atomizery Travalo - jakie opinie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-11, 10:55   #1
_Nikki_
Zakorzenienie

atomizery Travalo - jakie opinie?

Chciałabym poznać Wasze zdanie na temat Travalo, fajny gadżet do perfum, myślę nad zakupem, ale nie wiem czy opłaca się wydać 50 złotych na takie maleństwo

_Nikki_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 11:10   #2
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4
Dot.: Travalo- jakie opinie?

Hmm, jeśli chodzi po prostu o atomizer - tu np można kupić dużo taniej...

http://allegro.pl/atomizer-do-perfum...808158862.html

mnie osobiście szkoda byłoby wywalić 50pln na taki gadżet - nie odbierz tego jako naganę
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 11:12   #3
_Nikki_
Zakorzenienie

Mam takie same zdanie, nie warte to jest 50 zł. Dziękuję za linka, przyda mi się

_Nikki_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 18:39   #4
jessica855
Zakorzenienie

a ja mam i polecam
fakt, że 50zł za to maleństwo to przesada
ale fajny gadżecik
atomizer jest malutki, bardzo lekki, dobrze psika i błyskawicznie się go napełnia bez marnowania kropli perfum
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 22:27   #5
Bellatrix
gamma Orionis

Też mam i polecam, kiedyś zaszalałam ale nie żałuję. Jest niesamowicie trwały, lekki, poręczny, jak napisała Jessica nic się nie marnuje przy ładowaniu go. Nie przecieka. Raz zmieniałam zawartość i o dziwo, mimo że miałam w środku prawdziwego killera, zapach nie wżarł się w materiał i bardzo szybko się "wypłukał".
Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 07:26   #6
Ewa_Ch
Zadomowienie

Wlasnie, sama woda sie to robi?

http://www.pustamiska.pl/
Ewa_Ch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 23:07   #7
Bellatrix
gamma Orionis

Płukanie? ;] Używam spirytusu salic. lub płynu SkinSept Pur - wystarczy przelać kilka ml do byle jakiego atomizera, nabić do Travalo, odleżakować, wypsikać i już jest czysty i bezzapachowy.
Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 07:28   #8
beyza
Perfume Lover

Cytat:
Napisane przez Bellatrix Pokaż wiadomość
Płukanie? ;] Używam spirytusu salic. lub płynu SkinSept Pur - wystarczy przelać kilka ml do byle jakiego atomizera, nabić do Travalo, odleżakować, wypsikać i już jest czysty i bezzapachowy.

O Matko, życie mi ratujesz... Bo ja dostałam Travalo jakiś czas temu w prezencie i od tamtej pory głowię się co w niego nalać, bo żal mi było na byle co, a myślałam, że nie idzie go odpachnić. Dobrze wiedzieć

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 19:43   #9
mr smakosz
Przyczajenie

Dot.: atomizery Travalo - jakie opinie?

Niedawno głowiłem się i troiłem nad znalezieniem sposobu, aby znaleźć rozwiązanie jak zmieścić 50ml ulubionej wody toaletowej do kieszeni. Myślałem nad samochodem, ale pozostawienie EDT w upalny dzień, lub w taką srogą zimę jaką nawiedzają ostatnio polskę, czyli -30st. uświadomiły mi, że to też odpada. Ba!!! nawet znalazłem sposób na biznes, stworzenie takiego gadżetu dla kobiet, ale po kilku minutach spędzonych w internecie i mój plan na przyszły biznes i to, jak zostać milionerem pękły jak bańka mydlana.

Kupiłem kilka szt. atomizerów za 2zł - trochę siłować się trzeba aby wcisnąć główkę na ten cały flakonik. raz psika tu, raz w drugą stronę, a innym razem w ogóle. Leje się z niego.. od taka 1-razówka.

Kolejny za 10zł - tutaj ok, zakręcany, jednak częściowa zawartość z flakonika zostawała w zdejmowanej obudowie. Przeciekał po prostu. Nie dużo, ale jednak.

Travalo - 40zł, no cóż z biznesowego pkt widzenia, jest to taka gwiazda rynkowa, z której trzeba trzepać jak najszybciej kasę, do momentu aż nie pojawi się za duża konkurencja i jest jako taki popyt. Sam bym tak robił, pomysł po prostu kosztuje.

Atomizerek super, nie będę się rozczulał nad jego wyglądem, ale chmurka która się z niego wydobywa nie chlusta tak jak ten za 10, a zawsze można więcej mniejszych "dopsikać". Na moje oko posiada nawet regulację... czyli jak się wciśnie do połowy, to nie leci siurkiem, tylko taka o połowę mniejsza chmurka. Wgl aż dziwne trochę, że facet na jego temat się tutaj rozczula.

Ale mam pytanie, czy to normalne, że pozostawiony w pionie... to coś z dołu, tam gdzie się napełnia robi się z czasem taka kropelka? Czyżby to też nie było w 100% szczelne? No chyba, że jest to, co do końca nie wleciało i się osadziło...

Podsumowując. Gadżet warty zakupu, niektóre wody toaletowe mają średnią trwałość, a to jest idealne lekarstwo. Zawsze zastawiałem się dlaczego niektóre kobiet przez tyle godzin tak intensywnie pachną... teraz wiem! noszą perfmuy w torebce!

Jeden z minusów, to jest taki, że jeżeli pracuje się wśród ludzi, to zużycie perfum drastycznie rośnie

Przyszło mi do głowy nawet coś takiego, żeby iść do D lub S i wynieść zawartość jakieś testera, hehe gadka typu, że inni marnują go na kawałkach papieru itp. ewentualnie coś kupić i jak dadzą kolejną próbkę kremu zapytać, czy można sobie coś pożyczyć do Travalo :P

Edytowane przez mr smakosz
Czas edycji: 2012-01-02 o 21:24
mr smakosz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 17:54   #10
hanna106
Przyczajenie

Osobiście zastanawiałam się również nad kupem travalo, ale wydanie z prawie 50( a z przesyłką nawet 60 zł)za taki gadżet, wydawało mi się trochę przesadą.
Pod koniec grudnia udało mi się kupić tańszą wersję travalo na allegro, ("travel") i porównując go z orginalnym travalo koleżanki, jest praktycznie identyczny( mój nie posiada tylko napisu z boku atomizera).
http://allegro.pl/travel-atomizer-4m...056005526.html
hanna106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-02, 20:33   #11
anna1412
Raczkowanie

Exclamation Dot.: atomizery Travalo - jakie opinie?

Ogólnie czytam tutaj dobre opinie o Travalo, więc dla odmiany napiszę złą.

Kupiłam ten atomizer bardzo niedawno, sądzę, że oryginalny, gdyż w zaufanym sklepie (xperfume.pl).
Był zafoliowany fabrycznie, nowiutki.
Skusiłam się słysząc o nim same superlatywy.
Z radością więc przystąpiłam do napełniania.
Mam ten nowszy model - o pojemności 5 ml.
Pierwsze, około 2 ml, udało mi się napełnić szybko i bez problemów.
Potem zaczęły się schody. Dalej po prostu nie szło.
Identyczne czynności, a efektu zero.
Stan płynu constans, dalej ani rusz.
Próbowałam jednak, ale zaznaczam - bez nerwowości, użycia siły, zwyczajnie.
I nagle: pstryk! Wyleciała maleńka, przezroczysta, uszczelka ze spodu Travalo (czyli z tej części atomizera, którą nabijamy na flakon, by nabrać z niego perfum).
Ciężko to maleństwo znaleźć, gdyż bezbarwne mało rzuca się w oczy, ale udało się. Co z tego jednak, kiedy teraz wypada praktycznie zawsze - przy każdej próbie napełnienia atomizera.
Taka wada uszczelki powoduje marnotrawstwo perfum, które ciekną po palcach. Poza tym produkt tego typu musi być niezawodny.
Na niespodzianki w postaci przeciekania żadna z użytkowniczek chyba by sobie nie pozwoliła, Bez uszczelki gadżet kompletnie na nic się nie przyda. Wówczas perfumy wylewają się już po prostu na całego.

Początkowo myślałam, żeby reklamować towar, ale chyba nie chce mi się za tym latać. Zniechęciłam się do Travalo

Może mam wyjątkowego pecha, a... może nie, bo na jednym z blogów autorka opisywała podobne problemy. Mało tego zgłosiła reklamację, wymieniono jej atomizer na nowy, ale i ten nowy przeciekał.

Ze swej strony nie polecam. Zamysł super, jednak mój egzemplarz absolutnie się nie sprawdził i to od nowości.
W stanie takim jaki mam nadaje się wyłącznie do śmietnika.

Chyba, że ktoś lubi perfumowy basen w torebce czy kosmetyczce
anna1412 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 21:18   #12
beyza
Perfume Lover

Cytat:
Napisane przez anna1412 Pokaż wiadomość
Ogólnie czytam tutaj dobre opinie o Travalo, więc dla odmiany napiszę złą.

Ze swej strony nie polecam. Zamysł super, jednak mój egzemplarz absolutnie się nie sprawdził i to od nowości.

Parę postów widzę swoją wypowiedź sprzed kilku lat. No cóż, ja Travalo nie polecam - nie używałam go codziennie, po kilku tygodniach, może dwóch miesiącach perfumy wyparowały ze środka. Nic się nie wylało, po prostu zapach wietrzał i wietrzał, aż zostały jedynie opary. Bubel i tyle.

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 06:41   #13
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:

A nie wpadłaś na to, aby go zareklamować? Trochę bez sensu, odradzasz bo wadliwy ale co z reklamacją, która Ci przecież przysługuje?

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 08:11   #14
anna1412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
A nie wpadłaś na to, aby go zareklamować? Trochę bez sensu, odradzasz bo wadliwy ale co z reklamacją, która Ci przecież przysługuje?
Napisałam w swoim poście dlaczego nie reklamowałam produktu.
Nie chciało mi się w to bawić, może niesłusznie, ale w końcu to prywatna decyzja.
Jeśli zaś chodzi o to, że odradzam zakup nie rozumiem zarzutu.
W końcu każdy kieruje się własnymi doświadczeniami, a nie tym co by było, gdydy było.

Nikt nie mówi, że moją opinię należy uznać za wiążącą.
Każdy zrobi jak zechce.
Nikomu używania Travalo nie zabraniam
Stary 2013-12-03, 08:17   #15
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam w swoim poście dlaczego nie reklamowałam produktu.
Nie chciało mi się w to bawić, może niesłusznie, ale w końcu to prywatna decyzja.
Jeśli zaś chodzi o to, że odradzam zakup nie rozumiem zarzutu.
W końcu każdy kieruje się własnymi doświadczeniami, a nie tym co by było, gdydy było.

Nikt nie mówi, że moją opinię należy uznać za wiążącą.
Każdy zrobi jak zechce.
Nikomu używania Travalo nie zabraniam

Jak dla mnie to jest żadna opinia. Po prostu Tobie się nie chce reklamowac i tyle. Musisz tylko odesłać towar. Koszty zostaną Ci zwrócone.

Nie lubię takiego podejścia i tyle. Dla mnie jest bezsensowne.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 11:42   #16
Estell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beyza Pokaż wiadomość
Parę postów widzę swoją wypowiedź sprzed kilku lat. No cóż, ja Travalo nie polecam - nie używałam go codziennie, po kilku tygodniach, może dwóch miesiącach perfumy wyparowały ze środka. Nic się nie wylało, po prostu zapach wietrzał i wietrzał, aż zostały jedynie opary. Bubel i tyle.
Ja miałam identyczną sytuację. Miałam trzy napełnione atomizery. Po jakimś czasie atomizery były puste. Nic nie wyciekło, nie wypsikałam. Po prostu wszystko wyparowało. Ze wszystkich trzech, więc to nie jest kwestia felernej sztuki.
Estell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 08:22   #17
anna1412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to jest żadna opinia. Po prostu Tobie się nie chce reklamowac i tyle. Musisz tylko odesłać towar. Koszty zostaną Ci zwrócone.
Nie rozumiem wprawdzie czemu fakt zrezygnowania z reklamacji ma wpływać na samą opinię, ale ok
Moim zdaniem może być po prostu przydatna dla przyszłych kupujących i wpłynąć na ich decyzję czy na pewno warto inwestować w taki gadżet.
Cytat:
Nie lubię takiego podejścia i tyle. Dla mnie jest bezsensowne.
Twoje święte prawo.
Stary 2013-12-04, 22:00   #18
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem wprawdzie czemu fakt zrezygnowania z reklamacji ma wpływać na samą opinię, ale ok
Moim zdaniem może być po prostu przydatna dla przyszłych kupujących i wpłynąć na ich decyzję czy na pewno warto inwestować w taki gadżet.

Twoje święte prawo.
A ja rozumiem kuki9. Jeśli korzystasz z wadliwego produktu, to twoja opinia nie jest miarodajna i nic nie wnosi. Gdybyś wypróbowała kilka egzemplarzy i wszystkie były wadliwe, to rozumiem, że jest to cecha produktu poniekąd - częste awarie.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-05, 08:24   #19
anna1412
Raczkowanie

Proszę więc nie korzystać z mojej opinii i problem z głowy.
Proste.

Ze swej strony kończę udzial w tej dyskusji, bo co miałam w niej powiedzieć powiedziałam.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości