![]() |
#1 |
BAN stały
|
Milczenie przyjaciela
Hej!
Miałam o tym nie pisać, ale się zdecydowałam w końcu - średnio mam z kim o tym pogadać, TŻ chyba (mimo że nigdy mi tego nie okazał) ma już dosyć tego tematu. Mam (a może miałam ![]() Wiem, że on ma problemy - sam wcześniej wiedział, że będzie je miał - stracił pracę, urodziło mu się trzecie dziecko (ale biedy nie klepią, on miał sporo oszczędności po pracy na wysokim stanowisku, a żona też dobrze zarabia). Wpadł w konflikt z prawem (uważam że nie ze swojej winy, ale nie mogę się tutaj o tym rozpisywać). I teraz nie odzywa się do mnie od 3 tygodni, mimo że nie było między nami żadnej kłótni. Zmienił numer telefonu, nie odpisuje na maile, na wiadomości na FB, cisza. Numer podał tylko 2 osobom, ja nawet o niego nie proszę, bo jak widać on nie chce się ze mną kontaktować. Dwa razy wspólny znajomy mówił mu, żeby się do mnie odezwał - bez skutku. Kiepsko sobie z tym radzę. Jak TŻ nie widzi to ryczę do poduszki. Czuję się tak, jakbym straciła brata. I na dodatek nie wiem, kiedy się odezwie i czy w ogóle kiedykolwiek się odezwie. ![]() Edytowane przez Mirrranda Czas edycji: 2013-11-12 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Milczenie przyjaciela
Cytat:
Sama nie wiem jak bym zareagowała, gdyby mój mąż z okazji kryzysu wieku średniego znalazł sobie przyjaciółkę co ledwo liceum skończyła. Postaw się w jej sytuacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Co do przyjaciela - przyjaźnimy (przyjaźniliśmy) się 3 lata. Żona żadnego ultimatum mu nie stawiała, mimo że był czas (jeszcze jak nie miałam swojego TŻ), że bardzo ciągnęło nas do siebie. Ale wtedy to on był po odchudzaniu i ważył jakoś 90kg, a teraz znowu się roztył i waży chyba ze 130 ![]() ![]() Nie ma kryzysu wieku średniego. A zdradzał ją chyba już wcześniej, ale nie ze mną. Teraz się nawrócił (katolikiem się zrobił) i żony nie zdradza. A ona nigdy nie była zazdrosna. Edytowane przez Mirrranda Czas edycji: 2013-11-12 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to że masz faceta? Cóż, on ma żonę, czy nie zdradza? Co do rozwijania znajomości z żonatym mężczyzną, gdy wiesz, że 'Was do siebie ciągnie' to może lepiej nie skomentuję, i tak wszyscy pewnie się domyślą, co chciałabym Ci powiedzieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
Koleżanek ma wiele. Pewnie żona nawet nie jest w stanie połapać się która jest która. A nawet jakby miał ultimatum, to i tak by się odzywał - znam już go dobrze. Na dodatek "nawrócony" i niezdradzający był już wcześniej. Całe to jego milczenie rozpoczęło się z chwilą utraty pracy, a nie zmianą charakteru z lovelasa na wiernego męża. P.S. Co do ostatniego zdania: "Co do rozwijania znajomości z żonatym mężczyzną, gdy wiesz, że 'Was do siebie ciągnie' to może lepiej nie skomentuję, i tak wszyscy pewnie się domyślą, co chciałabym Ci powiedzieć." Nie oceniaj, bo nie wiesz jak było. To że nigdy nie doszło nawet do pocałunku świadczy o tym, że znajomość nie została niewłaściwie rozwinięta, bo przerodziła się w zwykłą relację niczym brat-siostra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
To już chyba przegięcie. I ja i on wiedzieliśmy że się nie posuniemy do zdrady. Od początku do końca to wiedzieliśmy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
też mi się wydaje, że żona straciła cierpliwość.
ale skoro byliście tak blisko, powinien Ci o tym powiedzieć. napisałabym maila z prośbą o wyjaśnienie i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko, nie placz po tej dziwnej troche ( z mojego punktu widzenia) przyjazni. Jak widac jednostronnej. Na miejscu zony nie mialabym skrupolow, by poprosic meza o ograniczenie kontaktow z dziewczyna, ktorej na upartego moglby byc ojcem. To ze 'Was do siebie ciagnelo', to tylko kropka nad i. Jezeli to ona doprowadzila do zerwania Waszej relacji, to sadze ze i tak wykazala sie godna podziwu cierpliwoscia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Po drugie - gdyby miała być zazdrosna, to te ponad 2 lata temu był na to lepszy moment. A poza tym dziwne, że zrywa kontakt akurat teraz, jak właśnie te zarzuty i brak pracy :/ I dziwne, że zerwał kontakt nie tylko ze mną. Ponad 20 innych osób, kobiet i mężczyzn, również skarży się na brak kontaktu z nim. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Heh, a co do wieku, którego tak bardzo się przyczepiliście - 70 procent moich znajomych (dobrych znajomych) to własnie ludzie w tym wieku (przed 40stką, a nawet 50tką). I nie jest to nic niestosownego. Wiadomo, że facetom w tym wieku odbija. Ale ja jestem nietykalna, bo mój TŻ ma lat 38 i jest tak jakby ich przełożonym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: dopisalas, ze Waszym szefem jest Twoj narzeczony. Moze przyjaciel ma zal o to do narzeczonego ( a posrednio i do Ciebie). Mimo wszytko nie zawracalabym mu juz glowy. Odseparowal sie z jakiegos powodu. Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2013-11-12 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Ja stawiam na to , że on znalazł sobie nową przyjaciółkę.
Znudziłaś mu się , poza tym byłaś świadkiem jego porażki życiowej/zwolnienie z pracy/. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- nie byłam kochanką, żeby się mu znudzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Nie twierdzę , że byłaś jego kochanką. Znudziłaś mu się jako przyjaciółka, koleżanka, człowiek.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Do mojego TŻ, którego kiedyś prosił o pomoc i tą pomoc otrzymał (i to w dużej sprawie, przez co mój TŻ ma teraz nieprzyjemności) też się nie odzywa, bo żona postawiła mu ultimatum? Do swoich kolegów, z którymi ściśle współpracował również? Do naszego wspólnego kumpla, z którym mieli organizować duży event także?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie, ze kolega ma wieksze problemy w tym momencie niz przejmowanie sie bylymi wspolpracownikami i ich zdaniem o nim. Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2013-11-12 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Prostuję - bo dorabiacie sobie teorię, że jeżeli ja jestem młoda, a facet koło 40stki, to od razu musi być coś więcej. Nie musi. Nie raz bywam z kolegami koło 40stki właśnie na spotkaniach wieczorem. Czasem zażartują, powiedzą komplement, ale po co robić z tego aferę, skoro do niczego nigdy z żadnym nie doszło?
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
1. my, współpracownicy, mamy teraz problemy i nieprzyjemności (związane z jego osobą) 2. mimo wszystko chcemy mu pomóc 3. akurat w tej branży zwolnienia i przetasowania bardzo często mają miejsce. Mój TŻ też kiedyś był bez pracy - ot taka kolej rzeczy, jak się zmieniają układy. Inni także byli bez pracy wielokrotnie. Ja również, "pchając się" w to, jestem na to przygotowana. Kolega również powinien być. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Rany autorko czego tu nie rozumiesz?
Twoj znajomy ma problemy, pokomplikowalo mu sie zycie, chce sie odciąć od ludzi, z ktorymi tak naprawde nic waznego go nie łączy. I juz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Z tym, że przyjaźń (mówił mi właściwie wszystko - jak się życie mu zaczęło komplikować, również mówił) to chyba jest coś ważnego. Nawet mój TŻ dziwi się, dlaczego on sie do mnie nie odzywa. Słowa TŻ: "do kogo jak do kogo, ale dałbym sobie obie ręce uciąć, że do ciebie się odezwie".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No taka to byla przyjazn ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chyba mojemu uciela rece jakby mial przyjaciolke na dodatek wiele lat mlodsza. Dodam ze jest 19 lat starszy odemnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez paulinika Czas edycji: 2013-11-13 o 06:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Życie mu się pokomplikowało i może sam chce sobie wszystko poukładać.
Skoro nie reaguje i nie tylko na Ciebie to sorry, ale nic na siłę.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Skoro się odciął, to może oznaczać, że nie byłaś jednak tak dobrą przyjaciółką, jak ci się wydawało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym rozmawiałam ze swoim TŻ kiedyś na takie tematy - oczywiście, że podoba mu się wiele kobiet, zdarzy się jakiś flirt, jakaś myśl przez głowę przejdzie, ale daleko stąd do zdrady. Mnie tak samo - zdarza się pomyśleć jakby to było z jakimś tam kolegą. Ale to nie znaczy że kiedykolwiek to zrobię, choćbym miała okazję. Lubię z kimś przebywać i tyle, a to że myśli same do głowy przychodzą, to już nie moja wina. I wcale nie mam TŻ za złe jego słów na ostatniej wspólnej imprezie w gronie przyjaciół, kiedy powiedział na głos, do swojego najlepszego kumpla: "... (padło nazwisko) to dobra dupa jest. jak ona przechodzi to wszystkim facetom się robi gorąco". Miałabym zrobić awanturę? Pośmiałam się, ze strony niektórych kolegów padły ostrzejsze komentarze, ale mnie takie rzeczy nie gorszą. Co z tego, że sobie pomyśli? Ja też myślę. Zdarzyło mi się powiedzieć przy TŻ i przy reszcie ekipy (większość mężczyzn, trochę kobiet) że jednego aktora "brałabym jak rolnik dotacje z unii" ![]() Edytowane przez Mirrranda Czas edycji: 2013-11-13 o 17:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, ale ja nie uznaję w ogóle przyjaźni damsko męskiej i nie uznaję czegoś takiego jak wyjście na kolację zajętego faceta i jego przyjaciółki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
To żarty. Nic złego nie ma w żartach, nawet ostrzejszych.
Tak samo jak spokojnie możemy razem obejrzeć ten teledysk http://www.youtube.com/watch?v=rr1DSgjhRqE i sobie pokomentować ![]() Tak samo jak padł w naszym towarzystwie ostatnio taki kawał: "przychodzi blondynka do firmy, szuka pracy, pytają ją ile chciałaby zarabiać, ona na to: 10 tysięcy. pracodawcy: nawet nasz programista zarabia 4! blondynka: to Wy go za 4 tysiące wszyscy pier*****?" ![]() U nas takie rzeczy to norma. Tak samo kolega TŻ, który robił mi ostatnio jak jechaliśmy razem na spotkanie głupie aluzje (kolega - pies na baby ![]() ![]() A mimo że kolega to pies na baby, to TŻ nie ma pretensji, że mogę do niego zadzwonić czy się z nim spotkać i obgadać wieczorem służbowe sprawy. Norma. To po prostu w większości męskie towarzystwo. kobiety stanowią zaledwie niecałe 10 procent ekipy. I po pewnym czasie nas też zaczęły bawić męskie odzywki i zaczęłyśmy ich używać ![]() Ale przynajmniej między mną a moim TŻ nie ma tematów tabu i wiem, że jakby coś zaszło między nim a inną kobietą to po prostu by mi się wygadał, a nie ukrywał to w nieskończoność. Edytowane przez Mirrranda Czas edycji: 2013-11-13 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.