|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy warto zmienić lekarza endokrynologa?
Od ponad roku leczę niedoczynność tarczycy i hashimoto, wszystko jest jak na razie ok, jednak od dłuższego czasu zaczyna nasilać się u mnie typowo męskie owłosienie. Kilka lat temu robiłam badania, miałam lekko podwyższony poziom testosteronu i obniżony estradiol, byłam pod opieką innego endokrynologa, jednak przestałam się leczyć ze względów finansowych. Teraz się trochę zaniepokoiłam, więc przy wizycie kontrolnej z tarczycą powiedziałam endokrynolog z czym mam problem, a ta mnie zbyła, nie zaleciła żadnych badań, po prostu nic.
Czy warto zmienić lekarza? Nie wiem, czy to dobry pomysł, ze względu na to, że ta lekarz leczy mnie od początku, jeśli chodzi o hashi i tarczycę, z drugiej strony leczę się prywatnie, i nie wiem, czy jest sens płacić podwójnie za lekarzy. Drugie pytanie: jakie powinnam zrobić badania, oprócz testosteronu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy warto zmienić lekarza endokrynologa?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.