Psychopaci na drogach - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 09:30   #1
rousse
BAN stały

Psychopaci na drogach

Kierowca ciężarówki zepchnął was na przeciwległy pas? Ktoś was staranował bo go nie wpuściliście przed siebie? Ktoś naćpany celowo wam uderzył w samochód smiejąc się? To nie sceny z amerykańskich filmow tylko codziennośc na naszych drogach. Co wam się przydarzyło? Jesteście za wprowadzeniem obowiązkowych badań psychologicznych i psychiatrycznych dla wszystkich kierowców?
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 09:42   #2
cherry_flamme
Zakorzenienie

Dot.: Psychopaci na drogach

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Kierowca ciężarówki zepchnął was na przeciwległy pas? Ktoś was staranował bo go nie wpuściliście przed siebie? Ktoś naćpany celowo wam uderzył w samochód smiejąc się? To nie sceny z amerykańskich filmow tylko codziennośc na naszych drogach. Co wam się przydarzyło? Jesteście za wprowadzeniem obowiązkowych badań psychologicznych i psychiatrycznych dla wszystkich kierowców?
Nie. Nie ma to najmniejszego sensu i nie jest miarodajne.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 09:45   #3
frezja18
Zadomowienie

Chcieliśmy Ameryki to mamy
Stary 2013-11-12, 09:48   #4
Dotka90
Zakorzenienie

Tak, na pewno strzelanina na drodze to codzienność.
W każdym mieście.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 09:56   #5
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Tak, na pewno strzelanina na drodze to codzienność.
W każdym mieście.
u mnie w mieście się zdarzyło a teraz policjancie przestrzegają przed wysiadaniem etc.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Nie. Nie ma to najmniejszego sensu i nie jest miarodajne.
to może obowiązkowe kamery i rejestracja jazdy jak na kursach na prawo
Stary 2013-11-12, 09:57   #6
Dotka90
Zakorzenienie

I Twoim zdaniem to jest CODZIENNOŚĆ? Norma?
W każdym mieście/miasteczku/wsi, zdarzają się strzelaniny? To jest coś, co zdarza się codziennie?

Nie przesadzajmy.

Psychopaci zdarzają się wszędzie, nie tylko na drodze.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Nikt Ci nie broni, kamerka to koszt. ok 150zł, co za problem sobie kupić?
Stary 2013-11-12, 09:59   #7
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w mieście się zdarzyło a teraz policjancie przestrzegają przed wysiadaniem etc.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

To już by była inwigilacja.

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 10:03   #8
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez frezja18 Pokaż wiadomość
Chcieliśmy Ameryki to mamy
w sumie nie wiem , może jakby było jak w Ameryce i shotgun u każdego za siedzeniem to po prostu część piratów by się bała ale nie wiem czy psychole też.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
To już by była inwigilacja.
czemu? rejestrują to co na drodze, nie mówię, że musiałaby widzieć to cały czas policja, ale możnaby policji przekazać i mogliby zażądać tego w razie wypadku np. Wtedy swiadomość, że wyjdzie kto zawinił też by podziałała na wyobraźnię coniektórych, co czują się bezkarni.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
I Twoim zdaniem to jest CODZIENNOŚĆ? Norma?
W każdym mieście/miasteczku/wsi, zdarzają się strzelaniny? To jest coś, co zdarza się codziennie?

Nie przesadzajmy.

Psychopaci zdarzają się wszędzie, nie tylko na drodze.
Ja widuję tylko na drodze, nie codziennie psychopata chodzi z siekierą po ulicy, a na drodze widzę kilku dziennie z narzędziem do zabijania mocniejszym niż siekiera = samochód.
własnie ja męwię, ze jest patologia, a nie norma...
Stary 2013-11-12, 10:05   #9
iceflower
Przyjaciółka KWC

Może bez przesady z tymi strzelaninami i taranowaniem na drodze owszem zdarzają się chamy i oszołomy ale to w każdem sferze życia. Ja jestem na nie dla testów psychologicznych, ale jestem za wnikliwą edukacją w celu zmiany polskiej mentalności drogowej, żebyśmy jeździli bardziej jak Niemcy a mniej jak Arabowie, czyli zgodnie z przepisami z poszanowaniem dla innych kierowców.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Ja widuję tylko na drodze, nie codziennie psychopata chodzi z siekierą po ulicy, a na drodze widzę kilku dziennie.
Zapraszamy do Krakowa, tu codziennie psychopaci chodza z maczetami po ulicach i moim skromnym zdaniem są większym zagrożeniem dla społeczeństwa niż bucowaci kierowcy.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 10:06   #10
frezja18
Zadomowienie

