|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Audiobook (nie kurs) - sposób na naukę angielskiego?
Cześć dziewczyny
![]() Mam pytanie - czy któraś z Was próbowała nauki języka z audiobooków? Nie mam na myśli tutaj typowych kursów i innych cudownych audiobooków typu "Nauka angielskiego w trzy miesiące". Mam na myśli typowe książki - kryminały, romanse, biografie etc. Myślę, że nie tylko ja będę wdzięczna za opinie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Audiobook (nie kurs) - sposób na naukę angielskiego?
To zależy, na jakim poziomie jest Twój język. Jeżeli na niezbyt zaawansowanym, to audiobook chyba nie jest dobrym pomysłem. Język literacki jest raczej zawsze dość wyrafinowany i ciężko się połapać, jeżeli mamy ubogie słownictwo. Już lepsze jest czytanie książek, bo zawsze można się zatrzymać i sprawdzić słówko, a poza tym widać dobrze użycie różnych struktur gramatycznych. Dla przyjemności, kiedy już naprawdę dobrze znasz język, audiobook jest ok, dla nauki jako takiej raczej nie (chyba, że znalazłaś jakieś na mniej zaawansowanym poziomie).
Jeśli chodzi Ci o angielski, to polecam za to darmowe podcasty z BBC dla uczących się języka - trzeba wpisać w Google 'BBC learning English'. Jeśli szukasz czegoś na bardziej zaawansowanym poziomie, to BBC udostępnia też do pobrania niektóre programy radiowe. |
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
audiobook z netu, ebook z netu, w trzecim oknie google tłumacz
i polskie tłumaczenie na biurku |
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Może spróbuj pouczyć się przez YT?
http://www.youtube.com/user/TalkWithBrooch http://www.youtube.com/user/StudyEnglishOnline00 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
to chyba nie najgorszy pomysł choć ja osobiście wolę się uczyć oglądając seriale, język w nich używany jest nieco prostszy a do tego bardzo potoczny co ułatwia potem prawdziwą rozmowę
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Są jeszcze readersy z nagraniami: uproszczone lektury angielskiej literatury. Są różne poziomy od A1 do C, niektóre takie lekturki znajdziesz na chomiku wraz z nagraniami, do tego portal ISEL i wspomniany wcześniej learn British.
http://www.youtube.com/watch?v=7UeH0...-03%20Odsapnij Na poprawę humoru ![]() Skoro można usuwać płody bo nie są jeszcze dziećmi to dlaczego nie można "usuwać" trzylatków? Przecież oni też nie są jeszcze dorośli. |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedzi, na początek poszukam audiobooków typowo kursowych. Mój angielski jest na średnim poziomie.
Głównie zależy mi na audiobookach, ponieważ mogłabym ich słuchać w czasie pracy. Myślę, że nawet 3-4 godziny dziennie byłby ok.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Poczytaj na temat Afirmacji Hepika do nauki języków obcych - ostatnio mówił mi m.oj nauczyciel, że są bardzo pomocne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.