|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Jaki zapach dla mnie?
Witajcie kochane otóż mam już swoje faworyty wśrod zapachów jest nimi :
-ultraviolet Paco Rabanne(podoba mi się ta pudrowa jagoda) -Gucci II edp( mają w sobie "coś" musująco orzezwiajaco i jednoczesnie eleganckiego-nie są banalne ale niestety nie powalają trwałością -Giorgio Armani She (zapach idealny -magiczny ale ..niestety trzyma sie blisko skóry )i poszukuję 4 zapachu do mojej małej kolekcji jak wiadomo pełno tego w perfumerii,testowałam już wiele ale nic mnie nie urzekło .Nie jestem zwolenniczką przesadnej słodkości ,wolę perfumy świeże -owocowe jak np. Moschino I love i love..ale świeżaki mają niestety zasadniczą wadę czyli krótką trwałość .Teraz poszukuję coś mega trwałego z ogonem...ale nie męczącego(nie lubię ciężkich zapachów typu Angel,miss dior cherie i innych kadzideł) chciałabym żeby zapach nie trzymał się blisko skóry..ale żeby czuło go otoczenie czyli intesywny! ...nie za słodki móglby być lekko orientalny ....Testowałam versace bright crystal(zbyt banalny...) znowu flowerbomb przeraża mnie słodyczą ... chętnie poczytam co warto wypróbowac w moim przypadku..cena nie istotna... |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki zapach dla mnie?
Może któryś z tych?
http://www.fragrantica.com/perfume/H...ubourg-27.html http://www.fragrantica.com/perfume/H...aleche-23.html http://www.fragrantica.com/perfume/B...eta-12863.html
|
|
#3 |
|
Spod wody.....
|
Zdecydowanie polecam Hermes Un Jardin en Mediterranee i Gucci ENVY, według mnie są oszałamiająco piękne na wiosnę i lato, nie przepadam za typowymi świeżakami z ogórkiem w roli głównej, ale latem też muszę czymś pachnieć, a oblewanie się moim ulubionym Opium lub Angelem tudzież Słonikiem w temperaturze 30* umęczyłoby nawet mnie, więc znalazłam coś pomiędzy "ogórkiem" a "dusicielem"
![]() I pozwolę się nie zgodzić z Twoją tezą: "..ale świeżaki mają niestety zasadniczą wadę czyli krótką trwałość...", mam dużo zapachów typowo wieczorowych, słodkich lub orientalnych, które są mniej trwałe od chociażby wymienionych powyżej moich propozycji dla Ciebie Pozdrawiam, miłych poszukiwań |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
może Halloween ?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że mamy podobne preferencje zapachowe
Ze swojej strony polecam: Giorgio Armani - Acqua di Gioia DKNY - be delicious Versace - Versense Chanel - Chance eau Tendre Ułożone w kolejności od najtrwalszych
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Di Gioia trzyma się na mnie przez jakieś 20 minut.
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Rumeur Lanvin
Donna Trussardi |
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
A może spróbowałabyś Addict od Diora. Podobał Ci się puder, tu masz troszkę więcej wanilii, ciężki ale warty poznania i zapewniam, że jest ogoniasty
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

)
chętnie poczytam co warto wypróbowac w moim przypadku..cena nie istotna...

Pozdrawiam, miłych poszukiwań