|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Lublin - jedzenie z dostawą do domu
Pozwoliłam sobie założyć nowy wątek, ponieważ niekoniecznie chciałam narzucać ten temat w wątku "Lublin-gdzie kupię?", a później wertować x stron w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie.
Dość często zamawiam jedzenie do domu, ale właściwie za każdym razem korzystam z 2-3 tych samych lokali, naprzemiennie ![]() Często szukam w internecie opinii o lubelskich lokalach, ale generalnie jedyne, co znajduję, to jakieś - z reguły już nieaktualne - komentarze na stronach typu gastronauci.pl. Pomyślałam zatem, że może znacie jakieś fajne miejsca, gdzie na telefon można zamówić coś smacznego i zechcecie się tą wiedzą podzielić ![]() Ja zacznę od Złotego Smoka na ul. Wolskiej. Wiem, że większość osób, jeśli chodzi o dania tego typu, wybiera Sajgon na Nadbystrzyckiej, sama też tam swojego czasu jadałam, ale wg mnie tamtejsze jedzenie serwowane jest głównie wg zasady "dużo i tanio". Ze Złotego Smoka polecam kurczaka w pestkach dyni i pikantnego. Niestety, mój ulubiony Shanghai przeniesiony z Nadbystrzyckiej na Turystyczną już nie serwuje tego typu dań... Nie jestem fanką pizzy, ale mój facet zawsze zachwala Da Grasso (ja korzystam z tego na Kalinie). A co Wy polecicie?
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Lublin - jedzenie z dostawą do domu
Ja polecam Chińczyka na Głębokiej, kebab na M. Curie-Skłodowskiej i pizzerię Ibiza (nie pamiętam dokładnie gdzie była
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Pizza: dla mnie tylko Presto na Nadbystrzyckiej. Jeszcze nigdy mnie nie rozczarowali, więc nigdzie indziej nie zamawiam
![]() Sushi: Satori Sushi - najbardziej smakuje mi własne, ale gdy mam chęć na sushi a nie mam kiedy zrobić to właśnie zamawiam u nich. Zamówiłam raz z Matsu i było suche i ogólnie jakieś nieświeże (przynajmniej ryba). Chińczyk: Sajgon, bo są blisko mnie (szybko dostarczają), mają niskie ceny i duże porcje (ja zawsze mam na 2 razy takie danie). Kebab: Shawarma z MC Skłodowskiej - podobnie jak z Presto - Shawarma mi smakuje więc nie szukałam zamienników ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2013-11-28 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Pizza- Wenecja na M.C. Skłodowskiej, Express Bar na Narutowicza- ja lubię, gdy ciasto jest grube, puszyste
![]() ![]() Sushi- zdecydowanie Takami Sushi, nie tylko sushi mają tam genialne, ale i desery, zupę Tom-ka, sałatki; świeże składniki. Mogę polecić z czystym sumieniem. Rybka- smażalnia ryb RAJA na Armii Krajowej- nadmorskie smażalnie mogą się schować jak dla mnie. Rybka palce lizać, nie ocieka tłuszczem, pyyycha. Kebaba idealnego nie znalazłam ![]() Zawiodłam się na China Town- na Nadbystrzyckiej, kiedyś jadłam tam ze smakiem, ostatnio wg mnie bardzo się pogorszyli... W Kebabie U Mustafy na Nadbystrzyckiej gość, który robi kebaba jednocześnie przyjmuje pieniądze, nie myje rąk i dotyka nimi jedzenia brrrr.... Nigdy więcej.
po prostu Milena ![]() Edytowane przez sugar_kitty Czas edycji: 2013-12-05 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio 2 razy zamawiałam pizze Dali - na średnim cieście i generalnie również mogę polecić, bo składniki były świeże, ceny dość przyzwoite, dostawa szybka.
Ale czy w Lublinie można zamówić do domu coś innego niż pizza/kebab/chińczyk? Ciągle zamawiam to samo, a chciałabym spróbować czegokolwiek innego. Raz postanowiłam się wyłamać z tego schematu ![]() ![]() Nie wiem, czy to taka wyjątkowa sytuacja, bo jadłam kiedyś tam na miejscu i było to zjadliwe, tak na 4-, a w dostawie - tragedia.
"...И твердит он, смотря на закат, и на берег — покинутый узкий: этот город вернётся назад, Севастополь останется русским..." Edytowane przez nadijahh Czas edycji: 2013-11-29 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
poza pizzą, chinczykiem, kebabem itp są jeszcze normalne obiady na telefon, typu pierogi, kotlet mielony, schabowy, devolay, placek po zbójnicku i wiele innych.
Ja polecam michapycha.pl duże porcje dań obiadowych - zamawiam do biura i często mam obiad na 2 dni, bo takiej dużej porcji nie zjem na raz, czasem zamawiam sałatki: grecką, łososiową, gyros - też duża poracja, można się najeść zamiast obiadu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja zamawiałam kilka razy jedzonko z Buddhy, szczególnie fajny jest ryż basmati z baraniną, jednak ceny trochę powalają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam pizzę z MIMI, bo ma grube ciasto i dużo dodatków
![]() A inne potrawy, z tych tłustych i kalorycznych - z Karczmy pod Strzechą, bo jest pysznie i dużo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z Karczmy opłaca się zamawiać? To jest to menu? http://www.karczmapodstrzecha.com/index_5.htm wygląda nieźle ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.