172 cm i waga 50. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-05-06, 15:36   #1
Kasiarzyna
Raczkowanie

GG do Kasiarzyna

172 cm i waga 50.

Hmm.Nie wiem od czego zacząć.Moze tak..
Od dawna juz wiadomo ze piękno jest bardziej cenione w branży modelki.Chodzi dokładniej o to, że mi wszyscy mówią, że mam bardzo ładną twarz.Mówią, ze moglabym byc modelką.Ale niestety nie zostane.Wszyscy mają takie wymogi,że modelki powinny miec wymiar 90/60/90 wzrost minimum 172 a waga 50.Hmmm.Mi sie wydaje, że jestem gruba.Ja mam 159 a waze 48.Totalna załamkaW te wakacje zaczelam miesiaczkowac więc i tak juz za duzo nie urosne.Mam male pytanko.Juz prawie minol rok od miesiaczki.Ile powinno minąc lat od okresu kiedy bedzie sie juz mialo sylwetke kobieca a nie dziecięcą?Ja nie mam prawie wogule taliiMusze chyba schudnac kilka kilosowAha.Mam zamiar zrobic cos takiego
Pon.Basen(2 godziny)
Wt.SKS(w szkole gramy w siatkowke i koszykowke okolo 3 godzin)
Sr.SKS
Czt.Basen
Pt.Rower(1.30 godz)
Sob.Basen
Nd.Rower
Myslicie ze to wystarczy wraz ze zdrową dieta(mam na mysli jakies platki,rezygnacja z hamburgerow i slodyczy)aby zrzocic 5 kilogramow?
Kasiarzyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-06, 15:49   #2
sarenka
Zakorzenienie

Re: 172 cm i waga 50.

a propos tematu... to moje wymiary [tzn czasem ważę trochę więcej [img]icons/icon12.gif[/img]], ale nawet kiedy mam owe 50kg to na modelkę jestem za gruba. znam modelkę, która ma 178 i waży 50kg [img]icons/icon7.gif[/img]

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-06, 15:55   #3
Kasiarzyna
Raczkowanie

GG do Kasiarzyna

To ile ja powinnam wazyc?Mam prawie 160.Mam kolezanke ktora ma 160 i wazy 41.Ma nogi patyki.Jednak ja mysle ze powinnam wazyc mniej.Ile powinnam schudnąć?Hmmm moze ten brzuch wynika z tego,że jeszcze niedawno dostalam okres i jeszcze nie zrobila mi sie talia i plaski brzuch.Mam niestety jeszcze brzuch malego dzieckaBuu.A wiecie ze kiedys mialam anoreksje?Wtedy moze rzeczywiscie bylam zbyt chuda ale przynajmniej mialam bardziej plaski brzuch.I tak na dziecko mialam zbyt plaski brzuch.Bo przeciez male dzieci maja brzuch przypominajacy balonJeszcze w te wakacje wazylam 37 o wzroscie 1 55.Hehe.Przez rok utyc 10 kilosow to jest sztuka
Stary 2003-05-06, 16:03   #4
sarenka
Zakorzenienie

a ile masz lat - jeśli mogę zapytać?

WESOŁYCH ŚWIĄT!
Stary 2003-05-06, 16:09   #5
MoniaK
Zakorzenienie

Rany, tu mi pachnie anoreksją [img]icons/icon9.gif[/img] Kasia, ile ty masz lat? 159 cm to nie jest tak mało, mam koleżankę która jest jeszcze niższ od ciebie i waży tyle samo, wygląda bardzo dobrze. Ja tu czegoś nie rozumiem. Ty chcesz zostać modelką, wyglądać jak modelka, czy martwi cię brak okresu? Wydaje mi się że mamy tu kolejny przypadek braku samoakceptacji, wpływu wychudzonych modelek i maniakalnego odchudzania, (tak tak maniakalnego). 48 kg to idealna waga dla ciebie wdg. wskaźnika BMI. Obliczyłam go dla ciebie i wynosi 18,9 (poniżej 18 jest niedowaga!!!), więc sama widzisz ze jesteś na granicy. Co do talii to chyba jesteś jeszcze bardzo młoda i ukształtuje ci się z wiekiem. Poza tym nawet mając np. 20, 30 lat niektóre dziewczyny nie mają wogóle talii lub bardzo małą. Plis, opamiętaj się.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-06, 18:34   #6
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Żeby mieć płaski brzuch trzeba ćwiczyć, a nie się odchudzać, zwłaszcza, ze ważysz w sam raz... Chyba, ze chcesz przypominać dziecko z Oświęcimia, no, ale to twoja wola... A brzuch puchnie też z głodu, wiesz?

[img]icons/icon40.gif[/img]

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-06, 19:02   #7
elve
Rozeznanie

jesli wazysz 48 kilo i chcesz stracic 5, to zaniknie Ci miesiaczka (oczywiscie jesli Ci sie uda, czego z oczywistych chyba wzgledow Ci nie zycze), bowiem brzegowa (najniezsza) waga potrzebna do prawidłowego cyklu to bodajze 46 kilo. Dziewczyno, nie daj sie zwariowac, jeszcze nikt nikogo nie pokochal za plaski brzuch!
Zyczę zdrowia.
[img]icons/icon7.gif[/img]

W nosie kręci
elve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-06, 19:22   #8
DominikaS
Zadomowienie

A czy w ogóle nie bierze się pod uwagę budowy ciała? To znaczy szkieletu? Ja, jako już dojrzała kobietka (gdzies tak w okolicach matury) ważylam 62 kg i bylam szczupła (przy wzroście 173cm). Wymiary 90/60/90 są dla mnie nie do osiągnięcia bo w samych kościach mam więcej)) - no może talię 60 moglabym sobie zrobić za pomocą jakiegoś gorsetu, ale z biustu, żeby mieć 90 to musiałabym chyba w ogóle zrezygnować a bioderka opiłować))
Modelki mają kosteczki jak u ptaszka - cieniutkie i chyba puste w środku Nie mają rozbudowanej miednicy. I kości klatki piersiowej też zajmują im mało miejsca...
Na talię możesz poczekac jeszcze nawet z 5 lat
No i jeszcze waga kości - moja szczuplutka przyjaciółka z wymiarami jak u modelki, przy wzroście 175 waży 62kg - po prostu ma masywne (cienkie ale ciężkie) kości
DominikaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-06, 19:51   #9
Chili
Raczkowanie

Kasiu a ile masz lat? Jesli dopiero aczelas miesiaczkowac to musisz raczej sobie odpuscic. Ja rowniez zaczelam sie mocno odchudzac wowczas gdy dojrzewalam i narobilam sobie krzywdy. Do tej pory(25lat) mam problemy z miesiaczkowaniem co jest nienormale juz w moim wieku [img]icons/icon38.gif[/img]
Zastanow sie, choc zdaje sobie sprawe z tego coz czujesz widzac swoje cialo ktore troszke przytylo. Ja osobiscie dostawalam swira gdy z chudziutkiej dziewczynki zaczela sie robic dosc masywna kobieta [img]icons/icon22.gif[/img]
A teraz? teraz jestem bardzo zadowolona [img]icons/icon10.gif[/img] waze 57kg przy 174cm i mam nadzieje, iz tak juz pozostanie, bo sie chudzina zrobilam [img]icons/tongue.gif[/img] Pomimo, iz moi rodzice sie martwia ja sie lepiej czuje, jakos lzej mi sie chodzi [img]icons/icon12.gif[/img] Of corse nie odchudzalam sie [img]icons/icon12.gif[/img] trawienie samo mi sie jakos wyrownalo i jest teraz ok [img]icons/icon7.gif[/img]
A moze to milosc? calkiem mozliwe [img]icons/icon28.gif[/img]

Jesli chcesz sie naprawde odchudzic troszke to moze lepiej idz do lekarza.. [img]icons/icon40.gif[/img]
Chili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-06, 19:52   #10
lejka
Zakorzenienie

Będę brutalna.

I tak nie zostaniesz modelka, bo jesteś za niska. Nieee wiem, czy jeszcze rosniesz, ale jak zaczniesz chudnąć, to na pewno nie urośniesz. Już miałaś anoreksje? Wiesz, ja też i ciągle nie jestem do końca wyleczona... A Ty widze tez nie, bo gdybyś była, to przy tym wzroście i wadze nie myślalabyś o odchudzaniu.

Buniek i jak ja mam potem się nie załamywać??? [img]icons/icon9.gif[/img]

Jak zaczniesz się odchudzać, nie uzyskasz kobiecej sylwetki, niestety, widać taką masz budowe, albo musisz poczekać... Jeszcze. Ja dostałam kobiecej budowy dopiero po 3 latach!!! Aaale to też wina odchudzania własnie.

Więc, Twoja wola panie. Aaa, niektóre wskaźniki BMI mowia, że trza mieć conajmniej 20 BMI, bo poniżej jest noedowaga... I to dla kobiet, jaką chcesz przecież być, własnie!!!
lejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-06, 19:53   #11
Chili
Raczkowanie

Acha i pamietaj zawsze mozesz byc foto-modelka [img]icons/icon12.gif[/img]
Stary 2003-05-06, 19:57   #12
palomino
Zakorzenienie

Kasiarzyna napisał(a):
>Buu.A wiecie ze kiedys mialam anoreksje? Wtedy moze rzeczywiscie bylam zbyt chuda ale przynajmniej mialam bardziej plaski brzuch.

To ciekawe co piszesz - przypomina mi się samobojca skaczący z mostu - co prawda marnie kończy, ale podczas lotu ma niezapomniane wrażenia [img]icons/icon21.gif[/img]
Sugerowalabym wizyte u psychologa.
Stary 2003-05-06, 20:08   #13
Kasiarzyna
Raczkowanie

GG do Kasiarzyna

Jestescie kochaneNaprawde nigdy nie slyszałam od kogos takich opinni na moj temat.Moze czuje sie poprostu niedoceniona?Mam 13 lat.We wrześniu skoncze 14.Hmmm...Chili chyba trafiłaś w same sedno.Moze to dlatego mam takie kompleksy poniewaz kiedys bylam chudzinka a jak juz dostalam okres zaczelam sie robic bardziej okrągła.Dzis sobie kupilam saszetki przeczyszczające.Po wypiciu wypilam jeszcze litr wody niegazowanej.Jest super.Czuje ze wogole nie jestem glodna.Zawsze chodzilam glodna i co 5 min lapalam za lody,jablka,banany itp.A teraz?Juz minelo 4 godziny i nie chce mi sie nic.Czuje sie jakbym zjadla przed chwilą obiad.Nie czuje glodu.Oczywiscie nie bede tego swinstwa brac regularnie bo siedziec w kiblu mi sie nie widzi ale jak dostane napadu glodu wezme se to.Naprawde dziala.Zaczne cwiczyc i moze zrobie sobie piekny płaski brzuszek i wyrobie ciutke talie.Tak jak wczesniej mowilam bede miala caly tydzien zajęty zajęciami sportowymi.Teraz mam luzik w szkole bo ja juz nadrobilam nieco wiec z ocenami nie bedzie klopotu.Musze sie jeszcze poprawic z matmy.Ale ja jej nie rozumiemE tam dostane jeszcze 2 piąteczki(zglosze sie do tablicy)i na koniec moooze dostane 3 a moze 4.
Stary 2003-05-06, 20:18   #14
Kasiarzyna
Raczkowanie

GG do Kasiarzyna

No tak.Zawsze moge byc foto-modelką.A co taka foto-modelka robi.I gdzie sie zglosic?Podobno jestem fotogeniczna więc moze bym sie nadawała.Nawet nie wiecie ile te wszystkie komentarze dla mnie znaczą.Zawsze to tylko kolezanki i mama mowily ze jestem szczupla ale jakos mi sie nie chcialo w to wierzyc poniewaz myslalam,ze one mowily tylko by mnie pocieszyc.Wiem dobrze ze wy to mowicie calkiem szczerze.Przeciez gdybym byla naprawde gruba to byscie powiedzialy bo i tak mnie nie znacie wiec co wam szkodzi.Jestescie kochane.Oczywiscie nie zmienie zdania radykalnie lecz juz chyba bardziej przychylnie patrze na odbicie w lustrze.Jeszcze raz dzięki [img]icons/1cmok.gif[/img]
Stary 2003-05-06, 20:20   #15
Chili
Raczkowanie

kasiu pamietj, ze przez forsowanie Swego ciala mozesz doprowadzic rowniez do zaniku miesiaczkowania. a napewno nie pij tego swinstwa !!!!!!!!!!!!!!!! [img]icons/icon22.gif[/img]
Zniszczysz swoje mlodziutkie cialko [img]icons/icon9.gif[/img]
Proponuje sport, ale w normalnych granicach, zobaczysz cwiczac leipeij sie poczujesz. ALE PAMIETAJ...... NIE PRZEGINAJ [img]icons/1cmok.gif[/img]
Stary 2003-05-06, 20:22   #16
Chili
Raczkowanie

Tego juz Ci nie powiem gdzie sie zglosic i gdzie szukac, ale na 100% powiedza Ci kobietki ktore sa TUTAJ na wizazu i znja sie na tym [img]icons/icon12.gif[/img]
Stary 2003-05-06, 20:27   #17
lejka
Zakorzenienie

4. Saszetki. KOBIETO!!! OPANUJ SIĘ!!! To najgorsze co mozesz zrobić... Takie powiedzenie sobie, że bierzesz raz na ileś tam... Prowadzi, kochanie, do bulimii.

Takze... NIE, NIE, NIE!!! Błagam, bo inaczej nasza pomoc nie ma sensu, ZNISZCZYSZ siebie. Tak, wiem,c o teraz myslisz, przesadzam... Ja tez tak myślałam. A teraz widze, że inni mieli rację...

NIEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!! !!!!! [img]icons/icon9.gif[/img]

A zreszta, co ja będe pisać... Obejrzyj sobie mnie w galerii, mialam wtedy 46 - 45 kilo przy 160 cm. Taaaa... Prawie tyle co Ty, no zobacz!!! Wyglądałam jak Oswięccim...

Chłopaki mi mowily, ze za chuda jestem dla nich, ladan, ale za chuda!!!
Jak jestes glodna, TO JEDZ!!! Moze nie fast foody, ni slodycze, ale warzywka, owcki, jestes w tym iwkeu, gdzie mjuisz jesc!!!!!!!!!! Musisz i... mozesz, za rok - dwa, zwolni sie metabolizm, bedziesz tyć, bedziesz jeśc coraz mniej... co nie znaczy malo, ale mniej niż teraz mozesz. Ćwicz sobie, bo to zdrowe, ale JEDZ i nie faszeruj się środkami takimi... Na milośc boską.
Stary 2003-05-06, 20:28   #18
teofano
Zadomowienie

NIUNIA NIE BIERZ TYCH ŚWIŃSTW. Ja też kiedyś nie mogłam pogodzić się z naturalną koleją rzeczy. TAK NATURALNĄ. Zaczęły rosnąc piersi kumple z boiska zaczęli się wysmiewać. Zaczął odkładać się tłuszczyk na bioderkach (to normalne) Zaczęłam pić takie niby niewinne świństewka. Rozlegulowałam nerki, mam problemy z sercem. Mam prawie dwuletnią córkę. Qrcze mnie też czekaja takie chopki za 11 lat? A może uda mi się jej wybic z łepka zapędy na zrobienie z siebie skóry na kościach. Słonek to tylko tak wygląda niewinnie. w odróżnieniu od poprzedniczek wępdziła się dodatkowo w bulimię. Wtrząchała co w rękę wpadło, a potem bieg do WC. I wiesz co po tem było. I tak w kółko. Pogłebiłam tylko efekty po świństewkach ziołowych dodatkowo zaczęły mi wyłazić włosy masowo, problemy z koncentracją. Teraz już świadomie (trochę poczytałam, trochę usłyszałam) zaczęłam się brać za siebie w wieku 26 lat. Nie twierdzę, że masz czekać do tak śedziwego wieku [img]icons/icon10.gif[/img] , ale przystopuj teraz. Masz szansę rosnąc jeszcze do 18 roku życia. Czyli jakieś 5 lat przed tobą. Bo do tego czasu rowijają się dziewczęta. Chłopcy trochę dłużej, ale oni znów później zaczynają dojrzewać. Przez takie kombinacje tylko przystopujesz swój rozwój nawet a raczej przedewszystkim wzrost. Na którym ci jak widzę bardzo zależy. Ja po zaprzestaniu tych szaleństw (trwało to rok) zaczęłam wracać do normy. Nie zarzerałam się słodkościami i kolacja nie była o 20-stej. Znalazłam sobie trochę zainteresowań. Jadza na rowerze, do tej pory ta mania tkwi głęboko we mnie [img]icons/icon10.gif[/img] Zaczęłam tańczyć. W domu. [img]icons/icon7.gif[/img] Wyrobiłam w sobie grację i smukłe łydki. [img]icons/icon10.gif[/img] I wiele innych upychaczy by nie myśleć o lodówce. doszło do tego, że na pierwszym roku studiów urosłam o 1cm. Czym byłam szczerze zdziwiona. [img]icons/icon24.gif[/img] Moja rada zajmij się matematyką dobry zapychacz czasu [img]icons/icon12.gif[/img] Ale nie rujnuj sobie zdrowia. Trochę powiało belfrem. ale przypomniały mi się moje głupotki. Przez które straciłam trochę zdrowia. I czasu na późniejszą rekonwalescencję. [img]icons/icon40.gif[/img]
teofano jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-06, 20:54   #19
Kasiarzyna
Raczkowanie

GG do Kasiarzyna

Nie boj sie.Ja nie mam zamiaru łazić do kibla i rzygac.To nie w moim stylu.Dla mnie to obrzydliwe.Odstatnio weszlam w wizazu na linki.Nastemnie anoreksja i bulimia i na pierwsza strone.Tam jest forum.Gadają tam przedewszystkim bulimiczki i anorektyczki.Jak czytalam co one wyprawiają to mnie zatkalo.Naprzyklad wymiotują do kubkow.wanien,misek.Ochyd a!Jak wogole tak mozna.A co do tych saszetek to moze rzeczywiscie ciut przesadzilam.Naszczescie kupilam cztery(teraz mam 3).Wykorzystam te 3 jak bede juz bardzo glodna.Naprzyklad raz na miesiąc.
Stary 2003-05-06, 22:14   #20
aggie
BAN stały

GG do aggie

Qrcze wywal te saszetki !!!! One Ci w niczym, w NICZYM nie pomoga ! Tylko bardzo zaszkodza i zniszcza ! Kasiek, jestes jeszcze mlodziutka, zaczelas dojrzewac... nie wolno Ci robic takich ekspeymentow !!
A w ogole po co Ty chcesz byc taka chuda ??
I tak jak dziewczyny mowia, jedz normalnie ! Tylko nie obzeraj sie bardzo slodyczami i nie jedz wieczorkiem, jedz porzadne sniadania i te wsyztskie sporty Ci zupelnie wystarcza ! Tym sobie wymodelujesz sylwetke.. i jeszcze masz czas aby nabrac takich typowo kobiecych ksztaltow- talia itd..
Kochanie, jedz normalnie i nie bierz zadnych swinstw na przeczyszczenie.. to jest okropnie niezdrowe ! Rozregulujesz sobie tym metabolizm ! Brr mowie CI !!

A tak na marginesie.. modelki wcale fajnego zycia nie maja [img]icons/icon7.gif[/img]

aggie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-06, 23:15   #21
basiak
Raczkowanie

A najlepiej to udaj sie do dobrego specjalisty (psychologa), póki jeszcze nie jest za późno!!!
Dla mnie jest to niepojęte!!! Piszesz, że masz 13 lat, rok temu zaczęłaś miesiączkować i już miałaś anoreksję???
To ile Ty miałaś lat wtedy?????????
Dziecko opamiętaj sie!!!
Zrozum, że Twoja waga jest na dzień dzisiejszy naprawde idealna, za jakiś czas Twoje ciało nabierze tzw. kobiecych kształtów i z pewnością będziesz wyglądać dobrze, biorąc pod uwagę fakt, że jeszcze napewno urośniesz!A poza tym to dopiero weszłaś w wiek dojrzewania i proporcje wagi i wzrostu mogą jeszcze wielokrotnie ulec zmianie.
Życzę Ci wszystkiego dobrego i duuuuużżżżooo rozsądku!!! [img]icons/icon7.gif[/img]
I pamiętaj, że dzieckiem jest się bardzo krótko, a kobietą będziesz przez całe życie [img]icons/icon7.gif[/img]
Pozdrawiam [img]icons/icon40.gif[/img]

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-07, 00:29   #22
misio
Raczkowanie

JEEEEZUUUU-to straszne!!!Dobrze,że ja dojrzewałam w bardziej normalnych czasach.Ostatnio znajoma mówiła mi,że koleżanki jej dziecka w przedszkolu!!! się odchudzają!!-a są to zwykłe dziewczynki,wcale nie grube
misio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-07, 01:25   #23
Iwonalodz
Zakorzenienie

Hehehe [img]icons/icon10.gif[/img] przez rok mówisz [img]icons/icon12.gif[/img] Siostra moja w pół roku przytyła 30 i nie była w ciąży i anorekcji czy innej bulimii nie miała [img]icons/icon12.gif[/img] Apetyt jej dopisywał i cała rodzina z Babciami na czele bardzo sie cieszyły [img]icons/icon10.gif[/img]
I co Ty opowiadasz że dzieci mają brzuchy jak balony, według mojej Babci dzieci muszą dużo , czytaj: bardzo duzo jeść, bo dużo spalają i rosną [img]icons/icon10.gif[/img] hehehe [img]icons/icon7.gif[/img] Torcik tygodniowo to wedlug nich takie dziecko noskiem wci.ągnie, co ja mówię, jedną dziurka od noska [img]icons/icon10.gif[/img]
Myslę że z miesiąca na miesiąc staniesz się smukła, zgrabna panną, bo teraz chwilowo jesteś w okresie przepoczwarzania [img]icons/icon7.gif[/img]
Głowa do góry [img]icons/icon7.gif[/img] a sport to zdrowie [img]icons/icon10.gif[/img]

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-07, 02:14   #24
nineczka
Wtajemniczenie

Kurcze, co to sie robi w dzisiejszych czasach.. gdy ja mialam 13lat to nawet przez mysl mi nie przeszlo aby sie odchudzac!! W ogole nie myslalam o takich sprawach. Tylko, ze moze te 11lat temu nie bylo takiego nacisku na wyglad modelki.. To straszne co ten glupi wzor wygladu moze zrobic z takimi mlodymi dziewcznami...Przeciez to tak brzydko wyglada jak kobieta sklada sie z samych kosci! Naprawde dla mnie jest to brzydota!
A Ty Kochana jesli chcesz byc zdrowa i ladna to przestan sie wyglupiac. Naprawde nie znam faceta, ktoremu podobalaby sie taka koscista, bezbiustna, bezbiodrowa kobieta.. a Ty Kochaniutka za te 3, 4 lata zaczniesz nabierac ladnych ksztaltow jesli bedziesz normalnie sie odzywiala. I pamietaj tez, ze nawet jak bedziesz bardzo chuda, to i tak nie bedziesz ladnie wygladala z prawie lysa glowa!! bo tak, tak jak czlowiek sie tak drastycznie odchudza, to w orgaznizmie brakuje witamin i zaczynaja wypadac wlosy..a coz to za pieknosc z tak marnymi wlosami?
nineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-07, 07:10   #25
lejka
Zakorzenienie

A wiesz, że mnie to nawet nie dziwi? Jak mamusie pewnie ciągle o dietach gadają... Dzieci przecież skądś to biora, nie???

To ja wam powiem, że ja miałam 45 kilo - najniżej to 42, ale to inna historia - no iiii mi kolega powiedział, że jestem dla niego za chuda = brzydka!!! A jak mam teraz 51, to mi mówią nadal, że troszkę za chuda jestem... Ciulki. Aaale też ostatnio usłyszałam pare komplementów na temat jak wyglądam w sukience... A czy bez ciałka bym to uzyskała??? Nie, kobieta musi być kobieta, nie wieszakiem...
Stary 2003-05-07, 08:08   #26
kropaVan
Przyczajenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do kropaVan

Nie wierze ze mozesz narzekac na swoja wage !!!! Musialabys zobaczyc ludzi w USA , wtedy pewnie stwierdzilabys ze prawie znikasz !!! Jesli sadzisz ze jestes za niska lub za gruba aby byc modelka to zrezygnuj z tego !! Jest wiele interesujacych zawodow ktore mozesz wykonywac w przyszlosci . Pomysl czy naprawde chcesz tego az tak bardzo aby poswiecac swoje zdrowie ?? Wiesz mam kolezanke byla tu modelka ( mieszkam w Vancouver ) teraz studiuje psycholegie wlasnie po to aby pomagac w przyszlosci mlodym ludzi ktorzy mysla tak jak ty !! POZDRAWIAM
kropaVan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-07, 08:41   #27
MoniaK
Zakorzenienie

Przeraziło mnie stwierdzenie Kasi, że "jak będzie bardzo głodna to sobie zje tą saszetkę". Ty masz jeść jak będziesz głodna a nie pić jakieś herbatki. Rany, opamiętaj się i posłuchaj dziewczyn, one naprawdę są bardziej doświadczone i wiedzą co mówią. Całe szczęście nie miałam problemów z anoreksją i bulimią, ale odchudzanie w wieku nastu lat było. Choć wiem że takie przekonywanie nie za bardzo działa na nałogowe odchudzające to jednak posłuchaj nas i wyrzuć to świństwo. To się tylko tak niewinnie zaczyna od jednej herbatki, od jednej tabletki, a później nie możesz się bez tego obejść. Ja naprawdę współczuję dziewczynom które chorują na tę straszną chorobę, ale przecież od czegoś się ona zaczyna. Rany, przecież 13 lat to organizm jest jeszcze prawie dzieckiem i każdy wie, że w tym wieku potrzebuje wszystkich składników.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-07, 08:42   #28
sarenka
Zakorzenienie

<font color=B0C4DE> jeżeli kobieta ma tendecje do tycia absolutnie nie powinna pakować się w karierę modelki, bo pracę taką przypłaci zdrowiem - niestety.

według mnie nabierasz po prostu kobiecych kształtów stąd zmiany w budowie ciała, co do talii - znam nie jedną bardzo chudą dziewczynę, która takowej nie posiada. taka budowa i już.

dbaj o siebie! chcesz być chuda, ale mieć matowe włosy, szarą skórę i problemy ze zdrowiem? chyba nie...

WESOŁYCH ŚWIĄT!
Stary 2003-05-07, 09:00   #29
zlosliwiec
Gość

Re: Anoreksja, choroba cywilizacyjna nastolatek...

Z tego co widze, to wiekszosc nastolatek miala za soba anoreksje. Jakos smiem watpic, poniewaz anoreksja u 12-latki przypomina mi raczej dzieciece fochy nad talerzem, anizeli faktyczna anoreksje.

Poniewaz chyba nie zdajesz sobie sprawy co to jest anoreksja, polecam lekture powaznych publikacji, jest ich w internecie naprawde wiele.
Sporo jest rowniez poradni dla osob dotknietych ta choroba. Jako element leczenia 12-latki polecalbym pojscie do takiej poradni. Juz w poczekalni na pewno anoreksja minelaby bezpowrotnie.

Jesli natomiast jest to po prostu proba zwrocenia na siebie uwagi, tak charakterystyczna dla nastolatkow, to nalezaloby zastanowic sie nad zastapieniem diety... rozmowa z bliskimi osobami. Dziala. Zapewniam. Dziala znacznie lepiej.

[img]icons/icon35.gif[/img]
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-07, 10:34   #30
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

lejka napisał(a):
> A wiesz, że mnie to nawet nie dziwi? Jak mamusie pewnie ciągle o dietach gadają... Dzieci przecież skądś to biora, nie???
>
Święta prawda Lejuś, dziewczyny, zastanówcie się, jak mamusia obsesyjnie się odchudza, to jaką informację dostaje dziecko? Że odchudzanie jest OK i trzeba tak robić... Potem nikt nie wytłumaczy takiej dziewczynce, że trochę więcej ciałka też jest OK.

> Aaale też ostatnio usłyszałam pare komplementów na temat jak wyglądam w sukience... A czy bez ciałka bym to uzyskała??? Nie, kobieta musi być kobieta, nie wieszakiem...

Jesteś mądrą dziewczynką, Maleństwo [img]icons/icon10.gif[/img]

[img]icons/1cmok.gif[/img]

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości