Grzane Wino - różne przepisy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2006-11-03, 18:23   #1
kesii
Raczkowanie
 
Avatar kesii
 
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 434
Arrow

Grzane Wino - różne przepisy


Dziewczynki proponuje wątek o grzanym winie. Piszcie wszystko co wiecie, przepisy, dobre gatunki wina. Oprócz standardowego poczciwego grzańca z miodem i przyprawami korzennymi (gożdziki, cynamon) niestety nie umiem wymyślic nic innego dlatego prosze was, może wiecie ciut więcej.
kesii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-05, 11:32   #2
pearlania
Zadomowienie
 
Avatar pearlania
 
Zarejestrowany: 2005-06
Lokalizacja: Łódź
Wiadomości: 1 589
GG do pearlania
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Do grzanego wina oprócz przypraw dodaję podzielone na cząstki a następnie przekrojone na pół cząstki mandarynek (pomarańcze też mogą być). Nadają smaczny aromat a same nasiąkają winem i są pyszne
pearlania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-05, 12:07   #3
anastazjaa
Zadomowienie
 
Zarejestrowany: 2006-04
Wiadomości: 1 666
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

ja robie takie samo jak autorka wątku, dodatkowo dodaje czasem troche soku z cytryny. Wino robie z wina Sophia - półwytrawne. Kiedyś kupiłam "wino do grzania" w torebce foliowej.... OJ JAKIE BYŁO PASKUDNE !!! FU!
anastazjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-06, 22:59   #4
kesii
Raczkowanie
 
Avatar kesii
 
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 434
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

wlasnie zastanawialam sie jeszcze nad tym winem i wpadla mi do glowy kandyzowana skorka pomaranczy lub syrop z niej robiony. tak na swieta pomaranczkowo
tez wczoraj z sangrii robilismy. ale cos mi nie smakowalo...

Edytowane przez kesii
Czas edycji: 2006-11-06 o 23:02 Powód: dodatek
kesii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-06, 23:07   #5
Mona Lisa
Zadomowienie
 
Avatar Mona Lisa
 
Zarejestrowany: 2005-08
Lokalizacja: tajemnica :)
Wiadomości: 1 733
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Podczas berlińskiego Weihnachtsmarktu do grzanego wina dodaje się także Amaretto, pychota
__________________
Mona Lisa
Mona Lisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-08, 21:36   #6
m.a.r.t.a
Zakorzenienie
 
Avatar m.a.r.t.a
 
Zarejestrowany: 2006-06
Wiadomości: 13 215
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Drink z piwem grzanym

Składniki:
-750 ml piwa,
-3 żółtka,
-3 łyżki cukru,
-250 ml śmietanki 30%,
-cynamon,
-goździki,
-wanilia
Żółtka ucieramy z cukrem. Piwo zagotowujemy z przyprawami i dolewamy stopniowo do żółtek, stale mieszając. Następnie zagrzewamy wszystko jeszcze raz, uważając, aby nie doprowadzić do wrzenia i mieszamy wszystko ze śmietanką.

O cholera właśnie teraz się skapnełam, że nie chodzi o grzane piwo tylko wino , zaraz bedzie odpowiedni przepis
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kawa.jpg (10,9 KB, 18 załadowań)
__________________
Zmieniaj swoje życie

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2006-11-08 o 22:06
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-08, 22:02   #7
iza73
Wtajemniczenie
 
Zarejestrowany: 2005-07
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 2 863
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Podoba mi sie ten watek,a zwlaszcza ze zblizaja sie dlugie,chlodne zimowe wieczory....Niestety nie znam zadnego przepisu na grzane wino,pilam tylko z gozdzikami i cynamonem-podgrzane.
iza73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-08, 22:48   #8
m.a.r.t.a
Zakorzenienie
 
Avatar m.a.r.t.a
 
Zarejestrowany: 2006-06
Wiadomości: 13 215
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Grzane wino

Czas przygotowania: 20 min
Składniki:-1 butelka czerwonego wytrawnego wina,
-25 dag cukru pudru,
-cienko ścięta skórka z 1 dobrze umytej pomarańczy,
-1/2 dobrze umytej cytryny,
-1/2 łyżeczki cynamonu, 3 goździki

Wykonanie:
Wino z cukrem, goździkami i cynamonem podgrzewamy w garnku. Gdy na powierzchni zacznie się tworzyć pianka, zestawiamy z ognia (wino nie może się zagotować). Dodajemy skórkę z pomarańczy, pokrojoną w plasterki cytrynę i odstawiamy na 10 min. Przecedzamy i znów podgrzewamy.

Pozdrawiam i miłej popijawy
__________________
Zmieniaj swoje życie
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 18:57   #9
privatejoy
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2011-05
Wiadomości: 24
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Pora na odświeżenie tematu

Poradźcie, jakiego taniego wina wytrawnego/półwytrawnego używacie do grzańca? Chodzi mi o jakieś sprawdzone marki
privatejoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 20:58   #10
Ismenkusia
Zakorzenienie
 
Avatar Ismenkusia
 
Zarejestrowany: 2007-09
Wiadomości: 5 879
GG do Ismenkusia
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Bycza Krew
__________________
lubię sobie spuszczać wpie..ol
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 22:37   #11
privatejoy
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2011-05
Wiadomości: 24
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Nie aż tak tanie Jeżeli robiłabym grzańca tylko dla siebie, mogłabym zaryzykować, ale tym chcę poczęstować znajomych- ma być dużo i w miarę tanio, ale w granicach rozsądku
privatejoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 22:46   #12
Madaaa
Zakorzenienie
 
Avatar Madaaa
 
Zarejestrowany: 2008-05
Wiadomości: 11 803
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Na litr wina daje 2 pomarancze pokrojone cwiartki, w skorkę wbijam gozdziki taka okolo 8 (im wiecej tym bardziej ostre i bardziej rozgrzewajace wino) i jedną cytrynę te pokrojona w ćwiartki, świeży imbir i gotuje na malym ogniu. Jak wino jest wytrawne dodaje cukru tak do smaku. Wina nie gotuje, jak zobacze ze zaczynaja robic sie takie małe babelki wyłączam.
Można tez dac cynamon, ale moge nigdzie dostac swiezego. Mozna dac w proszku, ale ja nie lubie tego syfu w winie.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-28, 23:52   #13
Ismenkusia
Zakorzenienie
 
Avatar Ismenkusia
 
Zarejestrowany: 2007-09
Wiadomości: 5 879
GG do Ismenkusia
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Cytat:
Napisane przez privatejoy Pokaż wiadomość
Nie aż tak tanie Jeżeli robiłabym grzańca tylko dla siebie, mogłabym zaryzykować, ale tym chcę poczęstować znajomych- ma być dużo i w miarę tanio, ale w granicach rozsądku
oryginalne nie jest takie tanie, pełno jest podróbek ala bełt pod tą nazwą
__________________
lubię sobie spuszczać wpie..ol
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-29, 15:40   #14
Dziumdzia
Raczkowanie
 
Avatar Dziumdzia
 
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: Z tamtąd.
Wiadomości: 295
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Próbowałam z różnymi przepisami na grzane wino domowej roboty, ale przyznam szczerze, że najbardziej i tak smakuje mi kupny grzaniec galicyjski
Dziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-29, 21:48   #15
plywok
Zakorzenienie
 
Avatar plywok
 
Zarejestrowany: 2007-04
Lokalizacja: gdzieś :)
Wiadomości: 7 212
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

ja ostatnio robiłam z grzańca mnicha. na butelkę dałam dwie pomarańczę w ćwiartki, sypnełam cynamonu i pół paczki przyprawy do wina. dobre było
__________________


(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 22:39   #16
Ljus
Raczkowanie
 
Avatar Ljus
 
Zarejestrowany: 2012-12
Wiadomości: 294
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

a znacie przepis na grzane białe wino? Ostatnio znalazłam na tym blogu http://gotowaniecieszy.blox.pl/2012/...zane-wino.html i zamierzam wypróbować bo uwielbiam białe
Ljus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-03, 20:07   #17
tagnieszka
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2010-06
Wiadomości: 37
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Daj znać, jak wyszło

Ja z kolei mogę polecić, nie dla wyszukanych podniebień, połączenie wina z piwem. ale rozgrzewające, że hej!
http://www.wielkiezarcie.com/recipe82.html
tagnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 14:43   #18
hanna_f
BAN stały
 
Zarejestrowany: 2011-08
Wiadomości: 1 671
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Dziewczyny, a próbowała kiedyś któraś grzanego piwa z jajkiem? Ja robiłam dobrych kilka lat temu i w sumie było dobre, ale bardziej to był kogie l - mogiel, niż piwo. Ale jak ktoś tak lubi na słodko to polecam!
A dla fanek grzanego wina (sama się do nich zaliczam) - dzbanek do podania z podgrzewaczem - świetnie się sprawdza na imprezach.
hanna_f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 17:40   #19
amg88
BAN stały
 
Zarejestrowany: 2012-01
Lokalizacja: Las
Wiadomości: 2 257
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

grzane winko
kadarka może być ta z biedronki
plasterek pomarańczy
miód naturalny
goździki 5 sztuk
cynamon

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Dziumdzia Pokaż wiadomość
Próbowałam z różnymi przepisami na grzane wino domowej roboty, ale przyznam szczerze, że najbardziej i tak smakuje mi kupny grzaniec galicyjski
Bardzo dobry grzaniec galicyjski też go lubię
ale mojej roboty także jest smaczny
amg88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-13, 00:40   #20
Ljus
Raczkowanie
 
Avatar Ljus
 
Zarejestrowany: 2012-12
Wiadomości: 294
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Cytat:
Napisane przez tagnieszka Pokaż wiadomość
Daj znać, jak wyszło
dzisiaj robiłam i wyszło super, polecam bo to ciekawa odmiana, chociaż w smaku jest jednak dosyć podobne do grzanego czerwonego
Ljus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-06, 16:00   #21
Ramona_85
Zakorzenienie
 
Avatar Ramona_85
 
Zarejestrowany: 2011-06
Lokalizacja: Wlkp
Wiadomości: 7 202
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Może nie będę oryginalna jak napisze, że najlepszy grzaniec jaki piłam do własnej roboty winko z przyprawa korzenną albo cynamonem i cytrynką oraz miodem
z kupnem przełknę tylko Galicyjskiego, inne zalatują siarczynami i są wstrętne po podgrzaniu
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-08, 13:11   #22
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie
 
Avatar Lazurowewybrzeze
 
Zarejestrowany: 2012-08
Lokalizacja: Marsylia
Wiadomości: 1 719
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Bardzo fajny temat, kojarzy mi sie z jarmarkami bozonarodzeniowymi, a to juz niedlugo. Podam moj przepis, na takie wino, taki bardziej z tutejszego jarmarku bozonarodzeniowego.

2 butelki czerwonego wina, najlepiej bordeaux, bourgogne lub pinot noir
250 g brazowego cukru z trzciny cukrowej
2 gwiazdki anyzku
2 batoniki kory cynamonu (mozna zastapic cynamonem w pudrze)
2 gozdziki
2 kapsulki (straczki) kardamonu
2 laski wanilii
1/2 lyzeczki startej galki muszkatulowej
5 cm kawalek swiezego imbiru obranego ze skorki i pokrojonego w plastry
sok wycisniety z 1 duzej pomaranczy
skorka z 1 duzej cytryny, scieta nozykiem do obierania ziemniakow w ten sposob, zeby sciac tylko zolta czesc bez tej bialej gorzkiej, lub starta na tarce
skorka z 1 duzej pomaranczy, scieta nozykiem do obierania ziemniakow w ten sposob, zeby sciac tylko pomaranczowa czesc, bez tej bialej gorzkiej, lub starta na tarce.

Do garnka wlac wino, dodac do niego reszte skladnikow i doprowadzic do wrzenia (do wrzenia doprowadzamy powoli na malym ogniu, temperatura wina powinna rosnac powoli), nastepnie gotowac wrzace przez 5 minut bez przykrycia, zeby ulotnila sie z wina, czesc smaku alkoholu. Wyjac z wina plywajace w nim przyprawy i podawac w szklankach, ktore mozna udekorowac plasterkiem pomaranczy lub klementynki. Uwaga, jak sie nie spieszy, to wino jest lepsze jak przygotujemy je wczesniej i postoi od 12 do 24 godzin z tymi wszystkimi przyprawami, potem wystarczy takie wino przed podaniem podgrzac.

Edytowane przez Lazurowewybrzeze
Czas edycji: 2013-11-08 o 13:23
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-08, 13:35   #23
kevschaa
Zakorzenienie
 
Avatar kevschaa
 
Zarejestrowany: 2011-10
Wiadomości: 3 356
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Po co zagotowywać wino i je jeszcze gotować później żeby alkohol uleciał ? Dla mnie w tym cała radocha że takie wino ma niezłe kopnięcie
A to że jest słodkie to dodatkowo maskuje moc alkoholu, więc ja moje wino wręcz wzmacniam dolewając do niego wódki i jest pyszne.

Robię tak:
Butelka wina czerwonego (półwytrawne, półsłodkie),
kilka goździków, gwiazdka anyżu, 2-3 laski cynamonu,
trochę wódki, trochę cynamonu, kardamonu w proszku i gotuję na bardzo małym ogniu. Na koniec dodaję miód do smaku, jak nie mam miodu to dodaję cukru trzcinowego.
Zawsze jest pysze i już po jednym dużym kubku jest humor

aaa zapomniałabym, do winka wrzucam kilka suszonych śliwek (które pózniej wkładam do kubeczków z winem) i mandarynkę obraną (obierki też wkładam do gara, ale do kubeczków dodaję tylko kawałki owocu).

Winko jest bardzo aromatyczne
Zazwyczaj na jednej butelce się nie kończy, więc nie wyrzucam tego co zostanie w garnku tylko wlewam do tego nowe wino i ewentualnie dorzucam trochę przypraw.
kevschaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-08, 13:51   #24
iceflower
Przyjaciółka KWC
 
Avatar iceflower
 
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: Południe
Wiadomości: 16 278
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

No właśnie, odparowywanie alkoholu z wina jest raczej bez sensu, powinno sie je podgrzewać nie więcej niż do 70 st. bo temperatura, w której alkohol przechodzi w stan lotny jest gdzieś między 70 a 80 st. z tego co pamiętam.

I również znam opcję ze wzmacnianiem wina, bo dolanie soku z pomarańczy osłabi moc, więc można dodać kieliszek rumu.
__________________
nie musimy się katować
nienormalną sytuacją
nauczymy się kochać
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-08, 15:15   #25
rnb
Raczkowanie
 
Avatar rnb
 
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 189
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Cytat:
Napisane przez hanna_f Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a próbowała kiedyś któraś grzanego piwa z jajkiem? Ja robiłam dobrych kilka lat temu i w sumie było dobre, ale bardziej to był kogie l - mogiel, niż piwo. Ale jak ktoś tak lubi na słodko to polecam!
A dla fanek grzanego wina (sama się do nich zaliczam) - dzbanek do podania z podgrzewaczem - świetnie się sprawdza na imprezach.
Ekstra jest ten dzbanek, właśnie zamówiłam ze Stylowej, prawdopodobnie w środę będzie juuuhu
Lazurowewybrzeze, będę testować Twój przepis, bo brzmi wspaniale!
__________________
Ile razy Bóg może dawać szansę?
Ile razy śmierć może przegrać walkę?
Przeznaczenie czy największy dług,jaki dziś przypomniał sobie Bóg...?
~~Młode Wilki cz.III~~
rnb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 08:38   #26
amg88
BAN stały
 
Zarejestrowany: 2012-01
Lokalizacja: Las
Wiadomości: 2 257
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Wino tylko podgrzewamy
amg88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 10:33   #27
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie
 
Avatar Lazurowewybrzeze
 
Zarejestrowany: 2012-08
Lokalizacja: Marsylia
Wiadomości: 1 719
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

We Francji podgrzewaja takie wino na bardzo wolnym ogiu, chodzi o to, zeby temperatura wina rosla bardzo powoli i nastepnie gotuja takie wino przez 5 minut odkryte i na wolnym ogniu, bo chodzi wlasnie o ulotnienie sie troche alkoholu i alkoholowego smaku, a "wydobycie" wiecej smaku przypraw. Ja zauwazylam, ze w przepisach w tym watku, wlasnie wszyscy tylko podgrzewaja, bo zalezy, zeby caly alkohol i smak alkoholowy zostal, co kto lubi.
rnb, takie winko jest bardzo dobre wyprobuj koniecznie, a jak bedzie ci w smaku i ogolnie za malo alkoholowe, to nastepnym razem wiesz co zrobic. Ja bede je napewno robic na Wigilie. I pewnie i w niektore weekendy, jeszcze przed swietami sie zrobi, bo od niedzieli, juz troche schlodnialo, wiec na takie winko jest chec.
Lazurowewybrzeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 15:29   #28
Aksamitna30
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2011-03
Lokalizacja: Lublin
Wiadomości: 12
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Ale mi smaka na grzańca narobiłyście, w schowku jeszcze pełno win ślubnych stoi

Ja przyrządzam standardowo czyli miód, pomarańcza, 1/4 cytryny, cynamon, 4-8 goździków na butelkę wina.

Apropo wina, mąż organizuje konkurs, do wygrania chorwackie winko, może któraś z Was się skusi

Link: http://crolove.pl/konkurs-dokoncz-zd...orwackie-wino/



Edytowane przez Aksamitna30
Czas edycji: 2013-11-12 o 15:31
Aksamitna30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 18:00   #29
Lamorra
BAN stały
 
Zarejestrowany: 2013-11
Wiadomości: 4
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

A czy gatunek wina ma jakieś szczególne znaczenie w przypadku robienia grzańca? Bo właśnie myślę w jaki zapas wina do grzańca się zaopatrzyć, nie wiem czy spróbować wyhaczyć coś okazyjnie w dyskontach czy może lepiej spróbować jakiś fajnych win np. xxxx a może jest jakiś specjalny rodzaj do grzańca? Poradźcie coś bo wieczory coraz zimniejsze i przydałoby się coś takiego przyrządzić

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-01-23 o 09:57 Powód: link
Lamorra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 20:19   #30
Aksamitna30
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2011-03
Lokalizacja: Lublin
Wiadomości: 12
Dot.: Grzane Wino - różne przepisy

Cytat:
Napisane przez Lamorra Pokaż wiadomość
A czy gatunek wina ma jakieś szczególne znaczenie w przypadku robienia grzańca? Bo właśnie myślę w jaki zapas wina do grzańca się zaopatrzyć, nie wiem czy spróbować wyhaczyć coś okazyjnie w dyskontach czy może lepiej spróbować jakiś fajnych win np. z xxxxx a może jest jakiś specjalny rodzaj do grzańca? Poradźcie coś bo wieczory coraz zimniejsze i przydałoby się coś takiego przyrządzić
To chyba raczej kwestia upodobania, chociaż według mnie najlepsze na grzańca są czerwone półsłodkie, ale znam osoby, które robią z półwytrawnego białego

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2013-11-13 o 14:59 Powód: link w cytacie
Aksamitna30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.