Czy go zniechęciłam? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 17:23   #1
nika911
Przyczajenie

Czy go zniechęciłam?

Poznałam niedawno faceta w klubie, byliśmy na dwóch randkach. Dużo gadaliśmy o wszystkich, było sympatycznie, trzymaliśmy się za ręce w kinie, wydawał się bardzo zainteresowany. Mamy kontakt tylko smsowy, bo on nie ma fejsbuka i to on inicjował spotkania. Podczas rozmowy wspomniałam mimochodem o byłym chłopaku, coś w rodzaju anegdoty. Kiedy odprowadzał mnie do domu po kinie, powiedziałam, że to ciekawa historia jak trafiłam na stancję, bo mieszkałam w akademiku, a właściwie to miałam w tym roku mieszkać z chłopakiem. W domyśle, że z tym byłym. Potem zapytałam, czy pójdzie ze mną na imprezę przez smsa, ale odpisał: "Jadę rano do domu i nie mogę się z tego wykręcić. Dobrej nocy". Dzisiaj znów do niego napisałam, gadaliśmy o pierdołach, a on już nie proponował spotkania. Czy popełniłam jakiś błąd? To chyba logiczne, że już z nikim nie jestem, skoro się z nim umówiłam?
nika911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 17:39   #2
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Czy go zniechęciłam?

Cytat:
Napisane przez nika911 Pokaż wiadomość
Poznałam niedawno faceta w klubie, byliśmy na dwóch randkach. Dużo gadaliśmy o wszystkich, było sympatycznie, trzymaliśmy się za ręce w kinie, wydawał się bardzo zainteresowany. Mamy kontakt tylko smsowy, bo on nie ma fejsbuka i to on inicjował spotkania. Podczas rozmowy wspomniałam mimochodem o byłym chłopaku, coś w rodzaju anegdoty. Kiedy odprowadzał mnie do domu po kinie, powiedziałam, że to ciekawa historia jak trafiłam na stancję, bo mieszkałam w akademiku, a właściwie to miałam w tym roku mieszkać z chłopakiem. W domyśle, że z tym byłym. Potem zapytałam, czy pójdzie ze mną na imprezę przez smsa, ale odpisał: "Jadę rano do domu i nie mogę się z tego wykręcić. Dobrej nocy". Dzisiaj znów do niego napisałam, gadaliśmy o pierdołach, a on już nie proponował spotkania. Czy popełniłam jakiś błąd? To chyba logiczne, że już z nikim nie jestem, skoro się z nim umówiłam?
Nie doszukuj się winy w sobie. Rzuć kolejną propozycją spotkania np. w okolicach weekendu. Jeżeli znowu się wykręci, a sam niczego nie zaproponuje, to znaczy że z jakiegoś powodu uznał, że to jednak nie to. Ale nie tłumacz się facetowi z rzeczy oczywistych. Gdyby źle Cię zrozumiał, czy miał jakieś wątpliwości do Twojej sytuacji, to by po prosu zapytał o to. I nie dopytuj (jeżeli znajomość się posypie), co się stało, bo to tak naprawdę TYLKO dwie randki, a nie AŻ dwie randki. Wyszłabyś na lekko zdesperowaną.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 17:45   #3
lasoa
Zakorzenienie

Ale czym zniechęciłaś, że powiedziałaś, że miałaś chłopaka ? Grasz w otwarte karty i bardzo dobrze.
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 18:06   #4
showmeyourteeth
Raczkowanie

nie sądzę, że go zniechęciłaś, nie możesz zrzucać winy na siebie! jeżeli on na razie nie proponuje spotkania, a Ty masz na nie ochotę, to bierz sprawy w swoje ręce. chłopak zobaczy, że Tobie też zależy na spotkaniu i zrobi mu się miło

soup
showmeyourteeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 19:20   #5
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Jeżeli to była tylko jedna wzmianka o byłym chłopaku to nic się nie stał. Przecież nie gadałaś o byłym przez godzinę, prawda? Więc nie sądzę, że to było to. Zaproponuj mu spotkanie i zobaczysz czy ma ochotę się z Tobą widzieć czy nie.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 20:33   #6
coffee
and cigarettes

Ja zrozumiałam, że ona powiedziała coś w stylu "miałam mieszkać z chłopakiem, ale wylądowałam na stancji". I to raczej nie brzmi dwuznacznie, cięzko z pewnością stwierdzić, że to o byłym. Brzmi, jakby miała chłopaka.

Jesteś pewna, że on WIE, że to Twój były?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 20:47   #7
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nika911 Pokaż wiadomość
uważam,że mogłas go zniechęcić wspominając byłego .
byc może pomyślał sobie,że to wcześnie zaczynac nowy związek skoro niedawno się rozstaliście z byłym .
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 20:55   #8
Individualist
Rozeznanie

W Twoim domyśle, a skąd wiesz że on to wie? Zaproponuj spotkanie i zobaczysz jak to będzie. Może jak wykarzesz zainteresowanie nim to zrozumie że tamten facet to zamknięty rozdział.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2013-12-02, 21:03   #9
Gregorius_
BAN stały

Ja tam nie wiem, ale jak na pierwszym, drugim spotkaniu dziewczę gada o swoim byłym, to często znaczy, że jej nie przeszło, że go rozpamiętuje.

Poza tym - nie ma lepszych tematów ?

Szczerze - jako faceta, nie OBCHODZĄ mnie byli, nie w sytuacji gdy dopiero poznaję dziewczynę. Będą głębsze relacje, okej , poznam też przeszłość, ale na "wejściu" katować się byłymi ? Bez sensu

Nie mam ochoty słuchać: były to, były tamto, bo jeszcze chwila a się zacznie: a mój były to robił to tak, albo śmak...

Jak dla mnie to słowo klucz jest: "miałam w tym roku mieszkać z chłopakiem". Mówisz o byłym, miałaś z nim zamieszkać, więc były głebokie relacje = rozpamiętujesz go jeszcze, gadasz o nim = jeszcze Ci nie przeszło. A nawet jeśli to ... jeszcze nie zdązyłaś o nim zapomnieć.

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2013-12-02 o 21:07
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 21:29   #10
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość
Ja tam nie wiem, ale jak na pierwszym, drugim spotkaniu dziewczę gada o swoim byłym, to często znaczy, że jej nie przeszło, że go rozpamiętuje.

Poza tym - nie ma lepszych tematów ?

Szczerze - jako faceta, nie OBCHODZĄ mnie byli, nie w sytuacji gdy dopiero poznaję dziewczynę. Będą głębsze relacje, okej , poznam też przeszłość, ale na "wejściu" katować się byłymi ? Bez sensu

Nie mam ochoty słuchać: były to, były tamto, bo jeszcze chwila a się zacznie: a mój były to robił to tak, albo śmak...

Jak dla mnie to słowo klucz jest: "miałam w tym roku mieszkać z chłopakiem". Mówisz o byłym, miałaś z nim zamieszkać, więc były głebokie relacje = rozpamiętujesz go jeszcze, gadasz o nim = jeszcze Ci nie przeszło. A nawet jeśli to ... jeszcze nie zdązyłaś o nim zapomnieć.
i to mi chodziło
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
.
Stary 2013-12-02, 21:33   #11
No_To_Co
Raczkowanie

Myślę, że tak przelotne poruszenie tematu byłego by go nie zraziło. Możliwe, że chodzi o coś innego - np. zrozumiał, że jednak nie do końca do siebie pasujecie czy coś... Jeszcze z raz możesz wyciągnąć do niego pierwsza rękę. Jeśli nie chwyci - odpuść. Tak naprawdę, im szybciej się na kimś zawiedziemy, tym lepiej.
No_To_Co jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 00:23   #12
Hayley__
BAN stały

Nie wiem czemu miałby się zniechęcić tym, że miałaś chłopaka..
O ile oczywiście nie macie po 16 lat, ale po mieszkaniu w akademiku wnioskuje, że sporo więcej. Wychodze z założenia że w "pewnym wieku" każdy ma juz za soba większą lub mniejsza ilość "exów" i jeśli jego odrzuciło że miałaś byłego, to troche dziwne..
Nie przejmuj sie. Moze zwyczajnie nie ma czasu?
Zaproponuj spotkanie - co Ci szkodzi? I zobacz

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Cytat:
Napisane przez No_To_Co Pokaż wiadomość
Myślę, że tak przelotne poruszenie tematu byłego by go nie zraziło. Możliwe, że chodzi o coś innego - np. zrozumiał, że jednak nie do końca do siebie pasujecie czy coś... Jeszcze z raz możesz wyciągnąć do niego pierwsza rękę. Jeśli nie chwyci - odpuść. Tak naprawdę, im szybciej się na kimś zawiedziemy, tym lepiej.
oj dokładnie !!
dlatego ja bym zaproponowała znowu spotkanie i zobaczyła.. jak zacznie sie wycofywać z waszej relacji, tzn ze nie jest zainteresowany i o ile nie jest coś z nim nie tak, to watpie by to miało zwiazek z wspomnieniem o byłym, moze po prostu stwierdził ze "jednak nie" albo ze "łatwo mu nie dasz" (sa i tacy...)
Hayley__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 13:11   #13
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hayley__ Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu miałby się zniechęcić tym, że miałaś chłopaka..
)
nie chodzi o przeszłość,ale wspominanie jej,to najczęściej oznacza brak zakończenia pewnego etapu w życiu.nie każdy chce zostać plasterkiem,czy pocieszycielem po niespełnionej miłości
.
Stary 2013-12-03, 13:59   #14
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Nie doszukuj się winy w sobie. Rzuć kolejną propozycją spotkania np. w okolicach weekendu. Jeżeli znowu się wykręci, a sam niczego nie zaproponuje, to znaczy że z jakiegoś powodu uznał, że to jednak nie to. Ale nie tłumacz się facetowi z rzeczy oczywistych. Gdyby źle Cię zrozumiał, czy miał jakieś wątpliwości do Twojej sytuacji, to by po prosu zapytał o to. I nie dopytuj (jeżeli znajomość się posypie), co się stało, bo to tak naprawdę TYLKO dwie randki, a nie AŻ dwie randki. Wyszłabyś na lekko zdesperowaną.
Dokładnie.
Poza tym wypowiedź autorki miała funkcję informacyjną, nie było to opowiadanie o byłym chłopaku.
Jeżeli zrezygnował z tej znajomości przez tę wzmiankę, to należy się tylko cieszyć, nie wiadomo jakie akcje by zaczął z czasem odstawiać.
Choć myślę,że jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 14:07   #15
QueenMoniQue
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
kochana postąpiłaś w 100% fair, oby tak dalej i nie przejmuj się, nie zrobiłaś nic zlego ze mu powiedzialas...

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez QueenMoniQue Pokaż wiadomość
kochana postąpiłaś w 100% fair, oby tak dalej i nie przejmuj się, nie zrobiłaś nic zlego ze mu powiedzialas...
to bylo do nika911
QueenMoniQue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 14:22   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Dokładnie.
Poza tym wypowiedź autorki miała funkcję informacyjną, nie było to opowiadanie o byłym chłopaku.
Jeżeli zrezygnował z tej znajomości przez tę wzmiankę, to należy się tylko cieszyć, nie wiadomo jakie akcje by zaczął z czasem odstawiać.
Choć myślę,że jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
O właśnie. Po co komu niestabilny emocjonalnie, czy zakompleksiony facet?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 16:57   #17
Gregorius_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Pokaż wiadomość
nie chodzi o przeszłość,ale wspominanie jej,to najczęściej oznacza brak zakończenia pewnego etapu w życiu.nie każdy chce zostać plasterkiem,czy pocieszycielem po niespełnionej miłości
dokładnie.

jest tyle wolnych dziewczyn więc po co się pchać do takiej, której jeszcze nie przeszło.

Chociaż pocieszyciel na pewno prędzej czy później się znajdzie Nie ten to kolejny, choć nie wszyscy będą mieli szczere intencje
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości