Jak zwalczyć nerwobóle? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-07, 22:03   #1
Rule Britannia
BAN stały

Jak zwalczyć nerwobóle?

Nie wiedziałam, gdzie to podpiąć, więc jak zwykle wpakowałam w Intymnie
Kiedyś pisałam o tym na tym forum i mój problem, po dyskusji, został oznaczony jako nerwoból. Chodzi o to, że po długiej podróży często towarzyszą mi skurcze żołądka. Nie wiem, jak to inaczej nazwać. Miałam tak po podróży samolotem do Turcji, ale zaczęły się wraz z pierwszym posiłkiem tam (baaardzo ciężkim), więc to może przez to. Potem miałam tak nad naszym morzem polskim, po podróży pociągiem, kiedy prawie nic nie zjadłam. A jedzenie było ohydne w ośrodku i w dodatku w ilościach śladowych, dlatego przez większą część czasu jadłam słodycze i słodkie przekąski dostępne w sklepiku.
Jak to się objawia? Ano dręczą mnie takie PASKUDNE skurcze żołądka. Do tego stopnia, że nie mogę chodzić nawet, bo mnie skręca i bardzo boli. A ja jadę pojutrze do ciężkiej pracy w polu i jeśli mnie te bóle dopadną, to po mnie. Poza tymi skurczami dokuczliwe gazy i biegunki... Kupiłam stoperan, espumisan, ibuprom, paracetamol, nospę. Poza tym będę jeść jedzenie z domu i ze sklepu polskie, do jakiego jestem przyzwyczajona + jadę na luzie autem, a nie pociągiem, ale i tak jelita będą w ciągle tej samej pozycji przez dwa dni w aucie.

Poradzicie mi coś? Boję się, że mnie to dopadnie i sparaliżuje. Nie stresuję się wyajzdem, w sumie nie mogę się doczekać. Może jakiś rumianek, melisę wziąć?

Edytowane przez Rule Britannia
Czas edycji: 2013-07-07 o 22:05
Rule Britannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 22:55   #2
Outlanderka
BAN stały

Dot.: Jak zwalczyć nerwobóle?

Cytat:
Napisane przez Rule Britannia Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, gdzie to podpiąć, więc jak zwykle wpakowałam w Intymnie
Kiedyś pisałam o tym na tym forum i mój problem, po dyskusji, został oznaczony jako nerwoból. Chodzi o to, że po długiej podróży często towarzyszą mi skurcze żołądka. Nie wiem, jak to inaczej nazwać. Miałam tak po podróży samolotem do Turcji, ale zaczęły się wraz z pierwszym posiłkiem tam (baaardzo ciężkim), więc to może przez to. Potem miałam tak nad naszym morzem polskim, po podróży pociągiem, kiedy prawie nic nie zjadłam. A jedzenie było ohydne w ośrodku i w dodatku w ilościach śladowych, dlatego przez większą część czasu jadłam słodycze i słodkie przekąski dostępne w sklepiku.
Jak to się objawia? Ano dręczą mnie takie PASKUDNE skurcze żołądka. Do tego stopnia, że nie mogę chodzić nawet, bo mnie skręca i bardzo boli. A ja jadę pojutrze do ciężkiej pracy w polu i jeśli mnie te bóle dopadną, to po mnie. Poza tymi skurczami dokuczliwe gazy i biegunki... Kupiłam stoperan, espumisan, ibuprom, paracetamol, nospę. Poza tym będę jeść jedzenie z domu i ze sklepu polskie, do jakiego jestem przyzwyczajona + jadę na luzie autem, a nie pociągiem, ale i tak jelita będą w ciągle tej samej pozycji przez dwa dni w aucie.

Poradzicie mi coś? Boję się, że mnie to dopadnie i sparaliżuje. Nie stresuję się wyajzdem, w sumie nie mogę się doczekać. Może jakiś rumianek, melisę wziąć?
A gdzie te tytułowe nerwobóle masz ?Bardziej to wygląda na zespół jelita drażliwego jeśli biegunki są.

Edytowane przez Outlanderka
Czas edycji: 2013-07-07 o 22:56
Outlanderka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 23:03   #3
Bawitching
Zadomowienie

Ja tak mam jak sie niezrodowo odzywiam
wprowadz sobie zdrowa diete i powinno przejsc.
Bawitching jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-07, 23:39   #4
Rule Britannia
BAN stały

Jadę do pracy, nie ma miejsca na zdrową dietę przy posiłkach o 4 rano, 12 w poludnie i 8 wieczorem na szybkiego, przy 40 ludziach i 4 palnikach xD

Czytałam o tym zespole jelita drażliwego, wszystkie objawy się zgadzają, no ale lekarstwa nie ma...
Stary 2013-07-08, 01:30   #5
_Mia
Zakorzenienie

Po powrocie udaj się do lekarza. Nie wiem, jak wpadłaś na te nerwobóle, btw
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-08, 10:24   #6
polka_fasolka
Przyczajenie

jak dla mnie to też nie nerwobóle, a za duże przerwy w jedzeniu i pewnie za duże porcje i obciążenie żołądka. Jeśli masz tak tylko w/po podróży to nie dlatego, że się stresujesz jazdą, a właśnie przez rozregulowanie jedzenia i objadaniem się słodyczami. I jedziesz teraz pracować w polu, na którym możesz jeść co 8h? :O szczerze współczuję, bo ja bym prędzej padła niż cokolwiek zrobiła ...
polka_fasolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-08, 10:56   #7
Rule Britannia
BAN stały

Mam zrobione na jutro bułki z filetem z kurczaka ;] Dwa dni w aucie, wiec niestety nic innego nie mogę wziąc, bo zepsułoby się w minutę. Będę jeśc rozsądnie, po pół bułki, ale częściej. Do tego woda mineralna z Biedry w dużych ilościach i wezmę kilka bananów, może jakieś jabłko. Do tego wieczorem porządny obiad w restauracji. Więc chyba nie jest źle.

Wtedy, gdy podróżowałam samolotem, to nie jadłam prawie nic. W samolocie ohydne jedzenie, a również nic nie jadłam przed podróżą i po, bo wyruszyłamz domu bardzo wczesnie rano i to autobusem, potem po Turcji też autobusem to sie również bałam jeść (mam kosmiczne mdłościw autobusie, nawet od gumy do żucia). Potem dopiero wieczorem jadłam ten cieżki posiłek. To samo and morzem. Nie jadłam nic w drodze autobusem na dworzec. W pociągu również jakiś sevendays i do rana nic. Na miejscu jakiś marny obiad.

polka_fasolka, nie ma zmiłuj się. Praca ciężka, ale pieniądze kosmiczne. 25 dni się pomęczę i zarobię tyle, ile musiałabym pracować dobre 8,9 miesięcy na kasie.

Edytowane przez Rule Britannia
Czas edycji: 2013-07-08 o 11:00
Stary 2013-07-08, 12:03   #8
ariadn_a
BAN stały

może to zespół jelita drażliwego co? ja też tak mam po lataniu samolotami. nasila mi się ból brzucha i mam wzdęty
ariadn_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-08, 15:58   #9
8ffe7f6f9a74453efbc496d3c34d755c4c5ba14f
Konto usunięte

Byłam w szpitalu dzięki tym fantastycznym bólom, które mi towarzyszyły Niestety, stwierdzono zespół drażliwego jelita, dostałam tabletki oraz muszę do tej pory i na całe życie przestrzegać diety. Oczywiście brak gazowanego, smażonego, pieczonego, czyli jeść wszystko co lekko strawne. Z racji tego, że uwielbiam smażone to miałam problem, ograniczyłam na 3,5 miesiąca po czym powooooli zaczęłam jeść to kurczaka smażonego na patelnie a'la gyros to inne rzeczy, do tego wróciłam po części do gazowanego i bóle znów się zaczęły ukazywać, jednak tabletki Debretin bardzo mi pomogły, pomagają pozdrawiam
8ffe7f6f9a74453efbc496d3c34d755c4c5ba14f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 13:06   #10
polka_fasolka
Przyczajenie

jakie tabletki dostałaś? a nie lepiej sprawdzić stan Twojego układu pokarmowego? Nie daj się wciągnąć w tzw. jelito drażliwe - na wszystko jest wytłumaczenie, a przyczyny mogą być naprawdę różne - alergie pokarmowe, grzybica, dysbioza jelit. Zobacz u nich badania:

http://www.genom.com.pl/badania/

Pozdrawiam!
polka_fasolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości