Wyprowadzacze psów/dogsitterzy Kraków. Kogo polecacie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-30, 00:50   #1
Ginger1989
Raczkowanie

Wyprowadzacze psów/dogsitterzy Kraków. Kogo polecacie?

Witajcie
Chciałam się poradzić mieszkanek Krakowa odnośnie kompetentej osoby, która mogłaby (podczas nieobecności właścicieli) przyjść raz dziennie do psa i wyprowadzić go na godzinny lub dwugodzinny spacer, ewentualnie chwile z nim posiedzieć, itp. Od grudnia zaczynam pracę i póki co mój TŻ zajmuje się naszym Goldenem, ale od stycznia i on będzie pracował i będziemy potrzebować kogoś, kto by poświęcił godzinę lub dwie naszemu pupilowi między 11-16. Sami wyprowadzamy go przed i po pracy, ale to duży i energiczny pies i potrzebuje więcej uwagi. Ogłoszeń na internecie na ten temat jest co nie miara, jednak ja szukam kogoś poleconego - byle komu mojego psa nie chcę powierzać. Dana osoba powinna kochać psy, lubić spacery i mieć trochę siły - pies, jak to Golden jest spory, ale bardzo łagodny i kochany - oraz być słowna i godna zaufania. Może macie koleżankę, która chciałaby dorobić sobie w ten sposób lub same korzystałyście z usług tego typu? Mieszkam od bardzo niedawna w Krakowie i niestety zbytnio się nie orientuję. Byłabym bardzo wdzięczna za radę

Razem od 31.03.2010
Zaręczeni od 13.06.2013
1.08.2015 Nasz wielki dzień

Ginger1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 21:24   #2
KarolinaK
Zakorzenienie

Dot.: Wyprowadzacze psów/dogsitterzy Kraków. Kogo polecacie?

Cytat:
Napisane przez Ginger1989 Pokaż wiadomość
Witajcie
Chciałam się poradzić mieszkanek Krakowa odnośnie kompetentej osoby, która mogłaby (podczas nieobecności właścicieli) przyjść raz dziennie do psa i wyprowadzić go na godzinny lub dwugodzinny spacer, ewentualnie chwile z nim posiedzieć, itp. Od grudnia zaczynam pracę i póki co mój TŻ zajmuje się naszym Goldenem, ale od stycznia i on będzie pracował i będziemy potrzebować kogoś, kto by poświęcił godzinę lub dwie naszemu pupilowi między 11-16. Sami wyprowadzamy go przed i po pracy, ale to duży i energiczny pies i potrzebuje więcej uwagi. Ogłoszeń na internecie na ten temat jest co nie miara, jednak ja szukam kogoś poleconego - byle komu mojego psa nie chcę powierzać. Dana osoba powinna kochać psy, lubić spacery i mieć trochę siły - pies, jak to Golden jest spory, ale bardzo łagodny i kochany - oraz być słowna i godna zaufania. Może macie koleżankę, która chciałaby dorobić sobie w ten sposób lub same korzystałyście z usług tego typu? Mieszkam od bardzo niedawna w Krakowie i niestety zbytnio się nie orientuję. Byłabym bardzo wdzięczna za radę
Co do konkretnej osoby to ci nie pomogę ale podpytaj u weterynarzy. Ja w ten sposób znalazłam dziewczynę która wyprowadza mojego psa raz dziennie. Dziewczyna prowadzi swój biznes. Wyprowadza psy, nocuje unwlasciceli albo przenocowuje zwierzęta w swoim domu. Bardzo profesjonalnie do tego podchodzi. Codziennie zostawia mi notatki ze spaceru, co robili, gdzie byli jak zachowywał sie moj pies. Wysyła zdjęcia na komorke lub maila no i nawet na swojej stronie facebookowej je umieszcza. Jak jest problem to tez chętnie zabierze do weterynarza jeśli jest taka potrzeba. Najpierw przygotowuje ofertę no i fakturę wystawia po każdym miesiącu. Na początku myslalam jedynie o 3 miesiącach az moj pies będzie na tyle dorosły zeby wytrzymać 8 godzin dIennie ale teraz juz nie wyobrazam sobie inaczej. Pies ma z nią spacer w ciagu dnia a po moim powrocie długi razem ze mną. Nie chce jej zamieniać na nikogo innego ani rezygnować.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 20:51   #3
Ginger1989
Raczkowanie

Dzięki za radę! Na pewno zaufaną osobę nie jest łatwo znaleźć, ale popytam weterynarzy, chociaż przyznam, że ponieważ mieszkam w Krakowie od niedawna nie mam tu nawet jeszcze weterynarza, ale na ten temat akurat wątków na Wizażu nie brakuje

Razem od 31.03.2010
Zaręczeni od 13.06.2013

Stary 2013-12-05, 18:53   #4
Adelajda84
Wtajemniczenie

Szkoda,że mieszkam tak daleko.To było by idealne zajęcie dla mnie.Mogłą bym nic innego nie robić tylko zajmować się pieskami
Stary 2013-12-05, 21:55   #5
nenowka152900
Zadomowienie

jeśli jesteś jeszcze zainteresowana to daj znać na pw
Stary 2013-12-12, 14:46   #6
kennedy
Zakorzenienie

a ja chcialam zapytac jak wyglada wyprowadzanie. jak sie ogarnia klucze, ceny itd

nowa huta pyta
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-12, 18:02   #7
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
a ja chcialam zapytac jak wyglada wyprowadzanie. jak sie ogarnia klucze, ceny itd

nowa huta pyta
My podpisujemy umowe co jakis czas np na dwa miesiące a pózniej przedłużamy. Dziewczyna przed wystawieniem faktury przygotowuje ofertę która ja podpisuje i zostawiam czek na stole. Ona odbiera i kolejnego dnia przynosi fakturę. A skąd mam pewność ze była faktycznie w domu... Ma listę wlasna na stole i z kazdego dnia pisze notatke .
Z mojej dziewczyny jestem bardzo zadowolona mimo ze to zwyczajne wyprowadzanie psa ale do zadania podeszła bardzo profesjonalnie za co ja bardzo cenie. Cena u mnie to 10 euro za 30 min spacer ale nie mieszkam w Polsce. I raz poprosiłam ja o dwa spacery w ciagu dnia bo zmuszona byłam wyjśc po pracy na służbowa kolacje to dziewczyna przyjechała dwa razy w ciagu dnia i nie wzięła wiecej.
Teraz jest na urlopie do środy i mam inna dziewczynę na zastępstwo ta tez sie swietnie sprawuje. Codziennie przyprowadza swojego psa i oboje grają z moim w ogrodzie. Teraz myśle zeby wynająć jedna do wyprowadzania psa dwa razy w tygodniu a druga do zabawy z własnym psem bo oboje sie swietnie dogaduje i maja zabawy po uszy. Dziewczyna wysyła mi filmiki.

A co do kluczy to jest napisane w umowie ze klucze sa przekazane wiec jest dowód. Na przekazanie kluczy trzeba sie spotkać a na oddanie, moja zostawiła w skrzynce na listy.

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2013-12-12 o 18:05
Stary 2013-12-12, 19:57   #8
kennedy
Zakorzenienie

Ciezko mi wyobrazic sobie ze daje komus klucze do domu:/
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
Stary 2013-12-12, 20:42   #9
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Ciezko mi wyobrazic sobie ze daje komus klucze do domu:/
Dlatego musisz z ta osoba przeprowadzić wywiad poznać ja zobaczyć, jak sie zachowuje, wypytać o szczegóły, zobaczyć jak pies na nią reaguje i tak samo jak ona na psa. Tez sie bałam na początku teraz nie mam żadnych obaw.
Stary 2013-12-13, 00:49   #10
Ginger1989
Raczkowanie

Cytat:

nowa huta pyta

Hej, dzięki za zainteresowanie Jeszcze w 100% koncepcji co do przekazania kluczy itp nie mam, pytam na razie orientacyjnie, prawdopodobnie sprawa będzie aktualna od stycznia. Kwestia kluczy jest oczywiście dość problematyczna, ale nie da się tego za bardzo obejść. Bo jak niby... Na pewno spisałabym umowę i dane dowodu danej osoby, musiałabym ją dobrze poznać przed tym, dlatego też chciałam kogoś już poleconego, chociaż to oczywiste, że tak naprawdę nigdy nie wiadomo komu można zaufać. Sposób z podpisaniem kartki jako dowodu obecności jest całkiem dobry, aczkolwiek ja bym i tak wiedziała czy dana osoba była czy też nie, bo po moim psie to po prostu bardzo widać czy był na tym spacerze, a poza tym mieszkamy w domku z właścicielami w mieszkaniu pod spodem, oni są praktycznie cały dzień w domu i widzą kto przychodzi i na ile. Co do ceny to musiałabym się zastanowić, zależy ile kto oczekuje, to raczej kwestia dogadania się. Jeszcze nie wiem też, na jaką zapłatę byłoby mnie stać, bo niestety kokosów nie zarabiam. Jeśli chodzi o częstotliwość to chodziłoby taki spacer ok 3 razy w tygodniu, w pozostałe dwa dni właściciele mieszkający pod nami zgodzili się go wyprowadzać. Na pewno taka osoba musiałaby przyjść najpierw na próbę zapoznać się z psem, itp.

Razem od 31.03.2010
Zaręczeni od 13.06.2013

Edytowane przez Ginger1989
Czas edycji: 2013-12-13 o 00:52
Stary 2013-12-13, 07:43   #11
kennedy
Zakorzenienie

No wlasnie ile srednio kosztuje wyprowadzanie?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości