|
Notka |
|
Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem ze szkatułką na biżuterię.
Cześć,
Już jakiś czas temu dałem mojej narzeczonej w prezencie szkatułkę ma biżuterię zakupioną na allegro. Prezentuje się super, ale ma jeden mankament... mianowicie biżeteria bardzo szybko w niej śniedzieje i nijak nie wiemy jak sobie z tym poradzić. Jakieś wskazówki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Problem ze szkatułką na biżuterię.
są specjalne płyny do czyszczenia złota lub srebra. trzeba zanurzyć na kilka minut , wyjąć i opłukać wodą. Płyny znajdziesz np. w sklepach numizmatycznych. Ten płyn jest super:
http://www.enumizmatyczny.pl/plyn-cz...net-p-856.html nie polecam czyszczenia w ten sposób biżuterii z kamieniami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki, niestety dalej pozostaje problem z samą szaktułką
![]() Szkatułka jest wyściełana jakimś materiałem, gładki w dotyku, z takimi delikatnymi włoskami, coś jak zamsz (?). Myśleliśmy, że może problemem jest wilgoć, więc narzeczona włożyła do szkatułki ryż żeby ją wyciągnął (nie podziałało), wystawiła ją też na słońce kiedy było bardzo ciepło (również nie pomogło) i skończyły się nam pomysły... Może to sam materiał wpływa tak na biżuterię? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Może zapytasz osobę od któej kupiłeś tę szkatułkę, może coś będzie wiedzieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.