|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Psychopaci na drogach
Kierowca ciężarówki zepchnął was na przeciwległy pas? Ktoś was staranował bo go nie wpuściliście przed siebie? Ktoś naćpany celowo wam uderzył w samochód smiejąc się? To nie sceny z amerykańskich filmow tylko codziennośc na naszych drogach. Co wam się przydarzyło? Jesteście za wprowadzeniem obowiązkowych badań psychologicznych i psychiatrycznych dla wszystkich kierowców?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Psychopaci na drogach
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Chcieliśmy Ameryki to mamy
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tak, na pewno strzelanina na drodze to codzienność.
W każdym mieście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
u mnie w mieście się zdarzyło
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- to może obowiązkowe kamery i rejestracja jazdy jak na kursach na prawo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
I Twoim zdaniem to jest CODZIENNOŚĆ? Norma?
W każdym mieście/miasteczku/wsi, zdarzają się strzelaniny? To jest coś, co zdarza się codziennie? Nie przesadzajmy. Psychopaci zdarzają się wszędzie, nie tylko na drodze. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Nikt Ci nie broni, kamerka to koszt. ok 150zł, co za problem sobie kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
To już by była inwigilacja.
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
w sumie nie wiem
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- czemu? rejestrują to co na drodze, nie mówię, że musiałaby widzieć to cały czas policja, ale możnaby policji przekazać i mogliby zażądać tego w razie wypadku np. ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() własnie ja męwię, ze jest patologia, a nie norma... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyjaciółka KWC
|
Może bez przesady z tymi strzelaninami i taranowaniem na drodze
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Niestety mamy " Amerykę " niekoniecznie taką jaka marzy się większości , chwilowo tylko biedne dzielnice w miastach , bezdomnych ,świrów na drogach szczęśliwie bez takiej ilości broni jak w USA i Walentynki
![]()
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do psychopatów, to znacznie więcej widzę ich na ulicach: z nożami, maczetami, zaczepiających ludzi, niż w samochodzie. Na ulicy spotykam się po prostu ze zwykłym chamstwem. Jasne, nie jest to fajne, ale można mieć kamerkę i w razie czego nagranie zanieść na policję. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Chyba, że jesteś młodym kierowcą. Po drugie, teraz co trzecia osoba ma kamerkę w samochodzie,więc to nie jest tak, że TYLKO Ty nagrasz. zresztą łamanie przepisów nie zawsze kończy się tylko mandatem. Za rażące naruszenie przepisów, policjant może czasowo zabrać kierowcy prawo jazdy, a sprawę kierowcy, rozpatrzy sąd. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
jak ktoś ci taranuje (dosłownie) samochód albo spycha na przeciwległy pas na czołówkę to przkracza cieńką granicę zwyklego chamstwa imo, ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Może z Twoją jazdą jest coś nie tak
![]() Niestety, ale ja najczęściej przejawy chamstwa i opisywanych przez Ciebie zachowań, widzę w stosunku do kierowców, którzy jadą powoli, spowalniają ruch, nie jadą płynnie, nie stosują zasad uprzejmości na drodze (np. jazda na suwak itp.), jadą powoli lewym pasem, podczas gdy prawy jest wolny itd itd. Jeżdżę dużo, codziennie, głównie po mieście = największe nagromadzenie kierowców i nigdy mi się nic podobnego nie zdarzyło. Najbardziej 'hardkorowa' akcja, to taka, gdy gość, który chciał bardzo zdążyć przede mną, nie zdążył i wysiadł do mnie. Ale co, pokrzyczał i poszedł. nikt mnie nie taranuje, nie spycha z drogi. Nie wożę też w aucie narkotestów żeby sprawdzić, czy kierowca nie jest naćpany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No to jest wątek dla tych co spotkali psycholi, to, że tobie się udało nie znaczy, że nie istnieją. Moja rodzina i znajomi też mają przejscia ze swiarami na drogach, więc to nie "moja jazda", choć pewnie masz rację komuś to przeszkadza- to że w ogóle ktoś jest na drodze i nie znika i nie zjeżdża na pobocze kiedy nadjezdża on/ona. Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-11-12 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
biegam dla Zabawy
|
Tak jak kilka innych osób tutaj, uważam, że na drogach nie jest tak źle. Może czasem ktoś nie włączy kierunkowskazu czy jedzie za szybko, ale nikt mnie spychał nigdy ani nie wjechał specjalnie w auto, bez przesady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() aha o tych maczetach codziennie na ulicy też załóż watek. Ja to mam fart że nie oberwałam jeszcze maczetą. ![]() Druga mozliwość czemu Cię ten temat interesuje, choć nie byłaś ofiarą (lub niedoszłą ofiarą) psychopaty drogowego to to, że sama tak jeździsz jak przykłady w wątku. Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-11-12 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahaha, no teraz to się popisałaś ![]() ![]() P.S. Nigdy nie powiedziałam, że ofiary są same winne, jak sobie dopowiadasz to chociaż się postaraj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Strzelić do Ciebie może i pan z warzywniaka, zepchnąc do rowu byle przechodzący obok ciebie-psychole sa wszędzie.
Problemem jest brak często brak kary lub znikoma kara przez bandytów, pijaków, itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() @Dorka - powinnam zmienić rower? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
ja jestem za jednym, zmianą prawa na bardziej surowe, jak jeden z drugim zapłaci mandat na poziomie Norwega, Niemca czy Słoweńca to za drugim razem będzie jechał znacznie mniej niż pozwalają na to przepisy bo będzie się bał kolejnego mandatu.
i to samo z pijanymi, jak taki pójdzie na 2 tygodnie siedzieć, do tego zapłaci wysoką karę to następnym razem odczeka kilka dni zanim wsiądzie do auta po kieliszku wina. testy nic nie dadzą, tu potrzebne jest prawo które kierowców weźmie za mordę, bo niskie wyroki za wypadki drogowe tylko zachęcają do zabijania na drodze, bo przecież co tam rozjechać człowieka pod wpływem jak dostanie się zawiasy (ostatnio właśnie słyszałem o takim wyroku za rozjechanie pod wpływem alkoholu kobiety). |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu ma służyć ten temat i niewyparzona buzia założycielki wątku, która strasznie się piekli
![]()
![]() |
#25 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.