|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-08
Wiadomości: 37
|
krakersy
witajcie moje drogie panie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-02
Lokalizacja: sląsk
Wiadomości: 198
|
Dot.: krakersy
Składniki
•250 g mąki •125 g margaryny •15 g drożdży •2 żółtka •łyżka śmietany •białko do posmarowania •do posypania: kminek, tymianek, mieszanka ziołowa, gruba sól Etapy przygotowania 1.Do mąki wsypać starte na drobnych oczkach drożdże, wrzucić żółtka i miękką margarynę, posiekać, szybko zarobić ciasto z dodatkiem śmietany. 2.Ciasto podzielić na połowę, rozwałkować, wycinać foremką lub nożem ciastka. Układać je na blasze posmarowanej tłuszczem, smarować każde ciastko białkiem, posypywać solą i przyprawami według uznania. 3.Piec na złoty kolor ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać do barszczu lub do piwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-08
Wiadomości: 37
|
Dot.: krakersy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-02
Lokalizacja: sląsk
Wiadomości: 198
|
Dot.: krakersy
czy to ważne skąd ?? ja robie te żywcem zerżnięte z neta i są dobre. ja je robie i moje dzieciaki się nimi zajadają i nie narzekająże przepis jest z neta.
dużo przepisów np.na ciasta mam z neta i są super. ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- http://www.kuchnia.tv/kuchnia_przepis_0-0-371.html http://www.wielkiezarcie.com/recipe33439.html , TU MASZ JESZCZE 2 PRZEPISY. TYCH NIE PRÓBOWAŁAM. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dot.: krakersy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-04
Wiadomości: 6 589
|
Dot.: krakersy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2007-12
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 1 296
|
Dot.: krakersy
z neta czy nie, co za różnica, skoro przepis jest dobry?
też robię z tego przepisu, krakersy wychodzą bardzo fajne: troszkę rosną, mają chrupiącą górę i miękki środek zamiast białka ostatnio smarowałam oliwą z odrobiną soku z cytryny i chilli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-04
Lokalizacja: gdzieś :)
Wiadomości: 7 212
|
Dot.: krakersy
a czy w smkau przypominają te tradycyjne krakersy lajkonika czy to jednak trochę inny jest smak?
__________________
(; |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 472
|
Dot.: krakersy
Wujek google się kłania. Poszukaj. Tyle tych przepisów w necie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2013-04
Wiadomości: 900
|
Dot.: krakersy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.