![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wybaczenie zdrady i związek- moja historia
Cześć dziewczyny
![]() Rzadko się tu udzielam, ale bardzo często czytam. Ostatnio pisałam, kiedy martwiłam się, że mój partner nie mówi mi, że mnie kocha. Jakiś czas później zaskoczył mnie totalnie, powiedział to w czasie przekomarzania się na parkingu w centrum handlowym ;-) Potem oficjalnie zamieszkaliśmy razem. Byłam szczęśliwa ![]() Niestety ponad tydzień temu przypadkowo dowiedziałam się, że przed tym wszystkim, będąc w pracy we wrześniu w innym mieście zdradził mnie z dziewczyną, z którą kiedyś niezobowiązująco sypiał, potem to przerwał, bo ona się zaangażowała. Mają wspólnych znajomych, zresztą ja też ją poznałam, ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy być zazdrosną- ufałam mu. Zapytałam o powody- powiedział, że nie wie, że to była chwila, że od razu po pożałował, pokazał mi wiadomość, którą do niej napisał po wszystkim. Pisał, że mu na mnie zależy i wszystko zniszczył, że muszą ograniczyć kontakt. Chce ze mną zostać i walczyć o nasz związek. Jesteśmy ze sobą ponad rok, kocham go, z nikim nigdy się tak dobrze nie dogadywałam- jest moim wsparciem, przyjacielem, praktycznie nigdy się nie kłócimy, a małe spięcia szybko łagodzimy. Powiedział, że widzisz naszą wspólną przyszłość, że planował za rok, półtora mi się oświadczyć. Od tego momentu codziennie rozmawialiśmy o tym co się stało, o naszym związku- tak szczerze jak chyba jeszcze nigdy. Powiedziałam mu, że bałam się, że mnie nie kocha, czekałam na jego słowa i uszczęśliwił mnie nimi- on powiedział, że tak naprawdę dopiero niedawno poczuł, że ja też traktuję ten związek poważnie, bo wcześniej miał wrażenie, że tylko on robi plany a ja przez to, że jestem od niego młodsza o kilka lat tak tego nie odczuwam. Teraz znowu musiał wyjechać do pracy, a ja mam się zastanowić. Prawda jest taka, że chciałabym mu wybaczyć, ale czy to się może udać? Czy są tu osoby, które przeżyły coś podobnego i mogą się ze mną podzielić swoimi doświadczeniami? Przejrzałam już dzisiaj chyba z setki różnych artykułów i wątków o zdradzie, chciałabym, żeby ktoś z boku spojrzał na moją sytuacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: wybaczenie zdrady i związek- moja historia
.
Edytowane przez savva Czas edycji: 2014-08-12 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zdaje się, że nie powinniśmy kierować się w życiu tym co ktoś do nas mówi, bo mówic można dużo, łatwo tu oszukać i zafałszować rzeczywistość, więc dla mnie "kocham cię" a później zdrada jest zaprzeczeniem całkowitym. Jest kłamstwem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ta zdrada miała miejsce 2 miesiące temu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez savva Czas edycji: 2014-08-12 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Czy przed tym, jak przespał się z tamtą dziewczyną, kochał cię (nie pytam czy ci to mówił ale czy czuł)? Czy to jednorazowy seks, czy zdarzał się wielokrotnie, zanim ta dziewczyna się zaangażowała? Rozumiem, że dopiero po tym jak cię zdradził, zrozumiał, że chce się oświadczyć i zamieszkać z Tobą, tak?
To bardzo ważne pytania, bez których nie umiałabym się ustosunkować do całej sytuacji. Nie bez znaczenia jest też powód zdrady, czyli coś, czego on sam nie umie zdefiniować albo nie chce ci powiedzieć. Chyba najgorszą opcją jest odpowiedź "nie wiem, jakoś tak wyszło", bo to oznacza, że bez żadnej konkretnej przyczyny doprawił ci rogi z pierwszą lepszą, chętną dziewczyną jak tylko spuściłaś go z oczu. Czytaj: nie pierwszy raz i nie ostatni, jedyny o którym się dowiedziałaś. Tekst o planowaniu oświadczyn aż boli. Mam nadzieję, że nie dałaś się nabrać, przebłagać obietnicami o spełnieniu się Twoich marzeń (suknia ślubna, piękne wesele), oczywiście jeśli kiedykolwiek miałaś takie marzenia (wiele dziewczyn można zatrzymać takimi obietnicami...). Znam co najmniej dwie, które zamiast odejść z honorem, zostały jedynie ze względu na obietnice ślubu...i tak czekają już kilka ładnych lat, a facet, mimo wcześniejszych obietnic, nawet pierścionka nie kupił. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
DJauri, na razie to wygląda tak:
uczuć to on ci nie wyznaje, jednak teraz mówi, że on się starał i nie czuł, że ty się starasz [bez komentarza to pozostawię, bo to chyba jakieś próby tłumaczenia zdrady były] - no i zdradza z dziewczyną w nim zakochaną, w następnej kolejności 2 miesiące po zdradzie mówi ci o oświadczynach i ma przy tym 30 lat 30 lat i tak namieszane w głowie - toć syrena alarmowa wyje człowiekowi na cały zycher! to jest jakiś scenariusz na kompletna katastrofę, a raczej: to wygląda jak opis faceta-katastrofy Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-11-22 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Jesteście razem ponad rok i facet już Cię zdradził? Nie chcę być przykra, ale moim zdaniem z tej mąki chleba już nie będzie. Wasz związek nie ma długiego stażu, a już była zdrada, która pociąga za sobą problemy z brakiem zaufania. Dziewczyny mają rację - odejdź od niego z szacunku do samej siebie. Inaczej pewnie ciągle będziesz wypatrywać podejrzanych zachowań w obawie przed kolejną zdradą.
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Gdybyś chciała od niego odejść po tej zdradzie, to byś to zrobiła. Nie pisałabyś na forum, nie przeglądała artykułów nt. zdrady. Myślę, że oczekujesz troszkę błogosławieństwa z naszej strony i tekstów w stylu "zawsze warto dać drugą szansę, on się zmienił, kocha Cię ..."
Śmieszne jest dla mnie to, że teraz nagle mówi Ci o oświadczynach, ślubie itp. Tak jakby chciał Cię trochę tym przekabacić na swoja stronę. Dla mnie zdrada jest niedopuszczalna, pytałaś go czy myślał o Tobie w momencie kiedy spał z tamtą? Jego wytłumaczenie w stylu "to była chwila" nie wchodzi w grę. Nie potrafiłabym zaufać komuś kto by wobec mnie tak postąpił. Ja bym odeszła, a co Ty zrobisz Twój wybór. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie odpowiedź jest jedna: albo nie kochał i nie traktował poważnie tego związku, albo ten typ tak już ma, że wierność to dla niego nic nie znaczące słowo. Edytowane przez new woman in town Czas edycji: 2013-11-22 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ludzie którzy kochają nie zdradzają. A jeśli miłość się wypali to najpierw odchodzą z później budują związek z kimś innym.
To tylko Ty powinnaś jego pociągać i tylko z Tobą powinien chcieć się kochać. Nie bądź naiwna! 30-letni facet- myślisz, że on się zmieni? NIE! Jeśli ktoś raz zdradził to zrobi to kolejny. A Ty jeszcze wybaczając dajesz na to przyzwolenie. Jesteś młoda, masz szansę poznać mężczyznę, który Cię pokocha i będzie szanował. Bo ten obecny ani nie kocha ani nie szanuje. Nie nabieraj się słówka o oświadczynach- to żałosne. Zrobisz jak zechcesz ale pomyśl najpierw czy chcesz być z facetem, który kochał się z inną? Będziesz mogła uprawiać z nim sex bez obrzydzenia? Miej do siebie szacunek. Z naiwnych dziewczyn później takie prostaki jak Twój Tż wyśmiewają się. ''Posłodziłem, udobruchałem a i tak będę ruch*ć inne''. Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2013-11-22 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
O RLY?
|
Zdrada to przecież świadoma decyzja, której konsekwencje łatwo przewidzieć - ból i krzywda partnera.
A przecież jak się kogoś kocha to nie sprawia mu się bólu, prawda? Nie ma czegoś takiego "Nie wiem czemu zdradziłem." - zdradził, bo chciał to zrobić. Przecież ta dziewczyna nie przywiązała go do kaloryfera, ani nie tłukła po głowie patelnią/kablem od żelazka/etc żeby się z nią przespał, czyż nie? Dlatego wg mnie zdrada jest niewybaczalna. Edytowane przez aer Czas edycji: 2013-11-22 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Hrodebert
|
Cytat:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>> Ta deklaracja "miłości" była przed czy po zdradzie ..bo zdrada we Wrześniu jak dobrze zrozumiałem ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Najbardziej jest mi szkoda chłopaka ze dziewczyna z która niezobowiązująco sypiał sprowokowała go do zdrady. Ale to częste zjawisko że kobiety biorą się za zajętych. zagubiony chłopak mógł nie wiedzieć co robić w końcu jest młody szkoda ze wszystko się odbiło kosztem jego i autorki związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Wyglądało to tak, że on nudził się w pracy, ona miała wpaść i mieli się urwać na spacer a wyszło jak wyszło.
Pierwszy zaproponował mi wspólne mieszkanie przed wakacjami- nie zgodziłam się, uznałam, że za krótko się znamy, nie byłam pewna co nas łączy i czy to jest coś poważnego, było mi dobrze tak jak jest. Obawiam się, że miał trochę racji mówiąc, że mógł czuć, że z mojej strony to jest mało poważne- po prostu dla mnie to był pierwszy tego typu związek i powoli uczyłam się wyrażać swoje uczucia. I uważam, że zawsze mógł po prostu powiedzieć mi o swoich obawach ![]() ![]() Z dziewczyną sypiali ze sobą jakieś kilka tygodni, nie wiem jak to dokładnie było, bo też nie wypytywałam nigdy, nie miało dla mnie znaczenia z kim sypiał zanim się poznaliśmy ![]() O oświadczynach poważnie zaczął myśleć w październiku jakoś, czyli po całej akcji- powiedział wtedy o tym swojej przyjaciółce. Ogólnie ja zawsze uważałam, że do ślubu musze jeszcze troche "podrosnąć" i że to będzie kiedyś w przyszłości, nie mam dużego parcia na legalizacje. Co nie zmienia faktu, że przy nim ta biała sukienka i wesele przestały mi się wydawać takie straszne ![]() Po prostu ciężko mi teraz zrezygnować z tego, poddać się, kiedy jest mi tak bliski i tyle dla mnie znaczy. Może też dlatego, że ostatnio świat mi się sypał, a on był przy mnie przez cały ten czas i ciężko mi to zostawić za sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrozumiałabym jeszcze jakby to był jakiś młody chłopaszek, no dobra szaleć mu sie chce itp. Ale facet 30 lat? Będzie Cię zdradzał i to nie raz, a Ty pożałujesz kiedyś, że sobie zmarnowałaś życie z kimś takim. Szanuj się a będziesz szanowana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ty tak na poważnie? ![]() ![]() Prawda jest taka, że jeżeli facetowi naprawdę zależy to nie zdradzi. W dodatku, próbuje zwalić część winy na Ciebie, twierdząc, że nie był pewny Twoich uczuć, bo jesteś młoda. Na Twoim miejscu skończyłabym ten związek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Cytat:
Sama nie zostałam nigdy zdradzona i nie zdradziłam, ale myślę, że każdemu należy się druga szansa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Nawet jeśli zechcesz mu wybaczyć i kontynuować związek to prawdopodobnie nigdy już do końca nie zaufasz i dlatego moim zdaniem nie warto. Facet pracuje poza Waszym miejscem zamieszkania, będzie wyjeżdżał, a Ty będziesz potrafiła być spokojna i zrelaksowana i nie zadręczać się scenariuszami co też on tam może robić? Nic dziwnego by to nie było skoro przespał się z kimś po tak krótkim czasie Waszego związku. Może jest fajnym facetem, z którym nigdy nie rozmawiało Ci się tak dobrze, jednak jest typem, który "tak już ma" jak to napisała wyżej jedna z dziewczyn i zdrada nie jest dla niego czymś nie do pomyślenia.
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- A to zależy na ile partner jest gotowy ponosić konsekwencje czyjegoś błędu i potrafić żyć normalnie po czymś takim. Myślę o zaufaniu, a bez niego ani rusz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2013-11-22 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Nie oczekuję tutaj żadnego głaskania po głowie- gdybym przeczytała ten wątek zanim spotkało mnie to, co ostatnio, pewnie podzieliłabym opinie większości. Niestety moja własna reakcja mnie zaskoczyła i też z nią nie mogę sobie poradzić, miałam więc nadzieje, że znajdą się tu osoby, które przeżyły coś podobnego- zostały zdradzone (a może zdradziły) i udzielą mi wsparcia- nie w kwestii powinnaś mu wybaczyć, chociaż masz szanse jedną na milion, że będzie dobrze, ale że nie jestem jakąś strasznie słabą kobietą, bo to rozważam. Zresztą może jestem, chociaż dotąd nigdy tak nie myślałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-11-22 o 22:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty możesz być Dagmara W. ale możesz być i Angelina Jolie - on by i tak skoczył w bok. Jak dla mnie, jak ten opis jego skąpy czytam, to ten facet: jest typem gładkim, nieangażującym się nadzwyczaj nie jest to człowiek odpowiedzialny, który umie myśleć długodystansowo - raczej taki idący na żywioł, płytki wnioskuję to z tewgo, że nawiązał kontakt z dziewczyną, o której wiedział, że jest zaangażowana, poszedł do łóżka a potem pisał do niej jakieś bezczelne smsy że on do innej coś czuje - to wskazuje właśnie na to, że ten człowiek nie jest osoba odpowiedzialną, raczej rozrywkową, bezrefleksyjną; na takich sie mówi: niepoważny człowiek zupełną zaś bezrefleksyjność i kompletną niepowagę tego człowieka pokazuje to, że ledwo po wykryciu zdrady on gada o jakichś mglistych planach oświadczyn, ożenku przed oczami więc mam: że to jest taki niedorośnięty facet, który umysłowość ma nie 30-latka, tylko 20-latka taka tchórzliwość i chaos zachowań pasuje do kogoś, kto ślizga się po powierzchni życia jako baba 30-letnia mogę cię zapewnić, że jego zachowanie zupełnie do jego wieku nie przystaje ![]() ale młoda jesteś, to możesz jeszcze tracić czas na takie nie-wiadomo-co byle nie za długo, bo to naprawdę tracenie czasu dla mnie to jest taki kumpel tylko do wypitki, zabawy, miłych chwil, ale nic ponad to Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-11-22 o 22:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Jak się dowiedziałaś o tej zdradzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.