Niestety mamy " Amerykę " niekoniecznie taką jaka marzy się większości , chwilowo tylko biedne dzielnice w miastach , bezdomnych ,świrów na drogach szczęśliwie bez takiej ilości broni jak w USA i Walentynki
Stary 2013-11-12, 10:07   #11
rousse
BAN stały

Cytat:
Nikt Ci nie broni, kamerka to koszt. ok 150zł, co za problem sobie kupić?
nic i może kupię, ale ja mowię o tym, co by bylo, gdyby byly wszędzie wtedy by było bezpieczniej bo kierowcy by się bali popełniać wykroczenia, a psychopaci szybciej by zostali z dróg wyeliminowani - ja nagram = mandat , kilka osób nagra = 21 punktów i utrata prawa jazdy.
Stary 2013-11-12, 10:11   #12
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
czemu? rejestrują to co na drodze, nie mówię, że musiałaby widzieć to cały czas policja, ale możnaby policji przekazać i mogliby zażądać tego w razie wypadku np. Wtedy swiadomość, że wyjdzie kto zawinił też by podziałała na wyobraźnię coniektórych, co czują się bezkarni.
No to co za problem zainwestować 150zł?

Co do psychopatów, to znacznie więcej widzę ich na ulicach: z nożami, maczetami, zaczepiających ludzi, niż w samochodzie.

Na ulicy spotykam się po prostu ze zwykłym chamstwem. Jasne, nie jest to fajne, ale można mieć kamerkę i w razie czego nagranie zanieść na policję.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
nic i może kupię, ale ja mowię o tym, co by bylo, gdyby byly wszędzie wtedy by było bezpieczniej bo kierowcy by się bali popełniać wykroczenia, a psychopaci szybciej by zostali z dróg wyeliminowani - ja nagram = mandat , kilka osób nagra = 21 punktów i utrata prawa jazdy.
Po pierwsze, to musisz przekroczyć 24 punkty, żeby stracić prawo jazdy.
Chyba, że jesteś młodym kierowcą.

Po drugie, teraz co trzecia osoba ma kamerkę w samochodzie,więc to nie jest tak, że TYLKO Ty nagrasz.

zresztą łamanie przepisów nie zawsze kończy się tylko mandatem. Za rażące naruszenie przepisów, policjant może czasowo zabrać kierowcy prawo jazdy, a sprawę kierowcy, rozpatrzy sąd.
Stary 2013-11-12, 10:14   #13
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Może bez przesady z tymi strzelaninami i taranowaniem na drodze owszem zdarzają się chamy i oszołomy ale to w każdem sferze życia.
ee.. wszytsko z pierwszego postu mi się przydarzyło (oprócz strzelaniny) i nie tylko to, bo jak mówię mniej lub bardziej niebezpiecznych świrów widuje na drodze coedziennie, a jestem tylko jedna osobą na miliony kierowców. To albo ja mam wyjątkowego pecha, albo jestem statsystyczną osobą. (dodam, ze nie popełniam wykroczeń i nie powoduję wypadków )

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Co do psychopatów, to znacznie więcej widzę ich na ulicach: z nożami, maczetami, zaczepiających ludzi, niż w samochodzie.

Na ulicy spotykam się po prostu ze zwykłym chamstwem. Jasne, nie jest to fajne, ale można mieć kamerkę i w razie czego nagranie zanieść na policję.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Po pierwsze, to musisz przekroczyć 24 punkty, żeby stracić prawo jazdy.
Chyba, że jesteś młodym kierowcą.

Po drugie, teraz co trzecia osoba ma kamerkę w samochodzie,więc to nie jest tak, że TYLKO Ty nagrasz.

zresztą łamanie przepisów nie zawsze kończy się tylko mandatem. Za rażące naruszenie przepisów, policjant może czasowo zabrać kierowcy prawo jazdy, a sprawę kierowcy, rozpatrzy sąd.
nigdy kogoś z nożem nie widziałam na ulicy
jak ktoś ci taranuje (dosłownie) samochód albo spycha na przeciwległy pas na czołówkę to przkracza cieńką granicę zwyklego chamstwa imo, to juz raczej przestępstwo.
Stary 2013-11-12, 10:17   #14
Dotka90
Zakorzenienie

Może z Twoją jazdą jest coś nie tak

Niestety, ale ja najczęściej przejawy chamstwa i opisywanych przez Ciebie zachowań, widzę w stosunku do kierowców, którzy jadą powoli, spowalniają ruch, nie jadą płynnie, nie stosują zasad uprzejmości na drodze (np. jazda na suwak itp.), jadą powoli lewym pasem, podczas gdy prawy jest wolny itd itd.

Jeżdżę dużo, codziennie, głównie po mieście = największe nagromadzenie kierowców i nigdy mi się nic podobnego nie zdarzyło.

Najbardziej 'hardkorowa' akcja, to taka, gdy gość, który chciał bardzo zdążyć przede mną, nie zdążył i wysiadł do mnie. Ale co, pokrzyczał i poszedł.

nikt mnie nie taranuje, nie spycha z drogi.
Nie wożę też w aucie narkotestów żeby sprawdzić, czy kierowca nie jest naćpany
Stary 2013-11-12, 10:22   #15
rousse
BAN stały

Cytat:
Może z Twoją jazdą jest coś nie tak

Niestety, ale ja najczęściej przejawy chamstwa i opisywanych przez Ciebie zachowań, widzę w stosunku do kierowców, którzy jadą powoli, spowalniają ruch, nie jadą płynnie, nie stosują zasad uprzejmości na drodze (np. jazda na suwak itp.), jadą powoli lewym pasem, podczas gdy prawy jest wolny itd itd.

Jeżdżę dużo, codziennie, głównie po mieście = największe nagromadzenie kierowców i nigdy mi się nic podobnego nie zdarzyło.

Najbardziej 'hardkorowa' akcja, to taka, gdy gość, który chciał bardzo zdążyć przede mną, nie zdążył i wysiadł do mnie. Ale co, pokrzyczał i poszedł.

nikt mnie nie taranuje, nie spycha z drogi.
Nie wożę też w aucie narkotestów żeby sprawdzić, czy kierowca nie jest naćpany
Akurat ja jeżdżę b. dobrze i kulturalnie, nie jestem ani piratem, ani zawalidrogą, ani "babą za kierownicą", pogrubione - tak , masz mnie, nieopatrznie włączam tryb niewidzialności ( mylę go z kierunkowskazem) i ktoś we mnie wjeżdża

No to jest wątek dla tych co spotkali psycholi, to, że tobie się udało nie znaczy, że nie istnieją. Moja rodzina i znajomi też mają przejscia ze swiarami na drogach, więc to nie "moja jazda", choć pewnie masz rację komuś to przeszkadza- to że w ogóle ktoś jest na drodze i nie znika i nie zjeżdża na pobocze kiedy nadjezdża on/ona.

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2013-11-12 o 10:28
Stary 2013-11-12, 10:36   #16
alkaxy
biegam dla Zabawy

Tak jak kilka innych osób tutaj, uważam, że na drogach nie jest tak źle. Może czasem ktoś nie włączy kierunkowskazu czy jedzie za szybko, ale nikt mnie spychał nigdy ani nie wjechał specjalnie w auto, bez przesady.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 11:39   #17
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
to, że tobie się udało nie znaczy, że nie istnieją.
Faktycznie, kilka lat codziennej jazdy i 'udalo mi się', farcik normalnie.

A Ciebie z tej drogi to codziennie spychają.
Współczuję, może auto zmień
Stary 2013-11-12, 12:29   #18
rousse
BAN stały

Cytat:
Faktycznie, kilka lat codziennej jazdy i 'udalo mi się', farcik normalnie.

A Ciebie z tej drogi to codziennie spychają.
Współczuję, może auto zmień
A może ty zmień watek jak ciebie nei dotyczy? Naczelny trollu wizażu, nie pierwszy raz piszesz post tylko po to, aby pisać mimo, że w temacie nie masz nic do powiedzenia, na prawdę Ci się nudzi... No i żeby robić innym wycieczki osobiste. Może idź trollować gdzie indziej, jak ty jeźdźisz to sobie wyobrażam, pewnie wozem drabiniastym po wsi albo traktorem . Może załóż sobie własny temat, gdzie będziesz pisać jak to przestępstwa drogowe, może też kradzieże, włamania, gwałty i morderstwa, nie istnieją bo TOBIE się to nie przydarzyło, a ofiary są same sobie winne to wiadomo (to, że "ofiary same chciały" i "same są winne" nie ty wymyśliłaś, więc nawet nie jesteś oryginalna... ). I załóż najlepiej osobny temat o tym w jakim to raju na ziemi żyjemy .
aha o tych maczetach codziennie na ulicy też załóż watek. Ja to mam fart że nie oberwałam jeszcze maczetą.

Druga mozliwość czemu Cię ten temat interesuje, choć nie byłaś ofiarą (lub niedoszłą ofiarą) psychopaty drogowego to to, że sama tak jeździsz jak przykłady w wątku.

