Chemia? i co dalej? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 15:50   #1
greenerkaa
Przyczajenie

Chemia? i co dalej?

Witam Was

Mam pewien problem i chciałam się Was poradzić, bo z pewnością doradzicie mi z większego dystansu niż osoby z mojego otoczenia
Otóż tak: jak pracowałam w wakacje poznałam pewnego chłopaka. Ogólnie rzecz biorąc zaczęło się od tego, że jadąc na rozmowę kwalifikacyjną jak wsiadłam do tramwaju to go zauważyłam i on mnie też, przez całą drogę mnie obserwował a później jak już doszliśmy do firmy okazało się, że on też stara się tam o pracę. Dalej mieliśmy razem w większej grupie szkolenie i tak jakoś wyszło, że trzymaliśmy się razem, rozmawialiśmy, jeszcze z inną naszą wspólną koleżanką. Wtedy okazało się, że mamy bardzo podobne zainteresowania i super się dogadujemy. Spotkaliśmy się jeszcze kilka razy poza pracą ale w większej grupie i za każdym razem dużo razem rozmawialiśmy. Przy okazji jakiegoś żartu wyszło, że ma dziewczynę, więc dałam sobie z tym spokój i traktowałam jak zwykłe koleżeństwo. Ale gdzieś w głębi jego zachowanie kazało mi myśleć, że coś tu jednak jest - jakaś chemia. Nie wiem czy to ważne, kiedyś jak była możliwość zwolnienia się wcześniej do domu z pracy, to poszedł szybko a ja jakoś za chwilę też i zobaczyłam, że czekał na mnie i powiedział, że miał nadzieję, że też pójdę - był trochę zmieszany wtedy. W końcu jego zwolnili z pracy a ja dalej pracowałam, dalej utrzymywaliśmy kontakt przez fb. Często rozmawiamy dalej tak na prawdę, tylko już we dwójkę utrzymujemy kontakt. Jakiś czas temu proponował wspólne (we dwójkę) wyjście na piwo i jak pisał o tym to wydawał się cieszyć, ale jakoś tak wychodziło, że albo on musiał odwołać bo mu coś wypadło, potem ja nie mogłam... i się rozmyło. Fakt, że przy tym w naszych rozmowach nic się nie zmieniło - cały czas żartowaliśmy sobie i okazywało się, że jesteśmy bardzo podobni do siebie, mamy podobne podejście do życia. Co do spotkania, raz nawet był smutny, że coś my wypadło i nie może przyjść a stwierdził, że na 5 minut nie ma sensu się spotykać.
W sumie można byłoby więcej szczegółów tutaj przytoczyć ale ten post stałby się jeszcze dłuższy, a tego chciałam uniknąć ;p
Poradźcie mi, co mam teraz o tym wszystkim myśleć? Dodam, że już nie jest z tamtą dziewczyną o której wspominałam.

greenerkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 15:57   #2
Miss_Fortune
Raczkowanie

Dot.: Chemia? i co dalej?

Co masz myśleć to nie wiem, bo to tylko od Ciebie zależy. Skoro dobrze się dogadujecie i utrzymujecie kontakt, a chłopak jest już wolny (może ze względu na Ciebie?), to wskazywałoby na to, że znajomość rozwija się w dobrym kierunku. Oczywiście wszystko wyjdzie w spotkaniach i bliższym poznaniu. Ja życzę powodzenia, jeśli tylko tego chcesz.

A jeśli chodzi o te spotkania, które "nie wypaliły" to zdarzało się często? I przez to teraz kontakt jest znikomy czy planujecie spotykać się dalej?

Tego, czego faceci nie obejmują umysłem, na szczęście potrafią objąć ramieniem.

Ćwiczymy!
Bloguję: KLIK

Edytowane przez Miss_Fortune
Czas edycji: 2013-11-26 o 19:49
Miss_Fortune jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 16:04   #3
greenerkaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Miss_Fortune Pokaż wiadomość
Co masz myśleć to nie wiem, bo to tylko od Ciebie zależy. Skoro dobrze się dogadujecie i utrzymujecie kontakt, a chłopak jest już wolny (może ze względu na Ciebie?), to wskazywałoby na to, że znajomość rozwija się w dobrym kierunku. Oczywiście wszystko wyjdzie w spotkaniach i bliższym poznaniu. Ja życzę powodzenia, jeśli tylko tego chcesz.

A jeśli chodzi o te spotkania, które "nie wypaliły" to zdarzało się często? I przez to teraz kontakt jest znikomy czy planujecie spotykać się dalej?
Tak z 3 razy, przy czym za 3 razem jak rozmawialiśmy, to napisał, że jest mu smutno z tego powodu. Później napisał - przy kolejnej rozmowie - że musimy coś w końcu ustalić - czyli tego nie skreślił
Poza tym, w 80% to on pierwszy pisze do mnie ;p
A jeśli chodzi o nasz kontakt, to tyle samo rozmawiamy w tej kwestii się nic nie zmieniło. Chociaż z drugiej strony, czy nie jest tak, że jakby mu zależało to by znalazł czas i nawet na chwilę się chciał zobaczyć?
Stary 2013-11-26, 16:11   #4
Miss_Fortune
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez greenerkaa Pokaż wiadomość
Tak z 3 razy, przy czym za 3 razem jak rozmawialiśmy, to napisał, że jest mu smutno z tego powodu. Później napisał - przy kolejnej rozmowie - że musimy coś w końcu ustalić - czyli tego nie skreślił
Poza tym, w 80% to on pierwszy pisze do mnie ;p
A jeśli chodzi o nasz kontakt, to tyle samo rozmawiamy w tej kwestii się nic nie zmieniło. Chociaż z drugiej strony, czy nie jest tak, że jakby mu zależało to by znalazł czas i nawet na chwilę się chciał zobaczyć?
Może po prostu nie jest pewny czy Ty też tego chcesz. Wysyła Ci drobne sygnały - pisze do Ciebie i liczy, że resztę Ty zainicjujesz?
Na Twoim miejscu napisałabym pierwsza i bez ogródek zapytałabym "no to kiedy się w końcu widzimy?". Skoro dobrze Wam się razem rozmawia, to do dzieła

Ćwiczymy!

Czas edycji: 2013-11-26 o 19:49
Stary 2013-11-26, 16:19   #5
anuanusia
Zadomowienie

bardzo wartościowy chłopak, który interesuje się inną dziewczyną sam będąc jeszcze wtedy w związku.
anuanusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 16:27   #6
Miss_Fortune
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anuanusia Pokaż wiadomość
bardzo wartościowy chłopak, który interesuje się inną dziewczyną sam będąc jeszcze wtedy w związku.

Na złość tego nie zrobił, że mu się koleżanka z pracy spodobała. Zainteresowanie drugą osobą to nie grzech, prawda?

Ćwiczymy!

Czas edycji: 2013-11-26 o 19:48
Stary 2013-11-26, 16:30   #7
greenerkaa
Przyczajenie

Cytat:
Może po prostu nie jest pewny czy Ty też tego chcesz. Wysyła Ci drobne sygnały - pisze do Ciebie i liczy, że resztę Ty zainicjujesz?
Na Twoim miejscu napisałabym pierwsza i bez ogródek zapytałabym "no to kiedy się w końcu widzimy?". Skoro dobrze Wam się razem rozmawia, to do dzieła
Właśnie ostatnio wspomniałam coś o koncercie jednego z lubianych przez nas zespołów, że będzie w tym tygodniu to napisał, że nie wie czy będzie wtedy w mieście ;/ Wtedy trochę się wkurzyłam i zaraz jakoś poszłam szybko, a on następnego dnia od razu napisał i pytał co u mnie, gdzie idę na imprezę... ;p
Tak ze skrajności w skrajność ;p
I to nie jest tak, że ja go olewam, staram się mu pokazywać, że chciałabym coś więcej - a chociaż się spotkać na początek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 17:08   #8
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Ale czemu tak ciężko jest Wam się spotkać? Przecież jak się mieszka w jednym mieście to jaki to problem umówić się na jakiś wieczór, zarezerwować go sobie i po prostu przyjsć? Tym bardziej na spotkanie z kimś kto się podoba i kogo chce się poznać. Sama przyjemność przecież. I skąd wiesz, że nie jest już z tą dziwczyną? To pewna informacja?
Wiesz, pisanie esemesków fajna sprawa, ale powinna do czegoś prowadzić
ktoregos_dnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:20   #9
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Ile czasu już się umawiacie na to piwo? Ile minęło, od pierwszej rozmowy pt. "musimy się spotkać"?
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 17:23   #10
greenerkaa
Przyczajenie

Będzie z miesiąc... To wydaje się dziwne z tego powodu, że gdyby chciał urwać kontakt, albo samoistnie to by się stało i nie proponował spotkania to bym to olała. Ale piszemy często nadal i na takim samym poziomie.
Stary 2013-11-26, 17:27   #11
jesienny_lisc
Zakorzenienie

To ja nie widzę tej chemii, ani chęci kontynuowania znajomości w realu. W ogóle nie widzę sensu w takich przechodzonych damsko-męskich znajomościach typu - na pierwsze spotkanie umawiamy się przez miesiąc, a potem randka raz na parę tygodni.
Jakby był serio zainteresowany związkiem, to przez ten miesiąc znalazłby czas, żeby się umówić.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 18:54   #12
szafirowa_dama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
To ja nie widzę tej chemii, ani chęci kontynuowania znajomości w realu. W ogóle nie widzę sensu w takich przechodzonych damsko-męskich znajomościach typu - na pierwsze spotkanie umawiamy się przez miesiąc, a potem randka raz na parę tygodni.
Jakby był serio zainteresowany związkiem, to przez ten miesiąc znalazłby czas, żeby się umówić.
Może nie chcę się tak od razu umawiać po zerwaniu.
Ja na pewno zaczekałabym na Jego konkretną propozycję. Ale ja to jestem trochę staroświecka. Jednak wtedy już nie kręć nosem co do daty i broń Boże, nie odwołuj.
szafirowa_dama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 19:14   #13
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Jeżeli jesteś na tyle odważana to sama zaproponuj spotkanie
Mi to wygląda na to, że on nie jest pewny czy ty chcesz się z nim spotkać czy nie i woli podchodzić do tego z dystansem albo jeszcze nie zapomniał o byłej i nie chce się od razu pakować w nowy związek.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 21:18   #14
Lady09
Raczkowanie

Mi to wygląda na to, że mu się podobasz, jest zainteresowany ale chyba ma wahania czy chciałby związek w ogóle jakiś, skoro to tak się wszystko rozmywa a do tego zakonczył niedawno związek
Lady09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-27, 03:18   #15
anuanusia
Zadomowienie

Cytat:

Na złość tego nie zrobił, że mu się koleżanka z pracy spodobała. Zainteresowanie drugą osobą to nie grzech, prawda?
No w takim przypadku grzech.
Śmieszne trochę tłumaczenie na złość tego nie zrobił

Ciekawa jestem co było powodem rozstania jego z dziewczyną?
anuanusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 06:50   #16
pijana_wiatrem
Rozeznanie

A ja mam wrazenie, ze on sie z ta dziewczyna nie rozstal i wlasnie dlatego tak co chwila odwoluje, kreci... mi tu wyraznie cos smierdzi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
pijana_wiatrem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-27, 09:16   #17
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Też tak myślę i dlatego pytałam czy to pewna informacja.

Wysłane z mojej el dziewiątki

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości