|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Przeniesienie się z AGH na UJ
Witam Panie :P
Wiem, że "babskie" forum, ale mam sprawę i nie wiem gdzie napisać, a tutaj akurat jest dużo aktywnych i pomocnych użytkowniczek. Od października studiuję na AGH, jednak nie podoba mi się plan zajęć, okienka po pięć godzin, wykłady rano i wieczorem. Mam wiele zajęć po za studiami, jak treningi czy muzyka. Niestety przez AGH wszystko się sypie. Kolega studiuję na UJ i ma bardzo dobry plan. Choć zdarzają się wykłady po południu, to jednak wszystko jest w jednym szyku, bez większych przerw. Dobra koniec pitolenia :P Nie wiecie czy jest możliwość przeniesienia się już w pierwszym roku w pierwszym semestrze z AGH na UJ ? Dzwoniłem na UJ i Pani mi powiedziała, że jak się dogadam z Panią dziekan to mam duże szanse. Jednak jak to z tym AGH, zgodzą się i dadzą mi pozwolenie już w pierwszym semestrze ? Ponoć mają jakieś rozliczenia semestralne i to chyba wszystko komplikuje. Proszę o szybką pomoc, mam nadzieję, że nie będzie żadnych problemów. Zresztą jest dopiero początek roku więc może jak raz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Przeniesienie się z AGH na UJ
a z czego na co się chcesz przenosić, bo to zasadnicze pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Z górnictwa i geologii na geologie.
Wole przynajmniej zaryzykować, tu jestem pewien, że przez wszystkie lata będzie taki plan, patrząc na inne kierunki. Jednak przez 1,5-2,5 godzinki okienka nie da się nic pożytecznego zrobić. A w UJ, jak będzie podobny plan to trudno, wole zaryzykować niż później żałować. Jedyne czego się obawiam, to czy jest w ogóle taka możliwość. PS. W regulaminie jest napisane: 3. Przeniesienie się z innej uczelni, zmiana Wydziału lub kierunku studiów w AGH dopuszczalna jest na wniosek studenta nie wcześniej niż po uzyskaniu wpisu na co najmniej drugi semestr studiów i odbywa się nie później niż w ciągu 2 tygodni od rozpoczęcia zajęć w danym semestrze. 4. W wyjątkowych, szczególnie uzasadnionych przypadkach Prorektor ds. Kształcenia może odstąpić od zasady określonej w ust. 3. Czyli wg. 4 punktu, przy dobrym uzasadnieniu, mam szansę na zmianę ? Edytowane przez efa852111c1662d568ba1b777814edbf2880d3d4_6701c4f1e4707 Czas edycji: 2015-10-06 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
[1=efa852111c1662d568ba1b7 77814edbf2880d3d4_6701c4f 1e4707;53018230]
A w UJ, jak będzie podobny plan to trudno, wole zaryzykować niż później żałować.[/QUOTE] Żałować będziesz później, po pierwszej wypłacie na koncie ![]() Wybacz, ale przenoszenie się w takiej sytuacji, jaką opisujesz to lekka dziecinada. A praktycznie: po pierwsze, AGH nie ma nic do gadania, po prostu zabierasz papiery i tyle, po drugie, raczej wątpię, że będą za Tobą płakać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
No kurcze przecież górnictwo i geologia to tylko na AGH a po uniwersyteckiej co masz? chyba studiujesz po to by postudiować nic więcej jak chcesz taką decyzje podjąć. Nie polecam i poza tym argumenty za zmianą to Ty masz...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.