krakersy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2010-08-17, 08:19   #1
zagubiona9
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2009-08
Wiadomości: 37

krakersy


witajcie moje drogie panie poszukuje przepisu na krakersy... macie moze przepis na takie cudo??
zagubiona9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 13:36   #2
marta24lata
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2010-02
Lokalizacja: sląsk
Wiadomości: 198
Dot.: krakersy

Składniki

•250 g mąki

•125 g margaryny

•15 g drożdży

•2 żółtka

•łyżka śmietany

•białko do posmarowania

•do posypania: kminek, tymianek, mieszanka ziołowa, gruba sól



Etapy przygotowania

1.Do mąki wsypać starte na drobnych oczkach drożdże, wrzucić żółtka i miękką margarynę, posiekać, szybko zarobić ciasto z dodatkiem śmietany.

2.Ciasto podzielić na połowę, rozwałkować, wycinać foremką lub nożem ciastka. Układać je na blasze posmarowanej tłuszczem, smarować każde ciastko białkiem, posypywać solą i przyprawami według uznania.

3.Piec na złoty kolor ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać do barszczu lub do piwa.
marta24lata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 19:19   #3
zagubiona9
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2009-08
Wiadomości: 37
Dot.: krakersy

Cytat:
Napisane przez marta24lata Pokaż wiadomość
Składniki

•250 g mąki

•125 g margaryny

•15 g drożdży

•2 żółtka

•łyżka śmietany

•białko do posmarowania

•do posypania: kminek, tymianek, mieszanka ziołowa, gruba sól



Etapy przygotowania

1.Do mąki wsypać starte na drobnych oczkach drożdże, wrzucić żółtka i miękką margarynę, posiekać, szybko zarobić ciasto z dodatkiem śmietany.

2.Ciasto podzielić na połowę, rozwałkować, wycinać foremką lub nożem ciastka. Układać je na blasze posmarowanej tłuszczem, smarować każde ciastko białkiem, posypywać solą i przyprawami według uznania.

3.Piec na złoty kolor ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać do barszczu lub do piwa.
fajnie ze podalas i przepis zywcem zerzniety z neta:/
zagubiona9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 07:24   #4
marta24lata
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2010-02
Lokalizacja: sląsk
Wiadomości: 198
Dot.: krakersy

czy to ważne skąd ?? ja robie te żywcem zerżnięte z neta i są dobre. ja je robie i moje dzieciaki się nimi zajadają i nie narzekająże przepis jest z neta.

dużo przepisów np.na ciasta mam z neta i są super.

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

http://www.kuchnia.tv/kuchnia_przepis_0-0-371.html
http://www.wielkiezarcie.com/recipe33439.html
,
TU MASZ JESZCZE 2 PRZEPISY. TYCH NIE PRÓBOWAŁAM.
marta24lata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 17:41   #5
houseofcolours
Zadomowienie
 
Zarejestrowany: 2004-10
Wiadomości: 1 852
GG do houseofcolours
Dot.: krakersy

Cytat:
Napisane przez zagubiona9 Pokaż wiadomość
fajnie ze podalas i przepis zywcem zerzniety z neta:/
Przeszukałaś cały internet, żeby znaleźć ten przepis i to napisać?
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 22:37   #6
libra777
Zakorzenienie
 
Avatar libra777
 
Zarejestrowany: 2009-04
Wiadomości: 6 589
Dot.: krakersy

Cytat:
Napisane przez zagubiona9 Pokaż wiadomość
fajnie ze podalas i przepis zywcem zerzniety z neta:/
a z kąd chciałaś w "Kuchni polskiej" tego nie ma ja też zazwyczaj robię z przepisów z neta
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 11:12   #7
riliana
Zadomowienie
 
Avatar riliana
 
Zarejestrowany: 2007-12
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 1 296
Dot.: krakersy

z neta czy nie, co za różnica, skoro przepis jest dobry?

też robię z tego przepisu, krakersy wychodzą bardzo fajne: troszkę rosną, mają chrupiącą górę i miękki środek

zamiast białka ostatnio smarowałam oliwą z odrobiną soku z cytryny i chilli
riliana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 20:39   #8
plywok
Zakorzenienie
 
Avatar plywok
 
Zarejestrowany: 2007-04
Lokalizacja: gdzieś :)
Wiadomości: 7 212
Dot.: krakersy

a czy w smkau przypominają te tradycyjne krakersy lajkonika czy to jednak trochę inny jest smak?
__________________


(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-22, 16:15   #9
Ervisha
Zakorzenienie
 
Avatar Ervisha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 472
Dot.: krakersy

Wujek google się kłania. Poszukaj. Tyle tych przepisów w necie
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-22, 16:36   #10
urodawdziekpl
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 34
Dot.: krakersy

Nigdy nie wypiekałam krakersów, ale spróbuje ten wątek mnie zmotywował
__________________
Moda i Meble to moja pasja...
urodawdziekpl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-29, 19:15   #11
Kucharka2013
Rozeznanie
 
Zarejestrowany: 2013-04
Wiadomości: 900
Dot.: krakersy

Cytat:
Napisane przez marta24lata Pokaż wiadomość
Składniki

•250 g mąki

•125 g margaryny

•15 g drożdży

•2 żółtka

•łyżka śmietany

•białko do posmarowania

•do posypania: kminek, tymianek, mieszanka ziołowa, gruba sól



Etapy przygotowania

1.Do mąki wsypać starte na drobnych oczkach drożdże, wrzucić żółtka i miękką margarynę, posiekać, szybko zarobić ciasto z dodatkiem śmietany.

2.Ciasto podzielić na połowę, rozwałkować, wycinać foremką lub nożem ciastka. Układać je na blasze posmarowanej tłuszczem, smarować każde ciastko białkiem, posypywać solą i przyprawami według uznania.

3.Piec na złoty kolor ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać do barszczu lub do piwa.
Nigdy krakersów nie robiłam i muszę chyba spróbować , wygląda ten pzrepis na nie trudny a za to smaczny.
Kucharka2013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.