|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
nieodpępowienie?
Randkowałam sobie ostatnio z pewnym chłopakiem. Jest sympatyczny, przystojny,w moim wieku, za chwilę kończy studia inżynierskie. Nie planuje magisterki. Mieliśmy problem, żeby się umówić pierwszy raz, bo on jechał w czwartek do domu. Mnie to nie przeszkadzało. Jednak okazało się wkrótce, że jeździ do domu rodzinnego co weekend, coś tam robić, pomagać rodzicom, i raczej nie umówię się z nim w weekend. Mówi, że przez ponad 3 lata został na weekend może 2 razy. Mieszka zaledwie 30 km od Warszawy i powiedział, że nie może się "wymigać" od przyjazdu, kiedy zapraszałam go na imprezę w piątek. Co więcej, po studiach nie wyobraża sobie mieszkać w tym Warszawie czy innym dużym mieście, jego marzeniem jest mieszkać w domu rodzinnym na wsi i tamże pracować. Brzmi to dla mnie niezbyt ciekawie bo nie chcę chłopaka, z którego rodzicami muszę konkurować, który nie jest niezależny i samodzielny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
.
|
Dot.: nieodpępowienie?
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
A, że jego plany życiowe są inne niż Twoje to nic na to nie poradzisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Co zlego jest w mieszkaniu na wsi?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Miałam baardzo podobną sytuację z moim byłym.
Po prostu Wasze plany na przyszłość się bardzo rozjeżdżają i tyle. I niekoniecznie jest "nieodpępowiony", może tak jak w przypadku mojego ex jego rodzinka nie może się bez niego, za przeproszeniem, wys*ać, a on nie potrafi im nic odmówić? W każdym razie, nie wygrasz z tym. I nie kłóć się z nim o to, tylko jeśli Ci to przeszkadza, to odpuść. Sama piszesz że jesteście na etapie randkowania, więc mam nadzieję, ze nie czujesz się do niego mocno przywiązana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Są osoby, które swoją przyszłość wiążą ze wsią nawet gdyby nie było tam rodziców.
Życie w dużym mieście, mieszkanie w bloku, praca u kogoś im nie odpowiada. Chcą być na swoim, obcować z naturą, budzić się od piania koguta a nie od ulicznego gwaru. Znam dziewczynę z dużego miasta, nie mającą żadnych powiązań rodzinnych z wsią , która studiuje weterynarię i hipologię/hodowlę koni aby w przyszłości założyć na wsi ośrodek jeździecki. Bo takie są jej marzenia, przepis na życie. A żadnemu z jej dotychczasowych chłopaków coś takiego nie pasowało. "Nie po to kończę studia aby gnój od koni wywalać"-usłyszała ostatnio. A ona od wielu lat wywala gnój bo w ten sposób zarabia sobie na kieszonkowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
No to masz 2 wyjścia - zaakceptować to albo zrezygnować. Z tego co widzisz on swoich planów w żaden sposób do Ciebie nie dostosuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ma ściśle określone plany. Raczej tego nie zmienisz, skoro spotykając się z Tobą nie przekręciła mu się zwrotnica na inne tory. Widać źle mu w wielkim mieście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Jeśli do tej pory nie poczuł choć odrobiny chęci na usamodzielnienie się (choćby psychiczne), to teraz już raczej nie ma co próbować. Plus, że jest szery i mówi wprost o swoich planach, może znajdzie dziewczynę, która będzie chciała zamieszkać z nim w pobliżu rodziny i nie będzie jej przeszkadzała ich dziwnie bliska więź.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Nie jest wam po drodze i tyle, nikt tutaj nie jest gorszy...
Jeśli jest przystojny, sympatyczny i wykształcony to z pewnością znajdzie dziewczynę i ma tego swiadomość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy, jak znajomość się rozwinie. Nie wiem, jak miałby wyglądać nasz kontakt po jego skończeniu studiów (2 miesiące?), o ile miałoby coś z tego być. Jeśli nie wyjdzie, nie będę płakać. Ale nie wyobrażam sobie mieszkania kątem u teściów / rodziców, no way. I tego, że facet nie będzie chciał przyjechać do mnie na weekend, bo musi pomagać w domu... Edytowane przez nika911 Czas edycji: 2013-12-08 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
Może on ma zamiar tam założyć swój biznes i wybudować/kupić mieszkanie. Nie zawsze ktoś wracający do rodzinnej miejscowości mieszka z rodzicami w jednym domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Rozumiem to jako opcję tymczasową, gorzej, jeśli on chce tak całe życie... Edytowane przez nika911 Czas edycji: 2013-12-08 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Ja bym sprawdziła. Może naprawdę jest to dom wielkości kamienicy z osobnymi wejściami a teściowie niekonfliktowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
uparta chmura
|
Kazdy weekand u rodzicow? A moze ma tam jakas dziewczyne?
A mnie sie zawsze marzylo mieszkanie na wsi ![]()
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Marzenia czasem się spełniają. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Może ma świadomość, że z jego wykształceniem i predyspozycjami kokosów się nie dorobi a 40m na dziesiątym pietrze w kredycie na 40 lat go nie kręci?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
BAN stały
|
Cytat:
Może w rodzinnej miejscowosci ma dzialke budowlana ? Szczerze to nie mógłbym tak całe miesiące w akademiku. Szczególnie jak mam melancholijny nastrój to obcy mnie irytuja. I znam sporo osób które wracają na weekend nawet gdy mieszkają 100 czy więcej km Więc opcja z niesamodzielnoscia jest wedlug mnie bardzo watpliwa i za wcześnie oceniasz. O wiele za wcześnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
po drugiej stronie szafy
|
Po co chcesz ją rozwijać? Przecież macie różne priorytety, bez sensu jest liczyć na to, że którejś stronie się zmieni o 180 stopni.
Na wsiach takie wielopokoleniowe gospodarstwa są normą, przynajmniej w moim regionie. I wcale nie oznacza to nieodciętych pępowin, niezaradności. Taka tradycja, a im większe gospodarstwo, tym więcej rąk do pracy potrzebnych.
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Nie mam nic do wsi, ale jeśli gospodarstwo i rodzice są na pierwszym miejscu, co gdzie jest miejsce dla mnie? Nawet nie uda mi się go namówić na spotkanie w weekend, bo trzeba pomagać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ma chłop takie a nie inne priorytety, jeśli się z nimi nie zgadzasz, to po prostu nie brnij w tą znajomość. Tyle.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czemu uważasz, że nie potrafi gotowac ? ![]() Ja nie mogę być głosem rozsadku ponieważ moj tata ma małe gospodarstwo i właśnie sobota jest takim dniem, że np. przez ostatnie 2 miesiące z wyjatkiem 1 nie wychodzilem. A niedziela jest dniem gdzie po wycince drzewa chcę odpocząć. Dla mnie moja rodzina będzie zawsze przed nowo poznana dziewczyna. Nie usprawiedliwiam faceta ani nie mam pretensji do Ciebie ![]() Akceptujesz albo pozostajecie na stopie kolezenskiej. Twój wybór. Ja częściowo będąc na miejscu tego chlopaka po prostu nie rozgladam się za dziewczynami i zaloty ignoruje. Zwykły brak czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.