|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jak rozpoznać wczesne objawy ciąży?
witajcie
Dziewczyny jak szybko wiedziałyście, że jesteście w ciąży? Czytam w necie i objawy są jakoś tam opisane, ale na ile to statystyka a na ile objawy wiarygodne? Sytuacja wygląda u mnie tak. Od czerwca odstawiłam plastry, potem mój TŻ uznał, że musi być 3 miesięczny detoks z hormonów więc "uważaliśmy". Trochę wbrew mnie, bo chciałam już, natychmiast zacząć się starać - przede wszystkim dlatego że mam już 30 z hakiem i nie mam na co czekać a wiem, że starać to się i rok można. Rozmawiałam kilka razy z TŻ czemu ciągle stosujemy stosunek przerywany - wciąż ta sama śpiewka- bo detoks z hormonów , bo trochę imprezujemy, bo niezdrowo jemy itp. OK. I w tym miesiącu, wg mnie dokładnie w połowie cyklu (w połowie października) współżyliśmy i on - wreszcie - przestał uważać ![]() ![]() no i teraz nie wiem czy sobie nie wkręcam, ale: -kilka minut po, poczułam dziwne "drgania" w podbrzuszu - dziś mam drażliwe sutki - oraz wzdęcia od kilku dni okres powinnam dostać okolo 5-7 listopada, wiem, że pewnie napiszecie że test trzeba zrobić ale jestem tymczasowo przez tydzień w delegacji na totalnej wiosce i nie mam możliwości kupienia testu do weekendu ;( PS mam nadzieję że to odpowiedni dział, jak nie to proszę o przeniesienie
Udany sex to taki, po którym nawet sąsiedzi wychodzą zapalić.... ![]() Edytowane przez loloona_79 Czas edycji: 2013-10-28 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak rozpoznać wczesne objawy ciąży?
Dla mnie hormonalny detoks nie ma sensu- poprawcie mnie, jeżeli źle myślę.
Co do ciąży, to może jesteś, może nie jesteś. Te objawy na nic nie wskazują. Drgania w podbrzuszu- no proszę Cię ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
wiesz co Cherry, twój post mi jakoś uświadomił, że dotychczas sama nabijałam się z postów typu :"pękła nam gumka, czy mogę być w ciąży"
![]() przecież nikt nie jest wróżką. to jednak siedzi w głowie (chęci) , chyba pójdę po rozum do głowy i zrobię test, co z tego ze za kilka dni.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się dowiedziałam w 3 tygodniu. Testy pokazywały, że nie jestem, a chodziłam wściekła. Cały czas mi było niedobrze. Wszystko mnie irytowało. Odrzucały mnie fajki i alkohol. Zrzucałam na oczekiwany okres, który nie nadszedł przez kolejne 11-12 miesięcy ![]() Trzymam kciuki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wiadomo, że test trzeba zrobić, a bez tego możemy sobie tylko gdybać. Chodzi o to, że Twoje objawy są naprawdę śmieszne
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Hmm objawy jak @ ma być niby 7.11. Nie Kochana wkrecasz sobie i to bardzo. Poczekaj, nie spinaj się. Kurcze jesteś na takiej wiosce zabitej dechami, że apteki, punktu aptecznego, sklepu żadnego nie ma, ale internet działa? Hmm...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Po 30tce a nakręcasz się jak małolata
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
No dobra, macie rację
![]() Nakręcam się, jak tak dalej będzie co miesiąc to trudny czas przede mną ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
loloona przepraszam, ale z tymi drganiami... a wibrator wyjelas?
![]() ![]() ![]() ja tez pare dni temu wmawialam sobie wszystkie mozliwe objawy (np zapachy... jak dziwnie pachna moje ubrania... taaa. przeciez plyn do plukania zmienilam na inny)... i w ogole. testuj testuj (i daj znac ![]() powodzenia!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rzabbocop
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43472686]Po 30tce a nakręcasz się jak małolata
![]() ![]() Moze to byl orgazm? ![]() A tak serio to kilka minut po stosunku to nawet jeszcze do zaplodnienia nie dochodzi bo plemniki musza przebyc dluga jak dla nich droge I srednio na to kilku godzin potrzeba. Zanim zaplodniona komorka jajowa zacznie wysylac sygnaly hormonalne a cialo odpowiadac na nie hormonalnie to tez troche mija. Poczatkowo jest to zupelnie nieodczuwalne, dopiero po ok 7-14 dniach niektore kobiety zaczynaja cokolwiek odczuwac, czesc odczuwa dopiero po terminie miesiaczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
No dobra, żarty żartami a tymczasem u mnie dwie kreski na teście
![]() To chyba jakąś intuicja byla. Na razie mi dziwnie,razem z Tz oswajamy się i informacja ale bardzo się cieszymy oczywiście ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam problemy z trawieniem, wzdęcia, wrażliwe piersi i parcie na pęcherz.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chcesz miec pewnosc co do ciazy to idz na badanie krwi -beta hcg dowiesz sie z wyniku, ktory to tydzien i czy wszystko jest ok, za kilka dni mozesz powtorzyc badanie, by sie przekonac, czy przyrost jest prawidlowy a z lekarzem poczekaj tak do 6-7 tygodnia, bo dopiero wtedy bedzie widac cokolwiek na usg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Jak się potwierdzi to gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kwas foliowy możesz brać po 1 tabletce dziennie, najbardziej potrzebny jest w I trymestrze ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
do lekarza poszłam - w sumie w pierwszym odruchu ale faktycznie niewiele mógł powiedzieć poza tym co mam jeść a czego nie i dbać o siebie, zaplanować kolejne badania i usg pod koniec roku.
ale zrobiłam testy z krwi i już nie ma wątpliwości ![]() ![]() niestety porę roku mamy jaka mamy i już mi się przyplątało jakieś przeziębienie więc tydzień zaczęłam od zwolnienia. życie. Jak widzę - wcale nie będzie łatwo.... ale jestem dobrej mysli i mega podekscytowana ![]() przyszły tatuś też
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.