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2013-11-12 o 12:35
Stary 2013-11-12, 12:36   #19
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
A może ty zmień watek jak ciebie nei dotyczy? Naczelny trollu wizażu, nie pierwszy raz piszesz post tylko po to, aby pisać mimo, że w temacie nie masz nic do powiedzenia, na prawdę Ci się nudzi... No i żeby robić innym wycieczki osobiste. Może idź trollować gdzie indziej, jak ty jeźdźisz to sobie wyobrażam, pewnie wozem drabiniastym po wsi albo traktorem . Może załóż sobie własny temat, gdzie będziesz pisać jak to przestępstwa drogowe, może też kradzieże, włamania, gwałty i morderstwa, nie istnieją bo TOBIE się to nie przydarzyło, a ofiary są same sobie winne to wiadomo (to, że "ofiary same chciały" i "same są winne" nie ty wymyśliłaś, więc nawet nie jesteś oryginalna... ). I załóż najlepiej osobny temat o tym w jakim to raju na ziemi żyjemy .
aha o tych maczetach codziennie na ulicy też załóż watek. Ja to mam fart że nie oberwałam jeszcze maczetą.

Ahaha, no teraz to się popisałaś Klasa sama w sobie

P.S. Nigdy nie powiedziałam, że ofiary są same winne, jak sobie dopowiadasz to chociaż się postaraj.
Stary 2013-11-12, 14:14   #20
paula78
Zakorzenienie

Strzelić do Ciebie może i pan z warzywniaka, zepchnąc do rowu byle przechodzący obok ciebie-psychole sa wszędzie.

Problemem jest brak często brak kary lub znikoma kara przez bandytów, pijaków, itp.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 15:15   #21
rousse
BAN stały

Cytat:
Ahaha, no teraz to się popisałaś Klasa sama w sobie

P.S. Nigdy nie powiedziałam, że ofiary są same winne, jak sobie dopowiadasz to chociaż się postaraj.
Zawiodłaś mnie, może pooglądaj pana Strasburgera, nauczysz się nowych tekstów i dowcip Ci się wyostrzy.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Strzelić do Ciebie może i pan z warzywniaka, zepchnąc do rowu byle przechodzący obok ciebie-psychole sa wszędzie.

Problemem jest brak często brak kary lub znikoma kara przez bandytów, pijaków, itp.
Trafiłaś , kiedyś jechałam rowerem po trasie rowerowej i też jakiemuś pieszemu się nie spodobało , że się jadę za blisko rowerem i wylądowałam na ziemi .
@Dorka - powinnam zmienić rower?
Stary 2013-11-12, 16:47   #22
201605170931
Konto usunięte

Cytat:

Druga mozliwość czemu Cię ten temat interesuje, choć nie byłaś ofiarą (lub niedoszłą ofiarą) psychopaty drogowego to to, że sama tak jeździsz jak przykłady w wątku.
panuj nad sobą, bo się zagalopowałaś
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 17:09   #23
dominikmeller25
Zakorzenienie

ja jestem za jednym, zmianą prawa na bardziej surowe, jak jeden z drugim zapłaci mandat na poziomie Norwega, Niemca czy Słoweńca to za drugim razem będzie jechał znacznie mniej niż pozwalają na to przepisy bo będzie się bał kolejnego mandatu.
i to samo z pijanymi, jak taki pójdzie na 2 tygodnie siedzieć, do tego zapłaci wysoką karę to następnym razem odczeka kilka dni zanim wsiądzie do auta po kieliszku wina.
testy nic nie dadzą, tu potrzebne jest prawo które kierowców weźmie za mordę, bo niskie wyroki za wypadki drogowe tylko zachęcają do zabijania na drodze, bo przecież co tam rozjechać człowieka pod wpływem jak dostanie się zawiasy (ostatnio właśnie słyszałem o takim wyroku za rozjechanie pod wpływem alkoholu kobiety).
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 17:51   #24
Cola_Ola
Zakorzenienie

Nie wiem czemu ma służyć ten temat i niewyparzona buzia założycielki wątku, która strasznie się piekli Ale odkrycie PSYCHOLE SĄ NA ŚWIECIE! W biały dzień pijany koleś rzucił butelką wódki w okno rozbijając je w drobny mak, no ale co teraz mam się zakopać pod ziemię? Jedyne za czym jestem to to aby zaostrzyć prawo, bo potem tacy psychole są bezkarni. Psychopaci na drogach to też tacy <moim zdaniem>, którzy wyzywają tych co jadą spokojnie, wolno i zgodnie z przepisami. Jak ktoś chce głupi łeb na drzewie rozwalić to proszę bardzo.

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 20:19   #25
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości