![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
chcę więc schudnę.
Witajcie.
Nigdy nie byłam szczupłą osobą. Mam około 165cm wzrostu i pewnie waze około 75kg. W sierpniu mam ślub i głównie on będzie moja największą motywacją jednak złe samopoczucie również wplywa na tą decyzję. Moje wymiary: Kostka: 25cm Łydka: 37cm Kolano: 38cm Udo: 61cm Biodra: 103cm Boczki: 94cm Pas:88cm (nad pępkiem) Pod biustem: 74cm Biust: 94cm Ramiona: 98cm (nie wiem czy dobrze zmierzyłam Szyja: 33cm Nadgarstek: 15cm Biceps(?): 30cm Waga początkowa: 73,5kg Wszystkie podsumowania będą co miesiąc (1 dnia miesiąca) Ćwiczenia: -20min orbitrek/ 20min bieg/ 30min stepper/40min rower (Do wyboru na rozgrzewkę) -Cwiczenia silowe - niestety nie wymienię ich bo nie znam nazw maszyn, ale u mnie na siłowni robiłam około 8 stacji (5 jest na ręce i ramiona a 3 na nogi) -10 min biegu na zakończenie treningu. Ćwiczyłam już w ten sposób przez 6 dni w tygodniu. Jeżeli coś w moim planie treningowym jest coś nie tak to krzyczcie na mnie. Co do jedzenia: Wiadomo, że nikt nie lubi się ograniczać. Ale ja to zrobię bo wiem, że potrafię. Odrzucam: -słodkie napoje -słodycze -słone przekąski -fast food -sól i cukier -smażone potrawy. Przyjmuje: -wodę niegazowana -warzywa -owoce -jogurty naturalne -filety z kurczaka -otręby -ser biały -wafle ryżowe Co mogę jeszcze dodać? Mimo wszystko chcialabym, abyście dawały mi kopa i mówily co robię źle. A na koniec jak nie wyglądać czyli moje zdjęcie ![]()
![]() -maltańczykomaniaczka - Mufinek ![]() -branża TSL ![]() -germanistyka ![]() -handmade for kids ![]() -dbam o włosy - jest już 60cm ![]() Edytowane przez angelika_blanka Czas edycji: 2014-02-25 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: chcę więc schudnę.
O rany... po co az tak sie zakatowywac na tej silowni 6 dni w tygodniu?! Raz, ze sie wykonczysz, dwa, ze zaraz zapal stracisz. Ja bym postawila na dobra diete. Nie wiem czy wiesz, ale dieta, to 80/70% sukcesu, a tylko 20/30%, to sa cwiczenia - historie Wizazanek, ktore bardzo duzo schudly glownie sama dieta sa tego najlepszym dowodem. Zmien sposob odzywania na takie "na zawsze". Ja teraz jestem na diecie od stycznia. Glodna nie chodze, jem pyszne rzeczy i chudne
![]() ![]() ![]() Co do cwiczen, to chwali sie to co napisalas, ale czy wytrzymasz? Moze zacznij od 3x w tygodniu - jak sie wzmocnisz, schudniesz troche, zobaczysz efekty, to zachce Ci sie robic wtedy wiecej. Musisz miec odpoczynek miedzy cwiczeniami, a tak harowac jak wól na tej silowni dzien w dzien, to mysle, ze predzej Cie zniecheci niz przyniesie efekty. Rob to co lubisz - ja np. lubie cwiczyc do video cwiczen Cindy Crawford w domu, czasami tez tancze przed lusterkiem. Kazdy naookolo lata na te silownie, a ja nie lubie silowni, pomimo tego, ze wiem, ze efekty na pewno fajne daje. Ty lubisz czy bedziesz robic "bo tak trzeba"? ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Tutaj mam mieszane uczucia przez wzglad na to, ze to zarcie przetworzone. Wiem, ze sa jakies eko - z ryzu brazowego, ktore rzekomo przetworzone nie sa - moze w te zainwestuj. A w ogole, to gratulacje, przyszla panno mloda ![]() Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2014-02-25 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
chodziłamna silownie już dwa miesiące właśnie w takich cyklach 6/7 dni i jakoś weszło mi to w nawyk.. jak nie poszłam to czułam się jakbym o czymś zapomniała
![]() aczkolwiek dzisiaj spróbuje iść pobiegać może mi się uda - bo siłownia to 130zl miesięcznie.. a nie jest to mały wydatek, zwłaszcza że muszę dojeżdżać na nią 15 min autobusem, bo paliwa szkoda.
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;45320900]To na piechotke
![]() ![]() ![]() nie wiem ile schudłam, bo chodziłam tak po prostu. Ręce ładnie się wyrobily i było takiej " wiszacej skory", pozbylam sie cellulitu.. i ogolnie było fajnie. Do centrum mam może 5km, ale idac z mojego osiedla to można spotkać wiele dzikich zwierząt np dzików więc ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;45321290]Kiedy to bylo? Dlaczego przerwalas?[/QUOTE]
październik i listopad.. a przerwałam że względu na problemy rodzinne, niestety.
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Trzymam wiec kciuki
![]() Czekam rowniez na uaktualnienie wymiarow i zdjecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
dodam około 14.30
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;45320900]To na piechotke
![]() ![]() ![]() rowerem jazda! a nie autobusem ![]() Kobiety, na rowery! ...taka piękna pogoda (chociaż mroźno u mnie), że aż musiałam to w którymś wątku napisać ![]() Cinderella z czekoladą to chyba moje słowa, co?? Ale mi miło, że ktoś czyta i nawet pamięta co piszę ![]()
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;45322186]Tak, Twoje, pamietalam, ze Twoje i nawet napisalam
![]() ![]() ![]() wybaczam ![]() taki nick to tylko po pijaku można bylo wymyślić ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja popieram to co pisały dziewczyny wyżej i również radzę - nie wszystko na raz, bo się szybko zniechęcisz
![]() po mału wprowadzaj zdrowe nawyki żywieniowe i rób sobie odstępstwa, bo nie chodzi o to żeby zwariować ![]() ![]() powodzenia i cierpliwości! ![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() jestem tu nowa, to mój pierwszy post. ja od wczoraj też zaczęłam przemianę ![]() ![]() Z tego co widziałam to jemy podobnie, z tym że ja nie jem tych krążków kukurydzianych. Moje menu to głównie nabiał, płatki owsiane, warzywa i owoce. zrezygnowałam z cukru, herbaty nie słodzę, kawe ograniczyłam i piję z odrobiną brązowego cukru (wczesniej piłam 2-3kubki latte i 3saszetkami cukru), zamieniłam to na wode mineralna niegazowana z cytryna, lub gazowana, w pracy będę piła wyciskany sok z grapefruitów. co do ćwiczeń to staram się, ale po 250 dzisiejszych skokach na skakance bylam cała mokra i ledwo żyłam. w pokoju stoi już przygotowany stepper skrętny, chciałabym dodać do tego hula hop, które muszę kupić i jak zrobi się trochę cieplej rower z Córcią. Aha, i zdecydowałam się błonnik z ananasem, mam nadzieję, że chociasz troche pozwoli mi nie czuć głodu. Trzymam kciuki za Ciebie, powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
idę dziś pobiegać jednak prawdziwa dietę rozpoczynam w piątek ( tłusty czwartek)
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() lato idzie więc trzeba zrzucać zbędny balast i ja też walczę, ale na diecie 3D Chili. Nie idzie mi tak świetnie jak to reklamy pokazują, ale powoli, powoli spada waga. Jeśli macie ochotę to poczytajcie o moich zmaganiach - link do bloga w opisie Cytat:
![]() Powodzenia wszystkim! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
ja nie mam kondycji żeby biegać:/ po 10m trzeba było by mnie zbierać szufelką z ziemi
![]() trochę boję się biegania, że jeszcze bardziej rozbuduję sobie mięśnie (tak, tak, one gdzieś tam są schowane pod warstwą tłuszczu:P) pracuję jako kelnerka, w pracy mam bardzo dużo ruchu, w ciągu 7h nie mam czasem nawet chwili żeby iść siusiu zrobić. cały czas jestem na nogach. poranne ćwiczenia u mnie odpadają, bo musiałabym się nie kłaść, jak idę do pracy wstaję ok 4.30. niedługo mam zamiar wyciągnąć rolki i z Młodą pojeździć, tylko nie za bardzo mam gdzie, po ulicy boję się jeździć z Córcią, a chodniki i ścieżki rowerowe w okolicy są w strasznym stanie, ale coś się wymyśli ![]() podobno ćwiczenia z Mel B są dobre, może jeszcze dziś uda mi się z nią poćwiczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Od siebie polecam: http://www.youtube.com/watch?v=xKCTpodqeqg - dwa workout'y robisz naprzemiennie w tygodniu. Generalnie to mysle, ze przy takiej pracy Ty juz masz sporo ruchu. Po prostu nastaw sie na dobra diete!!! I to wystarczy. Jak i co jesz, kiedy? Napisz co wiecej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi - mam w domu rowerek stacjonarny. Czy dobrze będzie go wykorzystać?
Mama mi podpowiada, że zamiast płacić za siłownię 130zł miesięcznie (+30zł na bilet) to lepiej mi kupić np. hantelki i stepperek. Co o tym sądzicie? Czy warto kupić pas neoprenowy? Bo zaraz wybieram się do sklepu. ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
Ja tak samo jestem tu nowa :P Chciałabym tak jak wy schudnąć .-. Przy moim wzroście (170 cm) ważę ponad 82 kg. Matko... W końcu powiedziałam sobie dość (dokładnie wczoraj rano ? ![]() Mój plan na schudnięcie to minimum 4 miesiące. Chciałabym w tym czasie schudnąć 15-20 kg :P Pomożecie dobrym słowem otuchy :P ? PS: Gratuluje Pannie Młodej ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
o w pracy nie mogę mieć przerwy o stałej porze, jak są goście to nie mogę zniknąć, a goście są praktycznie cały czas, a jak nie to i tak jest robota, a to trzeba szkło wypolerować, a to sztućce, albo dostawę odebrać. wcześniej jadłam 1-2 kromki ciemnego pieczywa z szyneczką drobiową, 1plasterkiem sera żółtego i świeżym ogórkiem. ale moja ukochana kawa z mlekiem i cukrem w zatrważające ilości mnie dobiła chyba. ogólnie to fast foodów nie jadam, ale ostatnimi czasy pozwalałam sobie na wieczorne piwko (zawsze 1szt, bez żadnego pijaństwa) czasem do tego cheetosy. gubiły mnie kolacje, ja po prostu uwielbiam jeść późnym wieczorem. ale te czasy minęły mam nadzieję bezpowrotnie
![]() co do ćwiczeń to jak najbardziej wieczorkiem mam czas, ale nie zawsze mam siłę. tak jak mówiłam, mam skakankę (ćwiczyłam rano i chyba mam zakwasy po wewnętrznej stronie, ale tylko na wysokości kolan) i stepper. w zanadrzu rower i rolki. w ćwiczeniach domowych mogę jeszcze wykorzystać hantle 1,5kg. Edytowane przez jeasmine Czas edycji: 2014-02-25 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Konto usunięte
|
Autorko, spojrzalam na Twoje wymiary. Ja zaczynalas dosc podobnie - w boczkach (na linii pepka) zaczynalam z rownym 90cm - w tym momencie, po 2 miesiacach diety i cwiczen, mam juz 84
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() Co do pasu, to sie nie wypowiem - warto poczytac opinie na internecie. Ale z reguly jestem sceptycznie nastawiona do tego typu wspomagaczy. Wierze po prostu w to co sprawdzone i skuteczne - zdrowa dieta i troche cwiczen. ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Trzymam za Was wszystkie kciuki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
jedzenia do pracy nie biorę, pracuję na śniadaniach w hotelu, wiec z tym nie ma problemu, jest go bardzo dużo, aż za dużo:P ale rzeczywiście muszę popracować nad godzinami spożywania posiłków. a co do cukru to i tak nie słodzę już 3-4łyżeczek, więc to na prawdę duuuży sukces
![]() zaczęłam dodatkowo 2razy dziennie balsamować zwłoki balsamami eveline, mam serum chłodzące i rozgrzewające, nawet jeśli nie pomogą to będę nawilżona, bo wcześniej często zapominałam o smarowaniu się. Dziękuję za wsparcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
cześć
![]() przyjmiecie? ![]() ![]() udzielam się na innym też forum, ale chętnie dołącze, bo macie podobny wzrost i cele ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Moje ulubione:
- Mel B - daje kobieta wycisk w krótkim czasie - polecam ten kanał fitappy: http://www.youtube.com/channel/UCQosZK4zdD1A9_egMYosLlA - i ten Odchudzanie bez Kitów - moja najnowsza zajawka ![]() http://www.youtube.com/channel/UC0gAOcfgabIiioo7HukL37g ja osobiście nie lubię ćwiczyć z panią E.Ch. więc omijam jej ćwiczenia z daleka, choć nie mówię, że kiedyś do nich nie wrócę ![]() ćwiczę 3-4 razy w tygodniu zaledwie po około 30-40 min, ale podstawą mojego odchudzania jest dieta 3D Chili |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tak weszlam i przeczytalam takze dla kazdej z Was ![]() ![]() angelika_blanca tak jak mama radzila i dziewczyny pisza przemysl raz jeszcze ten wydatek 130zl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Polecam rowniez stepper ![]() ![]() A co do jedzenia to dodaj do listy: - kasze jeczmienne, gryczane, itd - ryz brazowy - makarony razowe - platki owsiane na sniadanie - ryby (rowniez polecam pieczone w piekarniku w folii aluminiowej ![]() To chyba na tyle, ale bede zagladac i kibicowac ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja historia 2 miesiące temu urodziłam dziecko, w ciązy przytyłam 22 kg, po powrocie ze szpitala było 10 mniej, po kilku dniach w domu jeszcze 4 mniej i waga stanęła. Mimo diety i ćwiczeń stoi w miejscu. Moja dieta wygląda mniej więcej tak, że jem na śniadanie razowe pieczywo albo z drobiową wędliną albo z twarożkiem chudym i warzywami, na drugie śniadanie jogurt naturalny z musli, obiad kurczak z warzywami gotowany, podwieczorek to różnie, zazwyczaj coś na kształt 2 śniadania i na kolacje podobnie jak na śniadanie. Owoce do 14 i to zazwyczaj jabłka lub grejfruty. Nie jem przed snem przynajmniej 3 godziny.Jeżdżę na rowerku stacjonarnym codziennie 30-40 min, robię brzuszki, przysiady, biegam co kilka dni. Mimo to waga stoi w miejscu. Choruje na niedoczynność tarczycy, ale biorę leki i moje TSH jest w normie, ponadto codziennie chodzę do wc, więc z przemianą tez OK. Zastanawiam się co jeszcze robić zeby schudnać, może jest jeszcze za wczesnie od porodu. Dodam ze nie mam jeszcze okresu. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Aha, ważę 78 kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej zainwestuj te 30pln w jakiś balsam, albo oliwkę do masażu. Pas neoprenowy działa gdy chcesz wypocić nadmiar wody, wtedy "chudniesz" z wagi, bo tracisz wodę w organizmie. On nie "wytapia" sadła! Cytat:
Smaruj sie czymś tłustym np. oliwka dla kobiet w ciaży z Rossmana jest extra na takie sprawy, a kosztuje grosze w porownaniu z innymi kosmetykami dedykowanymi dla odchudzających sie. Cytat:
![]() Żeby nie tyć na kolacje trzeba jeść białko(samo białko na kolację pomoże ci chudnąć). Ewentualnie białko z warzywami. Bez cukru w jakiejkolwiek postaci. Czyli np. dobra kolacją jest sałatka z tuńczyka, albo plasterki łososia z twarożkiem, albo mięsko jakies z warzywami. Bez pieczywa, bez sosów, bez chipsow, bez piwa, bez owoców, bez płatków. Rolki robią cudowną rzecz z pupą każdej kobiety która na nich regularnie jeździ- wstrzymują działanie grawitacji ![]() a poważnie- rolki naprawdę są super ćwiczeniem i nie tylko na uda i pupę- angażują praktycznie całe ciało, nawet brzuch (jako stabilizator) i plecy. Ale efekty widać własnie najbardziej na pupce-robi się okrągła jak jabłuszko ![]() Stepperem możesz rozwalić kolana- ja jestem przeciwna, mało daje, a dużo może zepsuc tzn. jakieś 15 min dziennie cię nie zabije, ale też efekty są po nim marne, jak dla mnie strata czasu, szczególnie, ze w pracy duzo chodzisz- nie takie ćwiczenia ci są potrzebne. Nastaw sie bardziej na "siłowe" ćwiczenia, albo na te rolki/rowerek (aeroby) Cytat:
Jesli tak- musisz jeść lepiej!Tłuste rzeczy jak tłuste rybki, orzechy, ziarna- to nie zaszkodzi dziecku, a tobie pomoże. Warzywa np. buraczki, niedługo będzie botwinka- cudowna rzecz! Jesteś tuz po porodzie, za jakis czas hormony się ustabilizują i mogą ci się sypnąć włosy (to normalne, bo przez ciążę nie wypadały,, albo wypadlo ich mniej- eh te hormony!) więc dobrze by bylo jeść coś "dla włosów, cery i paznokci" i nie mam tu na myśli suplementów diety, ale właśnie tłuste rybki które mają dużo omega 3 i witamin, no i orzechy. A i tak w ogóle nadmiar kilogramów jeszcze ci spadnie, karmienie to najlepsza dieta odchudzająca świata (powiedziała matka, która karmiac schudła 10 kg a gdy przestała karmić- w 2 miechy nadrobiła). Brzuszki sobie odpuść, szkoda kręgosłupa, przysiady- super ćwiczenie! Fajne są ćwiczenia na brzuch po ciąży na SFD- poszukaj sobie.
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.