![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Japońska moda
Znalazłam fajną stronkę ze strojami młodych Japonek i Japończyków. Jeśli uznać ze to pierwsi z brzegu a nie wybrane osoby to muszą miec tam kolorowo na ulicach. Ja podziwiam ich za odwage której Polakom brakuje
http://www.style-arena.jp/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
调解人
|
Dot.: Japońska moda
Oglądam fotki z tej strony regularnie i zauwazyłam, że zdecydowana większość młodych ludzi (przynajmniej tych z fotek) wybiera styl "niechlujnej ulicy", duże swetry, luzne bluzy, wiele warstw, wiele kolorów, pozorny brak dbałości.
Z kolei druga tendencja( która bardzo mi sie podoba) to eleganckie, kobiece, dopasowane do figury ubrania- spódnice i sukienki do kolan, dobrane buty, modna torebka ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
oo tak. Ale trzeba przyznać ze mają wyobraźnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
oh łał
![]() ci ludzie są cudowni .. mają swój styl widać Zdecydowanie Polakom brakuje odwagi bo według mnie wyobraźnię to my mamy na takim poziomie jak japończycy ale boimy/wstydzimy się wcielić to w życie .. bo co ludzie powiedzą [?] ![]() kurcze japończycy są tacy ładni . . ![]() ![]() więcej takich stronek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
no bo u nas wstydzimy sie ze ktos nas wyśmieje albo pokaże palcem (co zresztą sie zdaża..) i na ulicach taka szarośc...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
już kiedyś tą stronę widziałam ale muszę przyznać że zawsze mnie zaskakują!! to tak jakby chwytali jakiś trend z różnych państw, kultur i to mixowali. Ale takasobieaniu masz rację u nas jest za szaro, tam mi się o wiele bardziej podoba. U nas jedynym kolorem ostatnio jest róż (niestety) i w taki sposób podobierane ciuchy że wszystko nie wygląda fajnie ale kiczowato, takie kopie niewiadomoczego po ulicach chodzą. Z tego co zaobserwowałam to oni tam nikogo nie kopiują tylko czerpią inspracje z których potem powstaje coś ICH
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
fantastyczna strona! genialnie ubrani ludzie!! oni potrafią się ubrać, tak żeby się nie przebrać i to mi się podoba!!!
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
super ciuszki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
no według mnie tez...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ciuchy super
jednak zdarzylo mi sie kiedys zobaczyc japonki zafascynowane mangą ... istne szaleństwo - buty na 20cm koturnie, twarz pomalowana na wszystkie kolory swiata, ogolnie kosmos calkowity |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
U mnie na uczeli są Chińczycy- którzy każdemu mówią CEŚĆ- hehehhe- ale tez mają fajne ciuchy itd- jedna dziewczyna ma świetną kurtkę z Myszką Miki zresztą- a chłopcy też niczego sobie- może nie tak bardzo ulicznie jak Ci Japończycy- ale też fajnie...
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Po prostu nic dodać, nic ująć. Nie znajdziesz tam drugiej tak samo ubranej osoby, nie to co w Polsce - w każdym sklepie te same jeansy, w których chodzi co druga osoba - zero wyobraźni! Polacy są strasznie nietolerancyjnym i mało odważnym narodem (Polacy wieśniacy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Według mnie super wygląda ta dziewczyna:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
i te
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Genialne
![]() ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
śliczne. Stonowane, ale z pazurem. U nas taki styl wygląda czasem komicznie, dziewczyny chodzą jak poprzebierane w szmaty na polowanie na foki, a tam-klasa, to samo, a jednak inaczej
![]() Bardzo fajna stronka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
He he no faktycznie... czasami Polaczkom coś nie wychodzi, ale również nie wszystkie japonki są super ubrane wg mnie. Japońska kultura modowa jest na wyższym stopniu wtajemniczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
u nas po prostu ludzie boją się być wyśmiani, przez to nie akceptowani. Takim sposobem każdy kazdemu narzuca jakieś standardy co do ubiory, a nikt nie ma odwagi sie wyłamać. Dlatego mało jest tak fajnie ubranych ludzi.
Inspirujące, naprawdę... ![]()
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
jestem pod wrazeniem. trzeba przyznac, ze japonczycy maja gust. zdaje sie, ze wyplywa to tak naturalnie z ich wielowiekowej kultury i tradycji, ktora zawsze za najwazniejsza rzecz miala harmonie.
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1131879235
Te buty są genialne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Mnie tez sie podoba japońska moda, ale jedno wam powiem. mieszkałam przez jakis czas w Japoni, faktycznie jest u nich kolorowo i roznorodnie na ulicach, ale niestety w duzej mierze to jest taki show - przebieraja sie po prostu bo mają to w genach. Z jednej strony młodzi ludzie chca dorownac modzie zachodu, dlatego robia wszystko zeby sie wyroznic, wyjsc z tłumu, zeby wygladac jak najbardziej dziwacznie i niejapońsko. Tradycyjna Japonia ma klase, ta nowoczesna niestety nie zawsze. Młode Japonki są zapatrzone w amerykańskie aktorki, chca wygladac jak one, wybielaja skore, farbuja wlosy, kupuja zagraniczne ciuchy, i projektuja swoje bardzo dziwne - inpirowane zachodem ale szalone i dziwaczne jak sama Japonia. Trudno sie dziwic, nie krytykuje tego i nie ukrywam ze mnie rowniez urzekł ten styl To nie jest jednak kwestia wyobrazni, tylko kultury, a raczej jej zanikania. U nas nigdy nie bylo bogatej kultury, ani stroju, ani obrzedowoci, zawze bylismy bezbarwni, stroje ludowe tylko na festyny a na codzien szaro-buro. Japonczycy zawsze fascynowali inne narody swoimi strojami w żywych kolorach, z najlepszych materiałów, papierowymi światecznymi dekoracjami, lampionami, ceramiką, pismem, sztuką w szerokim rozumieniu - ich kultura jest wizualna, estetyka to podstawa. zreszta do dzisiaj zachowało sie to w ich codziennym życiu, mozna jeszcze zobaczyc na ulicy kobiete w kimonie czy jukacie - mlodzi ludzie wybrali inny sposob wyrozniania sie. Nie boja sie ubierac dziwnie, bo tam wszystko jet dziwne i inne - taka jest Japonia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
wow naprawde brak slow.. jestem pod duzym wrazeniem. Calkowita roznica niz u nas. W Polsce brakuje akceptacji i to tez ma duzy wplyw na to ze ludzie nie chca wygladac "inaczej". U mnie w miescie wystarczy ubrac np.trampki to wszyscy wytykaja cie palcami .. :/ bez komentarza. Japonczycy maja niezwykle wyczucie stylu, nie boja sie byc soba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Od bardzo dawna interesuje się modą japońską. Strasznie mnie zafascynowała. Chciałabym się tak ubierać. Byłam na kilku stronach, gdzie można kupić ubrania w tym właśnie stylu. Wiem jednak, że nigdy się tak nie ubiore tu w Polsce, gdyż tak jak zostało powiedziane zostałabym wyśmiana na ulicy. Zgadzam się z tym, że Polakom brakuje odwagi. Ale na pocieszenie zamierzam urządzić sobie pokój w typowo japońskim stylu
![]() http://masamania.com/archives/2005/0...r_process.html Proponuje wejść na tą stronę i obejrzeć zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Scarlett a mogłabys podac linki do tych stronek gdzie mozna kupic podobne ciuszki bo ja tak samo jak Ty juz od dawna interesuje sie ich moda i takze zamierzma urzadzic sobie pokoj w stylu japońskim tylko ze narazie mam ograniczony budzet :-( ostatnio byłam na stronce ze szlicznymi japońskimi meblami ale niestety u nas w Polsce tez nigdzie takich nie dostane jedynie bym musiała je dac do zrobienia na zamowienie
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
własnie sobie przeglądałam stronki z ciuchami japonskimi i strasnie spodobały mi sie te nakrycia głowy czy wiecie gdzie mozna takie dostac???
http://www.onatoko.com/articles/art30.asp http://www.onatoko.com/articles/art29.asp http://www.onatoko.com/articles/art28.asp http://www.onatoko.com/articles/art27.asp http://www.onatoko.com/Articles/art26.asp http://www.onatoko.com/articles/art25.asp http://www.onatoko.com/Articles/art24.asp
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
widzialam wczoraj dziewczyne w takim daszku kremowym z doszytym kwiatkiem, ale nie wiem gdzie mozna takie kupic..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Widziałam wczoraj w H&M takie daszki na dziale męskim, mierzyłam i całkiem fajnie wyglądało, za to z damskich to są takie marszczone czapki z daszkiem, też śliczne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
up up!! (bo fajny wątek!
![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ohh ja uwielbiam mode japońską. Taki misz masz
![]() ![]() Podoba mi się też styl gothic lolita (który oczywiscie jest popularny w Japonii): http://avantgauche.co.uk/Gallery/index.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.