Pierwsze spotkanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 13:28   #1
jabuuszko
Raczkowanie

Pierwsze spotkanie

hej dziewczyny, otóż mam taki problem. poznałam w internecie fajnego chłopaka,widzieliśmy swoje zdj,rozmawiamy przez GG, a nawet smsy. może będę już jakieś 3 tyg,numer dałam mu niedawno, i chodzi właśnie o to że potrafimy ze sobą gadać bardzo baardzo długo, żartujemy , śmiejemy się i takie tam, i nadszedł ten czas kiedy padła propozycja spotkania, nie powiem ja też chciałabym go poznać, ale boję się tego że gdyby już doszło do tego spotkania,strasznie bym się denerwowała i peszyła i wstydziła , że nie wiedziałabym o czym z nim gadać, miałyście takie sytuacje ?
poradzicie cooś ?

jeszcze trochę i świętaa !
jabuuszko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 15:04   #2
nika911
Przyczajenie

Dot.: Pierwsze spotkanie

Dla mnie tak wygląda każda randka Poznałam ostatnio w klubie fajnego chłopaka, umówiliśmy się. Byłam chora ze zdenerwowania, cały czas poprawiałam tapetę. Wyobrażałam sobie nie wiadomo co i porównywałam go do byłego. Rozmawiało się miło, ale nie czułam, że mi się podoba i wkrótce uciekłam. Generalnie myślałam, że więcej go nie zobaczę. Ale napisał do mnie znowu i poszliśmy do kina. I tym razem nie miałam żadnych oczekiwań, nie szykowałam się 5 godzin, byłam spokojna - było naprawdę fajnie i nawet mi się spodobał Jeśli będzie chciał, to z chęcią się z nim jeszcze spotkam.
Podejdź do tego na luzie, idziesz tam, żeby go poznać, po prostu jako człowieka. Nic nie musi z tego wyniknąć. Jeśli nie zaiskrzy po kilku spotkaniach - friendzone
nika911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 15:23   #3
czarna_maciejka
Wtajemniczenie

GG do czarna_maciejka

Ja mam tak przed kazdym spotkaniem, tez jestem chora ze zdenerwowania, a potem najczesciej sie okazuje, ze nie bylo powodu sie az tak stresowac.
Ostatnio poznalam sporo nowych osob, bo dolaczylam do pewnego klubu i przed kazdym spotkaniem stresowalam sie i myslalam, co zrobic zeby wypasc dobrze.
Przede wszystkim ubierz sie w sprawdzone ciuchy, w ktorych wiesz ze wygladasz okej i w ktorych sie dobrze czujesz. Nie zakladaj nic nowego i niesprawdzonego, bo oprocz spotkania bedziesz sie jeszcze denerwowac jesli sie okaze, ze cos cie uwiera, gryzie czy sie podwija
A gadac bedziecie o wszystkim, o tym co piszecie. Skoro prowadzicie tak dlugie rozmowy to i na zywo nie powinno zbraknac tematow. Nawiazuj w razie czego do tego o czym pisaliscie. Bedzie dobrze
czarna_maciejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 16:30   #4
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Ja też się zawsze denerwuje przed pierwszym spotkaniem z facetami. Na kolejnych jest już lepiej, ale te pierwsze są straszne. Mam pełno czarnych myśli i wymyślam pełno scenariuszy co może się wydarzyć. Dlatego Twój strach jest zrozumiałby, ale radziłabym go przezwyciężyć i pójść na to spotkanie.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 16:48   #5
propolka
Raczkowanie

Ja tak poznałam mojego Tż i jesteśmy już dwa lata razem. :P Przez neta czy esy potrafiliśmy przegadać godziny, a pierwsze spotkanie było dość milczące, ale takie są początki.
Stary 2013-12-02, 18:36   #6
Perfectoo
Przyczajenie

Pierwsze spotkania zawsze są trudne i towarzyszy im duży stres. Tym bardziej jeśli z nowo poznaną osobą nigdy wcześniej nie widziałaś się na żywo i nie mieliście okazji zwyczajnie pogadać Wiem jak jest, bo sama byłam na kilki spotkaniach z chłopakami, których poznałam w sieci Najważniejsze to się wyluzować, wziąć głęboki oddech i być sobą! Niby niewiele ale bardzo pomaga Przecież, musisz się czuć swobodnie i zupełnie naturalnie w towarzystwie nowego kolegi Inaczej nie miałoby to sensu !
Trzymam kciuki
Perfectoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 12:28   #7
jabuuszko
Raczkowanie

dziękuję dziewczyny za wszystkie, odpowiedzi
od razu mi lepiej hehe " Najważniejsze to się wyluzować, wziąć głęboki oddech i być sobą!" no właśnie mi chodzi o to wyluzowanie, że ten stres eh no ale miejmy nadzieję że tak źle nie będzie, chociaż nie mamy jeszcze ustalonej daty, a ja się denerwuję na zapas .
też miałam taką sytuację z kolegą z klasy na gg wszystko fajnie pięknie, a w realu ? ykhm ... no ale później było już lepiej .
będę sobą !

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 12:47   #8
henryzlasu
Raczkowanie

Wiem jedno, nie rozmawiać o exach religii i polityce.
henryzlasu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 14:08   #9
danana
Zadomowienie

tez wlasnie chce sie spotkac z chłopakiem z którym pisze i sie stresuje
no bo wiece w klubie czy na koncercie dajmy na to poznaje sie kogos spontanicznie,niespodziew anie i jakos to idzie a z netu to tak wiadomo jakis czas sie pisze...pozniej kazdy ma swoje wyobrazenie o drugiej osobie no i przychodzi spotkanie i jakos tak wlasnie .. nie wiem no ja juz z góry wiem ze bedzie lipa i to przeze mnie bo nie bede mogła sie odnaleźć moze na jakies piwo isc na wyluzowanie z nim?
danana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 16:47   #10
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danana Pokaż wiadomość
tez wlasnie chce sie spotkac z chłopakiem z którym pisze i sie stresuje
no bo wiece w klubie czy na koncercie dajmy na to poznaje sie kogos spontanicznie,niespodziew anie i jakos to idzie a z netu to tak wiadomo jakis czas sie pisze...pozniej kazdy ma swoje wyobrazenie o drugiej osobie no i przychodzi spotkanie i jakos tak wlasnie .. nie wiem no ja juz z góry wiem ze bedzie lipa i to przeze mnie bo nie bede mogła sie odnaleźć moze na jakies piwo isc na wyluzowanie z nim?
Jeżeli te piwo Ci pomoże to czemu nie? Ja też wolę na pierwsze spotkanie iść na piwo, chociaż spotkałam się z opiniami, że to nie wypada
Pomyśl sobie, że ten facet też na pewno się stresuje i na pewno będzie dobrze
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 19:37   #11
jabuuszko
Raczkowanie

hahaha," henryzlasu " o to akurat się nie martwię ;d
tu widzę właśnie koleżanka też mówi o alkoholu,my na początku żartowaliśmy że pójdziemy na drinka, tak po przemyśleniu to nie głupi pomysł
też się spotkałam że alkohol na pierwszym spotkaniu odpada,ale co tam. jeśli ma to pomóc .. jak jednego drinka/piwo się wypije to nikomu nic się nie stanie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości