|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
chcę zacząs tańczyć a mama mi nie pozwala !!
Chodzi o to, że chciałabym zacząć chodzić na taniec nowoczesny, ale.... moja mama mi nie pozwala !! jej głównym argumentem jest to że chodze do 3 klay gimnazjum i w tym roku czekają mnie testy... ona uważa że musze sie teraz zajać nauką i niczym poza tym!! a tak naprawde to mam mało nauki bo wszystko w 3 klesie powtarzamy ! zresztą kończę lekecje o 13 i równie dobrze mogę zorbić lekcje po przyjsciu do domu bo treningi sa o 17 !! Nic do niej nie dociera !! Powiedziała mi że bede mogła chodzić po gimnazjum !! Mało tego... treningi są tylko 2 razy w tygodniu... naprawde nie wiem jak do niej dotrzeć!!! POMÓŻCIE !! prosze....
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: chcę zacząs tańczyć a mama mi nie pozwala !!
dla mnie argumentem byloby to ,że po nauce nalezy sie odrobina ruchu dla zdrowia i fuzycznego i psychicznego ,cały dzien i tak uczyc sie nie ebdziesz a jesli bedzies zna zajeciach to mama bedzie wiedziala gdzie jestes i ,ż erobisz cos fajnego dla odstresowania.
ew. mozesz sie umówic na okres próbny ,szczegolnie teraz na poczatku roku szkolnego np.na próbe przez 3 miesiace jesli oceny beda niższe to koniec z tancem. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem Twojej mamy.Powinna się cieszyć ,że masz hobby dzięki ,któremu rozwiniesz kondycję fizyczną.Przecież nie można spędzać całych dni na nauce.Trzeba się gdzieś zrelaksować.A takie zajęcia mogą Cię wręcz zmobilizować do nauki.
![]() Pogadaj z mamą na spokojnie(tylko nic nie wymuszaj),przedstaw swoje argumenty-może zmieni zdanie.
|
|
|
#4 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zrób tak jak Ci radza dzieczyny, podaj swoje argumenty, nie przestawaj na jednej rozmowie i sproboj do swego pomysłu przekonać tate, to zazwyczaj pomaga
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Miedzy szkola a treningami masz sporo czasu, by pouczyc sie. Jesli pokazesz mamie, ze Twoje oceny nie leca w dol na leb na szyje i ze potrafisz odpowiednio gospodarowac czasem, mysle, ze udowodnisz w ten sposob ze jestes odpowiedzialna osoba. Argument Pauli o ruchu tez jest dobry - trzeba dotlenic mozg, wtedy nauka lepiej idzie. Poza tym dwa razy w tygodniu to naprawde nic takiego. Rozmawiaj z mama, tata do skutku!
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
I nie zrobia Ci sie bułeczki od ciągłego siedzenia przez książką
Ale tak na serio: do testu gimnazjalnego bardziej się trzeba przygotowywać w 2 półroczu. Oczywiście w 1 również, ale mysle, że spokojnie wystarczy godzinak dziennie plus w weekendzik troszkę. Pokaż jej, że potrafisz połaczyć przyjemności z nauką. A także musisz ją uświadomic, że to jest twoja pasja. Jeżeli teraz nie pozwoli Ci, to zawsze bedziesz miała do niej "ale", że przez jej zakaz nie zrealizowałaś się, ani nie spełniłaś marzeń. Powodzenia |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Wam wszystkim !!!!! Będe próbować !! miejmy nadzieję że cos to da !! trzymajcie kciuki !!
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedz mamie, że po gimnazjum nie będziesz już miała totalnie czasu, bo w liceum jest kupa roboty, moze to ją przekona?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Zgadzam się z różowiutką, bo to prawda
Znacznie więcej roboty będziesz miała w liceum, i czasu mniej Jeszcze pamiętam jak to było w gimnazjum, masa wolnego... Poza tym to chyba dobrze, że masz jakieś hobby?Poza tym możesz jej podac za przykład moją koleżankę z klasy, która chodziła na taniec nowoczesny w 2 i 3 kl liceum i maturę zdała spokojnie, dawała sobie radę z nauką. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zrób tak jak Ci radza dzieczyny, podaj swoje argumenty, nie przestawaj na jednej rozmowie i sproboj do swego pomysłu przekonać tate, to zazwyczaj pomaga