![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Grubsze i gęstsze włosy
Chyba nie ma jeszcze wątku poruszającego konkretnie ten temat.Proponuję zebrać tu wszystkie nasze sposoby na pogrubienie włosów i przywrócenie im gęstości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grubsze i gęstsze włosy
z tego co wiem moich cienkich włosków nie da się pogrubić
![]() ![]() ![]() -przede wszystkim nie stresować się... teraz mam maturę i widzę jak mi włosy lecą choć staram się o nie dbać ![]() -maski, odżywki, w moim przypadku sprawdza się wax i nafta kosmetyczna, olejek rycynowy... są to tanie sposoby ale skuteczne. droższych nie próbowałam jeszcze ale już paczka z allegro jest do mnie w drodze ![]() -suplementy diety... hmm ja polecam silicę... obecnie jem vitapil ale jak na razie nie przeszkodził on jeszcze w wypadaniu moich włosów -no i też bardzo ważne: ostrożne mycie włosów. jeśli nie splątam ich szamponem, delikatnie wmasuję odżywkę no i delikatnie osuszę ręcznikiem - nie wypadnie mi prawie nic. - poza tym jeśli naprawdę się chce zagęścić i zregenerować swoje włosy, trzeba zrezygnować z stylizacji na gorąco niestety.. wtedy są najlepsze rezultaty, wiem bo kiedyś nie suszyłam włosów etc. przez dłuugi okres czasu + wax i nie wypadały mi prawie wcale... niestety sama wiem jak trudno tego dokonać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam szampon i serum z linii THICKER FULLER HAIR. Ale teraz chyba wycofują je z Sephory, więc ciekawe czy z innych perfumerii też
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wax
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wax sprawił, ze rośnie mi mnóstwo nowych włosów. Uzywam ok 1,5 roku. Myślę, ze za jakiś czas będe miała naprawde gęste włosy...
![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ten Wax,to szmpon, tak? Ile on kosztuje, i czy można go kupić w zwykłej drogerii?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
to jest maska do wlosow dostepna tylko w aptekach
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Na kondycje włosów i ich porost wspaniale wpływa pokrzywa, stosowana jako napar bądź świeży sok do picia i płukania czupryny. Skutecznie zastępuje suplementy diety, które niestety prócz dobroczynnego działania mają efekty uboczne, oraz maseczki. Najbardziej wartościowa jest pokrzywa majowa, niekwitnąca i zrywana daleko od drogi.
Zagęszczenie włosów widoczne jest, kiedy nowy włos osiągnie dostateczną długość. U mnie trwało to około roku. Moje włosy nie wypadają już nadmiernie, a ich przyrost to około 2,3 cm miesięcznie. Czupryna jest tak gęsta, że czasami miewam problemy z poradzeniem sobie z jej obiętością. Zaczełam cieniować włosy, czego nigdy nie mogłabym zrobić przed kuracją. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Justyss93 kosztuje ok 20 zl za 240g
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Wax można też kupić w sklepach zielarsko-kosmetycznych
Ja do moich cienkich włosów stosuje jeszcze szampon apteczny Pregaine i odzywkę z Farmony Jantar i czsami trochę olejku rycynowego do szamponu w czasie mycia Poza tym ważne jest tez odpowiednie strzyżenie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
a ja wiem ,ze przyciemnia
![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
adulka.p --> Widocznie miałaś otwarte łuski. Zwykle bardziej zniszczone partie włosów, czyli głównie końcówki wydają się jaśniejsze. Pokrzywa i olejek rycynowy domykają łuski, przez co włos nabiera swojego naturalnego koloru, w Twoim przypadku ciemniejszego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
hmmm no nie wiem
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
mi pomogło:
-odstawienie suszarki i prostownicy ( ale tez nigdy nie klade sie spac z mokrymi wlosami, leszek czajka mowil w tv ze mokre wlosy sa bardziej wrazliwe, a poduszka plus to ze "wiercimy sie " podczas snu bardzo niszczy wloski -mgiełka do włosów Radical ( cudo ![]() -mgiełka Schwarzkopf chroniąca przed słońcem - maski do włosów l'oreal professionel - i tabletki, tylko kurcze nie pamietam nazwy, na sloiczku byl chyba rysunek cebulki wlosa- jak sobie przypomne to napisze ![]() a i jeszcze jedno, fakt ze to co teraz napisze nie wplywa na grubosc wlosa ale sprawia ze wlosy nie niszcza sie- jest to sposob mycia wlosow jakiego nauczyłam sie od Jagi Hupało. szampon rozrabiamy z odrobina wody w rekach i kladziemy na wlosy, ale myjemy tylo skore glowy, w sensie tak masujemy zeby sie zapieniło a reszte wlosow tak tylko gladzimy tą pianą, lub bierzemy wlosy miedzy dwie dlonie i jakby "klaszczemy" ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Mi też olejek rycynowy i pokrzywa przyciemniają włosy
Wax jest dobry bo można używać tego dla blondynek z rumiankiem ![]() Edytowane przez jusii Czas edycji: 2007-05-11 o 14:28 Powód: blędy stylistyczne :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sok pije się raz dziennie po łyżce, smakuje jak trawa. Napar z suszu 1-2 razy dziennie po filiżance, smakuje jak sucha trawa. Pokrzywę zrywam w maju, część suszę, aby starczyła na cały rok (jeśli się skończy kupuję w aptece), a z części wyciskam sok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Jeśli ktoś bardzo boi się przyciemnienia, pokrzywę można tylko pić, też działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się,że cienkich włosów nie da się pogrubić jeśli są takie z natury,ale chyba można takie,które zrobiły się cienksze z powodu np farbowania-tak jest w moim przypadku.Znalazłam odżywkę,która podobno pogrubia włosy
http://www.allegro.pl/item194186779_...najtaniej.html Ciekawe czy to działa.Może ktoś stosował?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Do kokuryu
A jakie miałaś włosy przed tą pokrzywową kuracją? Ja używam Waxa od miesiąca co 4 dni i nie rosną mi nowe włosy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Jeszcze jedno pytanie: w jaki sposób utrwalasz sok? Spirytusem? W jakich proporcjach? Bo taki świeży z pewnością nie nadaje się do długiego przechowywania. Ja już od paru lat przymierzam się do wiosennej kuracji pokrzywowej, ale zawsze coś mi stanie na przeszkodzie ![]() ![]()
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz nadal się cienkie i delikatne, bo taka moja natura, ale nie wypadają nadmiernie i jest ich kilka razy więcej. Kiedyś z jednego mieszka wyrastały 2-3 teraz 5-6. Włosy mam do łopatek i każdy zwraca uwagę na ich objętość, która, jak wcześniej pisałam, przyprawia mnie o zawrót głowy. Trzeba to wszystko cieniować, żeby nie wyglądało jak wielka strzecha. Zmiejszyło się przetłuszczanie, bo porzywa delikatnie wysusza. Pokrzywę piję od 2003 roku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
una creatura bella ---> soku nie utrwalam, piję świeżo wyciśnięty z dopiero co zerwanej pokrzywy. Dlatego taka kuracja świeżym sokiem może trwać jedynie do połowy czerwca, kiedy to pokrzywa zaczyna kwitnąć i traci cześć swoich właściości. Wtedy znowu zaczynam pić napar z suszu i tak cały rok do następnego maja.
Jedna łyżka soku zastępuje te dwie filiżanki naparu. Edytowane przez kokuryu Czas edycji: 2007-05-11 o 15:25 Powód: błąd merytoryczny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Czy w kazdej aptece dostane WAXa ?
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dużo młodych pokrzyw należy wypłukać w bardzo ciepłej wodzie i wycisnąć z nich sok w sokowirówce. Następnie należy dodać po łyżce miodu na 1/2 l płynu i zapasteryzować sok w szczelnie zamkniętych słoikach przez 10 minut (w garnku z wodą na maleńkim ogniu). Przechowywać w lodówce. Dawkowanie: kurację zacząć od 1 łyżeczki 3 razy dziennie, po tygodniu zwiększyć dawkę do 1 łyżki 3 razy dziennie. Jest to ponoć kuracja niejakiego Juraja Barbarie - słowackiego siłacza, który w 1996 r. jedną ręką przeciągnął 360-tonowy pociąg na odległość 7,7 m; tak więc jeśli na włosy nie pomoże, to przynajmniej doda ogólnej krzepy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Raczej nie, u mnie w mieście nie było w kilku więc kupiłam w zielarskim
![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
![]()
kokuryu
Ja też chcę mieć takie gęste włoski jak Ty!!! Jeśli po każdym myciu będę płukać je w naparze ze świeżych pokrzyw i codziennie będę pić herbatkę pokrzywową to po jakim czasie mogę spodziewać się efektu,tzn gęstszych włosów?Zażywam też Skrzypovitę. Ajak przygotowujesz tę płukankę?Gotujesz pokrzywy przez jakiś czas??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.