|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zabezpieczony stosunek dzien przed okresem, a nadal się boje, popadam w paranoje
Zaczne od tego, ze mam 23 lata i kochalam sie z chlopakiem dokladnie miesiac temu (mielismy zabezpieczenie) i dzien po stosunku dostalam okres. normalny. wobec czego byly to dni prawdopodobnie nieplodne. okres trwal 6 dni. kolejny planowo powinnam dostac dzis, ale go nie mam. 2 tygodnie po stosunku troche sie denerowalam, bo czulam ze przytylam, ze jestem wiecznie glodna i stresuje mnie wszystko. poza tym, mam bardzo stresujacy czas - wypadaja mi wlosy, jem o wiele wiecej, nie mam czasu na przyjemnosci i stracilam radosc z zycia - nie wiem czy to przez jakies moje urojenia z ciaza, czy problemy rodzinne ktore mam - i nie sa to male rzeczy a tragedie rodzienne (wiec nie wiem czy nie popadam w jakas paranoje). wracajac - 2 tygodnie po stosunku, czyli 2 tygodnie temu zrobilam test strumieniowy ktory pokazal, ze nie jestem w ciazy. co nie zmienia faktu, ze dzis nie dostalam okresu, jestem w beznadziejnym nastroju i mam wrazenie, ze jak pojde do ginekologa to w oczekiwaniu wszystkie wlosy mi wypadna. czuje sie okropnie. jesli nie jestem w ciazy to prawdopodobnie mam depresje. ale niech ten okres juz bedzie.
co byscie poradzili na moje dolegliwosci? jest w ogole sposobnosc aby test nie wykazal ze to ciaza? to byl mocz poranny, ktory powinien wykazac w najlepszej mozliwej formie ze jestem w ciazy. na teście nie było jakiejkolwiek oznaki w drugim okienku, tylko jedna pionowa kreska - przypominam - test zrobilam wlasciwie dwa tygodnie po stosunku, wiec chyba powinien juz wykryc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Zabezpieczony stosunek dzien przed okresem, a nadal się boje, popadam w paranoj
Cytat:
A jeżeli miałabyś być w ciąży to musiałby być cud, moim zdaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dot.: Zabezpieczony stosunek dzien przed okresem, a nadal się boje, popadam w paranoj
po 1 - był zapeczpieczony, po 2 - dzien przed okresem, gdzie (teoretycznie) sa dni niepłodne..
okres na 99% spóźnia Ci się od tych "shiz".. dorośnij moze najpierw do seksu ... ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- a co do opisu Twojego samopoczucia, to ewidentnie wskazuje na jakieś zaburzenia hormonalne niestety... zwłaszcza tycie i wypadanie włosów.. byłaś kiedys u endokrynologa ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
tak zbieram sie na wizyte, takze aby zrobic badania hemoglobiny. niestety ostatnie wydarzenia - z ktorymi nie moge sobie poradzic, powoduja, ze sobie prawdopodobnie wszystko wkrecam, niemniej jednak szukam pocieszenia, bo wydaje mi sie samej to tak niemozliwe... ale jestem bardzo roztrzesiona smiertelnym wypadkiem ktory mielismy w rodzinie i wszystko jest dla mnie tak dziwne i nie do ogarniecia ze po prostu pewnie sobie to wkrecam. prosze, nie piszcie, ze mam dorosnac. mam dwie osoby (nie moje dzieci) na wychowaniu, wiem co to doroslosc... boje sie, ze psycholog bedzie mi potrzebny skoro to sobie wkrecam.
Jeszcze raz powtorze pytanie - to niemozliwe abym byla, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
dziekuje za odp, musze chyba w innej czesci forum poszukac wsparcia, bo okresu nie ma, a ja sobie ubzdurywuje - chyba ze to prawda (ze brzuch nie boli mnie na okres tylko ze jestem w ciazy, ze sluz ktory mialam byl z pewnoscia nie owulacyjny, ze test ktory zrobilam mógł kłamac, ze tak naprawde prezerwatywa nie pomogla, ze wypryski na twarzy ktorych nigdy nie mialam sa oznaka i wkrecam sobie ze nie mam apetytu a potem jem za 3), ze wszystko co sie dzieje ze mna to oznaka ciazy. gdy szukam w internecie informacji czy mozna pomylic depresje z ciaza nic nie znajduje. moze ktos bedzie w stanie mi pomoc.
nie mam sily z domu nawet wyjsc na egzamin, ktory zaraz mam. nie gadam z przyjaciolmi. nie chce z nikim przebywac. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Stres i schizy opóźniają okres, ale objawy, które podajesz, mogą też wskazywać na problemy z jajnikami lub tarczycą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dzień przed okresem są dni niepłodne, więc ciąża jest niemożliwa. Jeśli mimo wszystko boisz to je sobie wyznaczaj...unikajcie stosunkow w dni płodne a wpadka będzie niemożliwa. Dobrym rozwiązaniem dla Ciebie mógłby być tester owu na ślinę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.