Wegańskie wesele? pyszne jedzenie bez produktów zwierzęcych? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-14, 11:19   #1
lovela5
Raczkowanie

Wegańskie wesele? pyszne jedzenie bez produktów zwierzęcych?

Jaka wasza opinia na ten temat? Jedzenie wegańskie może być pyszne jeśli tylko się je umie przyrzadzić....

Sa rozne opinie na ten temat albo ze to fajny pomysl bo cos nowego i fajnie takie cos sprobowac a inni uwazaja ze to brak szacunku dla gosci... Tak jakby dnia bez miesa nie mogli wytrzymac....

Edytowane przez lovela5
Czas edycji: 2012-11-14 o 11:26
lovela5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 11:28   #2
coff3ina
Zadomowienie

Dot.: Wegańskie wesele? pyszne jedzenie bez produktów zwierzęcych?

Wszyscy z moich znajomych, rodziny mojej i partnera sa miesozerni. Dlatego na moim weselu nie byloby ograniczenia tylko do weganskiej kuchni. Moze zastanowilabym sie nad wegetarianska opcja ale weganska by nie miala zwolennikow. Lubie probowac nowe potrawy i probowalam rozne. Weganskie dania sa dobre ale musze miec na nie humor i ochote. Np. na Twoim weselu dostosowalabym sie pod Twoj gust i nie wybrzydzala/marudzila.

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 11:32   #3
melleczka
Zakorzenienie

Przygotowałabym dwa menu. Jedno tradycyjne, a drugie wegańskie.
Stary 2012-11-14, 11:40   #4
acidka
Zakorzenienie

Z perspektywy ewentualnego gościa na takim weselu nie miałabym nic przeciwko, jeśli taki wybór wiązałby się z przekonaniami i stylem życia państwa młodych.
Myślę, że raczej starsi ludzie mogliby mieć z tym problem.

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 12:17   #5
Paszczurek666
Zakorzenienie

Ja bym przygotowała menu z mięchem i bez. Tak dla świętego spokoju. Rodzina zawsze zje i pochwali moje wegetariańskie dania, ale tyle przy tym marudzenia przedtem i żartów, że w takim dniu jak ślub, nie miałabym do tego cierpliwości

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 12:59   #6
misiadelko
BAN stały

Jako mięsożerca z chęcią uczestniczyłabym w takim weselu Dla mnie to trochę dziwne, żeby na weselu wegan było mięso...
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 13:03   #7
lovela5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paszczurek666 Pokaż wiadomość
Ja bym przygotowała menu z mięchem i bez. Tak dla świętego spokoju. Rodzina zawsze zje i pochwali moje wegetariańskie dania, ale tyle przy tym marudzenia przedtem i żartów, że w takim dniu jak ślub, nie miałabym do tego cierpliwości
Rowniez nie chcialabym aby ktos mi wypominal na moim weselu ze nie ma miesa....komentarze typu "fajne jedzenie ale szkoda ze nie ma miesa..." Ale powiem szczerze ze bardzo nie chce aby w naszym dniu zabite zwierzeta ladowaly na talerzach... Nie wiem co zrobic

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 13:24   #8
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovela5 Pokaż wiadomość
Rowniez nie chcialabym aby ktos mi wypominal na moim weselu ze nie ma miesa....komentarze typu "fajne jedzenie ale szkoda ze nie ma miesa..." Ale powiem szczerze ze bardzo nie chce aby w naszym dniu zabite zwierzeta ladowaly na talerzach... Nie wiem co zrobic
Zróbcie tak, żeby Wam było dobrze. Ludzie i tak zawsze będą na coś narzekać.

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 14:20   #9
201611241302
Konto usunięte

Wesele jest dla gości owszem, ale jeżeli masz aż tak duże opory przez podaniem mięs, to nie zmuszałabym się.
Ja tam bym nie miała nic przeciwko pod warunkiem, że byłoby duużo różnych sałatek
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 15:58   #10
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Z perspektywy ewentualnego gościa na takim weselu nie miałabym nic przeciwko, jeśli taki wybór wiązałby się z przekonaniami i stylem życia państwa młodych.

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Jako mięsożerca z chęcią uczestniczyłabym w takim weselu Dla mnie to trochę dziwne, żeby na weselu wegan było mięso...

Dokładnie. Też jem mięso, ale nie widzę problemu w wytrzymaniu bez niego jednego wieczora... Dla mnie ważne, żeby jedzenie było smaczne i żeby było go dużo (w sensie, żeby nikt po weselu nie wrócił głodny do domu ) , a czy to mięso, czy nie - dla mnie bez różnicy.

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 16:09   #11
201611241302
Konto usunięte

Ja to np takich wędlin z zimnej płyty na weselach i tak nie tykam mimo żem mięsożerna.
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 16:22   #12
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasminka Pokaż wiadomość
Ja to np takich wędlin z zimnej płyty na weselach i tak nie tykam mimo żem mięsożerna.
Ja to w ogóle zazwyczaj niczego oprócz ciepłych dan nie tykam Bo nie wiem jak w Waszych rejonach, ale u nas jest takich dań ok 5 i to dużych , więc same ciepłe dania jest ciężko w siebie wepchać

Stary 2012-11-14, 16:30   #13
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez lovela5 Pokaż wiadomość
Ale powiem szczerze ze bardzo nie chce aby w naszym dniu zabite zwierzeta ladowaly na talerzach... Nie wiem co zrobic
Ja bym robiła wegańskie jedzenie. Tylko postarałabym się o dużą różnorodność dań, tak, by każdy mógł znaleźć coś dla siebie
Stary 2012-11-14, 19:37   #14
lovela5
Raczkowanie

Wow, zaskoczylysie mnie! Spodziewalam sie ze wiekszosc bedzie mowila ze bez miesa to co to za wesele.... Bardzo mi milo chcialabym aby moi goscie tez tak mowili
Stary 2012-11-14, 19:48   #15
201803300917
Konto usunięte

ja jestem strasznym mięsożercą ale uważam, że na swoim weselu każdy ma prawo wybrać menu, wystrój, rodzaj zabaw. taktowni goście to uszanują. skoro czuła być się z mając na weselu podawane mięso to śmiało rób wegańskie
zresztą nawet pomimo mojej miłości do mięska, uważam, ze jest dużo pysznych wegańskich potraw i można zaplanować fajne menu ( tylko trzeba włożyć w to trochę więcej wysiłku)

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2012-11-14 o 19:54
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 19:50   #16
capriola_87
Zakorzenienie

Wesele w dużej mierze jest dla gości. Moim zdaniem brak mięsa to trochę brak szacunku do nich...może to skrajna opinia, ale np. 100 osób nie musi podzielać Twojego zdania i stylu życia. Nie jesz mięsa - ok, ale nie narzucaj tego innym. W takiej sytuacji dałabym 2 wersje menu - mięsną i wegetariańską/wegańską

Edytowane przez capriola_87
Czas edycji: 2012-11-14 o 19:52
capriola_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 21:44   #17
angellek89
Raczkowanie

Tylko Ty jesteś weganką/wegetarianką czy Twój przyszły mąż również?

Ja jestem wegetarianką i marzyłoby mi się urządzenie wegetariańskiego wesela, ale niestety mój Narzeczony wegetarianinem nie jest, w związku z tym uważam, że mamy oboje równe prawo decydować o potrawach na naszym wspólnym weselu. Więc będzie mięso. Oprócz mnie wegetariankami są moja przyjaciółka - świadkowa i moja siostra i dla nas będą potrawy wegetariańskie oraz w tzw. zimnej płycie wegetariańskie mają być wszystkie sałatki. Złości mnie, że muszę iść na tyle ustępstw w tej kwestii, ale pocieszam się tym, że to jest ostatni raz kiedy moi goście, za moje pieniądze jedzą mięso. W domu nie będę go nikomu podawać, chyba że TŻ będzie chciał przygotować je sam dla siebie.

Oczywiście goście nie muszą podzielać Twojego światopoglądu, muszą natomiast uszanować, jeżeli dla Ciebie samo podanie mięsa, a nie tylko jedzenie go, jest problemem natury etycznej i nie chcesz tego dnia na Twoim weselnym stole martwych zwierząt i/lub nie chcesz, żeby Twoje pieniądze wsparły przemysł mięsny. Pytaniem jest tylko czy Twój TŻ podziela Twój światopogląd? Jeśli tak i dla Was oboje jest to problem etyczny/moralny to śmiało, urządzajcie wegańskie wesele Jeśli jednak Pan Młody sam je mięso to musicie razem wypracować w tej kwestii kompromis, bo to także jego ślub.
angellek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 22:19   #18
laska4
BAN stały

Jesteś prawdziwą wegetarianką która nie jada mleka ,serów i jajek?Czy tylko nie jadasz mięsa ,drobiu i ryb?
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-14, 22:45   #19
lovela5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angellek89 Pokaż wiadomość
Tylko Ty jesteś weganką/wegetarianką czy Twój przyszły mąż również?

Ja jestem wegetarianką i marzyłoby mi się urządzenie wegetariańskiego wesela, ale niestety mój Narzeczony wegetarianinem nie jest, w związku z tym uważam, że mamy oboje równe prawo decydować o potrawach na naszym wspólnym weselu. Więc będzie mięso. Oprócz mnie wegetariankami są moja przyjaciółka - świadkowa i moja siostra i dla nas będą potrawy wegetariańskie oraz w tzw. zimnej płycie wegetariańskie mają być wszystkie sałatki. Złości mnie, że muszę iść na tyle ustępstw w tej kwestii, ale pocieszam się tym, że to jest ostatni raz kiedy moi goście, za moje pieniądze jedzą mięso. W domu nie będę go nikomu podawać, chyba że TŻ będzie chciał przygotować je sam dla siebie.

Oczywiście goście nie muszą podzielać Twojego światopoglądu, muszą natomiast uszanować, jeżeli dla Ciebie samo podanie mięsa, a nie tylko jedzenie go, jest problemem natury etycznej i nie chcesz tego dnia na Twoim weselnym stole martwych zwierząt i/lub nie chcesz, żeby Twoje pieniądze wsparły przemysł mięsny. Pytaniem jest tylko czy Twój TŻ podziela Twój światopogląd? Jeśli tak i dla Was oboje jest to problem etyczny/moralny to śmiało, urządzajcie wegańskie wesele Jeśli jednak Pan Młody sam je mięso to musicie razem wypracować w tej kwestii kompromis, bo to także jego ślub.
Smutne że tak jest Ja jestem weganką, mój przyszły mąż niestety jest mięsożerny, ale zgadza się na ustępstwo pod warunkiem że jedzenie będzie pierwsza klasa i będzie go dużo, ale ostatnio dużo znajomych mu nagadało że bez mięcha nie da rady bo jak się wódkę piję to szybciej ludzie się nachlają i w ogóle impreza się skończy przed 12 ( jasne, bo ci ludzie to wegetarianie i chlają wódkę....pfff )....i że ludzie obrażą się...... i on teraz zaczyna wątpić w piękne wegańskie wesele....

Cytat:
Napisane przez laska4 Pokaż wiadomość
Jesteś prawdziwą wegetarianką która nie jada mleka ,serów i jajek?Czy tylko nie jadasz mięsa ,drobiu i ryb?

Prawdziwa wegetarianka nie jada zwierząt w tym ryb.
Weganka nie jada zwierząt i produktów od nich pochodzących ( mięso, jajka, nabiał, masło, miód itp )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 23:04   #20
Paszczurek666
Zakorzenienie

Słuchaj, jeśli tak do tego podchodzisz, to zrób wesele wegańskie. To jest Twój dzień (i Twojego TŻta ), więc to Ty powinnaś być w centrum. Tylko przygotuj się, że jakaś starsza ciotka może coś zamarudzić. Tzn nie mówię tego, żebyś się przejmowała takim marudzeniem, ale wiedziała, że coś takiego może się przytrafić i, mówiąc brzydko, olała to

A dobre menu wegańskie powinno przypaść do gustu wszystkim. Dania bezmięsne są genialne (z ciekawostek powiem Ci jeszcze, że nie zawsze ludzie zauważają, że w jakiejś potrawie nie ma mięsa)

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 07:03   #21
zollla
Wtajemniczenie

Dałabym potrawy i z mięsem / produktami pochodzenia zwierzęcego
i wegańskie i każdy miałby wybór

Moimi współlokatorkami są weganki i to kucharki restauracji wegańskiej więc gotują bardzo dużo, robią ciasta, majonez, chleb wegański itp.... nic z tego mi nie smakowało na wegańskim weselu nie zjadłabym nic niestety, poza sałatkami...no ale nie najadłabym się na pewno.

co innego wegetariańska kuchnia, tu może być i pysznie i syto

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Z drugiej strony to wasz dzień i jeśli krzywe miny rodziny i znajomych Wam go nie popsują to rób zgodnie ze swoimi przekonaniami.

zollla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 09:13   #22
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja bym jednak spróbowała pójść na jakiś kompromis. Bo wegańskie menu jest dość restrykcyjne, byłam raz na 18-tce zorganizowanej przez weganina i wróciłam z niej głodna, bo nic mi nie smakowało i pijana w sztok, bo picie na pusty żołądek ma wiadome skutki. Wegetariańskie już prędzej, chociaż ja bym pewnie jedno ciepłe danie dała mięsne

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 09:53   #23
talkative2
Zakorzenienie

widziecie... taka ze mnie ignorantka, że nie zwróciłam uwagi na tę wielką różnicę jaką niesie za sobą rozróżnienie wegańskie - wegetariańskie! No rzeczywiście, produkty wegetariańskie mogą być pyszne i różnorodne, o czym przekonała mnie chociażby moja koleżanka, będąca wegetarianką, ale kurcze z tymi wegańskimi może być problem... Macie rację... Odrzucenie wszelki produktów "odzwierzęcych" może zaważyć o tym, jak danie smakuje..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-15, 10:16   #24
Lowczyni
Zakorzenienie

Skoro obydwoje nie jecie mięsa to wesele powinno być zrobione bez mięsne. ja bardzo lubie mięso ale nie miałabym nic przeciwko aby na weselu go nie było. Kuchnia wegetariańska jest tak bogata i tak dobra że szok. A to że ktoś będzie marudził ... i co z tego?? To WASZE WESELE i WASZ DZIEŃ, i na pewno nawet jak będzie mieso to znajdzą się osoby którym coś innego nie bedzie pasowało - bo jeszcze się taki nie narodził który wszystkim dogodził Wyluzuj i róbcie wszystko pod siebie
Stary 2012-11-15, 10:23   #25
Kate Noir
Zakorzenienie

Osobiście uwielbiam kuchnie wegetariańską, sama byłam wegetarianką ale źle na tym wyszłam (nie będę smęcić co i jak). W każdym bądź razie ja bym się nie uraziła, jednak większość naszych gości (częsć męska) uznało by że to nie jest prawdziwe jedzenie. Sam mój TŻ je 3 razy dziennie kurczaka i jego większość kolegów to typowi mięsożercy (masa, masa i jeszcze raz masa!). Wujostwo pewnie było by oburzone bo nie są królikami (ludzie wsi), a ciotkom na diecie mogło by się spodobać. Myślę, że nawet gdyby im posmakowało to będą niezadowoleni w jakimś stopniu. Wychodzę z założenia, że wesele jest dla gości i to pod nich powinnaś je zrobić. Weź pod uwagę, ze wiele osób ma problem z jedzeniem nowych rzeczy - na zasadzie "nie spróbuję bo ma inny smak niż to co znam".

Może spróbuj zrobić specjalne menu wegetariańskie dla tych co chcą spróbować a nigdy nie mieli okazji. Nie wiem czy można zrobić takie menu pół na pół, że wcześniej byś popytała jakie menu preferuje konkretny gość? A kto wie, może ktoś dzięki temu zapała miłością do wegetarianizmu.
U mnie będzie koleżanka która nie jada warzyw i większości owoców (i wielu innych rzeczy) bo nie lubi. Gdyby było wegetariańskie to by niczego nie ruszyła Mama i siostra też nie.

i weź pod uwagę to co napisała mariamarysieńka i zolla

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2012-11-15 o 10:31
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 11:16   #26
lovela5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paszczurek666 Pokaż wiadomość
Słuchaj, jeśli tak do tego podchodzisz, to zrób wesele wegańskie. To jest Twój dzień (i Twojego TŻta ), więc to Ty powinnaś być w centrum. Tylko przygotuj się, że jakaś starsza ciotka może coś zamarudzić. Tzn nie mówię tego, żebyś się przejmowała takim marudzeniem, ale wiedziała, że coś takiego może się przytrafić i, mówiąc brzydko, olała to

A dobre menu wegańskie powinno przypaść do gustu wszystkim. Dania bezmięsne są genialne (z ciekawostek powiem Ci jeszcze, że nie zawsze ludzie zauważają, że w jakiejś potrawie nie ma mięsa)
A dobre menu wegańskie powinno przypaść do gustu wszystkim. Dania bezmięsne są genialne (z ciekawostek powiem Ci jeszcze, że nie zawsze ludzie zauważają, że w jakiejś potrawie nie ma mięsa)[/QUOTE]

Popieram. Wiele razy widziałam ludzi jedzących dania wegańskie np z tofu i myślało że właśnie zjada danie z kawałkami kurczaka. Ja myślę że jak ludzie nie wiedzą to nawet nie zauważą.... Można zrobić przeróżne dania typu gołąbki, korkieciki i rzeczy typu gdzie można "schować" mięso podobne produkty typu tofu i ludzie pewnie nawet nie zauważą różnicy. Ja myślę że jest najgorzej jeśli ludzi właśnie się uprzedzi to oni wtedy będą o tym myśleć i debatować i później narzekać....

Cytat:
Napisane przez zollla Pokaż wiadomość
Dałabym potrawy i z mięsem / produktami pochodzenia zwierzęcego
i wegańskie i każdy miałby wybór

Moimi współlokatorkami są weganki i to kucharki restauracji wegańskiej więc gotują bardzo dużo, robią ciasta, majonez, chleb wegański itp.... nic z tego mi nie smakowało na wegańskim weselu nie zjadłabym nic niestety, poza sałatkami...no ale nie najadłabym się na pewno.

co innego wegetariańska kuchnia, tu może być i pysznie i syto

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Z drugiej strony to wasz dzień i jeśli krzywe miny rodziny i znajomych Wam go nie popsują to rób zgodnie ze swoimi przekonaniami.
Może jednak nie gotują aż tak dobrze? Jest dużo w Polsce miejsc w wegańskim jedzeniem które nie jest najlepsze....
Ja myślę że nie miałaś okazji spróbować dobrego wegańskiego jedzenia....
A chleb? Dlaczego wegański..... Większość chlebów jest wegańska......

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Ja bym jednak spróbowała pójść na jakiś kompromis. Bo wegańskie menu jest dość restrykcyjne, byłam raz na 18-tce zorganizowanej przez weganina i wróciłam z niej głodna, bo nic mi nie smakowało i pijana w sztok, bo picie na pusty żołądek ma wiadome skutki. Wegetariańskie już prędzej, chociaż ja bym pewnie jedno ciepłe danie dała mięsne
Jeśli jada się same sałatki to napewno będzie się głodnym. Ja znalazłam taką firmę cateringową która niby się specjalizuje w wegańskim cateringu. W prawdzie nie próbowałam ich jedzenia jeszcze ale wygląda smakowicie..... Zachęcam do zajrzenia na ich galerie i oceńcie jak to wygląda : http://avocado.info.pl/page.php/galeria/naszePotrawy ( to nie reklama )
Ogólnie jak ludzie słyszą weganizm czy wegetarianizm to kojarzym im się to z samą sałatą i sianem..... A tak naprawdę można zrobić dużo fajnych rzeczy....

Edytowane przez lovela5
Czas edycji: 2012-11-15 o 11:23
Stary 2012-11-15, 11:59   #27
extassy
Zakorzenienie

niestety ale polskie wesela wygladaja tak ze jak sie gosc nie naje to jest problem i gadanie. wiem po swoim tz ze on sam bylby bardzo niezadowolony. realia sa takie ze wesele jest tez dla gosci, mysle ze jakbys posytawila kwartet na cala noc to mimo ze to stylowe i eleganckie ludzie by pouciekali.
Stary 2012-11-15, 13:29   #28
201803300917
Konto usunięte

co do wege cateringu to ja bardzo polecam to: http://www.vegavani.com/ pierwszy raz spróbowałam ich jedzenia na jakims festiwalu i pomimo mojej mięsożerności sie zakochałam. pyszności

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2012-11-15 o 13:32
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 15:01   #29
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ale dlaczego od razu sugerujesz, że jadłam same sałatki? Sama mówisz, że jedzenie wegańskie to nie tylko sałata i siano
Poszłam tam nie uprzedzona niczym, bo już wcześniej chciałam spróbować tofu, kotletów sojowych, itp. Ale mi to zwyczajnie nie smakowało. Co z tego, że jedzenie wygląd miało super, jak smak okropny? Oczami człowiek nie je.
Ja wiem, że wesele powinno się robić pod siebie, ale dla mnie to byłby ogromny wstyd, jakby goście wyszli ode mnie z wesela głodni i niezadowoleni.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-15, 15:44   #30
lovela5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Ale dlaczego od razu sugerujesz, że jadłam same sałatki? Sama mówisz, że jedzenie wegańskie to nie tylko sałata i siano
Poszłam tam nie uprzedzona niczym, bo już wcześniej chciałam spróbować tofu, kotletów sojowych, itp. Ale mi to zwyczajnie nie smakowało. Co z tego, że jedzenie wygląd miało super, jak smak okropny? Oczami człowiek nie je.
Ja wiem, że wesele powinno się robić pod siebie, ale dla mnie to byłby ogromny wstyd, jakby goście wyszli ode mnie z wesela głodni i niezadowoleni.
Bo często się zdarza że osoby które mówią że wegańskie jedzenie jest okropne i nie można się tym najeść to zazwyczaj jedzą albo same sałatki albo poprostu w nieodpowiednim miejscu Ja również nie raz jadłam okropne wege jedzenie, ale zazwyczaj bywało to w małych tanich knajpach gdzie poprosu rzeczy byłyby dobre gdyby je przyprawiali odpowiednio ! Jeśli chodzi o sytość to wegańskim jedzeniem napewno można się najeść, zwłaszcza jeśli jest różnorodność.....itp..... Myślę że akurat na moim weselu głód nikomu by nie groził....

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
co do wege cateringu to ja bardzo polecam to: http://www.vegavani.com/ pierwszy raz spróbowałam ich jedzenia na jakims festiwalu i pomimo mojej mięsożerności sie zakochałam. pyszności
Też nad nimi myślałam z tym że nie jestem pewna czy oni zrobią wegański catering..... Wiesz może więcej na ich temat? Masz jakieś doświadczene z Avocado ?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości