|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Wizzair anulowanie biletu
Witam zabukowalam bilet mojej mamie a teraz się okazuje ze nie moze przylecieć czy można odzyskać jakoś pieniądze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Wizzair anulowanie biletu
Cytat:
Lub jeśli wykupiłaś dodatkowe ubezpieczenie, dzięki któremu możesz dokonać zmian terminu w rezerwacji. W innym wypadku pozostaje Ci czekać na mgłę, zamieć śnieżną itp, wtedy Wizzair sam odwoła lot (rok temu właśnie "dzięki" mgle odzyskałam pieniądze za bilet). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
po odprawie już nie da się nic zrobić
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
![]()
jeszcze nie odprawialam ale bilet juz jest na nazwisko mamy wiec chyba ktoś i tak bedzie musiał zmienić a to też kosztuje z tego co wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
na drugie mam Irena
|
dane dopiero wypełniasz przy odprawie, nie ważne kto bilet zakupił
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
właśnie juz musiałam wpisać imię i nazwisko tylko nawet mam potwierdzenie na mailu dla kogo ten bilet ma być i nawet jeśli bym chciała zmienić nazwisko pasażera to kosztuje to 200zl wiec bez sensu bo juz myślałam ze skoro ma przepaść moja koleżanka mogłaby przylecieć ale trzeba jeszcze doplacac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja byłam chora we wrześniu, szpitale, leki, badania i inne cuda - udało mi się uzyskać tylko zwrot podatków, 20 zł ze 120 zł, które dałam za bilet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Czyli nic się nie da zrobić ? Mogę zapomnieć o zwrocie za bilet przynajmniej części? Zapłaciłam za niego 600zl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
na drugie mam Irena
|
my możemy tylko gdybać, dlaczego nie dowiesz się u żródła, jest też forum poświecone podróżom samolotem (fly4free - jakoś tak) , tam na pewno są bardziej zorientowani i nie raz ktoś pisał o takim problemie
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Tak jak pisałam, nie ma takiej opcji. W dodatku jak ona zadzwoni na infolinię to jeszcze poniesie znaczne koszta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
obawiam sie, ze niestety po ptokach. wizz air jak sie uda to ma bardzo tanie bilety, ale niestety bez ubezpieczenia zwrotu kosztow sie nie dostanie z tego co sie orientuje: oni na takich sytuacjach tez zarabiaja. szkoda, ze tyle kasy poszlo:\ a mama w zadne sposob nie bedzie mogla zmienic planow? moze probuj jeszcze z mama gadac, powiedz jej, ze szkoda, zeby tyle kasy przepadlo.
a imienia a bilecie zmienic nie mozna, nawet jesli nie bylo jeszcze odprawy, od samego poczatku wpisuje sie podstawowe dae pasazera przy rezerwacji. odsprzedac tez bedzie ciezko, bo ludzie czesto czekaja na okazje i ja sama nigdy nie zaplacilam za bilet wiecej jak 100zl. chyba, ze kogos bardzo przypili nagla sytuacja, mozesz gdzies sie oglosic, a nuz sie uda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
A nie mozesz po prostu przebukowac tego biletu na przyszly rok np na czas kiedy mama bedzie mogla przyleciec?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Niestety Wizz Air nie idzie klientom na rękę - każda możliwa usługa jest dodatkowo płatna. Zmiana nazwiska pasażera, zmiana terminu wylotu, nawet wydrukowanie karty pokładowej na lotnisku.
Kasy nie odzyskasz, więc lepiej gorąco namawiaj mamę na wyjazd.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.