnie są cieplutki, otulające, intymne pomimo, że to jadalny zapach.

Drugi, który ja nazywam zimowym kocykiem (lub kaloryferkiem lub sweterkiem) to Ode au Reve, nie wyobrażam sobie zimy bez nich, aczkolwiek z kobiecością nie kojarzą mi się za bardzo. Raczej z takim zimowym wieczorem, gdy za oknem śnieg wiruje w powietrzu, a ja siedzę w ciepłym pokoju, ciepłych skarpetach, pod ciepłym kocykiem, z kubkiem wrzącej herbaty. Zimowy odlot.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-20, 08:51   #6
agu.s
Zadomowienie

A ja polecam moje ostatnie odkrycie La perla J'aime la nuit nie ma wanilii
Stary 2009-09-22, 12:38   #7
hrabianka87
Raczkowanie

dzięki za wszystkie propozycje, będę wąchać, a jeśli nic mi się nie spodoba zostanę przy addict

może po prostu nie dojrzałam do innych zapachów
hrabianka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-22, 13:04   #8
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hrabianka87 Pokaż wiadomość
dzięki za wszystkie propozycje, będę wąchać, a jeśli nic mi się nie spodoba zostanę przy addict
[...]
Hrabianko, jak już będziesz wąchać, to powąchaj jeszcze Prada edp
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości