|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
wprowadzanie nowych pokarmów u niemowląt z rozszczepem ??
Mam pytanie, moja córcia kończy 3 miesiące, niedługo będę już mogła wprowadzać różnego rodzaju papki itp. Ale jest pewien problem - ma rozszczep podniebienia. Czy ma któraś z mam doświadczenie z podawaniem gęstszych niż mleko przysmaków? Jeśli tak, to czy muszę je jakoś rozrzedzać przed podaniem, żeby nie zatrzymywało jej się nic w tym rozszczepie? Będę z góry wdzięczna za jakiekolwiek rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: wprowadzanie nowych pokarmów u niemowląt z rozszczepem ??
na konsultację idziemy 26tego, wtedy się dowiemy wszystkiego. ale może któraś z mam ma jakieś doświadczenie z tego typu sprawami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Moj chrzesniak rowniez urodzil sie z rozszczepem podniebienia. Karmiony byl sonda - przez nosek , tylko mleko wchodzilo w gre. Jak mial 6 miesiecy przeprowadzono operacje w Centrum zdrowia dziecka w Warszawie, po ktorej powinien juz jesc normalnie. Niestety z lenistwa rodzicow, bo inaczej nie da sie tego wytlumaczyc dalej jest karmiony sonda. Po prostu nie umial polykac, a rodzicom brakowalo cierpliwosci i teraz znow tylko mleko przez nosek. Skutek - dzieciaczek ma rok, jest blady, wychudzony. Bardzo wazne jest wprowadzanie dodatkowych pokarmow i mimo, ze nie da sie wszystkiego od razu zrobic to warto poczekac na efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witam.
Jestem studentką 3. roku logopedii i zbieram materiały do pracy licencjackiej, pod tytułem "Opieka medyczna nad dziećmi z rozszczepem". Będę niezmiernie wdzięczna rodzicom za wypełnienie krótkich ankiet, które są oczywiście anonimowe i posłużą jedynie w celach badawczych. W swojej pracy chciałabym ukazać stosunek (a czasem jego brak) polskiej służby zdrowia do problemów, z jakimi borykają się rodzice dzieci z rozszczepami. Będę niezmiernie wdzięczna za każdą wypełnioną ankietę i z góry dziękuję za poświęcony czas. http://www.survio.com/survey/d/M2T2Y0O8J4Q5D6V7M |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.