|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | |
Raczkowanie
|
Jak powiedzieć dość?
Mam dość. W wielkim skrócie jestem już kilka lat w związku, którym można nazwać moim drugim poważnym. Z pierwszego mam dwoje dzieci. Jestem dość młoda na to co już przeżyłam. Problem tkwi w moim obecnym(?) partnerze. Po jakimś czasie spotkania się, zamieszkał że mną i moimi corami. Wspierał mnie, pokochał dziewczynki. Straciłam pracę, stwierdził, że stać go na to żebym siedziała w domu i wychowywała małe dzieciaki, dla mnie super! Ale od jakiegoś roku jest do d.... I nie nam już na to siły. Co raz wyraźniej widziałam, że przeszkadza mu "uwiazanie" przez dzieci w domu. Wiadomo, że nie zawsze można z nimi wszędzie iść, no i nie zawsze się chce
![]() Dzisiejsza sytuacja: wrócił z pracy i zaczyna się rozmowa, jak to mam nie chciane dzieci, nie mam pracy, on nas utrzymuje, jestem zerem, nic nie robię,żeby dzieci miały dobrze, nic nie umiem. Bolą mnie jelita i żołądek z nerwów. A najgorsze, że nie potrafię mu wprost powiedzieć, żeby wypier... Boję się, że naprawdę to zrobi... Wiem co mi napiszecie, że mam się go pozbyć, że jest frajerem. W sumie nie wiem czego oczekuje po tym wpisie.... Właśnie się ubiera do wyjścia, ale wiem, że to tylko na chwile, żeby odreagować czy po coś do sklepu. On zawsze wraca. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak powiedzieć dość?
nie szkoda mi Ciebie. Szkoda mi Twoich córek. Zacznij myśleć o Nich nie o własnej dupie.
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dodatek pan Ciebie gnoi i stosuje ekonomiczną przemoc, wyzywa od zer itp. I zwyczajnie dzieci szkoda, by tak facet, który nawet nie pomoże przy dzieciach (przecież wiedział,że nie wiąże się z bezdzietną kobietą!) , przebywał z nimi. Dzieci nie są głupie, widzą więcej niż myślisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zacznij zachowywać się jak osoba dorosła- emocjami kierują się tylko dzieci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Musisz z nim przeprowadzić poważną rozmowę i dać wyraźnie do zrozumienia, że ma się wyprowadzić. Takie "wypier..." mogło zostać potraktowane jako chwilowy foch.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Chodzi mi o to, że taki tekst mógł zostać przetłumaczony na "wyjdź, nie chcę w tej chwili na ciebie patrzeć". Jeśli chcesz żeby się wyprowadził, musisz mu to powiedzieć wyraźnie, jak krowie na rowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
chwila, chwila..pisałaś, że to on się do Ciebie wprowadził to w czym problem?
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Autorko biegiem szukaj pracy, a jego z domu WON.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ale jak to "nie postąpił"? Z postów wynika że mieszka w waszym domu, jeśli go tu nie chcesz to wyłącznie twoja sprawa i jego widzimisię nie ma żadnego znaczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mozesz liczyć na pomoc swoich rodziców np w opiece swoich dzieci po przedszkolu/szkole? Jeśli tak, to zacznij intensywnie szukać pracy.
Skoro dom jest Twoj a ten człowiek Cie gnoi i nie pomaga, to po prostu go teraz spakuj i jak wyjdą jego znajomi wystaw jego manele za drzwi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Naczelna Nastolatka
|
w tym wątku masz dość, w innym umawiacie się na ostry seks. To jak to w końcu jest?
![]() |
#16 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
and cigarettes
|
Idziesz do faceta i jego znajomych, mówisz znajomym "przepraszam, że przeszkadzam, ale muszę was poprosić o wyjście", przeprowadzasz rozmowę z facetem, mówisz, że to koniec związku i ma się wyprowadzić.
On jest zameldowany w Twoim domu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
w drodze do...Ciebie...
|
Cytat:
z tego co pisałaś to on przegina już od dawna, a Ty to tolerujesz i nie postawisz sprawy jasno, mówiąc: wypie..... nic nie zdziałasz, on uważa to za pewne za Twojego focha czy coś i na tym koniec, bądź stanowcza, jak nie dla siebie to zrób to dla dzieci, chyba że odpowiada Ci taka zabawa w kotka i myszkę ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Niby dużo już przeżyłaś, ale z problemów jakie teraz masz wynika, że w sumie niewiele się nauczyłaś. Mam nadzieję, że rozwiążesz tą sytuację w miarę normalnie i szybko, a na przyszłość nie będziesz wesoło zamieszkiwała z kolejnym panem po "jakimś czasie spotykania się". Nie sprawdziłaś faceta tak naprawdę od każdej strony, a niestety powinnaś, bo masz dzieci. Co innego sobie eksperymentować i bawić się dom, gdy się jest samej, a co innego, gdy dwie małe osóbki są pod naszą opieką, jesteśmy za nie odpowiedzialni. Zanim znowu postanowisz z kimś zamieszkać, powinnaś naprawdę bardzo dobrze go poznać, w różnych sytuacjach, wymagać od niego wiele, aby zobaczyć, czy się sprawdza i cały czas podkreślać jedno (bo mam nadzieję, że tak jest): dobro i bezpieczeństwo dzieci, póki nie dorosły, na pierwszym miejscu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ale przeciez skoro on się do Ciebie wprowadził, to dlaczego go nie wyprosisz? Jak nie chce dobrowolnie, to za pomocą policji, meldowałaś go w swoim mieszkaniu i jego 'kumpli'? Jak nie, to nie ma na co czekać. Jeżeli przebywa niechciany na nie swoim terenie, to musi go opuścić. Wraz z całą resztą osób.
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Przeczytawszy cały ten wątek, konkluzja jest taka:
a) on nie akceptuje Twoich dzieci - dla mnie to powód absolutnie wystarczający by go wystawić za drzwi b) wykorzystuje Cie ekonomicznie - w końcu to On mieszka u Ciebie a nie odwrotnie c) pewnie to wszystko co dzieje sie między Wami wpływa na Twoje relacje z dziećmi Chyba to oddaje cały sens sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.