Jak przejść do porządku dziennego gdy TŻ lubi i utrzymuje kontakt ze swoją eks? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 16:54   #1
sasanka1990
Przyczajenie

Jak przejść do porządku dziennego gdy TŻ lubi i utrzymuje kontakt ze swoją eks?

Jestem z moim chłopakiem w związku od prawie roku i przez cały ten czas nie zdołałam uporać się z chorobliwą niemal zazdrością dotyczącą jego byłej partnerki.
Wiem, że wyolbrzymiam, reaguję przesadnie i mam jakieś chore myśli ale może jeśli spłynie na mnie jakaś krytyka albo wymiana podobnych doświadczeń to trybiki we łbie wskoczą na swoje miejsca...

Bardzo ogólnie nakreślając sytuację mój chłopak był z X w ponad trzyletnim związku podczas którego dziewczyna niejednokrotnie go zdradziła (do czego się przyznała po czasie), tuż po tym jak z nim zerwała można powiedzieć, że zaczęliśmy być razem. w bardzo krótkim czasie po rozstaniu X również się z kimś związała na kilka miesięcy, obecnie ma kolejnego chłopaka.
to głównie X inicjuje kontakty z moim TŻ, a to przez portale społecznościowe a to SMS - albo, żeby zapytać co słychać albo pod pretekstem jakiegoś pytania/prośby. Od czasu rozstania się poprosiła również 2 razy o spotkanie, żeby poukładać sobie sprawy (przy czym podczas jednego wyszła kwestia wspomnianych wcześniej zdrad).
Nie mam wpływu na to, że X pisze do mojego chłopaka, nie mogę też mieć żalu ani się złościć, że on jej odpisuje ale... Boli mnie trochę, że zawsze rozwija się z tego jakaś rozmowa zamiast krótkiej wymiany informacji.
Poruszałam już ten temat na co TŻ zaczął się ze mnie śmiać, że jestem głuptasem, żeby być zazdrosnym o byłą dziewczynę [na zasadzie, że nie wróciłby do niej po zdradach i innych historiach i dlatego, że mnie kocha], poza tym on ją lubi.

I chyba to mnie dotknęło jakoś najbardziej, może ze względu na to, że ja z moimi byłymi stosunki mam dobre (nie rozstaliśmy się w kłótniach i tak dalej) ale jednak nie utrzymuję z nimi za bardzo kontaktu (jeśli już jakiś to życzenia świąteczne/urodzinowe przesłane SMSem).
Ufam mojemu chłopakowi i nie jestem zazdrosna o inne dziewczyny, mam problem tylko z tą konkretną :<
Czy na serio przesadzam z moimi reakcjami? Jakieś pomysły jak mogę się z tym uporać? ;x
sasanka1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 17:25   #2
Oliwiabb
Wtajemniczenie

Dot.: Jak przejść do porządku dziennego gdy TŻ lubi i utrzymuje kontakt ze swoją eks?

Cytat:
Napisane przez sasanka1990 Pokaż wiadomość
Jestem z moim chłopakiem w związku od prawie roku i przez cały ten czas nie zdołałam uporać się z chorobliwą niemal zazdrością dotyczącą jego byłej partnerki.
Wiem, że wyolbrzymiam, reaguję przesadnie i mam jakieś chore myśli ale może jeśli spłynie na mnie jakaś krytyka albo wymiana podobnych doświadczeń to trybiki we łbie wskoczą na swoje miejsca...

Bardzo ogólnie nakreślając sytuację mój chłopak był z X w ponad trzyletnim związku podczas którego dziewczyna niejednokrotnie go zdradziła (do czego się przyznała po czasie), tuż po tym jak z nim zerwała można powiedzieć, że zaczęliśmy być razem. w bardzo krótkim czasie po rozstaniu X również się z kimś związała na kilka miesięcy, obecnie ma kolejnego chłopaka.
to głównie X inicjuje kontakty z moim TŻ, a to przez portale społecznościowe a to SMS - albo, żeby zapytać co słychać albo pod pretekstem jakiegoś pytania/prośby. Od czasu rozstania się poprosiła również 2 razy o spotkanie, żeby poukładać sobie sprawy (przy czym podczas jednego wyszła kwestia wspomnianych wcześniej zdrad).
Nie mam wpływu na to, że X pisze do mojego chłopaka, nie mogę też mieć żalu ani się złościć, że on jej odpisuje ale... Boli mnie trochę, że zawsze rozwija się z tego jakaś rozmowa zamiast krótkiej wymiany informacji.
Poruszałam już ten temat na co TŻ zaczął się ze mnie śmiać, że jestem głuptasem, żeby być zazdrosnym o byłą dziewczynę [na zasadzie, że nie wróciłby do niej po zdradach i innych historiach i dlatego, że mnie kocha], poza tym on ją lubi.

I chyba to mnie dotknęło jakoś najbardziej, może ze względu na to, że ja z moimi byłymi stosunki mam dobre (nie rozstaliśmy się w kłótniach i tak dalej) ale jednak nie utrzymuję z nimi za bardzo kontaktu (jeśli już jakiś to życzenia świąteczne/urodzinowe przesłane SMSem).
Ufam mojemu chłopakowi i nie jestem zazdrosna o inne dziewczyny, mam problem tylko z tą konkretną :<
Czy na serio przesadzam z moimi reakcjami? Jakieś pomysły jak mogę się z tym uporać? ;x

Z jednej strony trochę przesadzasz ale z drugiej to właściwie Ci się nie dziwie. Tylko, że ja mam alergie na wszystkie eks bo kiedyś facet po kilku miesiacach zostawił mnie i wrócił do eks.

Ważne, jest to jak często oni się kontaktują, czy są to tylko wiadomości raz na jakiś czas, po prostu z czystej ciekawości co u drugiej osoby slychać czy są to częste dluuugie rozmowy. O ile pierwsze bym zniosła to w drugiej sytuacji bym źle się czuła na twoim miejscu.

Generalnie nie wydaje mi się żeby co kolwiek jeszcze łączyło towjego chłopaka z eks, myślę że jest tak jak mówi, nic do niej nie czuje i jest to tylko koleżanka ale powinien pomyśleć też o Tobie i o tym co ty czujesz Pogadaj z nim szczerze jeszcze raz.
Oliwiabb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 17:27   #3
Venus_93
Przyczajenie

Dot.: Jak przejść do porządku dziennego gdy TŻ lubi i utrzymuje kontakt ze swoją eks?

Niby sytuacja niegroźna, takie tam SMSy od czasu do czasu, ale...
Uważam, że w powiedzeniu "stara miłość nie rdzewieje" jest sporo prawdy. Z eks naszych partnerów łączy bardzo wiele, mają wspólne wspomnienia i kiedyś byli sobie bliscy, nawet jeśli potem się popsuło, były kłótnie, a nawet zdrady i w końcu - rozstanie. Trzy lata to bardzo długo. Myślę, że wtedy ma się już całkiem sporo planów, które uwzględniają tą drugą osobę w naszym życiu... Nie sposób potem udawać, że tej osoby się nie zna i czasem z ludzkiej ciekawości chcemy dowiedzieć się co u niej słychać. Albo z tesknoty.
Wyczuj, a najlepiej po prostu zapytaj czy Twój TŻ zwyczajnie od czasu do czasu chciałby wiedzieć co słychać u jego eks czy też może to coś więcej. Czy może z całkowitym przekonaniem powiedzieć, że między nimi już nigdy nic nie będzie? Nawet jeśli nie umiałby być w tej chwili z Tobą szczery, przemyśli to i dojdzie do wniosków, o czym - prędzej czy później - dowiesz się.
Venus_93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 17:30   #4
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sasanka1990 Pokaż wiadomość

Zaakceptowac albo odejsc. Nie da sie inaczej a uwierz mi, wiem jakie to uczucie i jakie paranoje bo przechodzilam przez to przy bylym i obecnym facecie przy czym obecny ograniczyl kontakt do minimum, odpisuje tylko jak ona sie odezwie i mnie informuje o tym, ze sie odezwala i pogadali.
Mnie pomoglo, gdy sie mu wygadalam, co o tym mysle, o moich paranijach, o tym co mysle, szczerze i bez skrepowania powiedzialam mu o uczuciach, ktorych sie wstydze, bo wiem ze sa irracjonalne, wysluchal, powiedzial ze jestem jedyna i najlepsza jego ukochana i jakos od tamtej pory mam zdecydowanie wiekszy luz.
Chociaz szczerze mowiac, gdyby ten kontakt byl ciagly i intensywny, mysle ze rozstalibysmy sie. Nie na moje nerwy takie cos
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 18:02   #5
201607050913
Konto usunięte

