![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() Piosenki Waszego dzieciństwa
Dzisiaj, przesłuchując sobie na YouTubie dla zabawy stare "hiciory" znane mi z podstawówki, pomyślałam sobie o tym, że warto by było na chwilę zatrzymać się, powrócić z nostalgią i rozrzewnieniem, a przede wszystkim ze śmiechem do tych, dla większości, sympatycznych lat
![]() ![]() Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2014-04-09 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piosenki Waszego dzieciństwa
http://www.youtube.com/watch?v=_lun1VrDW7I
Ich Troje! Zespół mojego dzieciństwa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
"za ten papieros tuż po i ten szampan tuż przed, za pocałunek w te noc i za stosunek w dzień" - która dziewczynka tego nie śpiewała xD
ah xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mimo że młodszy jak sam film, pamiętam jak go oglądałem u babci i ten wielki pies ♥
Wspomnienia z dzieciństwa i liczne wygłupy z bratem Chyba nie muszę nic dodawać ![]() Jeśli chodzi o Ich Troje to tylko to... Borze takim stary już jestem ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Maacieek Ty stary
![]() ![]() Możecie się śmiać ale ja mam sentyment do muzyki francuskiej przez te wszystkie lata, bardzo romantycznie mi się kojarzy ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-04-09 o 23:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
O RLY?
|
ach te szalone dyskoteki szkolne w podstawówce i na koloniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
I się zakochałam w TSA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Aż wstyd przyznać, ale miałam całe drzwi wytapetowane zdjęciami Ich Troje powycinanymi z gazet
![]() ![]() Ja pamiętam, ale to już z trochę późniejszego dzieciństwa jaki był u nas bum na 'smerfną' przeróbkę RH+ 'Po prostu miłość' https://www.youtube.com/watch?v=ZnWQBozMM9k "Jezu, to znowu się stało, zakochałem się, aż mnie coś zabolało" ![]() Oraz helenka, obowiązkowo tekst na pamięć ![]() https://www.youtube.com/watch?v=_5C9eaLVQOI Hitem był także przebój lokalnej grupy Disco Polo, królował na wieczorkach w szkole https://www.youtube.com/watch?v=L5LGgGqym-4 [ale my mieliśmy gust ![]() Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2014-04-10 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Mając jakoś 12 lat byłam na ich koncercie. I pod koniec Wiśniewski krzyknął coś w stylu: Byliście zaje.iści. Potem przez całą drogę do domu rozkminiałam cóż może znaczyć to tajemne - nieznane mi wcześniej - słowo.
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
* Vengaboys- Boom boom boom (i podwórkowe przeróbki
![]() * Blog 27- to już nie do końca dzieciństwo, bo wiek 12/13 " Hey boyyy, get your ass up, move boyyy ![]() * Ich troje, oczywiście kaseta musiała być ! * Enrique Iglesias, Spice Girls - również na kasecie ![]() * Łzy- Było ciepłe lato choć, czasem padało, dużo wina się piło i mało się spało... - Kto tego nie śpiewał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
https://www.youtube.com/watch?v=khmqDEz6TRk
Unique II - Break My Stride !!!!!! To byly czasy ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
świetny wątek!
![]() Mnie dzieciństwo przypomina przede wszystkim Dirty Dancing i te teledyski: ![]() ![]() a w okres dojrzewania wkraczałam z: haha ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
No i nie zapominajmy, ze na podstawowkowych dyskotekach must have to bylo "Dla mnie masz stajla" :P
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- a przy okazji w powiązanych znalazłam Fantastycznie! od razu mam lepszy humor ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-04-10 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
oj tak nie da sie ukryc, ze dla nas tez hitem bylo Ich Troje
![]() moi rodzice pamietam byli dosc zaniepokojeni moimi ówczesnymi gustami ![]() oczywiscie tez smerfne hity ![]() ![]() Asereje, na to pamietam tez był szał ![]() ![]() ![]() Łzy tez ![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Czyli mój wątek spełnia swoje zadanie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Maciek stary? to ja już dinozaur
![]() Moje dzieciństwo ale to późniejsze to Modern Talking, Jennifer Rush ze swoją "potęgą miłości" przytulanki odchodziły na dyskotekach równo ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
A propos Asereja przypomniało mi się O-Zone - Dragostea Din Tei
![]() Na tvn-ie był program Viva czy coś w tym stylu i tam właśnie takie hity puszczali ![]() A wcześniej 30 Ton na "2" - super sprawą to było w czasach bez internetu ![]() Z wczesną podstawówką kojarzy mi się Disco Relax na Polsacie w niedziele ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Wolha Czas edycji: 2014-04-10 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam jak na balu przebierańców w w mojej podstawówce wywijaliśmy do tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Ja "za młodu" byłam wielką fanką Tatu i Groove Coverage (później doszły jakieś Blog27 i tym podobne beznadzieje)
![]() ![]() A jeśli chodzi o hiciory różnej maści... Mogłabym powstawiać więcej, bo generalnie na moje dzieciństwo takie względne to przypadają hiciory 1999-2006, więc i różne pierwsze Rihanny, Pusiket Dollsy, Christiny Aguilery, Black Eyed Peas i tak dalej ![]() ![]() Z hiciorów, które się wzięły nie wiadomo skąd i wszyscy je na pewno znają (nie jakichś znanych zespołów tylko nagle wyskoczyły jak Filip z konopii): CZIŁAŁA! ![]() Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2014-04-10 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Za to moje pierwsze skojarzenia to:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
damn good coffee
|
Bosz te kulki
![]() A to mój ulubiony teledysk, ale kiedyś panicznie bałam się go oglądać ![]() I jeszcze to ![]() ![]() I to ![]() Edytowane przez kawa_zmlekiem Czas edycji: 2014-04-10 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;45970579]Czyli mój wątek spełnia swoje zadanie
![]() "Jak zapomnieć" to było Jeden Osiem L ![]() no tak faktycznie! jeszcze z tego typu piosenek to przypomnialo mi sie Axcetoholix, Suczki ![]() ![]() [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;45971466]Ja "za młodu" byłam wielką fanką Tatu i Groove Coverage (później doszły jakieś Blog27 i tym podobne beznadzieje) ![]() ![]() A jeśli chodzi o hiciory różnej maści... Mogłabym powstawiać więcej, bo generalnie na moje dzieciństwo takie względne to przypadają hiciory 1999-2006, więc i różne pierwsze Rihanny, Pusiket Dollsy, Christiny Aguilery, Black Eyed Peas i tak dalej ![]() ![]() Z hiciorów, które się wzięły nie wiadomo skąd i wszyscy je na pewno znają (nie jakichś znanych zespołów tylko nagle wyskoczyły jak Filip z konopii): CZIŁAŁA! ![]() [/QUOTE] o Tatu ja tez pamietam, mialam nawet ich plyte, a w szkolnym Mini Playback Show, spiewalysmy z kolezanka ich piosenke ![]()
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
O kurczę, Viva Forever
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
damn good coffee
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
W podstawówce to szał na:
http://www.youtube.com/watch?v=gn2CnrxMEJ4 http://www.youtube.com/watch?v=NJwacipEYX8 ;D http://www.youtube.com/watch?v=j0U4lrfzv6U - dostałam wtedy ich płytę ![]() http://www.youtube.com/watch?v=kE87oI5rdew http://www.youtube.com/watch?v=SCIvOsw0O-M i sporo innych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze Britney i jej Oops!...I Did It Again.
W podstawówce dziewczęta z mojej klasy tańczyły do tej piosenki codziennie przed pierwszą lekcją - na schodkach pod tablicą. ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
u mnie to przede wszystkim to najbardziej zapamietałam z dzieciństwa, bo nawet tanczylam do tego uklad majac te 7-8 lat
![]() a poza tym Limahl słynna Never ending story i Modern Talking ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.