|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Czy to nie za wcześniej na tabletki antykoncepcyjne ?
Dermatolog powiedział że jak nie pomoże mi Tetrysal po miesiacu to będzie musiał mi przepisać tabletki antykoncepcyjne. Moim zdaniem trądzik mój nie jest aż tak duży. Mam dopiero 15 lat i nie chce już faszerować się takimi tabletkami. Martwi mnie ta sytuacja bo słyszałam że to pomaga na jakiś czas i potem wraca. Co mam zrobić zmienić lekarza czy zastosować się do jego zaleceń. P.S Byłam leczona tylko tabletkami ziołowymi i teraz tetralysal
Sorki za jakie kolwiek błędy . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Marszałkini II RP
|
Dot.: Czy to nie za wcześniej na tabletki antykoncepcyjne ?
To znaczy, że musisz zmienić lekarza, bo jeśli chce piętnastolatce dawać antykoncepcję, aby zmniejszyć trądzik to znaczy, że jest słabym lekarzem i nie zna innych metod. Też kiedyś mi taka miernota chciała hormony wcisnąć na trądzik, ale na szczęście od razu zmieniłam lekarza. Masz zbyt młody organizm na takie kuracje!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy to nie za wcześniej na tabletki antykoncepcyjne ?
Fakt jesteś za młoda na tabletki anty. Po drugie tabletki anty wcale nie gwarantują wyleczenia trądziku (zresztą jak każde leki) w większości osób po odstawieniu tabletek trądzik wraca ze zdwojoną siłą. Ja uważam że nie powinno się leczyć trądziku tabletkami antykoncepcyjnymi. Powinnaś jak najszybciej zmienić lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.