Nie wiem, ja generalnie jestem za przyjaźnią po związku, ale właśnie kiedy rozstanie przebiegało pokojowo (jeśli nie było konkretnego powodu do rozstania, to znaczy że miłość się wypaliła i generalnie nie ma się czego bać raczej). Dziwne jest to, że lubi się osobę, która wielokrotnie zdradzała?

Edytowane przez 201607050913
Czas edycji: 2013-12-04 o 18:04
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 18:29   #6
sasanka1990
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
Zaakceptowac albo odejsc. Nie da sie inaczej a uwierz mi, wiem jakie to uczucie i jakie paranoje bo przechodzilam przez to przy bylym i obecnym facecie przy czym obecny ograniczyl kontakt do minimum, odpisuje tylko jak ona sie odezwie i mnie informuje o tym, ze sie odezwala i pogadali.
Mnie pomoglo, gdy sie mu wygadalam, co o tym mysle, o moich paranijach, o tym co mysle, szczerze i bez skrepowania powiedzialam mu o uczuciach, ktorych sie wstydze, bo wiem ze sa irracjonalne, wysluchal, powiedzial ze jestem jedyna i najlepsza jego ukochana i jakos od tamtej pory mam zdecydowanie wiekszy luz.
Chociaz szczerze mowiac, gdyby ten kontakt byl ciagly i intensywny, mysle ze rozstalibysmy sie. Nie na moje nerwy takie cos
w mojej sytuacji też tak jest i było nawet zanim zaczęłam przejawiać zazdrość.
to zawsze była inicjuje kontakt, zagaduje pierwsza.
co do częstotliwości... niby też nie za często bo co kilkanaście tygodni i zawsze z powodem (np. pomoc przy rozwożeniu darów na finale szlachetnej paczki i takie tam), ale wiadomo, że irytuje mnie bezgranicznie sam fakt, że się ośmiela

dziękuję za odzew, dziewczyny, bo już się w głowie przejmowałam, że wyolbrzymiam tak tragicznie i jestem jedyna z takim problemem na świecie a widzę, że to powszechniejsze zjawisko.
sasanka1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 19:02   #7
Judit1
Raczkowanie

I ja się podłączam do tego co piszesz. Doskonale Cię rozumiem. Moj facet rozstał się z laską z którą był prawie 4 lata a na dodatek byli zaręczeni. Jestesmy ze sobą niemalże rok i bardzo często kłocimy sie z tego powodu ze jego była do niego pisze. Myslałam że przesadzam ale okazuje się że wiele dziewczyn ma to samo. Popadłam w paranoje, zaczełam mu nieufać. Ciągle wydawało mi się że jak go ze mną nie ma to utrzymują ze sobą kontakt itp. W myślach oskarżam go o najgorsze. Wiele razy mu to mówiłam ale nie pomagało.Fakt faktem że w pewnych kwestiach musili miec kontakt. Na nic były wszystkie moje szcztuczki zeby dać mu do zrozumienia że jeszcze chwile i dłużej nie wytrzymam w tej paranoi. Naprawde szaleje z tego powodu. Nie chciałam tego, ale postawiłam mu ultimatum. Zakazałam się kontaktować, jedynie w mega waznej sprawie. Pomogło. Pomogło ale nie do tego stopnia by mu zaufać w zupełnośći. Okropnie się zyje w czymś takim, zwłaszcza jak ci na kimś zależy i zastanawiasz się czy powinienes to akceptować po czym dochodzisz do wniosku że nie dasz rady tego zrobić. Myslisz o skonczeniu związku, ale nie potrafisz bo go kochasz. Rozumiem cie doskonale i popieram. Zabroń mu kontaktu, zobaczysz, dłużej tak nie wytrzymasz. Zapędzisz się w kozi róg i wykonczysz się od tych wszystkich podejrzen itp.
Judit1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 19:17   #8
201712111032
Konto usunięte

Zawsze problem, bo byla sie nie potrafi odciac i MUSI dac o sobie znac co jakis czas ja nie mam potrzeby, nie interesuja mnie moi byli, moge zyc bez nich. Ale faktycznie, sporo dziewczyn ma problem z bylymi ja pomimo moich wielkich uczuc do mojego kochanego nie znioslabym blizszych stosunkow jego i ex (9lat) i raczej bym odeszla. Ostatecznie moje zdrowie psychiczne jest dla mnie wazniejsze niz sympatie mojego chlopaka
Stary 2013-12-04, 19:18   #9
201803080934
Konto usunięte

a ja nie wyobrażam sobie czuć takiej zazdrości po takim czasie trwania związku, bo po co miałby być z tobą od prawie roku skoro nadal czułby coś do eks?
przykładowo kiedyś rozstaliśmy się z moim eks, on się na jakieś 1-2 miesiące związał z inną dziewczyną, po czym rozstał się z nią i wrócił do mnie. a przez ten czas prawie kontaktu nie mieliśmy ze sobą.
a teraz z kolei prawie rok temu rozstałam się z eksem i nadal mamy kontakt, a jestem szczęśliwa z obecnym tż-tem i ani mi w głowie jakieś romantyczne myśli o eksie w związku nam nie wyszło, ale w znajomości jesteśmy całkiem nieźli.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 19:24   #10
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
a ja nie wyobrażam sobie czuć takiej zazdrości po takim czasie trwania związku, bo po co miałby być z tobą od prawie roku skoro nadal czułby coś do eks?
przykładowo kiedyś rozstaliśmy się z moim eks, on się na jakieś 1-2 miesiące związał z inną dziewczyną, po czym rozstał się z nią i wrócił do mnie. a przez ten czas prawie kontaktu nie mieliśmy ze sobą.
a teraz z kolei prawie rok temu rozstałam się z eksem i nadal mamy kontakt, a jestem szczęśliwa z obecnym tż-tem i ani mi w głowie jakieś romantyczne myśli o eksie w związku nam nie wyszło, ale w znajomości jesteśmy całkiem nieźli.
Ale nie wiadomo jakbys sie czula, gdyby Twoj obecny kolegowal sie z ex. Zreszta, dopoki cos pasuje dwom czy trzem osobom to jak najbardziej.
Stary 2013-12-04, 19:32   #11
OliwierB
Raczkowanie

Mi osobiście wydaje się, że nie ma takich czystych relacji. Jeśli ktoś nie jest mi potrzebny do szczęścia, to po co mi kontakt z nim? Analogiczna sytuacja w przypadku byłych partnerów, z mojego doświadczenia spotkanie (przypadkowe czy ustalone) to tylko kwestia czasu.

Po rozstaniu i przy braku kontaktu "cześć" nawet nie jest już takie samo, a gdzie tu dopiero myśleć o większej uwadze, przy bardziej zażyłem znajomości zawsze jest łatwiej.
Ważne są także intencje obu stron, bo łatwo wpaść w wir pocieszania po ewentualnych nieporozumieniach, a z biegiem czasu zapomina się o większości problemów i idealizuje osoby oraz związki.
OliwierB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 19:37   #12
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez OliwierB Pokaż wiadomość
Mi osobiście wydaje się, że nie ma takich czystych relacji. Jeśli ktoś nie jest mi potrzebny do szczęścia, to po co mi kontakt z nim? Analogiczna sytuacja w przypadku byłych partnerów, z mojego doświadczenia spotkanie (przypadkowe czy ustalone) to tylko kwestia czasu.

Po rozstaniu i przy braku kontaktu "cześć" nawet nie jest już takie samo, a gdzie tu dopiero myśleć o większej uwadze, przy bardziej zażyłem znajomości zawsze jest łatwiej.
Ważne są także intencje obu stron, bo łatwo wpaść w wir pocieszania po ewentualnych nieporozumieniach, a z biegiem czasu zapomina się o większości problemów i idealizuje osoby oraz związki.
No właśnie, po co? Sama przypadkowo się spotykam z byłym (sąsiedztwo), jak jest trzeźwy to tylko 'cześć' jak pijany to się rozpoczyna opowieść jak to mnie bardzo lubi i ceni ja ogólnie mam to gdzieś, mam już kolegów, mam swojego ukochanego, nie ma miejsca na byłych.
Stary 2013-12-04, 19:41   #13
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Ale nie wiadomo jakbys sie czula, gdyby Twoj obecny kolegowal sie z ex. Zreszta, dopoki cos pasuje dwom czy trzem osobom to jak najbardziej.
utrzymuję taki kontakt z eksem jaki by mi nie przeszkadzał u tż-ta i jego eks. a poza tym mieliśmy wiele rozmów z tż-tem na ten temat, wiem co by mu przeszkadzało, a co akceptuje, trzymam się tego co on akceptuje.

Cytat:
Mi osobiście wydaje się, że nie ma takich czystych relacji. Jeśli ktoś nie jest mi potrzebny do szczęścia, to po co mi kontakt z nim?
czyli nie masz znajomych?
Stary 2013-12-04, 19:45   #14
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
utrzymuję taki kontakt z eksem jaki by mi nie przeszkadzał u tż-ta i jego eks. a poza tym mieliśmy wiele rozmów z tż-tem na ten temat, wiem co by mu przeszkadzało, a co akceptuje, trzymam się tego co on akceptuje.

Rozumiem, kwestia dogadania. Jak zresztą wszystko w związku, problem jest kiedy drugą osobę to boli.

A znajomi są potrzebni do szczęścia
Stary 2013-12-04, 19:51   #15
OliwierB
Raczkowanie

Cytat:

Jeśli z kimś jestem to nie smsuje z innymi dziewczynami i nie ucinam sobie pogawędek, bo pewnie prędzej czy później zamieni się w to nie winne spotkanie, a nie chciałbym żeby spotkało mnie to ze strony mojej ukochanej.
Do znajomych nic nie mam, dziewczyna mojego kolegi - to dla mnie kolega nie koleżanka, nie traktuję jej jak obiektu seksualnego.
Wyznaje zasadę, że nie ma przyjaźni damsko-męskiej, chyba że dziewczyna jest brzydka (tzn. nie podoba mi sie) - może brzmi to niezbyt dobrze na forum pełnym dziewczyn, ale mam to sprawdzone na własnej skórze, bo jeśli ta osoba mnie nie interesuje jak jestem sam, to nie zainteresuje mnie ona tym bardziej jak bedę z kimś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 19:55   #16
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Rozumiem, kwestia dogadania. Jak zresztą wszystko w związku, problem jest kiedy drugą osobę to boli.

A znajomi są potrzebni do szczęścia
gorzej jak kogoś boli coś, co dla ciebie jest kompletnie niezrozumiałe dlaczego go to boli

Cytat:
Jeśli z kimś jestem to nie smsuje z innymi dziewczynami i nie ucinam sobie pogawędek, bo pewnie prędzej czy później zamieni się w to nie winne spotkanie, a nie chciałbym żeby spotkało mnie to ze strony mojej ukochanej.
dobrze rozumiem, że nie chciałbyś żeby miała kolegów? biedna ta twoja ukochana
Cytat:
Do znajomych nic nie mam, dziewczyna mojego kolegi - to dla mnie kolega nie koleżanka, nie traktuję jej jak obiektu seksualnego.
Wyznaje zasadę, że nie ma przyjaźni damsko-męskiej, chyba że dziewczyna jest brzydka (tzn. nie podoba mi sie) - może brzmi to niezbyt dobrze na forum pełnym dziewczyn, ale mam to sprawdzone na własnej skórze, bo jeśli ta osoba mnie nie interesuje jak jestem sam, to nie zainteresuje mnie ona tym bardziej jak bedę z kimś
no to już twoje zdanie, jest natomiast masa osób, która może ci pokazać, że czyste przyjaźnie damsko-męskie jak najbardziej istnieją i potrafią funkcjonować wspaniale przez wiele lat.
Stary 2013-12-04, 20:03   #17
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
gorzej jak kogoś boli coś, co dla ciebie jest kompletnie niezrozumiałe dlaczego go to boli

no to już twoje zdanie, jest natomiast masa osób, która może ci pokazać, że czyste przyjaźnie damsko-męskie jak najbardziej istnieją i potrafią funkcjonować wspaniale przez wiele lat.
To prawda. Najgorzej jednak, kiedy Ty sama nie wiesz, dlaczego Cię to boli
U mnie to akurat złożona sytuacja, wina przede wszystkim po stronie faceta (niestety, trochę za dużo mu się naopowiadało o niej na początku związku). Myślę, że gdyby nie to, nie miałabym teraz takiego ciśnienia na 'zazdrość o byłą'.
Stary 2013-12-04, 20:07   #18
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
To prawda. Najgorzej jednak, kiedy Ty sama nie wiesz, dlaczego Cię to boli
tego akurat nigdy nie doświadczyłam, więc ciężko mi się wypowiedzieć ja ogólnie bardzo wiele w tym temacie akceptuję, bo sama koleguję się i przyjaźnię w większości z facetami.
Stary 2013-12-04, 20:10   #19
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
tego akurat nigdy nie doświadczyłam, więc ciężko mi się wypowiedzieć ja ogólnie bardzo wiele w tym temacie akceptuję, bo sama koleguję się i przyjaźnię w większości z facetami.
Ja także mam męskie towarzystwo, wychodzę 'na piwo' z kolegą/kolegami, dzwonimy do siebie; to samo mój chłopak ma koleżanki, spotyka się z nimi, rozmawia... ale to inna bajka niż ex, z tą osobą uprawiałaś seks, kochałaś go, mieliście pewnie jakieś swoje sprawy, tylko wasze... wg mnie ciężko się od tego odciąć i być tylko 'kolegami'. Jak jest z tym u Ciebie?
Stary 2013-12-04, 20:15   #20
OliwierB
Raczkowanie

Cytat:

Napisałem Ci w którym momencie ma to prawo funkcjonować. Ciężko by Ci było chyba gdyby Twój luby spotykał się z dziewczynami, do których wiesz, że czuje jakąś "miętkę"
Stary 2013-12-04, 20:23   #21
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Ja także mam męskie towarzystwo, wychodzę 'na piwo' z kolegą/kolegami, dzwonimy do siebie; to samo mój chłopak ma koleżanki, spotyka się z nimi, rozmawia... ale to inna bajka niż ex, z tą osobą uprawiałaś seks, kochałaś go, mieliście pewnie jakieś swoje sprawy, tylko wasze... wg mnie ciężko się od tego odciąć i być tylko 'kolegami'. Jak jest z tym u Ciebie?
u mnie jest tak, że czasami piszemy na gg o takich raczej codziennych sprawach, co tam się działo ostatnio, co tam w pracy, czasem się spotykamy na fajka na 10min [mieszkamy na jednym podwórku obecnie], czasem, ale raczej rzadziej niż częściej, spotykamy się na mieście coś zjeść, jak było ciepło to zdarzało się nam wyjść na plac zabaw napić się piwka wieczorem. nic specjalnego, nie ma jakiejś wielkiej przyjaźni, chociaż muszę przyznać, że na początku częściej mieliśmy kontakt, jakoś takie przyzwyczajenie, bo w końcu znaliśmy się dosyć dobrze, teraz to się zaczęło rozmywać, nie mamy za bardzo czasu, ja mam dosyć zajmującą pracę, nigdy nie wiem jak będę pracować następnego dnia, a czas wolę poświęcić tż-towi niż znajomym.

Cytat:
Napisałem Ci w którym momencie ma to prawo funkcjonować. Ciężko by Ci było chyba gdyby Twój luby spotykał się z dziewczynami, do których wiesz, że czuje jakąś "miętkę"
napisałeś: Wyznaje zasadę, że nie ma przyjaźni damsko-męskiej, chyba że dziewczyna jest brzydka (tzn. nie podoba mi sie) , z czym się nie zgadzam, ponieważ nie uważam swoich kolegów i przyjaciół za brzydkich, co więcej o większości mogę się wypowiedzieć, że są [bardzo] przystojni. ale nie czuję do nich żadnej `miętki`.
Stary 2013-12-04, 20:31   #22
OliwierB
Raczkowanie

Cytat:
u mnie jest tak, że czasami piszemy na gg o takich raczej codziennych sprawach, co tam się działo ostatnio, co tam w pracy, czasem się spotykamy na fajka na 10min [mieszkamy na jednym podwórku obecnie], czasem, ale raczej rzadziej niż częściej, spotykamy się na mieście coś zjeść, jak było ciepło to zdarzało się nam wyjść na plac zabaw napić się piwka wieczorem. nic specjalnego, nie ma jakiejś wielkiej przyjaźni, chociaż muszę przyznać, że na początku częściej mieliśmy kontakt, jakoś takie przyzwyczajenie, bo w końcu znaliśmy się dosyć dobrze, teraz to się zaczęło rozmywać, nie mamy za bardzo czasu, ja mam dosyć zajmującą pracę, nigdy nie wiem jak będę pracować następnego dnia, a czas wolę poświęcić tż-towi niż znajomym.

napisałeś: Wyznaje zasadę, że nie ma przyjaźni damsko-męskiej, chyba że dziewczyna jest brzydka (tzn. nie podoba mi sie) , z czym się nie zgadzam, ponieważ nie uważam swoich kolegów i przyjaciół za brzydkich, co więcej o większości mogę się wypowiedzieć, że są [bardzo] przystojni. ale nie czuję do nich żadnej `miętki`.
"nie ma przyjaźni damsko-męskiej, chyba że dziewczyna jest brzydka" - tzn. w moim wypadku nie podobają mi się. Oczywiście, że to atrakcyjne dziewczyny, ale po prostu nie dla mnie.

Mam nadzieję, że teraz zostanie to dobrze zrozumiałe.
Stary 2013-12-04, 20:35   #23
201712111032
Konto usunięte

Cytat:

Ale ZERO uczuć, wspomnień i rozmów, nawiązań do przeszłości? Do waszego związku? Czy porównujesz go z obecnym czasami może mniej lub bardziej świadomie? Czy normalnie rozmawiacie czy jest jakikolwiek dystans? Wypytuję, bo może spojrzę na to inaczej i się wyleczę (a bardzo tego chcę).
Stary 2013-12-04, 20:46   #24
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Ale ZERO uczuć, wspomnień i rozmów, nawiązań do przeszłości? Do waszego związku? Czy porównujesz go z obecnym czasami może mniej lub bardziej świadomie? Czy normalnie rozmawiacie czy jest jakikolwiek dystans? Wypytuję, bo może spojrzę na to inaczej i się wyleczę (a bardzo tego chcę).
zero uczuć, wspomnienia są i będą zawsze, w końcu to jakaś część mojego życia, raczej nie rozmawiamy o przeszłości, nie nawiązujemy [on próbował, ale go upominałam, że nie chcę żadnych wspominek i przestał]. czy porównuję? nie, bo mój były jako partner był niedojrzałym chłopaczkiem i zupełnie nie ma porównania do obecnego tż-ta jako znajomy - spoko, jako chłopak - absolutnie nie
rozmawiamy normalnie, bo o zwykłych normalnych rzeczach, które raczej nikogo nie powinny krępować.

edit.
jeszcze odnośnie wspomnień - mam wspomnienia [btw. bardzo piękne] z pierwszego związku z moją pierwszą miłością; związek jak na taki nastoletni wiek długi, bo trzy lata. zawsze te wspomnienia ze mną będą, nieważne jak bardzo kocham obecnego partnera, te wspomnienia będą i wcale nie chciałabym się ich pozbyć, bo przeżyłam wiele pięknych chwil, które chciałabym zawsze pamiętać. to nie ma nic wspólnego z obecnym partnerem

Cytat:
"nie ma przyjaźni damsko-męskiej, chyba że dziewczyna jest brzydka" - tzn. w moim wypadku nie podobają mi się. Oczywiście, że to atrakcyjne dziewczyny, ale po prostu nie dla mnie.

Mam nadzieję, że teraz zostanie to dobrze zrozumiałe.
rozumiem, ale się nie zgadzam. bo to, że uważam kogoś za atrakcyjnego, nie znaczy, że czuję do niego miętę. może mi się czyjś wygląd podobać, a wcale nie muszę chcieć z tym kimś kręcić.

Edytowane przez 201803080934
Czas edycji: 2013-12-04 o 20:48
Stary 2013-12-04, 21:59   #25
mariposa1988
Raczkowanie

Żenujący ten Twój facet jakiś jest....zdradzała go kilkakrotnie ,kiedy byli w związku, a on ją lubi? Porażka. Moze za tym kryje sie coś więcej.
mariposa1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 22:04   #26
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

A ja tam bym nie chciala, zeby moj partner utrzymywal kontakty z eks i mam dosc mocno w tym temacie zdanie wyrobione. Kiedys ktos tutaj na Wizazu napisal sarkastycznie, ze nie wie skad ta moda przyszla, chyba z Hollywoodu I mial racje. Eksia to eksia, przeszlosc to przeszlosc. I nie, nie zaakceptowac... Nie zyczylabym sobie i tyle. Ze niby jestem niewyrozumiala? I dobrze Moje uczucie sa wazniejsze teraz. A jezeli oni sobie pogaduszki czeste strzelaja, ta mu sie tlumaczy z przeszlosci, itd. Pytanie: po co? Liczy sie tu i teraz, Ty i ja. To chyba normalne, ze w nowym zwiazku powinnismy sie odciac od przeszlosci i zaczac budowac cos zupelnie na nowo.

Pogadaj z chlopakiem i mu po prostu powiedz, ze Ci to sprawia przykrosc.

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mariposa1988 Pokaż wiadomość
Żenujący ten Twój facet jakiś jest....zdradzała go kilkakrotnie ,kiedy byli w związku, a on ją lubi? Porażka. Moze za tym kryje sie coś więcej.
Podpisze sie!

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2013-12-04 o 22:06
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 22:38   #27
Individualist
Rozeznanie

Ja na Twoim miejscu pogadałabym z nim jeszcze raz. Mieli sobie coś wyjaśnić ok, ale ten dalszy kontakt jest po coś mu potrzebny? No bo jakby nie było ona jest przeszłością, Ty teraźniejszością, więc po co do tego wracać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 22:50   #28
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Mój małż ma jakiś tam kontakt z byłą dziewczyną, ale to głównie dlatego że mieszkamy po sąsiedzku. I mimo że nie mam do niej nic i gadam z nią normalnie jak ją spotkam w okolicy to rozdrażniła mnie koszmarnie prawie dwa lata temu jak się rozstała z mężem. Nagle namiętnie zaczęła się przechadzać wokół naszego bloku z dzieckiem, dzwoniła do mojego kilka razy w tygodniu z błahymi problemami i robiła różne cyrki. Małżonek zachował się wobec mnie ok, i spławiał ją oraz wytłumaczył dobitnie że nie chce się z nią mieć bliższych kontaktów. Definitywnie jej przeszło jak sobie chłopa znalazła.

Ja w przyjaźń z eks nie bardzo wierzę i nie chciałabym by mój facet się ze swoimi byłymi przyjaźnił. Poprawne stosunki towarzyskie tak, przyjaźń nie.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 22:51   #29
Leszy
Zakorzenienie

To jakaś kpina. Ona jest przeszłością, po co do tego wracać... Jakby on planował porzucenie autorki i wrócenie do eks
Przesadzacie i to grubo.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-05, 07:54   #30
201803290936
Konto usunięte

O ile rozumiem, że po latach można nawiązać z ex, która zdradzała nić porozumienia (na zasadzie, że jak się ją zobaczy na ulicy, to można miło porozmawiać, a nawet usiąść gdzieś na kawie, zamiast pluć jej pod nogi), o tyle kompletnie nie rozumiem utrzymywania i to dosyć intensywnego kontaktu z kimś takim, gdy sprawa jest świeża. Albo facet Cię w konia robi z tymi jej zdradami, albo nie ma za grosz godności i jest uzależniony od tej pani. Tak, czy inaczej miałabym na Twoim miejscu wrażenie, że jestem na doczepkę, póki ex nie zdecyduje się na przeproszenie pana i zejście się z nim. Facet nie powinien w takiej sytuacji utrzymywać z ex kontaktów i szkoda, że zdecydowałaś się w takiej sytuacji na związek z nim. Głupio zrobiłaś.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2013-12-05 o 07:56
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości